Strumfi de iul-aug 2007 (122)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cafera spune:

Xerxe, eu zic ca e bina ca Razvanel se hidrateaza, daca ai dubii in privinta cantitatii, fa o intrebare la dr. La noi e invers: bea putina apa.

Ce ai facut cu problema aceea ginecologica?

Despre lucrarea stomatologica, eu zic sa faci un efort si sa-ti pui de portelan. Oricum, diferenta a mai scazut intre materialele stoma, portelanul nu mai e un lux. (Sotul sa-si puna ceva de austeritate, dar tu...sus stindardul)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea c spune:

Fetelor va multumesc tuturor pentru cuvintele frumoase si pentru sustinere .

In privinta vaccinarii desi am luat decizia de a face ROR-ul si l-am si facut, sunt in aceeasi situatie cu tine, Musso. Sper sa nu am vreodata motive sa regret decizia luata.
Poate pana va fi nevoie sa repetam vaccinul vom avea mai multe informatii si vom lua deciziile fiind mai sigure de efectele hotararilor noastre.
Clau si eu te-am gasit prin alte parti . Raducu are fisura anala nu fisula, asta e altceva. Cica se vindeca daca face usor o perioada mare de timp. E cauzata de un scaun prea mare in volum sau prea uscat.

Andreea 14+ si Radu Stefan (12.07.2007)

nunta noastra 2 iulie 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aylin_tarcan spune:

eu sunt de acord cu ce zice Carla. noi citim si ne informam, exista si motive pro si motive contra. si in plus, depinde si de la un copil la altul, de sistemul imunitar al fiecaruia. dupa mine complicatiile la bolile mentionate se fac in anumite situatii (de sistem imunitar deficitar, malnutritie, antecedente familiale). la fel cum e si cu efectele adverse ale vaccinurilor. eu una nu sunt o mare fana a medicamentelor, in mod special a antibioticelor. sigur ca nu o sa tin copilul cu febra fara sa ii dau antitermice, dar nici nu o sa ii dau cate un nurofen la fiecare stranut. toate chimicalele astea actioneaza asupra organismului si il sensibilizeaza (si aici pot sa dau numeroase exemple).

nu vroiam sa ma refer strict la ROR, ci la vaccinuri in general. si la faptul ca nu e bine ca organismul sa fie supus in mod repetat la ele. ROR-ul ....e complicat sa vorbesc despre el. doar ca nu sunt de acord sa i se faca copilului toate vaccinurile care exista doar ca sa nu se imbolnaveasca niciodata. e bine sa se mai si imbolnaveasca, face anticorpi, isi creste imunitatea, corpul lupta impotriva infectiilor mult mai usor decat daca e mereu ajutat (de vaccinuri, medicamente etc.). varicela de exemplu, nu e bine sa o faca cat sunt mici? apoi, vaccinuri antigripale, si multe altele. e muuult marketing in toata chestia asta cu vaccinurile.

ceea ce ma deranjeaza cel mai mult este ca multi medici nu sunt informati, sunt niste simpli functionari la policlinica care nu sunt la curent cu nimic din ceea ce este nou. subiectul este unul controversat, de aceea nu poti fi transant. dar poti sa inclini inspre o parte sau alta. eu voi face almei vaccinurile la bolile periculoase. dar nu voi face optionale niciodata. este de necontestat ca fiecare vrea doar binele copilului lui. important este sa incercam sa luam decizia care noua ni se pare cea mai buna. cum zicea si claucia, nu se stie ce o sa se mai auda in viitor.

insa chestia cu "nu ar mai fi aparut vaccinurile", nu sunt prea de acord cu ea. si eu mai cred ca trebuie sa ne punem in locul celor care "guverneaza lumea" si sa privim toata tarasenia asta si din punct de vedere al unor sisteme care trebuie sa tina in frau miliarde de oameni, de diverse clase sociale si cu tot ceea ce decurge de aici.

