Teo vrea o viata normala, nu prin spitale
Raspunsuri - Pagina 4
adisiteo spune:
Am revenit!!!
Am ajuns acasa, in Romania. Am avut un drum foarte greu, zapada, polei, vant, dar ii multumim lui Dumnezeu ca am ajuns, in final, sanatosi acasa.
Va multumim din suflet pentru urari si incurajari!
Teo, asa cum am mai scris, va mai avea nevoie in continuare de raze cam 4-5 luni, timp in care vom scadea, la intervale de o luna, tratamentul medicamentos.
I-au mai iesit ceva bubite pe burtica si pe gat, probabil din cauza drumului si a emotiilor pe care le-a avut la revederea surioarelor lui care l-au asteptat cu tort si lumanarele. Este o boala foarte ciudata, in care nu iti face bine nici sa te bucuri prea mult. Acum mananca mai bine, dar au revenit problemele cu somnul. Asa se intampla de fiecare data cand apar bubite noi.
Este greu si sunt foarte constienta ca nu am ajuns la finalul luptei noastre. Nu stiu cum vor decurge lucrurile in continuare, dar ne rugam ca Dumnezeu sa ne arate ce trebuie sa facem mai departe.
Va multumesc inca o data si promit ca va voi scrie noutatile, poate nu in fiecare zi, dar cu siguranta va voi tine la curent cu starea lui Teo.
vias spune:
ma bucur sa aflu ca Teo e bine!
Doamne Ajuta in continuare! si un mare
Cami,mamica ingerasului Darius-Andrei
n: 15.07.2008
d: 16.08.2008
ingerasul Darius-Andrei
acum sper la o minune
adisiteo spune:
Buna tuturor!
In primiul rand vreau sa va rog sa nu va suparati ca nu am mai scris in aceste zile, dar vesti mai bune in privinta lui Teo nu prea va pot da. De cand am venit in tara i-au aparut cateva pustule in jurul guritei care se incapataneaza sa nu se vindece. Acum cateva zile mai palisera putin, insa de doua zile s-au agitat din nou si il supara ingrozitor de tare. Este foarte egitat si se scarpina toata noaptea. In rest, cele de pe corp au mai trecut putin.
Pentru ca va respect foarte mult pentru ceea ce a-ti facut pentru noi, vreau sa va impartasesc cateva ganduri.
Cand am fost la Viena am incercat sa gasim o modalitate de a-l asigura pe Teo acolo, dar nu am reusit mare lucru in acesta privinta. Cu toate acestea, Dumnezeu ne-a scos in cale oameni dornici sa ne ajute. Ei ne-au sfatuit sa ne mutam, macar pentru un timp, acolo. Muncind acolo legal toata familia noastra, inclusiv Teo, ar beneficia de asigurare medicala acolo. Deci nu am mai platii consultatiile, tratamentele, razele, analizele, etc. Am gasit sprijin si in privinta chiriei, actelor de sedere si drept de munca, gradinita, scoala si chiar un loc de munca pentru mine, urmand sa gasim un loc de munca pentru sotul meu.
Am oscilat mult in a lua o decizie, dar dupa ce am discutat cu parintii si prietenii nostrii si chiar cu o parte din cei care ne-ati ajutat pana acum, am luat hotararea de a face acest pas. Va fii foarte greu, sunt foarte constienta de acest lucru, dar cred ca este datoria noastra de parinti sa facem ce este mai bine pentru copiii nostrii. Aici in tara eu nu pot muncii deocamdata deoarece razele le putem face doar in Bucuresti si asta inseamna sa stam internati sau in cel mai fericit caz, undeva in Bucuresti fara internare. Orice ar muncii sotul meu, care este sofer profesionist, nu putem face fata cheltuielilor: 3 copii, drumuri saptamanale la Bucuresti, tratamente comandate la Viena (deoarece aici nu se gasesc), consultatii periodice la Viena (pana acum am fost la doua luni) si poate chiar analize uneori.
Acum cateva zile am vorbit cu dna la care urmeaza sa lucrez si mi-a spus ca daca nu ajungem pana pe 16 martie va angaja pe altcineva.
Eu cred ca am luat o decizie buna si ma rog sa gaseasca si sotul meu un servici acolo cat mai repede.
Pentru ca lupta noastra cu boala lui Teo nu a luat sfarsit si pentru ca Teo trebuie sa continue razele timp de 4-5 luni, iar acolo nu vom beneficia de asigurare medicala imediat, va rugam sa fiti alaturi de noi in continuare, sa va rugati pentru noi si daca Dumnezeu va pune pe suflet sa ne ajutati, faceti-o. Avem mare nevoie de ajutor, oricat de mic ar fii.
Va multumesc inca o data pentru tot ce a-ti facut pana acum pentru noi!
Dumnezeu sa va binecuvanteze si sa va insoteasca in toate zilele vietii voastre!!!
doina_cel spune:
Adi, din experienta personala iti pot spune ca este cel mai bun lucru daca reusiti sa va mutati acolo temporar. Intr-adevar, scapati de foaaarte multe griji legate de sistemul medical si nu numai.
Trebuie sa te gandesti foarte bine si daca "schimbarea parintelui" care are grija de Teo este posibila (la noi de exemplu nu ar fi fost la momentul mutarii, Andrei era foarte greu de ingrijit si, pentru ca eu fusesem in permanenta langa el, desi sotul se descurca foarte bine, nu ar fi reusit sa preia in totalitate ingrijirea, nu ar fi stiut exact ce si cum trebuie sa faca).
