a treia zi de gradinita ...

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iuliacm spune:

Urmaresc cu interes raspunsurile voastre, ca sa stiu ce m-astepta.
Alex al meu va merge la gradi pe 15 septembrie, dar nu mi-e teama de prima zi ci de cele care vor urma. Am fost cu el in vizita la gradinita, i-a placut mult, mai ales locul de joaca de afara. Si el astepta prima zi si cred ca nu va plange dar in urmatoarele zile... vom vedea.
Eu am mari emotii, cred ca mai ca el.

Nu prea stiu cum sa procedez in prima zi, ce ma sfatuiti:
1. sa-l las acolo si saolec la serviciu
2. sa stau cu el pe acolo 1-2 ore
3. sa-l las acolo si sa patrulez in jurul gradinitei pana ma asigur ca e ok
As prefera varianta 1, dar soacra mea s-a si inscris la patrulare.

Iulia,
nerabdatoarea sa inceapa gradinita, ca stau ca pe jar pana atunci!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaiu spune:

Ieri am imbracat-o cu forta, a urlat pana am iesit din casa apoi s-a linistit.In masina nu a zis nimic iar cand am intrat pe usa gradinitei s-a dus singura si s-a asezat pe bancuta, am schimbat-o cu hainutele de interior, am dus-o in clasa si nu a comentat deloc.
Astazi a marait putin cand i-am spus ca tr sa ne imbracam pt a merge la gradi dar nu a mai tipat. A fost f linistita. La gradi,cand a vazut-o pe d-na ingrijitoare a fugit la ea, a pupat-o pe obraz, mi-a zis "pa" si a intrat in clasa. Eu eram putin "derutata" si nu-mi venea sa cred.Fetita mea nu a mai plans cand a ajuns la gradi.Eu cred ca este f f rasfatata.
numai bine,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena_ltd spune:

Mihaiu, e nemaipomenit ca cea mica s-a adaptat. Sper sa se intample la fel si cu fata mea. Rasfatul, deh, boala contagioasa, parca se ia din aer, doar ca noi purtam microbul. Dar lasa, se pare ca cei rasfatati, cu masura totusi, dau randament mai bun.
Fetelor, vreau sa va intreb, voi ati "uns" personalul gradinitei? Educatoare, directoare, ingrijitoare, asistenta? Cam ce le-ati dat? Spuneti-mi si mie cum ati procedat, va rog!

Elena, mama Oanei si a lui bb Mihai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns wesel spune:

Mie imi este foarte greu. Suntem dupa trei zile de gradinita si este jale! Matei este la program scurt la 133. In prima zi a fost OK dar nu a muncat. Ieri nici n-a vrut sa stea cu copiii la masa. Dupa reactia noastra de ieri, a promis marea cu sarea. Iar azi de dimineata s-a declansat criza: a plins ingrozitor, nu vroia sa ramina deloc, tipa...Am plecat dupa o ora cu sufletul zob lasindu-l plingind si suparat. Am impresia ca nici educatoarele nu sint destul de motivate, parca nu-si dau silinta. In plus, mincarea este diferita de cea cu care este obisbuit. Nu stiu ca sa fac? Sa dau ceva educatoarelor, sa-l mai las acasa 2-3 zile, sa ne suparam, sa schimbam gradinita?? Va rog sa ma sfatuiti. Orticum, si numai faptul ca v-am scris, parca m-a mai linistit putin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jackie spune:

Eu cred ca trebuie sa mai ai rabdare si sa nu te lasi impresionata de crizele de plins..Fata mea nu a avut astfel de probleme, in schimb am avut ocazia sa asist la astfel de scene - plins, lovit educatoare etc (si mame distruse)Da-i timp sa se adapteze si incearca sa ii scoti in evidenta lucrurile vesele pe care le poate face la gradinita (copiii, joaca) Cit despre educatoare, zic sa le tii sub observatie. Poate ca acum nu dau mare importanta pentru ca sint obisnuite cu astfel de crize. Oricum, n-ar strica sa le motivezi cu ceva. In primul an, eu eram asa de speriata ca nu vor avea grija de copilul meu ca le-am bagat niste bani in buzunar desi era gradinita privata...
Incearca sa-l incurajezi ca vine weekendul..
Mult succes.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubu spune:

