Bulgarasi si globulete de nov-dec 2007 (154)
Raspunsuri - Pagina 3
cristi07 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui uberbax imi poti spune si mie cam ce alimente i-ai mai dat,poate imi vin idei!Asa si la noi nu e nimic de speriat!Hemoglobina e buna decat fierul un pic cam mic dar nu iese din interval,e doar la limita inferioara! 19.12.2007-fetita Maria!!!!!!!!!si mami Cristina http://picasaweb.google.ro/uberbax.maria/Maria/photo |
brocolli, spanac, ou, carne...
Cristina si Radu 3.12.2007
cristi07 spune:
| citat din mesajul lui uberbax Am fugit un pic pe afara sa fac cateva cumparaturi,azi vreau sa-i fac ficatei la cuptor,si sa-i mai aiu pasta de tomate din aia BIO,e mai buna decat aia normala,nu am incredere mare,dar ma rog.... O zi buna si intru mai tarziu! 19.12.2007-fetita Maria!!!!!!!!!si mami Cristina http://picasaweb.google.ro/uberbax.maria/Maria/photo |
de unde cumperi pasta de tomate bio?
Amy26 spune:
Multumesc frumos pentru incurajarile voastre,sunteti foarte dragute!
Am vazut poze cu Yasmi si Maria (Uberbax).... doua fetite frumoase foc
Ade, felicitari micutzei
....ma bucur mult pentru voi ,stiu ca erai foarte stresata de problema aceasta cu kg.
Ref. la somnicul de peste zi,Iustin doarme in prima parte a zile aprox 30-40min iar dupa-amiaza are un somn ceva mai lung de 2 ore;in cazul in care se intampla sa sara peste somnul de dupa-amiaza......seara,situatia devine critica,nu ne mai intelegem defel cu el.
Pussi, tustele refuza total lapticul???
Medicul ce zice? Si noi ne-am micsorat portia de laptic,papa peste noapte 2 bibe a cate 90-120 ml.
Cristina, ce dragut cred ca e Radu cand imita pinguinii……;si Iustin iubeste muzica ,danseaza..incearca sa pocneasca din degetele ,ma amuza de fiecare data cand il vad..ia o figura grava,parca s-ar concentra la pasi![]()
AMY si
IUSTIN CRISTIAN(07.11.2007)
RGE spune:
LAVINIA multumesc frumos
..fi'miu se chinuie sa faca somnica si dupa aceea iesim si noi la cumparaturi..vreau sa fac o supa cu galuste(iar) ca fi'miu e turbat dupa ea..ar manca tot timpul galuste si painica inmuiata in supa
..si cred ca fac la felul doi niste creier pane cu piure sau orez
Referitor la analize noi nu am facut nici una pana acum..desi ma cam bate gandul si pe mine sa-i fac niste analize asa de rutina nu de altceva.
adelamaria spune:
Geo, sa nu fii suparata pe fata! Trebuie sa intelegi ca pentru ea e poate si mai greu decat tine!
Eu te inteleg, te-ai entuziasmat, ai facut cumparaturi si ai pregatit totul cu placere, ai anticipat momentul si ti-ai imaginat ca va merge bine, dar n-a fost chiar asa din prima. Daca as avea eu un ban de cate ori am facut chestia asta!
Si eu ma entuziasmez usor si imi fac planuri si idei si, culmea, mai sunt si obisnuita sa-mi iasa de prima data (ca nu prea ma apuc eu de lucruri despre care stiu ca nu le pot face!-e si asta o strategie, ce vreti?
)
Ei, de cand o am pe Ilana, mi-a scos toate fitzele din cap!
Nimic nu mi-a iesit vreodata asa cum am crezut/sperat! Cu atat mai putin din prima!