eu una nu am auzit, si nici nu am auzit pe nimeni care sa fi auzit de persoane cunoscute care sa fi suferit complicatii grave de la bolile copilariei (nu vorbim de sisteme imunitare slabite de boli cronice, de malnutritie, de lipsa de tratament acordat corect sau la timp).

este greu sa iei o decizie. stiu si eu. si fata de ROR, atata m-am sucit si m-am invartit, m-am hotarat si dezhotarat...daca lucrurile ar fi clare nu s-ar mai discuta pe tema asta.

noi ce incercam sa facem aici este doar sa dezbatem o problema, sa aflam diverse pareri ca sa fim impacate ca luam decizia pe care o credem buna.

ce sa mai zic, cred ca nu mai zic nimic, ca iar am scris mult ( ca sa recuperez timpul pierdut cred )

numai sa nu va suparati pe mine, ca nu vreau sa conving pe nimeni de nimic. doar spun ce cred

Petra cu mica broscuta Alma (20.08.2007)

broscuta gargarita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CarlaV spune:

Aylin, .
In legatura cu vaccinurile optionale, unele devin obligatorii pe parcurs . Uite situatie stupida despre care imi povestea pediatra Sabinei care este si doctor de familie: de prin noiembrie sanepidul cica i-a trimis o "circulara" cum ca trebuie neaparat sa faca vaccinul antigripal celor inscrisi si care sunt in "grupa de risc", adica gravide, copii si batrani. Cei care nu vor sa fie vaccinati trebuie sa mearga la cabinet si sa semneze ca refuza vaccinarea !!! Noroc ca dr. este cu capul pe umeri si am putut discuta deschis cu ea mereu.

Carla, s.18 si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07

Saby in burtica

"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ddanagh spune:

Buna fetiiiliiii
Noi am trecut/trecem printr-o perioada un pic mai stresanta din vaste motive, asa ca chef de forumeala nu prea am avut. Imi pare bine sa va gasesc aici discutand asa frumos despre bebei- lumina noastra.

Pe DAria am programat-o si eu luna asta la un control mai general de un an juma. ASa, just in case. Vreu sa-i fac si niste analize de sange sa vedem dc avem ceva carente.
Ma ingrijoreaza un pic si faptul ca ii trosnesc oasele cand o iau in brate. Oare e normal?

Va spuneam mai demult ca zmulgea orice jucarie din mana celorlalti copii de ne intrau in casa. S-a linistit fata mea. Am tot avut bebei in casa, in ultima vreme, si se joaca asa frumos, nu imi vine sa cred. Saptamana trecuta tragea de un baietel sa se aseze pe o masinutza sa il impinga ea. Astazi, in parc, i-a dat o mingiutza unui baietel si apoi ii cerea masinutza lui , dar nu i-a spuls-o din mana. A vazut ca nu i-o da, s-a uitat lung si a plecat mai departe.
La locul de joaca deja a inceput si urca singura pe rampa de la topogan, se lasa in jos pe sub bara ca sa nu se loveasca cu capul, se puna in fund si daiiii. Fericire maxima.

Am vazut ca vorbeati de scaunelele de masa. Daria isi mananca mancarea la ea in scaunel, insa cand mancam noi la masa vrea si ea pe masa . Asta numai Adi a invatat-o. Si incepe: ne pune framituri in farfurie, ia si ea cu mana ce apuca, arunca fructele din furtiera..... Si urla cand o dam jos, ca din gura de sarpe. Trebuie sa fac ceva in privintza asta, sa o dezvatz cumva.

