SuperSlim
Raspunsuri - Pagina 14
ankalaura spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui XIO Nu , nu fumez nici eu . Dar mananc dulciuri daca se tot vb de dependenta(adica , banuiesc eu ca de asta intrebi Eu cel putin un an intreg nu am pus in gura apa. Cred ca am baut apa doar cand jucam baschet si uitam sa-mi iau suc , sau la prietenul meu daca se intampla cumva sa nu aiba suc. Imi cumparam baxuri de Cola si doar asta beam.In anul ala nu stiu daca am ingerat 1 L de apa plata/minerala. Si dulciuri mancam in prostie. Mancam si 4 kg de inghetata pe zi. La asta pot manca oricat, nu mi se face rau La inceputul liceului terminam 10 table de Milka in 3 zile. In clasa a 12-a am mancat cel putin o luna intreaga zilnic cartofi prajiti cu cascaval si telemea(exceptand weekendurile, cand mancam altceva). http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100 http://www.flickr.com/photos/greecky/ |
Pfuu... mai, eu zic ca totusi e ok, daca ti-a venit mintea la cap chiar si acum....
Vaai, dar asa consum indelungat de crocobauri?? Pfuuu... Cre' ca eu in toata viata mea nu am baut atata Cola cat spui tu aici, in acel an, nu se pune Cola din rest
Bauturile carbogazoase
O cana de suc contine cam 10 lingurite de zahar, 150 de calorii, 30-55 mg cafeina si este plina de coloranti si aditivi. Variantele dietetice sunt de asemenea daunatoare intrucat contin indulcitori artificiali de tip aspartam.
Studiile au legat consumul de suc cu osteoporoza, obezitatea, cariile dentare si bolile cardiovasculare. Consumand mult suc, cu mult zahar, scade pofta de mancare pentru alimente sanatoase ceea ce poate duce la un deficit nutritiv. Consumul de bauturi carbogazoase a crescut in ultimul timp.
Cartofii prajiti
Cartofii sunt daunatori si fara sa fie prajiti intrucat contin glucide care sunt metabolizate rapid in zaharuri simple, usor absorbabile care cresc repede nivelul de insulina cu un efect devastator asupra sanatatii dumneavoastra. Cand sunt preparati la temperaturi inalte in grasimi de tip trans, se intampla tot felul de fenomene neplacute.
Tot ce este prajit, chiar si de origine vegetala, contine acizi grasi de tip trans si substante cancerigene de tip acrilamide.
Alimentele prajite in ulei vegetal din floarea soarleui, soia, porumb si alte seminte sau din nuci sunt problematice. Aceste grasimi polinesaturate produc o cantitate mare de radicali liberi daunatori pentru organism. Aceste uleiuri pot duce la imbatranire prematura, obezitate, inflamatii, cancere sau tromboze.
www.yuppy.ro/articol/health/456/Cele-mai-daunatoare-cinci-alimente-pe-care-le-consumam-cu-drag.html" target="_blank">(o sursa)
Ciocolata ... un nou studiu a demonstrat ca nu este indicat pentru oase, consumul ei putand creste riscul de osteoporoza si fracturi.
(alta sursa)
Desigur... inghetata dauneaza cel mai putin... daca mananci acolo, un cornet la doua zile, dar pentru 4 kile dintr-un foc, intr-o zi... ar fi de studiat nitel... Interesant argumentul glumet... "din asta pot manca oricat... nu mi se face rau" He he
Deci cum spuneam la inceput, noroc ca ti-a venit mintea la cap.
Cate kile zici ca ai? Si cam cat esti de inalta? Interesant de stiut si asta.
