Broccoli crud, in ce il mancati?
Stiu ca este o sursa de calciu, fata nu se atinge de lactate si ma gandeam sa incerc cu broccoli crud...
Aveti idei, cum sa-l fac mai... gustos?!
Take joy! (poze)
Raspunsuri
Adela P spune:
Cu diferite dipuri, experimenteaza si tu care ii place fetei, unele sunt chiar foarte bune. Asa le mananc eu ca altfel nu-mi aluneca pe gat . Copiilor mei insa le dau fara nimic ca nu le palce cu dip, noi mai facem mici istorioare ca noi suntem giants si mancam broccoli trees...chestii dinastea... si le mananca.
Dar m-ar interesa si pe mine daca mai sunt alte moduri de a pregati broccoli crud incat sa fie atractiv deopotriva pt cei mici si cei mari asa ca voi urmari in continuare subiectul.
corinadana spune:
In salata cu alte legume.
Don't throw with stones if you live in a glass house.
corina mama Ralucai
http://community.webshots.com/user/corinaraluca
Ortansa spune:
noi mancam brocoli crud cu un sos din maioneza cu ketchup in parti egale(2 lg.+2lg) si uneori si un strop de sos de soia.poate nu-s ingredientele cele mai sanatoase,dar face brocoli atractiv-la copiii mei a mers.normal ca nu mancam sosul in cantitati industriale.
mai poti sa-l servesti si cu un bol de smantana,in care adaugi un varf de menta uscata macinata sau proaspata(tocata)si,optional un catel de usturoi pisat.
copiilor mei le mai place si cotorul ,sa nu-l arunci.taie-l si curata-l de coaja groasa,apoi taie-l fasii subtiri si rontatiti-l ca atare sau cu putina sare,lamaie.
noi ieri am inabusit cateva buchetele de brocoli in 2-3 lg. de apa.dupa ce s-a evaporat apa,am adaugat 2 lg de ulei de masline,am calit f. putin si am papat-unii cu smantana,altii cu sare si zeama de lamaie,dupa preferinta:-).
si cred ca poti sa-l introduci subtil in orice salata de crudidati,cum spuneau fetele mai sus.
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=4" target="_blank">An apple a day,www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=34" target="_blank">Prima comuniune,
Mere verzi
www.flickr.com/photos/24759233@N04/sets/72157607879622477/show/with/2926721528/" target="_blank">Atelier dulce
I've gt DC under my skin
Deus spune:
Daca nu se atinge de lapte incearca cu iaurt care are mai mult calciu! Sa faceti impreuna combinatii diverse azi puneti gem de afine in el, maine de caise etc.. si vezi daca il mananca asa.
EU pe brocoli il fierb 2 min si fac peste el un sos de smantana dulce cu branza sarata sau cu mucegai( seamana cu cel de la spaghetele carbonara) si iese delicios iar baietelul meu il mananca fara probleme.
poze familia mea
quod me nutrit me destruit
Vianne spune:
Eu fac o salata cu broccoli crud taiat marunt, putina ceapa, nuci, verdeata, putina maioneza, putin iaurt, sare si putin ulei de masline. E surprinzator de buna!
ML spune:
Vai ce de bunatati aici si combinatii gustoase! Multumesc mult tuturor, abia astept sa incerc! Poate va gasi ceva sa-i placa (Deus, nu mananca nici iaurt, rar de tot, un pic din cel cu fructe).
P.S. Si sotul imi spunea sa pun in salate. Daca imi dati verde si voi...
Take joy! (poze)
flower-power spune:
Noi il mancam cu doua feluri de sos (alternativ).Unul light din iaurt ,ceva smantana si branza proaspata ,iaurtul fiind in proportia cea mai mare ,sarat dupa gust si verdeata de care iti place tocata marunt .Celalalt e din avocado mixat (pasat ),lime /lamaie, sare ,piper si verdeata de care preferi , optional .
The most beautiful thing in life is LIFE itself
Mara mami de Tibi-Mares
flower-power spune:
Stiu de la o prietena ca in Costco gasesti varianta asta : "O cumpar intr-o punga mare, si sant numa floretele, iar tulpinile sant date pe razator, amestecate cu morcov. Mai are in ea pine-nuts, si cramberies uscate, si cu un dressing pe baza de iaurt, si e nemaipomenita. Ar merge si cu cirese uscate, ca si astea aduc un pic a cramberries. Oricum, asta e salata noastra favorita"
The most beautiful thing in life is LIFE itself
Mara mami de Tibi-Mares
ciuf spune:
ML, la broccoli fac un dip din ulei de masline si usturoi (frec bine pana devine o pasta alba) si adaug smantana si sare. Ai mei copii se ling pe botic. Nu pun foarte mult usturoi ca li se pare iute. Doar putin, de aroma.
Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
Camera lui Luca/Finding Nemo si Camera Evei-Gradina cu flori vesele
www.onetruemedia.com/my_shared?z=15dde712e107702b2ad340&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Binecuvantarea
nikole spune:
Vianne, Ciuf, suna super retetele voastre, azi le incerc si eu.
Eu broccoli il consum in salata orientala, sau cateodata oparesc cateva bucatele de broccoli, peste care adaug parmezan si ulei masline.O bunatate.
Nikole, mami lui Albastrel
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec