Strumfi de iul-aug 2007 (122)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aylin_tarcan spune:

buna dimineata mai pe la pranz si de la mine!

andreea si carla, va urez sa treaca problemele avute si sa aveti in continuare o sarcina problem free! si bebe sa fie sanatosi si voiosi!

nu ma pot abtine sa nu comentez ceva despre vaccinuri. am citit foarte mult pe tema asta, si cum nu sunt adepta extremelor am decis urmatoarele: le voi face pe cele nasoale, ca nu ma joc, dar ROR nope.

eu cred ca vaccinurile in general fac foarte rau organismului; se joaca cu sistemul imunitar si deregleaza capacitatea organismului de a se apara singur. dupa cum stim, in ultimul timp s-au inmultit bolile autoimune care sunt o consecinta a unor tulburari de natura imunitara. supunerea organismului in mod repetat la vaccinuri deregleaza imunitatea. spun doctorii "de 7 ani fac ROR-ul si nu am avut nicio problema". dar daca la 25 de ani faci leucemie, la 50 faci alzheimer sau scleroza in placi, la 25 te prinzi ca nu poti face copii ca ai lupus eritematos.... dar ca autismul este si el intr-o masura o boala autoimuna? sigur trebuie sa ai o predispozitie. nu stii ce predispozitie are copilul tau.
si chiar daca zici ca astea sunt niste cazuri rare, chiar cred ca bombardarea asta repetata a corpului cu virusi atenuati, morti sau cum or mai fi nu face bine.

si despre "daca face copilul boala": toti copiii au facut bolile copilariei pe vremea noastra. si? ce daca le face? sigur, e greu sa iti privesti copilul bolnav, sunt de acord. dar e spre binele lui. apoi: eu din cate stiu ROR se repeta la 7 ani si tine 10 ani. dupa care la 17 trebuie sa il faci din nou. cine duce cu forta un adolescent la cabinet sa se vaccineze? si uite cum devine pasibil sa faca boala...

si daca nu ai facut bolile nu te opreste nimeni sa te vaccinezi. dar cand sunt mici fac forme mult mai usoare.

eu una va spun sincer, nu am fost vaccinata si nu am facut absolut niciuna din bolile astea. desi am trecut an de an prin epidemii de varicela, stateam bot in bot cu frati-miu cand avea scarlatina, gradinita era mereu in carantina de oreion...etc; sigur ca ma gandesc ca poate le voi face cand le face alma...si as vrea sa le faca cat e mica

nu stiu cat de "obligatoriu" e atata timp cat poti sa semnezi pe proprie raspundere ca nu il faci

sa nu va suparati pe mine, este doar parerea mea.

Petra cu mica broscuta Alma (20.08.2007)

broscuta gargarita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Timi07 spune:

Hop si noi in gasca de bolnaviori
Ieri a avut febra 38.8 azi dimineata iar la fel. Ne-am pricopsit cu o raceala care vine peste dintisorii care ne supara asa ca avem program de mofturi, scanceli etc.

Of sper sa scapam iute desi daca ma uit la toti in jur sezonul asta sunt niste viroze de tin cu saptamanile.

Azi dimi un coleg mi-a zis aratand spre burta mea si zambind "ooo ce-ai inflorit". Asta o fi varianta politically correct de-a spune "esti cat o taurina" ?

Timi, mama Mariei Sophie(05.08.2007)
Iepurasul ne aduce un bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CarlaV spune:

Aylin,
Eu sunt de acord cu tine. Pediatra noastra spune ca ror-ul este obligatoriu in sensul ca nu primeste copilul la gradinita/scoala daca nu il are facut. Evident ca nimeni nu i-l va face cu forta sau fara acordul tau. Am inteles si ca ror-ul cu toate rapel-urile ofera imunitate pana in jur de 20 ani, ori mie mi se pare mai grav sa faca bolile la o varsta mai inaintata decat acum.
Musso, multumesc, bafta sa reusesti asa cum ti-ai propus.
Andreea_C, imi pare foarte rau de problemele voastre, si pe mine m-a daramat complet cand a avut Saby o viroza urata, dar voi ati patit mai rau. Hai ca o sa ducem bine la capat si sarcina asta si totul o sa fie bine .

Carla, s.18 si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07

Saby in burtica

"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns musso17 spune:

violeta,multumesc..te pup
si eu stiam ca AR este obligatoriu,intentionez sa i-l fac in februarie,daca nu-l gasim separat mergem pe ROR desi nu sunt convinsa...mi-e teama rau de pojar aka rujeola.

prevenarul il fac,dar dupa doi ani cand este doar o injectie...de varilix,nu stiu,mai vorbesc cu doctora

Mergi la inceput

n-am citit si pagina 6,n-am vazut-o,apoi am citi postare lui aylin..iara sunt confuza..eu am o intrebare,exista dovezi,nu presupuneri ca din cauza vacinurilor s-au facut acele boli,lucemie,scleroza...ma intereseaza relatia cauza-efect,nu daca au fost niste factori ce au favorizat aparitia bolilor...imi pare important caci dupa cum stim pojarul poate fi letal sau poate provoca complicatii cu care copilul poate trai o viata intreaga si atunci iara n-am facut nimic.nu arunc cu rosii,incerc sa ma conving de corectitudinea deciziei pe care am luat-o.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamada spune:

Buna fetele!
Noi am stagnat cu raceala intr-un stadiu acceptabil...adica stranuta in nestire si ii curg muci numai cand stranuta...in rest slava Domnului nu a facut febra mai mare de 38 (care este mai mult ca sigur de la maseaua aia care-i iese). Se trezeste noaptea si jeleste semiadormita pana ma duc la ea, o intorc pe partea cealalta si adoarme la loc...off...cred ca nu numai maseaua aia ii iese ca vad si pe la canini ceva mai umflat...asa ca ...rabdare ca altceva ce sa fac? Voi ce mai ziceti?
Ps: e epidemie de varicela si de gripa...mi-au confirmat doua prietene care sunt invatatoare

Oana siCati mica (1 an si 4 luni)

NOI-CRACIUN SI REVELION,
CATINCA MICA, CATINCA MICA 2, CATINCA DUPA 1 AN, CATI SI MAMI, CATI SI MAMI 2, CATI SI TATI, CATI,BUNICII SI STRABUNICELE, CATI SI UNCHII,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cafera spune:

Aylin, de acord cu tine.

Timi, sanatate multa! Esti foarte frumosa cu burtica, nu incerca sa-ti induci o stare proasta, izvorata din supozitii nereale.

Nico, vreau sa-ti raspund de cateva zile: Pestera se numeste locul unde am petrecut Craciunul. E pe versantul opus Vaii Jepilor. Din cabana se vedea "piciorul Babelor", ca sa ma exprim ca salvamontistul care ne-a fost gazda. Cum sunteti? A trecut febra?

Andreea_C, sanatate multa si voua si sa lasati problemele in urma. Ne putem gandi ca vom viziona poze cu burtica in curand?

Danaaaaaaaaaa, ce face Daria?

Jadi, mai spune o vorba ca astept de capitole bune.

Karli, tu lucrezi zi si noapte la bb2 de nu ne bagi in seama?

Alinaaaaaaaaaa.a, Cristinaaaaa, Ghinetzzzzzzzzz!!!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claucia spune:

Aylin, sunt de acord cu tine in ceea ce priveste vaccinarea, mai ales cu prima parte a mesajului. Am discutat si eu cu sora mea medic si la fel mi-a spus. Vaccinul urmareste sa obtina un raspuns imunitar din partea organismului. Vaccinari repetate si multe pot deregla (sau nu) raspunsul organismului si de aici, intr-adevar, anumite boli autoimune.

De aceea, si eu aleg sa le fac pe cele mai importante si ma uit cu atentie la optionale. INSA, eu nu as merge pana acolo sa spun ca vreau ca fata mea sa faca boala. Nici acum nici ca adult. Vaccinurile au aparut tocmai pentru a evita imbolnavirea. Si asta pentru ca posibilitatea ca un copil nevaccinat sa faca boala PLUS complicatii uneori letale este mai mare decat posibilitatea sa pateasca ceva de la vaccin (inclusiv declansarea bolii din cauza vaccinului).

Daca boala luata acum, in copilarie ar fi fost ok, nicaieri in lumea larga nu ar mai fi aparut vaccinul, ci un mod de a imbolnavi copilul "ca sa scape". Insa Doamne fereste de epidemiile de acum zeci de ani si de numarul de persoane care au murit inainte ca situatia sa se schimbe si sa apara anumite vaccinuri. Eu nu sunt de acord ca e mai bine sa faca boala, posibilitatea de complicatii letale exista precum exista si posibilitatea ca vaccinul sa faca anumit rau.

Insa prima e mai mare ca a doua. Bineinteles ca peste un timp or sa apara alte studii, sau alte statistici, cine stie?

Eu am ales sa fac si ROR (autismul am inteles ca a fost exclus pana la urma din ecuatie).

Stiu, si eu si altii am facut bolile in copilarie si suntem ok, tot atat de adevarat este ca sunt altii care au facut bolile si nu sunt bine. Nu poti stii niciodata din pacate.

Andreea, bine te-am gasit si aici stiu ce ati patimit cu Raducu si mai stiu ca e atat de dragalash cum spune el "pu, mami, pu", adica vrea, sau il chinuie sa faca si nu poate de teama de durere. Fisula anala insa se rezolva sau il va chinui si mai incolo? Bietul pici. sarcina usoara in continuare (ca ti-au trecut greturile) si mai esti si slabuta.... nu glumesc, chiar este!

Oana, esti o draguta te-am urmarit la un alt subiect unde am mai scris si eu 2 vorbe, unul mutat recent la ZZ. Ai dreptate acolo si ai scris f logic si frumos.

Clau si Alessia Maria 13 iulie 2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CarlaV spune:

Fetelor, eu inteleg ambele parti in legatura cu vaccinurile. Pana la urma nu s-a masurat exact cat de letale sunt complicatiile bolii si cat efectele vaccinului, adica unde este rata de mortalitate mai mare.
Noi citim si ne informam, apoi fiecare mama ia decizia pe care o considera pentru copilul ei si traieste cu decizia respectiva si consecintele ei. Unele mame prefera sa-si imunizeze copiii in mod natural si pe viata, e ok atata timp cat isi asuma riscul unor complicatii. La fel si cu vaccinurile, care intr-o mare masura fac parte doar din strategia de marketing a companiilor farmaceutice.

Carla, s.18 si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07

Saby in burtica

"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"

Mergi la inceput

cred ca am deschis cutia pandorei cu vaccinarile astea..apreciez mamele care au luat o decizie si nimic nu le poate clinti,eu nu sunt dintre ele..din pacate..sunt in ceata si in etapa in care daca vine cineva si scrie ceva pertinent pro vaccinare tind sa-i dau dreptate si la fel in cazul contra vaccinare,deci nu sunt convinsa de nici una.probabil ca stare mea este alimentata si de nestiinta,oricat m-as informa imi lipseste baza..asa e in fiecare profesie,degeaba intelegi finalul daca nu stii inceputul caci nu poti rezolva problema...in final,sincer..nu-mi pot asuma nici o decizie caci e vorba de ce am mai de pret...so,poate mi se arata ceva la noapte..asta ca sa fac putin haz

Mergi la inceput