Copilasi din 2002 (54) Suntem alaturi de Emma !
Raspunsuri - Pagina 4
Nicoleta spune:
Scurt: am 2 muciosi, vine si al treilea sambata... Nu, nu exista nicio legatura la Stefan intre aparitia dintilor si schimbarea lor: primii i-au aparut la 5 luni si pana acum, 6 ani fara cateva zile, nu i-a cazut niciunul, se clatina puuuutin 2 de jos. Sa fie el exceptie?
Va pup pe toate.
Nicoleta, mama lui Stefan si a lui Matei
katty spune:
Buna, mamici!
Ce activitate aici, wow!
the_Andreea, bine ai venit la noi! Ce nume frumoase au copii tai!
Ref. la schimbatul dintilor, nici la noi n-au cazut in ordinea aparitiilor, au cazut intai cei de jos, si de iesit au iesit primii cei de sus! Cat despre intrebarile intime, la noi inca nu au existat, asa ca nu am abordat subiectul cu Andrei, banuiesc ca o va face tati, ca asa a zis (tati) ... ca se va ocupa de acest tip de educatie...
Sinzi, am vazut pozele, LMA sotului tau, ce varsta frumoasa! si ce bine va sta cu bb in brate! O duceti din distractie in distractie, bravo! Cum e presedintele nou? Vad ca e tare iubit!
Nicoleta, sanatate multa la muciosi, tu esti mai bine? Ca si tu erai cobza zilele trecute?...
Alaltaieri Andrei a venit cu o mare zgarietura sub nas si o pata rosie in jurul gurii de la julit, s-a certat cu un coleg pe un scaun si baiatul celalalt l-a lovit/impins/atins (nu stiu cum) cu scaunul...noroc ca era de plastic, si noroc ca n-a fost mai sus spre ochi, sau in dinti...Mi-era si mila bietul de el! Acum s-au mai tras, cu unguente diverse!
Tot acum doua zile am fost la cumparaturi prin Unirea si m-am ales cu hainute noi, un palton si o scurta de primavara, imi plac la nebunie amandoua, noroc cu reducerile astea...
Cam atat de la noi!
Cristina_C, Cristina22, Francisca, Nina, va tzuc pe toate!
Va urez o zi minunata!
Catalina & Robert-Andrei (27.07.2002)
varsta lui Andrei
Sunt PUTERE si IUBIRE pentru pretioasa Emma, in fiecare zi, la ora 13
the_andreea spune:
Buna dimineata!
Am citit si eu povestea Emmei,care m-a cutremurat sincer;nu ma pricep la cuvinte,tot ce pot sa fac este sa fiu alaturi de voi in cu speranta ca totul va fi bine.
CristinaC,Francisca,Cristina22,Nicoleta,Katty,multumesc mult de raspunsuri.Si multumesc fetelor pt urarile de bun venit.
Nina,multumesc pt ca ne-ai trecut pe lista.
Legat de dinti,am stat cu stres in primul ei an de viata,in fiecare luna mergeam la dr sa intreb daca e normal,daca are ceva,etc.Acum ma intreb cand ii vor cadea si pp ca in toamna si va merge la scoala stirba.
Iar legat de discutia despre sex,i-a povestit o prietena (care e mai mare cu 6 luni decat ea) cu lux de amanunte(asta s-a intamplat in vara,si eu inca nu mi-am revenit din soc si nu stiu cum sa aflu ce parere are).Uf,sunt varza la cap "comunicare"(la initiere,ma refer,ca daca m-ar intreba ar fi mult mai simplu).
Si acum mai am un stres:scoala,care va incepe in toamna.Mi-e teama, nu stiu cum o sa ma descurc cu ea,pt ca este foarte idependenta,nu o pot obliga(e un cuv greu,dar nu gasesc altul mai potrivit) sa faca nimic din ce nu vrea si mai ales nu-i place sa scrie.E atrasa mai mult de matem,jocuri logice,lucruri care se pot demonstra,care au explicatii(la cap "imaginatie" suntem corigenti in sensul ca nu fabuleaza,nu inventeaza povesti)
Mno,m-am intins cam mult.
pt fiecare.