Nici macar alaptatul, pentru ca degeaba am avut eu lapte si a invatat repede copilul sa suga, daca n-a supt niciodata cantitati suficiente!...La somn, nu mai zic! Si dupa cum v-am povestit, nici cu bibe n-a fost floare la ureche! Pai daca stau si ma gandesc, sunt mai mult de 6 luni de cand incerc s-o fac sa-l accepte!
Asta nu inseamna ca toti copiii sunt la fel!
Tu ai vrut sa introduci 2 chestii noi in acelasi timp: pe tati la masa de seara si laptele praf. Si Bia a reactionat asa cum a stiut mai bine: a plans pentru ca erau prea multe elemente noi si nu intelegea ce se intampla. In general copiii se simt in siguranta cand au un program stabilit, repetitiv, fara chestii neprevazute. Eu asa cred si la noi asta a functionat.
Buni i-a dat Ilanei bibe, dar dupa ce a inceput sa stea cu ea atat cat eu eram la munca. Cateva saptamani n-a incercat nimic pentru ca nu i-am dat voie. Abia dupa ce m-am asigurat ca fata s-a acomodat, ca o indrageste, ca o asociaza cu lucruri placute, am trecut la operatiunea bibe. Si cum mai spunea cineva, e mai bine poate sa incerci in timpul zilei, nu la somnul de seara, ca o agiti.
Eu i-am pus si diverse cereale, ca sa simta gust bun; bine, la noi asta n-a functionat, ca nu e gurmanda oricum![]()
, dar poti sa incerci, poate gasesti un gust care sa-i trezeasca interesul.
La masa de seara eu ii dadeam bibe la inceput. Daca voia bine, daca nu, dadeam sanul. E adevarat ca asa dureaza mult mai mult intarcarea, dar eu n-am stiut/putut sa fac altfel.
Repet, cred ca e foarte important ca (,) copilul sa asocieze bibe cu ceva placut. Asa ca n-o lasa sa planga, n-o forta. Eu am avut si muuulte momente cand am clacat
. Am avut si seri cand ma scotea din minti si ridicam vocea, ii spuneam ca poa’ sa urle cat vrea, ca tzi-tzi nu-i dau...Am incercat sa-i dau cu forta, cu seringa sau...nici nu mai vreau sa-mi amintesc!...Dar dupa cateva minute imi dadeam seama ca eu nu sunt rezonabila, ca eu gresesc, ca ar trebui sa am mai multa incredere in copilul meu si in ce incearca sa-mi spuna! Si o luam s-o linistesc si-i dadeam san sa adoarma!
Incearca eventual sa-i arati biberoanele in timpul zilei, las-o sa se joace cu ele, incearca forme diferite poate indrageste vreuna. Arata-i cum sa dea bibe la papusa, la catel, tie si lui tati.
Incearca sa fii linistita, relaxata, calma. Stiu ca e f. greu, dar starea ta se transmite copilului, chiar daca nu-i dai san!...O sa mai spun o chestie care poate o sa para SF, dar o sa risc: stai putin tu cu tine si autoanalizeaza-te. Convinge-te ca asta e ceea ce doresti - sa treci copilul pe formula! Nu convingere de suprafata, trebuie chiar sa crezi ca asta vrei, ca asa e mai bine...Nu ca a zis dr.! Trebuie sa te desprinzi si tu de „alaptat”, de ceea ce oferi prin alaptat copilului...Nu stiu daca ma exprim corect sau daca e valabil in cazul tau...La mine s-a aplicat. N-am reusit sa-i dau bibe atata vreme cat imi spuneau toti ca laptele meu nu-i bun, ca e vina mea ca copilul nu suge/creste/doarme suficient! Pentru ca n-am crezut o iota din ce-mi spuneau!
Parca si mai mult ne atasam amandoua (eu si fata) de alaptat.
Trebuie sa fiu sincera si sa recunosc ca abia cand ea a inceput sa bea lapte praf de la soacra-mea si sa-i fie bine cu el, am capatat si eu incredere. Abia atunci a inceput sa bea si de la mine.