Dar acuma sincer, ce crezi ca e mai daunator, sau mai bine spus, ce crezi ca are efecte mai nasoale in timp? Anii (sau anul, nu ne-ai precizat clar cat a durat "regimul", ci doar maximum-ul lui...)... Deci anii in care tu ai baut numai Cola, balotai 4 kile de inghetata pe zi, 10 tablete de cioco in 3 zile plus farfuria cu varf de cartofi prajiti cu telemea si ce mai ziceai tu acolo, tzac pac in 15 minute, PLUS venirea mintii de mai tarziu, dar relativ recenta? Sau cele 40 de capsule de slabit pe care le-am luat eu PLUS un regim dintotdeauna cumpatat, fara grasimi, fara excese, fara sucuri, fara dulciuri, ba si cu miscare (hm, asta pot sa o scot de ceva vreme, sau sa o consider ocazionala de cand cu puradeii...)?Si pe cuvant, nu ma abtin de la cele enumerate, ci pur si simplu nu ma tenteaza. Decat asa... ca tot omu'... la o aniversare sa zic... Ei? Ia zi tu cum estimezi ca vine treaba?
Nu ma uita cu kilele si cu inaltimea rogu-te
XIO spune:
Anka, nu prea inteleg tonul tau ironic pe care chiar nu ar trebui sa-l ai.
hai sa-ti spun altceva , un exemplu:
bunicul meu mananca tot ce nu este permis de cand il stiu. Noaptea la 3 isi face ochiuri de ou (2-3) cu sunca si branza prajite in aceeasi tigaie, mananca cred ca o data la 2 zile oua.Mananca prajeli , paine , toate ziua.Bea si vin destul de des.Si cand mananca , mananc mult.
Ei , el are vreo 70 de ani , si asta este de cel putin 24 de ani.
Cand l-am dus acum la doctor eram fericita ca ii vor iesi analizele ca naiba si va trebui sa-l pun eu la regim.
Stii cum au iesit analizele la o persoana care a mancat aiurea nu 5 ani , ci 50? Perfecte , cu exceptia colesterolului care era putin ridicat.Nu are probleme cu tensiunea, totul e ok , doar o usoara stenoza aortica.
La polul celalalt sunt bietele persoane care au luat pastile, care sunt totusi medicamente :
-insuficienta renala acuta fulminanta, netratabila---dializa si asteapta un transplant renal.
Deci, dupa cum ti-ai dat seama , este mai rau sa iei pastile decat sa mananci haotic. E cam naiva intrebarea , Anka. Mancatul aiurea te afecteaza dupa o viata , nu au o putere atat de mare zaharul, cartofii pai si cola incat sa te bage in osteoporoza(pe care majoritatea femeilor dupa menopauza o au). , pe cand pastilele au efecte cvasi-imediate.
Si despre ce ai scris mai sus :
-dintre toate dulciurile recomandata este inghetata si dulciurile reci in general , pt. ca nu se depun asa ca celelalte.
-ciocolata este recomandata , doar ca ingrasa.Multi doctori au discutat despre efectele benefice ale ciocolatei la nivelul psihicului
Eu am 1,69 si 55 de kg.
Nu inteleg de ce te-a deranjat/marcat atat expresia "mi-a venit mintea la cap" pt. ca asta s-a intamplat.
Ciocolata in cantitati industriale nu am mancat zilnic , s-a intamplat in clasa a 8-a parca(ceva de genul) , nu a 9-a, ca deja era aparuta Milka.
Inghetata am mancat-o doar o vara asa , maximum 2 .
Cola am baut anul ala fara pic de apa , plus inainte si dupa ca majoritatea oamenilor , adica mai normal.
Atunci eram un copil, asta e scuza
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/greecky/![]()
Ramonika spune:
| citat din mesajul lui giulia71 Goana dupa pastilele astea se explica prin faptul ca omul din ziua de azi vrea rezultate rapide, vazute pe termen scurt si foarte scurt. La orice cabinet de nutritie ti se va spune ca este sanatos sa slabesti 1.5 maxim 2 kg pe luna. Omu se sperie, isi face calculele si ii reiese ca alea 8 kg vor fi date jos dupa ce se culeg porumbii Asa ca renunta, ba mai mult isi blesteama zilele ca a dat o gramada de bani la consultatie. De consolare intra in primu plafar si intreba " ceva pastile de slabit aveti?" Da, zice vanzatoarea avem astea care se dau ca painea calda si incepe sa-ti insire toate cunostintele ei, ba si dna doctor cutare care stiti ce grasa era... Esti tentat sa iei, pentru ca vrei rezultate ACUM, nu peste n luni si nu cu diete masurate, cantarite, disociate samd. Nimeni, nu sta sa puna in balanta beneficiile actuale cu efectele secundare pe termen lung. Si uite asa se poate ajunge la drame adevarate. Nu mori, dar probabil nici viata nu mai e sa nu ai un rinichi sau ficatul sa-ti fie ireversibil afectat. Asta cred eu despre pastila minune. Fiti cumpatati:) uneori gandesc prea mult.... |
ai mare dreptate giulia. asa e.