O zi buna sa aveti!
Andreea mami de Theona (27.08.2002) si Casian (18.06.2008)
andy.p spune:
Noi suntem mai bine,mai avem un pic si scapam de medicamente,d-ne ca iarna asta a fost un cosmar,din raceala in raceala.
Dintii si la noi s-au schimbat in ordinea in care au aparur..prima cei doi de jos si apoi cei doi de sus
Cristina ce mai faceti?Cum stati cu dintisorii?
Lucia cred ca e greu pe asa caldura cu burtica,eu toata vara am fost insarcinata in ultimul trimestru si afost taaare greu.Nu mai e mult si aflati ce e in burtic.Cum a fost la intalnirea cu moasa?
Andreea bine-ai venitAndrei a inceput sa ma intrebe una alta cand am fost insarcinata,asa ca a trebuit sa-i mai explic ce si cum si i-am luat si o enciclopedie "Prima carte de intrebari"..acolo e explicat frumos una alta.
FranciscaSi la noi vine primvara..asa astept
NinaCe mai face printzesa?Se mai joaca cu ponei-ul??
Sanzi ff frumoasa pozele..ce bine de voi ,va distrati de minune.
Nico multa sanatate
Katty saracutzul Andrei.Si al meu a patit o chestie din asat anu trecut,mi-a venit tot julit pe nas si pe fata,s-au impins si el a aterizat cu fata pe mocheta,greu i-a trecut,mi-a fost si frica sa nu-i ramana semne,da e la fel ca inainte.Sa port sanatoasa hainele
Si multeptr fetele din Timosoara si ptr ceea ce fac.
laura, andy (07.04.2002) &alexia(14.09.2008)
Alexia
Andrei
Cristina_C spune:
Sinzi, sa-ti traiasca sotul, iaca a schimbat prefixul!
Nicoleta, multa sanatate baietilor!
Katty, sa porti sanatoasa hainutele!
Noroc c-a fost doar atat cu Andrei. Si eu m-am speriat tare odata cand un copil i-a dat lui Robert cu un creion chiar sub ochi.
Andreea, se schimba treaba daca prietena i-a povestit deja. Chiar nu stiu cum ar fi mai bine sa faci, s-o lasi asa, sa reiei discutia sau s-astepti s-o inceapa ea. Cat despre scoala, mai e timp pana la toamna, mai sunt 9 luni pana atunci si n-ar fi de mirare sa vezi ca, intr-o buna zi, o sa inceapa sa scrie din proprie initiativa si de placere.
light spune:
Trimit toate gandurile mele de bine, de sanatate si armonie catre Emma. Doamne ajuta!Andreea bine ai venit!Ca sa iti dau si exemplul nostru legat de dinti poti spune ca la Liviu primul dinte a aparut la 6 luni jumate iar primul cazut a fost la 5 ani jumate. Spusesem mai demult ca are deja 3 schimbati, dar sunt de fapt 5 dinti schimbati, acum la 6 ani si 10 luni.Despre sex noi am mai avut discutii, si in plus are o enciclopedie in care e povestit mai pe intelesul copiilor cum se formeaza embrionul si asa mai departe. Acum suntem la faza in care ar urma intrebarea de care mi-e de fapt cel mai teama pentru ca nu stiu ce sa ii raspund. Cum ajung celulele de la tati sa se uneasca cu oul lui mami sau pe unde intra. Ceva de genul asta ar urma, dar nu a intrebat. Dar si daca intreaba nush ce sa raspund.Cristina C multumesc pentru urare, pana acum e chiar foarte bine, nu am probleme, exact cum a fost si cu Liviu.Francisca, ai dreptate, si eu ma rog zilnic sa avem un bb sanatos si fericit. Restul conteaza mai putin. Cristina 22 zici ca e fetita? Hihi, multi imi ureaza sa am fetita ca "ar cam fi cazul ca tot avem un baiat" insa noi tot zicem ca