Mamici de Ghiocei Martie-Aprilie 2009 (50)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns florinela79 spune:

Nu stiu nimic de biberoane si lapte praf..daca se da la spital(dac nu il trimitem repede pe tati la farmacie)
Ceea ce stiu e ca daca-i dam sa suga si cu biberonul, ar fi bine sa folosim biberon aticolici(are forma curbata)si tetina de silicon.
Deasemenea laptele muls cu pompa (cel ramas dupa ce se satura bebe), il putem pastra la frigider in recipiente speciale si-l putem da la urmatoarele mese (poate cele de noapte, sa-l bagam si pe tati la alaptat sau pe bunica, depinde cine ne ajuta primele saptamani - pana se recupereaza mami). Mamicile cu experienta ne pot lamuri??Ma gandesc ca la urmatorul babyexpo de pe 26 februarie, vom gasi toate astea la un pret redus fata de farmacii.
30+

fbruma

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisamada spune:

Eu am inteles ca fac ei "cinste" cu lapticul la bebe daca nu putem noi... sa speram ca nu va fi nevoie. Cel putin asa este la SUUB, unde m-am interesat eu... Daca nu o fi asa... presupun ca se poate trimite "un om" cu indicatii clare ce sa ia.. Sa dea Dumnezeu sa nu avem nevoie de laptic pt bebei cu nevoi speciale, astfel incat sa fie mai greu de procurat, oricum nu am putea sa ne pregatim din timp pentru asta...

Denisa-Madalina 26+ cu Adela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenada spune:

Citat:
citat din mesajul lui pisigri

am fost azi iar la control.
colul e inca inchis si dr zice ca parca e ceva mai putin moale ca ultima data. a spus ca ia in calcul sa facem un cerclaj...voi stiati ca se poate face si asa de tirziu? eu am 30s2z acum. mi-a dat in plus sa fac injectii cu dexametazona (l-am intrebat eu), 3/4 fiola la 12 ore, 4 fiole. daca stiti ceva despre asta, va rog detalii; Maya, tu mai citeai si scriai pe la subiecte cu uter hipercontractil etc....itiamintesti ceva?

mababei...
noi sintem amindoua din iasi,avem acelasi nr de saptamini...la ce medic mergi? poate tinem legatura maui...strins? pe mine ma gasesti cam toata ziua pe messenger, am acelasi ID ca si aici..poate ne intilnim in maternitate...la termen, fireste !
aa...eu ieriaveam 106,5 cm. in "talie" of cors
mihaelacg, ilinca!! la apel !
if you can't say something nice, then don't say it at all
http://pisigri.blogspot.com/

Uite niste link-uri pe care poate le-ai vazut si tu:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=64215
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=103948&SearchTerms=dexametazona
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=94159&SearchTerms=injectii,dexametazona

Carmen 27+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rivali spune:

La SUUB daca ai lapte la san nu iti dau lapte praf,pote sa planga copilul ...., asta este politica lor. Cel putin eu asa am patit.

Vlad Andrei ( 4.01.2007) si 29+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenada spune:

Citat:
citat din mesajul lui pisigri

am fost azi iar la control.
colul e inca inchis si dr zice ca parca e ceva mai putin moale ca ultima data. a spus ca ia in calcul sa facem un cerclaj...voi stiati ca se poate face si asa de tirziu? eu am 30s2z acum. mi-a dat in plus sa fac injectii cu dexametazona (l-am intrebat eu), 3/4 fiola la 12 ore, 4 fiole. daca stiti ceva despre asta, va rog detalii; Maya, tu mai citeai si scriai pe la subiecte cu uter hipercontractil etc....itiamintesti ceva?

Uite am mai gasit niste detalii:
http://health.yahoo.com/children-respiratory/antenatal-corticosteroids-for-fetal-lung-development/healthwise--hw222067.html
http://pregnancy.about.com/cs/pretermlabor/a/pretermnews.htm

Carmen 27+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gaza22 spune:

Buna seara fetelor!
aris,alina si eu dormeam bustean, inainte, cand plecau ai mei in weekend devreme de acasa imi puneau alarma ca ziceau ca daca intra hotii ma fura cu totul si eu tot nu ma trezesc. Acum nu prea mai dorm bine din cauza pozitiei, ma omoara spatele si in plus vad ca nu mai pot dormi asa mult.