Trebuie sa luati in calcul si cheltuielile pe care le aveti (chirii probabil mai mari, cheltuieli lunare mai mari etc). Pe de alta parte scapati de cheltuielile medicale, platiti asigurarea si cam asta e, nu spagi sau controale in clinici private, cazare prin Bucuresti sau mai stiu eu ce.
Va doresc sa reusiti sa va mutati cat mai repede. Daca aveti sansa asta si estimati ca va puteti descurca, ar fi intr-adevar un lucru grozav, avand in vedere ca tratamentul lui Teo este de durata.
Mult succes!
adisiteo spune:
Iti multumesc mult Doina pentru sfaturi.
De lucrat am lucrat si in tara pana in noiembrie, altfel nu am fi facut fata doi ani acelor tratamente lungi si costisitoare si drumurilor la Bucuresti, uneori si saptamanale. Dar dupa ce ne-am intors de la Viena, la sfarsitul lui noiembrie, am inceput internarile acelea lungi, pentru raze si am fost nevoita sa renunt.
Sotul meu are o relatie speciala cu copii si nu imi este frica ca nu s-ar descurca, in lipsa mea. Acum, pielicica lui arata mai bine fata de acum un an, cand nici nu stiam cum sa il luam in brate ca sa nu il doara si sa nu ii crape ranile, dar problema este ca trebuie mentinuta asa. In tara este foarte greu, trebuie sa stam internati, rezultatele nu sunt aceleasi cu cele de acolo, iar daca Dumnezeu ne ajuta ca starea pielii lui sa fie la fel de buna, vom putea sa il lasam si la gradinita. Teo este innebunit sa mearga si el, la fel ca surioarele lui Evelina si Emanuela, la gradinita.
Faptul ca acolo el urmeaza sa beneficieze de tratament,raze si analize gratuit si toate la un standard de calitate al serviciilor medicale mult mai ridicat decat in Romania, ne-a facut sa ne decidem si sa luam acesta hotarare.
Ma rog ca Dumnezeu sa faca posibila continuarea razelor acolo, pana ce Teo va beneficia de asigurare.
Ma rog si pentru Andrei, Dumnezeu sa ii dea sanatate si sa il ajute sa se recupereze cat mai repede, iar pe tine sa te intareasca, sa iti dea putere si rabdare sa il poti ingrijii.
Un pupic pentru Andrei si unul pentru tine !
vias spune:
Sper din tot sufletul sa reusiti sa va mutati la Viena, nu cred ca ar fi mai bine numai pentru teo, ci pentru intreaga familie.
Sper din suflet sa faci rost de banii necesari pentru a reusi macar sa-ti aranjezi cat de cat lucrurile acolo.
Sanatate multa!
ingerasul Darius-Andrei
4+ Darius mi-a trimis de ziua mamei cel mai frumos cadou, un bebe!
adisiteo spune:
Imi pare tare bine de vestea pe care mi-ai dat-o. Este minunat!!! Dumnezeu sa te intareasca, sa iti dea o sarcina usoara si multa, multa sanatate si tie si bebelusului. Ma bucur ca ti-a descoperit minunea pe care o asteptai.
Iti multumesc mult pentru incurajari, chiar am mare nevoie. Sunt asa de trista! Luni trebuie sa fim la Viena si sa incep serviciul. Am reusit, dupa foarte multa alergatura, sa otinem actele necesare. Ultimele le vom ridica maine, asa ca am vrea sa plecam vineri dimineata, dar nu am reusit sa rezolvam cu banii pentru razele lui Teo si ... ne rugam din tot sufletul ca Dumnezeu sa ne ajute sa putem continua razele si astfel sa evitam ca Teo sa ajunga in starea de dinainte. Este foarte greu, dar sper ca Dumnezeu ne va asculta rugaciunile si ne va ajuta sa continuam tratamentul, asa cum a facut-o si pana acum.
Teo este putin mai bine, bubitele au mai trecut, mananca destul de bine si nu se mai foieste noaptea atat de mult. Ma rog sa putem merge mai departe cu tratamentul (razele) si sa mentinem starea aceasta, mai ales ca pe 16 martie vom reduce din nou doza de medicament, iar lipsa lui ar trebui compensata cu raze.
Uneori sunt tentata sa spun ca nu mai pot, dar Dumnezeu ma intareste si imi da puterea sa ma ridic si sa merg mai departe ... toate sunt in mana Lui ... faca-se voia Lui.
www.teostanculeasa.blogspot.com
vias spune:
poate daca sctiem continuu....fetele de pe forum vor intra si aici...si in acest fel, poate ai face rost si de ceva bani...hai sa incercam si asa...e pacat altfel!
ingerasul Darius-Andrei
5+ Darius mi-a trimis de ziua mamei cel mai frumos cadou, un bebe!
vias spune:
am scris pe unde am cunoscut si eu...sper sa strandi macar o parte din banii necesari!
Sanatate multa!
ingerasul Darius-Andrei
5+ Darius mi-a trimis de ziua mamei cel mai frumos cadou, un bebe!
maitreyi spune:
sanatate multa! si un inceput bun pt teo si pt voi ca familie peste hotare! Dumnezeu sa va binecuvinteze, sa va indrume pasii, sa va lumineze calea
-------
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202008&page=16" target="_blank">ALEXANDRA IN CONCURS - MAY1 + MAY2
-------
Ana-Maria de iepuras coconas
-------
Cine-ti saruta genele-n somn ?
Si cine-i acolo cand ingerii dorm ?
Toate zanele bune sa te ocroteasca...
Toate florile campului sa te infloreasca...
Minunea de la Doamne-Doamne 17.06.2008