Sper ca mesajul asta sa nu fie interpretat ca pro/contra alaptat vs. formula! In niciun caz! Eu am alaptat si inca alaptez si mi-e tare drag s-o fac! Doar ca am considerat ca trebuie sa trecem la un moment dat in alta etapa. Asa ca va rog din suflet sa luati acest mesaj drept ceea ce s-a dorit a fi: doar cateva idei/sugestii oferite unei mamici care a decis sa treaca in alta etapa.
Cristina, mersi de raspunsul ref la jucarie. Fierul e inactivat de alimente. Pe mine ma „omoara” pediatra mea sa-l dau la 1 ora dupa masa si cu 2 ore inainte de urmatoarea masa! Ea zice ca altfel nu se asimileaza. Deci eu nu l-as baga in lapte. Stiu ca nici in ceai nu se poate da din cauza teinei (parca asa se cheama substanta din ceai).
RGE, ce bine ca mai scrii! Mie imi place mult supa cu galuste si creierul pane! Yammmy...Nu trimiti si la mine cate o portie?

ancadragoman spune:
buna
hai ca am terminat sedinta si pot sa stau la vb cu voi.
ieri am facut priorixul si a plans putin ,are 11,5 kg si 80 cm.![]()
anca
de
Maria Alexandra (4 noiembrie 2007)
poze si filmulete
povestea nasterii
www.totsites.com/tot/mariadragoman" target="_blank">eu sunt Maria
www.onetruemedia.com/otm_site/start" target="_blank">Montaje Mariuca
SA IL AJUTAM PE ANDREI
BEBE 2
adra_bell spune:
Neata!
Mihuta si Eva se uita aproape zilnic la Baby Einstein, ii place foarte mult, ma ignora total in momentele alea. Eu nu mi-as face probleme, nu sunt chiar desene animate, nu au succesiune rapida de imagini, cred ca sunt ok.
Aaa, si ei ii plac la nebunie pinguinii,ii cunoaste de la Happy Feet, s-a indragostit de un pinguin de plus care a fost cu oferta de la Coca-Cola. De fapt, animamul preferat e vaca si apoi vine pinguinul.
Adela, te iau consilier de intarcat din primavara. Eu astept sa serveasca lapte la canuta, nu i-as da din biberon, ca pe urma ne chinuim sa scapam de bibe. Din nefericire nu poate sa-i dea ta-su, ca el nu e niciodata seara acasa.
adra_bell si
Eva-Elena (14 nov 2007)
Inseamna si asta ceva dar nimeni nu intelege ce
cristi07 spune:
Adela, sunt perfect de acord cu tine. Intr-adevar momentul intarcarii este unul important si atat cat nu esti pregatita psihic nu are succes. Eu am fost cazul norocos...erau zile cand nu prea mai vroia san...insa ii dadeam macar asa de rasfat (pt mine ca el nu parea f interesat...).Se pare ca la mine Radu era pregatit insa eu nu... Iar biberonul l-a acceptat fara nici o problema, nu a comentat saracutul la nici un model ![]()
Victo spune:
mai fetelor care va pricepeti mai bine la pc..
mi-a umblat fi-miu pe aci la taste si am un scris f mic..de-abia vad..am nevoie de lupa. nu stiti cum sa fac sa vad ca lumea?
l-as pune pe el sa butoneze, poate il nimereste inapoi..![]()
![]()
mami de minune mica, Stefanut(30 oct. 2007)
Vasari spune:
| citat din mesajul lui Victo mai fetelor care va pricepeti mai bine la pc.. mi-a umblat fi-miu pe aci la taste si am un scris f mic..de-abia vad..am nevoie de lupa. nu stiti cum sa fac sa vad ca lumea? l-as pune pe el sa butoneze, poate il nimereste inapoi.. mami de minune mica, Stefanut(30 oct. 2007) |
Apasa ctrl+0.
Alina si Maria - 3 nov 2007
Primul orice