Am vazut ca vorbiti de pompa de san si despre lactatie. Pai sa sar si eu cu ce am citit. Lactatia nu e influentata de regim alimentar sau alte chestii. Secretia lactala depinde de numarul unor receptori hormonali aflati la nivelul sanului, receptori care stimulati de bebe fac ferma sa produca de aici cantitatea de lapte se adapteaza cererii. Tot din acest motiv se recomanda ca bebele sa fie alaptat la cerere si nu la ora fixa. Si in cateva zile bebele si sani se vor regla unii pe altii. Folosirea pompei deregleaza acest echilibru. Exista cazuri aprox. 10% in care unele femei au mai multi receptori hormonali la nivelul sanului (cum a fost probabil cazul Roxanei) si deci productia lactala este muult crescuta fata de normal. La fel se aplica si in sens invers cand sunt mai putini receptori = laptic mai putin. Pompa de san este ff utila la inceput pt desfundarea canalelor si pana cand tanara mamica invata sa-l pozitioneze bine pe bebe la san. Sau mai tarziu cand isi doreste mai multa libertate si lapticul se pastreaza in frigider. Aaa sa nu uit cineva zicea ca exista la spital o pompa, in unele spitale asistentele mai recurg inca la o forma invechita de muls manual in cazul in care mamicile au probleme. Asa ca asigurati-va ca spitalul in care nasteti exista pompa si daca poate fi utilizata.

Ce concluzii am tras eu de aici.. mi-am luat o pompa manuala de muls (Avent pentru ca am si streilizatorul de la aceeasi marca si imi va fi usor sa o sterilizez), pentru inceput daca voi avea probleme. Pompa electrica mi-se pare utila doar in cazuri ca cel al Roxanei sau eventual cand bebe e mai mare si vrei sa ai mai multa libertate. Dar asta se poate achizitiona atunci. Acum mi se pare prea devreme si prea scumpa, mai ales ca nu stiu sigur daca nu voi intra in categoria celor 10% cu mai putin laptic.
Hai ca iar m-am lungit. pup si scuze daca am parut prea sfatoasa.

26+

Un prieten adevarat te prinde de mana si iti atinge sufletul

Mergi la inceput

aaa am uitat azi schimbam si noi semnatura

27

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisamada spune:

Citat:
citat din mesajul lui rivali

La SUUB daca ai lapte la san nu iti dau lapte praf,pote sa planga copilul ...., asta este politica lor. Cel putin eu asa am patit.

Vlad Andrei ( 4.01.2007) si 29+

Da, cam asa am inteles si eu, ma refeream la varianta in care nu putem alapta... sper sincer sa nu fie cazul.

Denisa-Madalina 26+ cu Adela

Mergi la inceput

si desi poate par sfatoasa cu mesajele mele luuungi cat o zi de post. sper sa nu va supar prea tare si sa ma ajutati si pe mine cu niste sfaturi.
Imediat dupa nastere am inteles ca burtica scade, dar cam cat scade? o sa fie asa ca o burtica de 4-5 luni sau de 7 luni sau aproape la fel?
si daca tot veni vorba de lapticul praf de la spital. Am inteles ca mamicii ii vine lapticul dupa o zi doua de la nastere. Pai si pana atunci bebe ce papa? aici in spitalul unde o sa nasc bebeii stau cu mamicile in camera si sunt pusi la san inca de la inceput. N-am detaliat subiectul cu Dr meu, dar e suficient in primele zile ceea ce da mamica?
poate ma ajuta mamicile cu experienta.

27

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PetraTudor spune:

Fetelor, poate veti rade, dar eu am emotii in legatura cu baita lui bebe.... Ma uit pe net si mi se par atat de fragili, ma intreb daca voi reusi sa ma descurc in primele saptamani....

Apropo de asta, voi la cine veti apela pentru ajutor? Mame, prietene...? Ideea este ca eu ma intreb in mod constant cine ar putea sa ma ajute cel mai bine si sa aibe si nervi de otel, cred ca voi stresa o gramada respectiva persoana, voi pazi ca un vultur sa nu-mi "raneasca" puiul...

Mergi la inceput