a treia zi de gradinita ...

a treia zi de gradinita ... | Autor: mihaiu

Link direct la acest mesaj

... e putin mai rau decat in prima zi.
Fetita mea (2 ani si 7 luni) a inceput gradinita. Prima zi a fost f bine, nu a plans la despartire, a mancat binisor, s-a jucat, a dormit la pranz, i-a placut la gradinita. A doua zi a plans cand i-am spus ca ea ramane la gradi si eu trebuie sa plec, de fapt toti copii plangeau si vroiau acasa. Dupa ce am "discutat" cu ea s-a dus singurica, a deschis usa de la clasa si s-a asezat pe un scaunel. Astazi am lasat-o plangand. A luat-o dna. in brate sa o duca la jucarii dar era f suparata. Dupa putin timp s-a linistit si am putut sa plec si eu la servici. Nu stiu cum va fi maine. Nu cred ca mai vrea la gradinita. Doamnele spun ca e f cuminte, nu plange, e f activa si mananca destul de bine.
La voi cum a fost? Cum ati scapat de "lacrimile de despartire"?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lilach spune:

Din cite imi aduc aminte aici este o metoda foarte eficace.

In primele zile parintii au voie sa stea la gradinita cu copilul.
Bineinteles ca educatoarea incearca sa observe copiii problematici(care nu se pot desparti usor de parinti).

In primele doua -trei zile defapt se sta foarte putin la gradinita (nu programul normal).Trebuie neaparat sa existe o perioada de tranzitie pentru a nu se crea un dezechilibru ...copilul la aceasta virsta poate avea senzatia de abandon.

Oricum,succes la gradinita si fetitei tale.

"Un sfirsit e un inceput..."

ella& laura,andrei,andra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns janib spune:

Mihaiu/ La noi prima zi a fost bine exceptans faptul ca dupa ce a dormit o ora a inceput sa planga sa vina mami sa o ia si astfel a reusit sa trezeasca toti copii. De cancat a mancat bine. Azi a fost a treia zi nu a plans la despartire, m-a pupat si mi-a facut cu mana. "Mami se duce la servici sa ia banuti pentru ai cumpara ei pitici si bombonele". M-a rugat doar sa stau sa o vad un pic cum se joaca ea cu copii si apoi pot sa plec. E de bine oricum pentru ca a inceput sa vrea sa mearga singura la gradinita.... Va pupici si o sa mai revenim cu amanunte dupa prima saptamana....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina_antoaneta spune:

si la noi a fost la fel si...cred ca va fi tot asa
(noi incepem la 15 sept.)si suntem deja in grupa mare.
Dar stiu sigur ca este doar un ritual al ei pt. ca se linisteste si..
cand ma ducem s-o iau, ba mai avea ceva de colorat,ba nu terminase de construit...si uite asa stateam s-o astept..sa-mi arate ce au mai lipit..
Deci nu-ti face probleme
Multa sanatate!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Important este sa fim noi, parintii, pregatiti sa-i ducem la gradinita. Din fericire n-am avut probleme cu Alex, n-a plans nici macar o data. Asta m-a surprins, dar m-a si bucurat. El este si un copil care plange foarte rar si este vesel tot timpul. Trebuie insa sa va marturisesc ceva: in prima zi de gradinita eu am plans! Da! Dupa ce am iesit pe poarta gradinitei m-au poditit lacrimile si izvorul a inceput sa curga! Dupa o saptamana am inceput sa nu mai am ochii in lacrimi cand il lasam acolo. Fiti tari! Bafta multa!
Claudia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubu spune:

Melany are 2 ani si la fel, si pentru noi au fost primele 3 zile de gradinita. Educatoarea spune ca mininca dar nu doarme deloc acolo. Ma inerveaza ca se incapatineaza sa minince singura lucru care sa face sa nu minince tare mult. Iar la 9, dupa ce ii fac baie adoarme. Bea f putin lapte in schimb mininca iaurt, ii mai dau si brinzici.
Delia

Mergi la inceput

Am uitat sa va spun ca nu am probleme cu lastul acolo, nu plinge. Doar eu am plins in prima zi si nu imi gaseam locul pina ce nu m-am dus dupa ea. Si am lasat-o din prima zi de la 9 la 4 jumate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaiu spune:

Multumesc f mult pentru raspunsuri.

mai vorbim,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mada taba spune:

Salut,
Maria a mers azi a patra zi la gradi si se pare ca e bine.
In prima zi nu a mancat si nu a dormit dar de marti a si mancat, a si dormit.
De mancat a mancat doar felul intai dar oricum e ceva zic eu. Ea are trei ani fara o luna.
Singurele probleme pe care le avem sunt ca face figuri, se preface ca e suparata si dupa aceea cand vede ca i se da atentie,incepe sa planga dar se linisteste foarte repede.
Totul e sa o lasi si sa pleci.
Doamna ne-a zis azi ca primul copil care a venit a inceput sa planga si ca era convinsa ca vor plange toti in continuare.

hai ca tinem legatura.
Bafta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena_ltd spune:

Are mare dreptate Claudia, noi trebuie sa fim pregatiti sa-i ducem la gradinita. Eu inca nu am sfaturi si nici experienta, fetita mea va incepe gradinita pe 15 septembrie. Desi are 3 ani jumatate si cred ca este pregatita din multe puncte de vedere pentru gradinita, eu imi fac o multime de griji inca de acum cateva saptamani.
Haideti sa continuam subiectul si mai departe, mie de exemplu imi dau curaj experientele voastre.

Elena, mama Oanei si a lui bb Mihai

Mergi la inceput

Noi si acuma dupa 7 zile de camin nu dormim acolo. Merge cu drag la camin. De mincat zice ca mininca, dar acasa nu mininca decit iaurtri si citeodata ceva piinici. E adevarat ca e cald afara si nu imi vine nici mie sa mininc. Vine acasa si doarme 2 ore ca seara doar pe la 12 sa adoarma.
Delia si Melany

Mergi la inceput