Mamici de Ghiocei Martie-Aprilie 2009 (50)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Roxana80art spune:

Va salut mamici cu burtici !!!
....si bun venit Adaya si Kary28....sa aveti sarcini cat mai bune si sa auzim de bine
aaaa si multumesc Rivali pentru raspuns....nu stiu daca am mai spus...mi-a mai zis sa-i dau...Mucosin cu miere, ca si expectorant, de 2 ori/zi, Aerius seara cate 2,5 ml...si un sirop de plante de la Hymalaia...ii zice Septilin - e pentru cresterea imunitatii si ajutarea organismului sa se refaca mai usor in urma unei astfel de probleme....
Am observat ca vorbiti despre pompe de muls.eu am o pompa manuala de la Chico de care am fost foarte multumita la prima nastere....tinand cont ca am fost un specimen total diferit in spital atunci cand am nascut....aveam atata lapte incat mai puteam hrani inca 3-4 copii in plus fata de fetita mea....iar apoi acasa am dus o adevarata aventura timp de aproape 10 luni pentru ca la 2 zile...mulgeam, in afara de ce manca bebita mea....si vreau sa va zic ca manca nu se incurca.....repet...mulgeam inca 2 litri de lapte pe care nu aveam ce sa-i fac decat sa-l arunc.....si m-a ajutat foarte mult aceasta pompa.
Despre medicamente pentru bebe, sa speram ca nu avem nevoie....doar cele uzuale...gen crema pentru fundulet(Bepanten), picaturile de vitamina D....cosmeticele ptr. baita...ceaiurile necesare pentru colici si pentru baita...
Ca si pregatiri...asa mai mari.... vreau sa-i iau o masa cu tot cu dulapior pentru infasat...si unde sa am sa-i tin si "garderoba"....dar sunt in cautari de ceva mai incapator....ca sa pot cuprinde tot ce e a ei, o masa pentru papat(pentru ca cea de la Flaviana s-a rupt...la cureaua de siguranta..), si o sa mai apara si mai sunt de fapt de luat asa cate ceva maruntisuri...gen...biberon _ apropo de care se foloseste acum...care sunt cele mai bune...adica utile si rezistente...??? Ca acum au aparut o gramada si nu mai stiu de care ar fi mai bun ....
Va pup si mai revin....ca sunt prin preajma...

+ 27 sapt.

Roxana si ingerasul poznas Flaviana(31.08.2004)
http://community.webshots.com/user/roxana80art

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aris26 spune:

referitor la pompa - toate prietenele proaspete mamici au zis ca daca imi permit sa o cumpar pe cea elecrica e mult mai eficienta. si mie mi se pare groaznica ideea. sa ma conectez eu la o priza??? horror!
cum nu pot sa cred ca "batista sugarului" e o inventie extraordinara. dar cica sa stai sa pompezi la mana e greu si mai neplacut. probabil ca o sa o cumpar pe cea electrica...sa vad in ce camera ma incui cand o sa incep actiunea.

cum ati facut voi proba sa vedeti daca aveti colostru? la mine nu curge nimic asa pur si simplu

30+
poze

AMR 10 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mababei spune:

Maya, si eu sper ca toti bebe-ii nostri sa stea cumintei pana la termen, dar daca este vreunul mai nerabdator sa-si cunoasca mamica, vrem sa-i facem o primire demna de un printisor sau de o printesica! Am vazut si cazurile de la odiseea de ianuarie-februarie!

mihaela

30+
Fii alaturi de noi si in saptamanile ramase!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adee spune:

Sa ma laud si eu cu talia mea de viespe care la sfarsitul lui decembrie (la control dr de familie) arata 111 cm Cine da mai mult?

La munca eu inca mai merg, dar nu stau numai 3-4 ore pana termin ce am de munca. Am noroc ca este firma familiei si daca chiar nu ma simt bine, sau am treaba pot pleca. Am zis ca merg pana in ziua in care o sa nasc, sunt curioasa daca rezist

31+Ariana

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenada spune:

Citat:
citat din mesajul lui florinela79

Rivali, ne esti de ajutor cu experienta de mamica. Mie imi este teama de canale infundate, pentru ca am probleme la sanul stang (am un adenom hipofizar secretant de prolactina, si pana am descoperit, de la secretia de prolactina, am ramas cu hiperplazie la sanul stang), de asta pentru mine pompa de san este foarte importanta...acum nu stiu ce sa aleg intre ce-a manuala si cea electrica?...care o fi mai buna?...fina mea lucreaza la farmacie si zicea ca cea mai cautata este cea manuala de la AVENT.
Nu stiu ce sa aleg?!
30+http://community.webshots.com/user/florinela79

fbruma

Eu am tot citit discutii despre alaptat si pompe, si din cate am vazut majoritatea mamelor recomandau o pompa manuala AVENT ISIS, ca fiind cea mai eficenta. Am inteles ca cele electrice nu ar fi prea recomandate, decat, poate in primele cateva zile, pentru ca stimuleaza foarte mult productia de lapte. Explicatia era ca laptele se formeaza la cerere, adaptandu-se la cantitatea pe care o suge bebe, si daca mai scoti si cu pompa la alaptatul urmator cantitatea produsa va fi suma pompa + ce papa bebe. Cantitatea, peste ce papa bebe trebuie scoasa cumva, se foloseste pompa si apare un cerc vicios. Poate o mamica cu experienta ne da mai multe detalii sau ma corecteaza, pentru ca nevorbind din proprie experienta mi-e teama sa nu gresesc.