sa fie baiat.Sinzi chiar ca va sta bine cu bb in brate si mai ales va seamana. Nicoleta, sanatate multa tuturor! Cum te descurci cu soacra?Laura, despre intalnirea cu moasa pot spune ca mi-a lasat o impresie foarte placuta. Moasa este foarte tanara si foarte draguta, e adevarat ca este totusi ingrijorator de tanara dar...alta n-am deocamdata. Mi-a explicat ca au tot mutat date de colo colo si o sa ma ia la intrebari din nou, multe dintre ele, aceleasi de mi le puse si doctorul, aceleasi de erau scrise in fisa de catre mine. Apoi mi-a spus ca va urma un test pt depistarea riscului de diabet in sarcina. O sa mi se dea sa beau glucoza dupa care, la interval de o ora o sa mi se ia o proba de sange.M-a intrebat daca am nevoie de informatii mai multe legate de nastere si ingrijirea sugarului, daca am citit despre sindromul mortii subite a sugarului, si alte informatii. I-am spus ca nu am nevoie de cursuri prenatale, ca-mi iau suficiente informatii din carti, internet si site-uri de specialitate. Plus ca mai am si de la ei o punga plina cu plianteM-a intrebat daca intentionez sa alaptez si i-am zis ca evident ca o sa alaptez.Apoi mi-a luat tensiunea, mi-a masurat burtica si mi-a spus ca e exact cum trebuie sa fie, adica nr de cm proportional cu nr saptamanilor de sarcina, 20. Am ascultat si bataile inimii lui bb.Mi-a mai spus ca urmatoarea programare va fi peste 6 saptamani tot cu moasa si peste 8 saptamani va fi cu doctorul.Apoi m-a intrebat daca sunt de acord ca o moasa rezidenta ca sa ii zic asa, sa participe la fiecare consultatie de-a mea si sa fie prezenta la nastere. Am zis ca e ok, nu ma deranjeaza, si a chemat-o pe tipa cu care am stat putin de vorba. Mi-a spus ca daca nu vreau, ea nu vine la nastere, important e ca eu sa ma simt relaxata si daca ma stresez ca e ea acolo, nu vine. I-am zis ca nu am absolut nicio problema si inteleg ca ii prinde bine ca are ocazia sa faca practica. Zicea ca trebuie sa convina de acord cu inca 9 gravidute dar care sa nu fie cu sarcina prea avansata, si cu care sa participe si ea la fiecare consultatie. A fost tare incantata cand i-am spus ca nu ma deranjeaza deloc si ca mi se pare ok ca ea sa vina de fiecare data si chiar la nastere imi prinde bine daca e si ea prezenta. Mi-a spus ca o pot suna oricand pt orice fel de probleme legate de sarcina, nastere, si ca la nastere ma va ajuta cu tot ce am nevoie. Chiar am inteles ca aici poti avea insotitor la travaliu, de obicei familia, dar ma gandeam ca cel mai potrivit e ca sotul sa stea cu Liviu ca eu ma descurc cum m-am descurcat si la nasterea lui Liviu unde la un moment dat eram singura cuc pe acolo, fara medici , fara infirmiere si asistente. Asa ca nu am io greturi.Am schimbat adrese de mail si nr de telefon cu moasa rezidenta, si am semnat chiar o hartie in prezenta martorilor in care am acceptat prezenta ei la consultatii si nastere si am voie in caz in care nu o mai vreau, sa cer retragerea ei cu conditia sa nu ii fac publice datele personale.Moasa cea tanara si draguta, e culmea, vecina cu noi, sta la o strada departare. M-am intins si eu cam mult, o sa revin cu povestiri de la ecograf.
