Clasa a II a (2008-2009) partea III
Raspunsuri - Pagina 7
ancadm spune:
Se vede ca a venit vacantza la copii
.
Alintaroma felicitari Biancai pentru testul la mate si pentru spelling bee!
Am bagat de seama ca MEAP -ul ala e test pe stat, deci e altfel decit MAP-ul nostru care e un test pe scoala. Ala pe stat se da si la noi din clasa a 3-a si vad ca nu i-au pus pe cei mai mici sa il dea inca.
Trebuie sa o laud si eu pe Andreea ca a venit cu spelling testul de saptamana trecuta perfect, desi nu s-a pregatit deloc acasa pentru el. Eu am uitat de test
si ma gindeam ca o sa vina cu o groaza de cuvinte gresite. Dar s-a descurcat, manca-o-ar mama de fata desteapta
. Acum problema e ca i-am promis ca mergem sa ii iau jocuri pentru Nintendo DS daca face testele perfecte si ea ar vrea pentru fiecare test sa primeasca un joc nou....Cam ustura la buzunare cite un joc pe saptamana
.
Anca, Andreea (8 ani) si Monica (3 ani)
ancadm spune:
Am uitat sa va zic ca si eu am de pregatit 47 de valentines...20 pentru copiii din clasa Andreei si 17 in clasa Monicai. De obicei pe langa card le mai punem niste tatoo-uri dragutze, creioane, bombonele, radiere, etc. Pe noi nu ne lasa sa aducem nimic de mancare facut acasa. Tot trebuie sa fie cumparat de la magazin. Ma gindesc ca nu au incredere in igiena tuturor ...
alintaroma spune:
Anca de aia m-am mirat si eu ca dau test. Dar probabil ca invatatoarea a vrut doar sa faca drilling
cu ei , sa se obisnuiasca cu ideea inca de anl asta ca acum nu se pune ...
Aici tot timpul mi s-a solicitat sa fac ceva de casa cu diferite ocazii (pumpkin day, Christmas party etc) dar am mai auzit la o prietena de a mea care sta aici in stat ca nu are voie sa duca de acasa ci doar cumparat.
Felicitari Andreei pentru test
si va ususrati de citiva lei cu jocul de DS ![]()
Si Bianca de obicei testele saptaminale de spelling le trece cu brio 100% cu tot cu cele chalenging dar la spelling bee fac concurs oral in fata clasei si la microfon si cu recapitulare generala. Multi copii trec la cuvintele ormale ... diferentierea se face la cele challenging.
Eu nu i-am promis asa ceva Doamne feri
jocuri la DS ... ii mai scapam si noi cite unul nou cu diverse ocazii.
Vic spune:
Gata, am inceput clasa a 3-a. Mihai e incantat de noua doamna. Azi i-a scris in agenda ca-i multumeste pentru ajutorul dat la impartit notices (newsletterul scolii si tot felul de reclame la activitati extrascolare). Activitati prea serioase nu stiu daca au facut si teme inca nu au. Saptamana asta e mai mult de acomodare cu noua doamna si cu noii colegi, de recapitulare a regulilor de comportament in scoala si tot asa. Stiu ca in perioada de inceput copiii dau niste teste ca sa li se evalueze cunostintele, sa stie cam cat pot duce. Sunt tare curioasa cum va fi anul asta, caci sunt doar copii de clasa a 3-a in clasa. Pana anul trecut copii de a 3-a si de-a 4-a erau impeuna in clase.
Weekend placut si inceput bun de semestru.
alintaroma spune:
Am uitat sa zic ieri ca noi de saptamina asta la mate ne luptam cu geometria ... desi vad ca are vedere in spatiu Bianca si a inteles tot. (si eu am fost buna le geometrie
) Eu ma cam incurc in termeni
ca imi tot vine sa-i spun in romaneste si nu as vrea sa o incurc ... as vrea sa o las sa ii spuna doar in en ca asa ii foloseste. Deja au de trasat figuri geometrice, de numarat laturi, de aflat cine e paralel pe AB etc ...
La science fac despre amphibians.
Filofteia aici oricum invata limba engleza in mod diferit de cum e invatata as a second language deci din ce fac ei la scoala inca nu am ce sa-ti dau. Dar uite iti voi pune niste linkuri care le am eu ... si am vazut ca poti gasi acolo sa tiparesti anumite foi de lucru.
http://www.tlsbooks.com/secondgradeworksheets.htm
http://www.britishcouncil.org/kids
http://www.superteacherworksheets.com/grammar.html
http://www.teach-nology.com/worksheets/language_arts/speech/verb/
Sau pur si simplu da cautare tu pe google cu "grammar worksheets" si poate mai gasesti si altele.
ancadm spune:
Wow Vic, deja clasa a 3-a? Banuiesc ca ai mai scris, dar eu fiind noua la subiectul asta n-am prins...Acum incepe anul scolar la voi? Cind s-a terminat clasa a doua si cum de erau amestecati a treia si a patra?
Andreea a avut azi "petrecere in pijamale" la scoala!!!! Maine are Monica la gradinitza...Trebuie sa recunosc ca ma cam scoate din pepeni chestia asta. La gradinitza mai treaca, mearga ca sunt mici si scumpi si oricum nu sta decit 2 ore, dar la scoala sunt elevi pina in clasa a 6-a. Parca mi-e nu stiu cum sa ii stiu pe toti in pijamale pe acolo. Unul mai hatru intreba ieri daca poate sa vina numai in halat
.
Cit despre pe unde au ajuns cu materia, la mate vad ca au terminat partea de geometrie si au inceput inmultirile. Mi se pare tare dragutz cum le fac. Gen matrici. 4 rinduri de 5 puncte. Deocamdata nu a zis nimeni nimic de invatat pe de rost si banuiesc ca or sa bata apa in piua cu matricile astea pina or sa le tina minte. La stiinte a avut de scris o compunere ieri care avea ca tema reciclarea, refolosirea si celalalt R care nu imi mai vine in cap.
Vic spune:
Anca, la noi anul scolar incepe la final de ianuarie si se termina in decembrie. Vacanta de vara ae 6 saptamani, 2 in decembrie si 4 in ianuarie. Pana anul trecut inclusiv, in scoala la Mihai, ca si in multe alte scoli pe-aici, clasele erau organizate sa aiba cate 2 grades (clase, nivele) amestecate, adica Mihai a fost in level 1 de doua ori, o data in grade 1 si o data in grade 2, caci erau copii de clasa 1 si a 2-a amestecati. La fel erau la un loc de-a 3-a si a 4-a, si apoi a 5-a si a 6-a. De anul asta in scoala la Mihai i-au separat, adica fiecare clasa e separat. Au 4 clase de a 3-a.
Mihai a inceput frumos, e incantat de scoala si de noua doamna.
Azi a iesit temperatura din scala, la 3pm sunt 46 de grade! Noroc ca saptamana asta a fost ceva mai bine, in jur de 30 de grade, iar diseara scade la 20.
Weekend placut si inceput bun de semestru!