Noi sintem la a treia saptamina de mers la camin. Si tot nu vrem sa dormim acolo. Vinerea trecuta a trebuit sa merg dupa ea pt ca m-au sunat ca atunci cind a vazut salteluta pe care trebuia sa daoarma, a inceput sa pliga. Si azi, ca in celelatate zile, am adus-o de la camin la 4 jumate ca la 5 sa doarma deja. Cind sa o i-au azi acasa am vazut ca e toata zgiriata la ochi. Nu e copilul care sa se cearta pt o jucarie, sau nu era asa. Sotul deja ride ca educatoarele se tem de mine, fiind si in Japonia. Eu nu le spun nimica dar fac o mutra.
Delia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sense spune:

La noi e a patra zi de camin. Ceea ce ma ingrijoreaza este faptul ca Bogdan ( 3.2 ani ) tremura foarte tare cand intram in camin , are spasme vomitive , acestea pe langa criza de plans. Dupa ce plec se linisteste, dar nu se implica in joc cu ceilalti copii.Sta pe scaunel, trist , cu ochii in podea. Si, acasa e foarte trist. Nu vrea sa ne jucam, nu vrea povesti, nu vrea muzica, nimic din cei ii placea inainte. Dati-mi un sfat , va rog ! Cred ca se simte abandonat .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaiu spune:

.... rabdare, multa rabdare
Noi am scapat de scenele cu urlete, tipete si lacrimi.
Acum a inceput "episodul" 2. Astazi nu am dus-o la gradi pentru ca marti asistenta a primit, (la insistentele mamicii) un copil care avea conjuctivita.Ieri dimineata fetita mea a inceput sa se scarpine la ochisori.Pediatra mi-a spus ca ar fi bine sa nu mearga Iza vreo 5 zile la gradi si sa-i pun (preventiv) picaturi in ochi.Saptamana viitoare va fi sedinta cu toti parinti si in functie de ce se va discuta o mai duc la aceeasi gradi sau nu.
numai bine,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Margot spune:

Salutare fetele

Si fetita mea Bianca 2 ani si 7 luni a mers la gradinita, si nu m-am inselat in privinta ei, stiam ca se va acomoda repede si nu va plange, fiindca astepta sa merga la gradinita.In prima zi era cam dezorientata, plangeau o gramada de copii, educatoarea nu putea tine in brate decat pe unul singur, ceilalti isi asteptau randul.Am stat si eu putin pe langa usa, apoi am plecat.Atatea jucarii noi ,pentru ea era o adevarata bucurie.Sicer sunt cu inima impacata si stau linistita la servici.Educatoarea mi-a spus ca este isteta si nu prea asculta.Intr-o zi a baut cica 4 portii de laptic, desi nu prea cred.Poate ca este la program normal pana la ora 12, dar abia astepta sa mearga a doua zi la gradinita.Asteptam in continuare.
Sigur se vor obisnui si copilasii vostri, depinde f mult si de educatoare daca stie cum sa-i ia si sa-i antreneze in diferite jocuri vor uita de mami.
Eu am insa alt of, nu putem scapa de suzeta, cum intra pe usa in casa intreaba de ea, este parca din ce in ce mai atasata de ea mai ales
noaptea.

Sanatoase sa fim si noi si copilasii
MARGOT

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena_ltd spune:

Fetita mea este dupa a treia zi de gradinita si abia acum o inteleg pe Mihaiu de ce a postat titlul subiectului asa. E crima si pedeapsa. Prima zi a fost cu plansete, vorba ei: "Intai am pans, dupa aceea am pans si apoi am pans iarasi". Nu a mancat nimic, nu a mers la toaleta, nu s-a spalat pe maini. Se pare ca s-a jucat cu copiii si a comunicat totusi. A doua zi, s-a relationat mult mai bine cu educatoarele si cu copiii, dar nu a dormit asteptandu-ne sa o luam. Azi, insa, calvar si tragedie in toata regula. A vrut sa fuga, a urlat, pana la urma a luat-o directoarea in brate si a dus-o cu forta in clasa. Cu toate astea, a cantat, a spus poezii, a dormit, a mancat etc. Spune continuu ca nu mai vrea la gradinita si, ce e mai trist, i-a disparut zambetul si voiosia de pe fata. Ea plange, plang si eu cand nu ma vede, ma gandesc intruna cu sotul meu cum e mai bine sa facem. Noi am preferat varianta cu dormitul la pranz la gradi pentru ca mai avem un bebe de 2 luni si puneam sub semnul intrebarii rigurozitatea programului Oanei, care s-ar fi ametit in conditiile de fata. Acuma va intreb si eu pe voi, cum credeti ca e mai bine pentru copii, sa doarma sau nu la gradinita dupa-amiaza? Noi o luam de-acolo pe la 15,30. Nu credeam ca va fi atat de greu si timorant. Imi rupe sufletul sa o vad atat de disperata.

Elena, mama Oanei si a lui bb Mihai

Mergi la inceput