Iubire si putere pentru Emma - sa ne rugam in fiecare zi la ora 13.
my deviantArt Gallery
carmen spune:
Buna fetelor,
tare de mult timp nu am mai scris cu toate ca am incercat sa ma tin la curent macar cu ce mai faceti voi. Fetele mele sunt la buni la Oradea pana la sfarsitul vacantei spre fericirea lor. Se simt tare bine acolo, buni le rasfata si se simt bine cu verisorii lor. Pentru mine e mai greu fara ele dar din alte puncte de vedere e usor, important e ca sunt sanatoase.
Tare ma intristeaza ce se intampla cu Emma si imi dau seama ca pe langa astea toata problemele noastre sunt minore si imi pare rau ca uneori ma las coplesita de nimicuri uitand sa ma bucur de sanatate, de cei dragi mie, de dragoste (sa primesc si sa ofer). E o lectie pe care o invat acum.
Referitor la dinti: Anei i-a picat primul dinte cam la 6,1 ani si primul dinte iesit a fost la 1 an. Ea s-a bucurat tare mult ca intra in randul stribilor si isi verifica zilnic dintii sa vada daca nu se mai clatina vreo unul.
Ieri am fost si m-am interesat si de scoala. Inscrierea o pot face in luna mai cand ne va chema si la testul de aptitudini. Ana vrea sa mearga la scoala de muzica si are de dat o testare inainte de a fi inscrisa. Am putin emotii in ceea ce priveste scoala pentru ca si eu si sotul avem program de "domni" 09-18, cand venim acasa e cam greu sa ne apucam de facut teme cu ea. Sper sa fie ea silitoare si sa faca mare parte din ele singura. Ea deja stie sa citeasca singura (uneori seara ma inlocuiese la citit povesti si ii citeste ea Dariei), socoteli mai facem din cand in cand.
Pe la noi s-a dus zapada dar din pacate e noroi, mizerie, ceata si umezeala, mai bine era ger si zapada. NU aveti idee ce ma bucur cand vad ca se lungeste ziua, e ca si cum as reveni la viata; tare mult ma afecteaza la tonus faptul ca iarna e ziua scurta, incep sa simt varsta
Sper sa tin mai aproape de acum subiectul
carmen & ana (04.11.2002) & daria (22.12.2004)
Regretul zilei de ieri si grija zilei de maine ne fura bucuria zilei de azi.
cristina22 spune:
Carmen, am inteles ca le place fetelor tale in Oradea noastra!!
As vrea si eu sa treaca iarna, si o data cu ea toate problemele.
Lucia-ce sistem interesant aveti voi acolo!Si eficient!
Pana la urma moasa face tot!Sanatate multa iti doresc si sa ne aduci numai vesti bune!
Sanzi-LMA husband-ului!!
Sa ne mai povestesti despre serbarea Eminescu.
Katty-voi ati mai patit-o la gradi?Asa imi amintesc. Bine ca nu s-a intamplat ceva mai rau.
Nico-sa scapati repede de muci! Las' ca-i vine randul si lui Stefan si intra in clubul stirbilor.
Nu reusesc sa mai scriu, ca tocmai mi s-a trezit nazdravanul si ma saboteaza.
Un we frumos va doresc!
cristina si Andrei
Dodo-pui spune:
buna dragi mamici si pitici
noilor veniti si numai bine.
Despre dinti noi la 1 an aveam 2 dinti sus abia mijiti,acum la 6 ani si 3 luni nu se mista inca nici unul;dar probabil la noi o sa fie ceva de genul lui o sa-cada si lui BB2 o sa-i iasa macar sa am program complet
Si noi asteptam vesti zilnice si speram bune de la Aida despre matzuca
Blogul lui Bogdan-Andrei
Varsta lui Donu' Bodo
Varsta lui BB2-80% EDY
Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la
Dumnezeu imposibilul!
Doamne ajuta!
sinzi_ana spune:
http://good-times.webshots.com/video/3059740430087737923bpSaCo
Poezia lui David
“One test of the correctness of educational procedure is the happiness of the child.
Sinzi, Radu si David psihologul
: varsta, poze,