Despre tipul de patut de acum, noi i-am desfiintat patutul de vreo luna. Are acum o canapea lata de un 1,30 m. E f buna ca are lateralele lungi si inalte astfel ca o protejeaza sa nu pice. La picioare ii mai pun o plapuma sul. Partea proasta este ca se scoala peste nospte, deschide usa si vine peste noi. Doarme f agitat, nu stiu cum puteti voi sa dormiti in acelasi pat cu ei. Ne baga poponeatza in nas, cate un picior in fatza, plus ca eu dorm iepureste sa nu o strivesc... Sper ca dupa ce-i plesneste si ultimul canin sa se nu se mai trezeasca noaptea. Si tot atunci am zis ca fac ceva sa renuntam si la suzete, oricum, avand deja 3 canini le rupe imediat. Ziceam ca alea de la Avent sunt mai rezistente insa a reusit acum sa rupa una intr-o saptamana.

Mi-am depus si eu adeverintza de recalculare in Hambarului. Am fost marti. Va dati seama ca am venit de la PLoiesti si acolo astia nu aveau program cu publicul martea. Imi venea sa plang. Noroc cu o femeie, sa-i dea Dumnezeu sanatate, ca a fost finutza si mi-a luat actele (adeverintza venit, copie BI, certificat de nastere bebe si cerere de mana). Mi-a dat un numar de inregistrare si asta a fost tot. Mare scula, dar na...

Despre vaccinuri suplimentare: doar nu am baut gaz sa-i mai fac. Ma scuzati, cum spuneati si voi fiecare copil reactioneaza altfel. Daria mea dupa ce am ajuns cu ea la spital cu febra 40 care nu scadea deloc, din cauza vaccinului, sa ma ierte Dumnezeu, dar nu imi mai trebuie si suplimentare. Doctoritza ne-a zis ca asa e organismul ei: 'sistem imunitar mai excitabil la vaccinuri'.

De racit vad ca nu a facut nimic pana acum si sper nici sa nu faca. Eu i-am dat in august si in noiembrie cate 5 zile isoprinosine pentru imunitate. Cred ca a ajutat-o si asta. In schimb raguseste f usor, fara alte simptome. E un alt motiv pt care vreau sa merg la dr pt analize suplimentare.

Dana mamica gingasei Daria (20.07 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns musso17 spune:

te pup aylin..cum ar putea sa se supere cineva,e o parere si inca una foarte bine argumentata,logica,liniara si petinenta...foarte bine ca ti-ai spus punctul de vedere cu atata diplomatie.

Mergi la inceput

Dana, mi-a fost dor de voi si ma bucur sa vad o Dariuta petrecareata de revelion.

Mergi la inceput

Mi_a, ma bucur ca-ti place geanta mea.
Acu sa-ti spun un sectret: cand si cand bag un ochi la niste genti superbe si m-am indragostit de o geanta verde din piele lucioasa pe care visez sa o am la vara.
Iti dau link pe PM daca vrei sa te destinzi uitandu-te la posete. Sunt superbe, iar daca vrei sa cumperi ai la ce sa te opresti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violetan spune:

Fetele, parerea mea apropo de vaccinuri, pt ca tot am deschis subiectul, este ca, indiferent ce decizie am lua,ca mame, trebuie s-o luam cu incredere ca e cea mai buna.
Musso, daca nici medicii, indiferent cat de buni si de cititi si de la curent ar fi ei nu pot spune nimic cu certitudine, cum am putea noi???
Sa dea Dumnezeu ca orice am face, sa fie bine pt copilasii nostri!

Violeta, mami de Laurentiu Cristian 15.08.2007
poze Laurash

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns musso17 spune:

te pup violeta...stii cum as vrea sa fiu,am o prietena,buna,draga,isteata,deschisa la minte si mi-a spus asa cand am intrebat-o ce ar face,are o fetita de 6 luni,ca ea face ce ii spune doctora si char daca pare ignoranta,prefera asa decat sa-si bata capul cu chestii de care n-are habar,sa lege si sa dezlege apoi tot in indoiala sa fie...asa e cel mai simplu..eu sunt convinsa ca sunt mii de mame care nici prin gand nu le trece ce vorbim noi acum.

Mergi la inceput