Carmen 27+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana80art spune:

....da e foarte adevarat ca folosin mult pompa ...risti sa formezi cu mana ta si mai mult lapte....insa....nu poti sta nici prea linistita pentru ca risti sa faci mastite...ceea ce nu e un lucru absolut deloc placut....eu cu toata grija avuta si cu toate recomandarile de la persoanle cu experienta si de specialitate...am reusit sa fac de 4 ori in 10 luni si sa trebuiasca sa iau antibiotice pentru a nu ajunge la cutit....deci cam asa sta situatia la o mamica cu hiperlactatie....
Sincera sa fiu nici eu n-as fi vrut sa am atata....ca intr-adevar am si avut foarte foarte mult...mie imi curgeau sanii asa mult inca din timpul sarcinii, adica de prin luna a 5 a...si chiar nu ii stimulam sa produca nimic....dar eram vesnic patata pe bluze cu tot cu acele pernute absorbante pentru sani....aveam tot mereu in geanta rezerve pentru ca non stop ei curgeau...si eram uda pe haine...
Diferenta intre atunci si acum e destul de mare...acum, asa cand si cand vad cate o picatura sa-mi ude sutienul ori bluzele insa nici nu se compara cu ce am trait atunci inca din timpul gravidiei....
Dupa ce am nascut-o pe Flaviana, la 8 luni si 2 zile, prin cezariana, a doua zi cand m-au ajutat sa ma ridic din pat mie...fireste....imi curgeau sanii fest...lucru ce mie de acum mi se parea o normalitate...in timp ce asistentele nedumerite ma intrebau de zor ce am pe camasa....si i-am raspuns foarte senin...."lapte". Au facut ochii mari si mi-au zis ca asa ceva nu prea au vazut...insa la prima masa ce urma ...m-au trimis la fetita sa-i dau papa.....
...Deci cazuri si cazuri....

+ 27 sapt.

Roxana si ingerasul poznas Flaviana(31.08.2004)
http://community.webshots.com/user/roxana80art

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns novus spune:

Moonvas, PetraTudor, si eu ma confrunt cu scaderea ritmului de ingrasare !!!cred ca e ok am inteles ca acumuleaza doar bebele nu si noi !!!

Cat despre cele 126 de zile concediu pre si post natal ele sunt platite intr-adevar cu 85% din brut doar ca au regim de concediu medical deci se impoziteaza !! CIC nu se impoziteaza fiind 85% din net

Si eu o sa merg toata luna aceasta apoi intru in concediu pe hartie ,o sa merg la 1-2 zile pe acolo dar nu de dimineata

Pupici la toata lumea !!!!!!!!!!!

32+ cu Alexandra

www.flickr.com/photos/31088780@N05/?saved=1" target="_blank">Eram 2,vom fi 3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

am fost azi iar la control.
colul e inca inchis si dr zice ca parca e ceva mai putin moale ca ultima data. a spus ca ia in calcul sa facem un cerclaj...voi stiati ca se poate face si asa de tirziu? eu am 30s2z acum. mi-a dat in plus sa fac injectii cu dexametazona (l-am intrebat eu), 3/4 fiola la 12 ore, 4 fiole. daca stiti ceva despre asta, va rog detalii; Maya, tu mai citeai si scriai pe la subiecte cu uter hipercontractil etc....itiamintesti ceva?

mababei...
noi sintem amindoua din iasi,avem acelasi nr de saptamini...la ce medic mergi? poate tinem legatura maui...strins? pe mine ma gasesti cam toata ziua pe messenger, am acelasi ID ca si aici..poate ne intilnim in maternitate...la termen, fireste !

aa...eu ieriaveam 106,5 cm. in "talie" of cors

mihaelacg, ilinca!! la apel !

if you can't say something nice, then don't say it at all
http://pisigri.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisamada spune:

Aris, nici la mine nu curge pur si simpu, am verificat... prin "stoarcere" ca sa nu zic mulgere... Nici eu nu ma vad conectata la o pompa electrica...

Citat:
citat din mesajul lui carmenada
Explicatia era ca laptele se formeaza la cerere, adaptandu-se la cantitatea pe care o suge bebe, si daca mai scoti si cu pompa la alaptatul urmator cantitatea produsa va fi suma pompa + ce papa bebe. Cantitatea, peste ce papa bebe trebuie scoasa cumva, se foloseste pompa si apare un cerc vicios. Poate o mamica cu experienta ne da mai multe detalii sau ma corecteaza, pentru ca nevorbind din proprie experienta mi-e teama sa nu gresesc.

Nici eu nu m-am lamurit... probabil ca trebuie gasita o cale de mijloc... mai studiez. Tot cerc vicios mi se pare. Daca ramane lapte in sani, nu e bine pt mama, deci trebuie golit. Pe de alta parte, cantitatea de lapte se adapteaza "cererii", dar sanii nu au de unde sa stie cat a luat bebe si cat am scos noi cu pompa... asa ca se adapteaza la total...

Denisa-Madalina 26+ cu Adela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

am uitat...in spital ne trebuie si biberon pt bebe? si lapte praf? sau cuastea facei cinste daca noi nu avem laptic?

if you can't say something nice, then don't say it at all
http://pisigri.blogspot.com/

Mergi la inceput