Mamici de Ghiocei Martie-Aprilie 2009 (49)
Raspunsuri - Pagina 6
aris26 spune:
ina - woow. arati super! nu stiu ce tot zici tu acolo cum ca ai conduce detashat ca nu inteleg
30+
poze
AMR 10 saptamani
inapreda spune:
Aris, esti o draguta dar la 28 de sapt, am pus...2o de kg. Rusinos, de-a dreptul Din ce-au declarat fetele, clar sint...lider!!!
Denisa
Gina 28+
Eu vreau Thomas
Tati vrea Cristian
Va fi oare Thomas Kristian??
Poze
AMR
Maria_K spune:
ina eu mi-am intrebat si doctorita si cunoscutele care au deja bebici cam ce e necesar in spital sa nu iau tot ce scrie pe listele care circula pe net si sa nu-mi foloseasca.
eu mi-am pus urmatoarele:
1. punguta cu medicamente : bepanten, garmastan, supozitoare cu glicerina si supozitoare cu hermozon (doctorita mi-a spus)
2. 2 camasi - una de travaliu si una de dupa, un halat, sosete 2-3 perechi, chiloti
3. papuci de casa si papuci de dus (din plastic)
4. prosop de dus, prosop de fatza, prosop pt tzitzi, prosop pt bb
5. articole toaleta - fiecare ce vrea - eu : periutza + pasta, piaptan, sampon, balsam, gel dus, crema fata, demachiant, tamponele demachiante, stick
6. vata plus tifon (doctorita zicea ca asta se pune dimi pana la vizita, dupa se trece la absorbante ca alea lasa pielea/plaga sa respire) si absorbante pt noapte (preferabil)
7. cana/lingura/furulita/cutit
8. multe lichide (apa plata) -astea le iau doar atunci. trebuie sa ai cu tine si in sala de travaliu
9. pampers-uri (la gine 1 le dai, o parte, personalului pt cand bb este pe sectia nou-nascuti - sta acolo cateva ore apoi ti-l pune cu tine in salon-), servetele umede, pasta petrini (pt curut) - de preferabil a nu se folosi pudra)
10. eu am luat un sapun pt spalatul bebitzului ( de la mustella) si un ulei de masaj ( sa o obisnuiesc rau de mica )
11. schimburi la bb pt cate zile sa sta in spital (3 zile nastere normala, 5 ceza) plus o paturita (nu cred ca imi va trebui ca e f cald in spital)
12. un scutec finet pt cand alaptez
13. pompa de muls
14. preventiv si sticluta pt lapte.
..... daca mai trebuie ceva trimitem taticul agitat
sper ca n-am uitat ceva. daca observati ceva si vreti sa aduceti completari, spuneti-mi.
Maria 33+ Casandra-Maria
vine bb!
Pozele noastre
inapreda spune:
Maria f. utila listuta ta. Multu'
Eu mai am trecut pe ea: hartie igienica, servetele umede, rola hartie, bustiera, phoen,clama/elastic/bentita pt par, paturica absorbanta (pt mamica, nu pt bebe)
Listuta ramane deschisa si m-am inteles cu medicul ca, la urmatoarea vizita, sa-mi bifeze ce e inutil
Gina 28+
Eu vreau Thomas
Tati vrea Cristian
Poze
AMR
lysbeth spune:
15: buletinul
Eu insist pe 2 bagajele pt spital:
1 pt prima zi si unul ulterior pe care sa-l aduca sotul
Mi se pare mult mai practic asa.
27+ Damian Codrut Andrei
Maria_K spune:
buna completarea Ina. uitam chestii foarte necesare .
Maria 33+ Casandra-Maria
vine bb!
Pozele noastre
Maria_K spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lysbeth 15: buletinul Eu insist pe 2 bagajele pt spital: 1 pt prima zi si unul ulterior pe care sa-l aduca sotul Mi se pare mult mai practic asa. 27+ Damian Codrut Andrei |
...plus certificatul de casatorie
hai ca toate facem una buna
Maria 33+ Casandra-Maria
vine bb!
Pozele noastre
inapreda spune:
...plus dosarul cu analizele din timpul sarcinii!
Lysbeth, o fi o idee buna sa ai 2 bagaje, nu zic nu; dar eu plec de la principiul ca "ce-i in mina nu-i minciuna" si, chiar daca o sa pregatesc 2 bagaje separate, o sa le iau cu mine pe ambele. Pe mine sigur ma pot baza pe tati emotionat...nu stiu zau!
Gina 28+
Eu vreau Thomas
Tati vrea Cristian
Poze
AMR
lysbeth spune:
Problema se pune in modul urmator: o sa trebuiasca sa iei bagajelul ala dupa tine si in sala de travaliu si in sala de nasteri. La un moment dat nu o sa-ti mai pese deloc nici de mama bagajului si nu garantez ca ii va pasa cuiva de el. De asta insist pe strictul necesar.
Sunt perfect de acord ca barbatii nu se descurca la organizat asa ca e numa bine dak il faci pe al doilea si ii dai indicatii clare fara dubiu: Vezi bagajul asta de culoarea x? Pe asta mi-l aduci dupa ce se naste pui sau... vezi tu dak nu!
27+ Damian Codrut Andrei
millie spune:
buna burtici! complectez si eu pt cele care nasc cu cezariana, paie pt lichide.
monica 33+ Lara