insa ceea ce nu inteleg oamenii este ca, asa cum nu te-ai ingrasat peste noapte cu cele 20-30 kg in plus, asa nici nu ai cum sa slabesti peste noapte.

si da, ritmul ideal de slabit e de 2 kg pe luna.
Ramonika
si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz
www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza
www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor
www.flickr.com/photos/11125714@N02/2227425419/" target="_blank">Miki
alra spune:
mai fetelor voi pareti ca stiti mai bine ca mine.
eu nu pot combate formulari de genul "la orice cabinet de nutritie" caci nu am fost la toate din lumea asta sa vad cum e.
am vrut doar sa punctez ca exista nutritionisti sub indrumarea carora se slabeste si 2kg pe saptamana si cunosc mai multe persoane care au facut asta si sunt bine sanatoase si se mentin.
ca or fi mai tampiti nutritionistii astia de care vorbesc eu fata de aia de ii stiti voi, nu neg ca nu ii stiu si pe unii si pe altii ca sa compar.
eu ii admir pe cei care au reusit asa ceva, eu mai mult de 1kg pe saptamana nu am reusit sa slabesc, si nu in fiecare saptamana. am lalait 12 kg in 6 luni de cand am nascut a doua oara caci nu ma pot abtine de la pacate. pur si simplu am mancat mai putin dar nu mi-am scos nici ciocoalata nici multblamatii cartofi prajiti din dieta. si aici se mananca cu maioneza ![]()
la fel am slabit si dupa prima sarcina.
ALRA mami de Laura(06/02/2006) si Nicole(08/12/2008)
Vacanta cu Laura in Romania
ankalaura spune:
XIO - glumeam draga mea, nu eram ironica...
Fac si eu acuma apel la facultate, ma bag nitel in seama, sa spun ca ironia si satira sunt lucruri foarte diferite. Iar ironia nu e ce crede toata lumea ca e. Deci, eu glumeam, nu eram ironica.
Este un lucru minunat ca bunicul tau are analize grozave. Asa le-a avut si socru-miu, la 70 de ani, situatie foarte similara cu cea de care vorbesti, izbitor de asemanatoare, iar la 72, o alerta de polipi intestinali s-a dovedit, la operatie, ca erau doua zone de cancer la colon, incipient e drept,....
Poate asa s-a nimerit sa se intample... Asa cum unele persoane care nu au fumat in viata lor, mor de cancer la plamani, iar fumatori inraiti mor de batranete....
Ce erai un copil, zici tu ca e o scuza? Da' ce, aveai 5 ani? Si fi-mea stie ca nu e buna Coca Cola, ca multe dulciuri nu sunt bune, stie despre chimicale si coloranti, despre carii ...
Sau, sa spun invers, asa cum se oripileaza unii si isi dau ochii peste cap, intrebandu-se CUM OARE pot exista persoane atat de inconstiente sa inghita o pastila de slabit, tot asa pot si eu sa imi dau ochii peste cap si sa ma intreb CUM OARE se poate ca o tanara de... 16 17 ani sa spunem... bea Coca Cola in cantitati industriale ( si nu, nu din cauza e-mailului care circula, in care se povestea ca un dinte pus intr-un pahar cu Coca Cola dispare in nu stiu cat, sau ca politia de nu stiu unde spala sangele de la accidentele rutiere cu acelasi lichid miraculos... Nu de alta, dar la Distrugatorii de Mituri s-au demontat cateva din respectivele afirmatii....)
Sau, daca asta e o scuza, ca erai un copil (altele, la 16 ani FAC copii, sau isi incep viata sexuala, fumeaza, danseaza in discoteca... ori asta nu e tocmai definitia unui copil...), ei bine, poate si eu sunt la criza de 35 de ani in care mai dai uneori in mintea copiilor si faci experimente bizare ![]()
Poate o sa mai vorbim cand vei avea si tu doi copii (sau altele, de exemplu RAMONIKA...) si o sa vedem atunci daca voua va va fi simplu sa slabiti, sa tineti diete, sa faceti sport, sa mergeti la masaj sau mai stiu eu ce.
Apai eu va doresc sa aveti timp, macar o data la doua luni, sa mergeti sa va tundeti. Iar daca veti reusi sa va si epilati sau sa va faceti manichiura tot cam la doua luni, apai o sa vedeti ca e LUX nene, treaba asta....
ALRA - cum faci cartofii prajiti? Te invat eu cum sa ii faci la cuptor, tot "prajiti", dar un kil de cartofi ii faci in doua linguri de ulei. Ce zici?
Macar nu stropesti aragazul, sau daca ii faci la friteuza, macar nu mai consumi curentul (sau uleiul) ![]()
eunice78 spune:
| citat din mesajul lui ankalaura Poate o sa mai vorbim cand vei avea si tu doi copii (sau altele, de exemplu RAMONIKA...) si o sa vedem atunci daca voua va va fi simplu sa slabiti, sa tineti diete, sa faceti sport, sa mergeti la masaj sau mai stiu eu ce. Apai eu va doresc sa aveti timp, macar o data la doua luni, sa mergeti sa va tundeti. Iar daca veti reusi sa va si epilati sau sa va faceti manichiura tot cam la doua luni, apai o sa vedeti ca e LUX nene, treaba asta.... |
Eu am 2 copii.Unul de 5 ani si 10 luni si unul de 2 ani si 9 luni. Nu am menajera, gatesc la fiecare 2 zile, nu am parinti / socrii in Bucuresti, am serviciu 8 - 17, ne descurcam singuri.
Da, nu am timp de coafor, cum aveam inainte de copii. Dar timp sa fac nitel sport imi gasesc si timp sa manac mai putin
Nici eu nu fumez. De fapt, eu nu fumez, nu beau sucuri, nu beau alcool deloc, mai sar calul cu cate un KFC o data la 3 luni, mananc totul preparat in casa, de mine. Beau cafea 1 sau 2 pe zi.
Eu vreau sa traiesc muuult
Chiar mi-a "reprosat" zilele trecute cineva ca sunt prea fara de vicii. Mi-a recomandat sa imi iau un amant. Cica nu prejudiciaza sanatatea

.Baietzii mei
Deus spune:
despre footbal, politica si nutritie numai de bine:) toata lumea stie cate ceva:)Multa lume vorbeste din propria experienta dar uita ceva, nu toate rochiile sunt la fel asa cum nici toate femeile nu sunt la fel.
Apropo de slabit mult in 2 luni, daca ai in plus 30-40 de kg in prima faza si cu o simpla scadere a nr de calorii ingerate vei slabi spectaculos, dupa, slabesti mai incet si la final la ultimele 5 kg iti vei ruga moartea:)Nu pot sa compar pe cineva care vrea sa slabesca 5 kg cu cineva care are de dat jos 40 de kg.
Pastilele sunt nesanatoase, a nu manca nimic la fel, a bea tone de Cola este crima curata, dar cine nu a facut prostii in viata?
Vad la un magazin din Cluj care se afla langa caminele studentesti ce au ei, studentii, in cosuri: Cola, pufuleti, conserve de pateu, supe la plic, chipsuri.
Sa fim sinceri, putina lume in jurul nostru mananca sanatos sau ca la carte. Din toate cunostiintele mele, doar soacra mea mananca ca la carte. Ea are trei prietene foste bolnave de cancer de san, care dupa operatii si chimio si-au schimbat stilul total de a manca si au ajuns la 65-70 de ani bine mersi, asa ca ea de frica mananca doar legume, fructe si peste, pe cat poate naturale si nu gatite decat foarte putin. Cat timp suntem tineri si corpul ne ajuta ne batem multi joc de sanatate dupa care ne trezim si o luam mai domol. Corpul are puteri uriase de regenerare, deci daca ne trezim, este bine si avem sanse mari sa traim mult si bine.
Doamnelor, nu mai beti pastile ca nu merita! Sunt metode la fel de simple de a slabi.
In prima faza, daca, doar renuntati la cina si faceti un minim de sport o sa vedeti rezultate foarte bune. Este greu? Dar ce este usor?
Nu se poate sa fim si in car si in caruta. La ceva trebuie sa renuntati si este de preferat sa renuntati la o masa decat la sanatate.
Va
si va doresc o zi frumoasa
poze
blog personal www.de-azi.ro
pentru cine crede ca nu mai poate...
http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI
http://www.youtube.com/watch?v=vMCnjMbUOFg
XIO spune:
Anka, nu prea inteleg unde bati tu.
Compari obiceiurile mele nesanatoase cu pastilele?![]()
Eu eram in generala respectiv liceu.
Cam ce te interesa pe tine pe vremea aia? Sa mananci sanatos?Sa fim seriosi. Atata timp cat nu se depune nimic nu cred ca gasesti vreo adolescenta care sa-ti spuna ca ea mananca sanatos pt. ca vrea sa fie sanatoasa.
Pana nu am ajuns sa fac nutritie , sa stau prin spital si sa citesc carti de nutritie mi se cam falfaie de ce mancam pt. ca nu se depunea nimic.
Atunci nu spunea nimeni nimic rau de mancarurile alea exceptand faptul ca ingrasa. Atat.
Nu dadea Cola osteoporoza, ciocolata nici atat , iar cartofii pai nu erau bombe chimice.
Nu erau reclame la Tv cu "evitati excesul de sare , zahar si grasimi".
Si chiar ma lasa rece ca altele la 16 ani au copii. Nu vad relevanta. ![]()
Iti scuzi consumul de pastile aratandu-ma pe mine cu degetul ca am mancat aiurea cand aveam 14-17 ani si nu existau informatiile de acum ?![]()
Referitor la socrul tau , eu cred ca daca abia la 70 si ceva de ani (bunicul are peste 72) incepi sa ai probleme de sanatate totul este perfect.
Polipii aia se excizeaza si cauterizeaza si se revine la control abia in 3 ani. Si daca sunt 50 de polipi tot se scot prin colonoscopie.
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/greecky/
Ramonika spune:
| citat din mesajul lui ankalaura Poate o sa mai vorbim cand vei avea si tu doi copii (sau altele, de exemplu RAMONIKA...) si o sa vedem atunci daca voua va va fi simplu sa slabiti, sa tineti diete, sa faceti sport, sa mergeti la masaj sau mai stiu eu ce. Apai eu va doresc sa aveti timp, macar o data la doua luni, sa mergeti sa va tundeti. Iar daca veti reusi sa va si epilati sau sa va faceti manichiura tot cam la doua luni, apai o sa vedeti ca e LUX nene, treaba asta.... |
daca tu nu te poti organiza, asta nu inseamna ca toate o sa fim la fel. tu iti stabilesti prioritatile in viata.
daca as fi grasa si frustrata de asta, as fi nefericita si copiii ar fi afectati de lucrul asta, nu? asa ca tre sa fie mama frumoasa si fericita, pentru ca si copiii sa fie la fel.
Ramonika
si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz
www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza
www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor
Ramonika spune:
| citat din mesajul lui Deus Apropo de slabit mult in 2 luni, daca ai in plus 30-40 de kg in prima faza si cu o simpla scadere a nr de calorii ingerate vei slabi spectaculos, dupa, slabesti mai incet si la final la ultimele 5 kg iti vei ruga moartea:) |
ai dreptate. insa daca ai slabit 25 kile tot e mare lucru si n-o sa mori daca nu le slabesti si pe alea ultimele 5 kg. plus ca nu te grabeste nimeni. daca continui in acelasi stil, in timp se vor duce si ele, chiar daca inseamna 3-4 luni.
Ramonika