Gravidute prin FIV (31)
Raspunsuri - Pagina 5
dariaioanaxx spune:
Raloucuta- f bun pt arsuri este si SAB SIMPLEX capsule care se sug, picaturle se dau si la bebei pt colici si de asemenea laptele cald am mai auzit; si eu am avut asa ceva si stiu ca sunt oribile, la mine incepeau din capul pieptului si mergeau pana in gat de simteam ca innebunesc, pe atunci nu stiam ce as putea lua ca medicament; acum nu au aparut decat f fputin inainte de test si in sapt de dupa test, apoi au disparut da sunt sigura ca or sa reapara;
Muffinuta- eu de dupa ET iau 6 utrogestane intravaginal /zi si pana la eco de confirmare mi a mai dat sa iau aspenter, apoi a zs sa l opresc; deci indicatiile dnei dr cu care am facut FIV ul, dupa eco de confirmare a sarcinii, au fost: gravibinon/1 pe sapt timp de 4 sapt.; 6 utrogestane pe zi dar in ziua cand faceam gravibinonul doar 4/zi, 1 pastila elevit si la cat de mica durere de burta , nospa si supozitoare ; apoi din sapt . a 12 a sa opresc utrogestanul; asta e tot;ce face bebele tau, ai mai fost la eco?
tuturor
Asteptand a doua binecuvantare de la Tine !
amzulica spune:
Muffinutza - iti raspund eu - utrogestanul este sub forma de capsule rotunde moi de 100 mg progesteron si se pot lua fie oral fie intravaginal - eu am luat in primele 4 luni cate 6/zi, apoi schimband doctorita, cea care imi urmareste sarcina mi-a spus sa continui cu cate 4/zi. Asa am si acum si probabil asa voi avea pana la final. Nu stiu daca asta are legatura si cu sustinerea sarcinii la varsta noastra dar vreau sa-ti spun ca desi incepusem cu o desprindere de placenta, acum de fiecare data cand mi se verifica placenta mi se spune ca este f. buna. In Romania utrogestanul este compensat 100 %. Si tot pana acum nu am avut mai mult de 3-4 contractii si alea nedureroase - Doamne ajuta.
Si da progesteronul se intrerupe treptat. Mai voiam sa spun ca luat oral da stari de somnolenta ceea ce nu poate fi decat benefic pentru ca vad fetele spunand ca nu pot dormi noaptea - eu dorm de rup patul desi din ce in ce mai greu datorita gabaritului depasit - nu mai pot dormi decat pe partea stanga.
In privinta greutatii am vazut ca se discuta aici
- eu primele 4 luni nu am luat nici un kg, apoi in luna a 5-a am luat 2 kg, luna a 6-a am luat 6,5 kg (m-am speriat si eu), apoi luna a 7-a am luat 3 kg, acum in luna a 8-a trebuie sa verific dar cred ca pe putin inca 3 kg. Deci in primele luni nu se ia prea mult in greutate dar spre final ... dar ce mai conteaza.
Cami
33+
Luca
http://community.webshots.com/user/amzulica
bombonique spune:
Dragelor, in ultimele 2 zile am fost f stresata. Am avut niste dureri groaznice de burta. Am crezut ca sunt contractii dureroase. Nu am dorimt o noapte intraga, iar sambata dimineata am sunat la spitalul unde urmarim sarcina. Cu regim de urgenta am intrat la consultatie.
Totul e perfect, mai putin nervii mei. Asa zisele mele contractii erau de fapt uterul care incerca sa- i faca loc lui bb. Si asta imi dadea acele dueri. Dar eu fiind super stresata am crezut ca sunt contractii durerose. 
BB dormea de zor!
Am stat o ora cu dr de povesti, si mi-a zis sa iau pt dureri piafen, iar pt somn diazepam, 0.1mg/zi. Maine merg si la dr de fam sa mi le prescrie pt ca altfel nu le obtin din farma. (diazepamul)
Nu era dr care imi supraveghea sarcina ci un altul, mai in varsta (in jur de 55), cu experienta mare in obstetrica.
Asa ca daca va confruntati si voi cu dureri sa nu va panicati! Eu am ridicat un cartier intreg in picioare, plus tot neamul!
Sunt dureri normale! (zic dr)
Pupici!
Bq
25+
bombonique spune:
Am discutat si despre celulele stem cu dr. Mi-a zis ca inca nu este descoperita tehnica (in lume) de dezvoltare a acestor celule!
Mi-a zis ca totul este marketing, iar sloganul "o no
ua viata pt copilul tau" face minuni in randul mamelor! Cei de la centrele de stocare a celulelor nu isi iau nici o responsabilitate legata de aceste celule decat stocarea lor!
Voi mai cerceta!
Oricum imi voi programa o intalnire cu cei de la Cord Blood. Sa vad ei cum ma conving.
Bq
25+
elenada spune:
Bq ma bucur ca bebe e bine.
Eu din cate am citit leucemia se poate vindeca cu ajutorul celuler stem. In china daca nu ma insel le folosesc deja la tratarea lucemie. Am inteles ca poti trata cu ele si anumite forme de cancer.
E drept ca in Romania nu ai ce face cu ele ca la noi nu au tehnica necesara dar daca Doamne fereste ti se imbolnaveste copilul te duci si la capatul pamantului numai bine sa ii fie.
Abia astept sa ne povestesti ce discuti cu cei de la cord center.
Noapte buna burtici
elena
+11 

***CAMPANIA NOASTRA *** www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!
raloucoutza spune:
Micky2007 , Enni , Dariaioana merci pt raspunsuri, o sa tin seama de sfaturile voastre. Oricum mancasem o salata de avocado cu usturoi si cred ca aia mi-a pus capac. Asa arsuri puternice nu am mai avut niciodata, oricum, orice as manca sunt inevitabile , dar nici chiar asa: simteam ca imi iau plamanii , esofagul si ceafa foc si nu au trecut nici cu lapte ...cu nimic...(doar cu somn)
Bebelina mea e foarte activa...nici nu stiu cand mai doarme ca mi se pare ca da tot timpul. Incerc sa nu fiu isterica si sa ma intreb acum ca de ce loveste , pt ca si dc nu ar fi lovit m-as fi ingrijorat la fel![]()
Aseara am fost intr-un club (obligatie- ziua unui bun prieten) si nu am rezistat la halul de bubuieli si fum de tigare. A fost ceva ingrozitor, simteam ca imi trepideaza toate organele interne . Bebelina a fost linistita , dar cand am ajuns acasa si azi toata ziua s-a cam agitat. Eu cred ca de acolo i se trage. Oare sa-i fi facut rau??? Oricum, nu mai merg in viata mea acolo (daramite gravida fiind)
20+ 
bombonique spune:
Raloucoutza nu te stresa pt bb!
sigur e bine! lor le place muzica! Poate ai avut o pozitie si ai presat-o cumva! Va fi o melomana!
Si eu mai patesc asa daca ascult muzica mai tare sau daca merge muzica in masina!

Bq
25+
Micky2007 spune:
Bq ce bine ca ne-ai povestit ce ai patit tu, sa nu ne speriem si noi, daca patim asa ceva. Este bine ca si bebe este ok, asta este cel mai important. Si eu ma impacientez din orice si merg la doctor, ca dupa cati ani am primit acest dar, este pacat sa nu ne ingrijim. 

Ralu si la mine bebeii se joaca toata ziua. Indiferent ce fac. Asta inseamna ca ei sunt bine. Si ai grija ce mananci, eu am aproape in fiecare zi arsuri. 
buluna unde esti? Sper ca esti bine. Daca nu dai nici un semn am sa te sun. 

Va doresc o saptamana excelenta fara greturi sau arsuri.
Micky
21+
+ 
Moniland spune:
In we nu am avut net si ma tot gandeam la voi cum sunteti. Dar vad ca sunt vesti bune si toti bb-ii sunt ok. Ma bucur mult!!!
Muffi, eu din sapt 7 mi-au scazut treptat dozele de medicamente de dupa FIV. Cam cu o pastila/saptamana, pana s-au eliminat. Am ramas cu acid folic si utrogestan. Atunci am inceput si reducerea de utrogestan de la 9 la 6, dar am avut sangerarea aceea si am reluat 9tb/zi. Dupa o sapt. de cand s-au oprit sangerarile, am redus la 8 si de 2 zile sunt la 7. Dr. mi-a zis ca pana in sapt 14-16 voi lua utrogestan.
Acum nu mai iau nici acid folic ca iau centrum materna timp de 2 luni.
Cum esti?
amzulica, chiar asa ce mai conteaza kg cand noi vrem bb sanatosi. 
bq, ma bucur ca bb e bine. 
Micky, de abia astept sa-mi simt si eu puiutii. Cred ca e o senzatie super, pana nu lovesc prea tare. ![]()
cu

Moniland spune:
A, si tocmai am aflat ca dr. care mi-a facut celelalte FIV-uri la Cj face eco de DT si TT. Incerc in seara asta sa vb cu el si sa vad exact daca la gemeni se face DT si TT. Cred ca e cel mai in masura sa-mi spuna asta, mai ales ca face si FIV-uri, e si dr. gine deci stie si sarcinile gemelare, si plus de asta face si eco de DT; TT. De abia astept. ![]()
cu