*** Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007 **(90)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bettyR spune:

madaiulia,dianalaura,vas, doxinu, mica, lavini,didi multumesc pentru felicitari.
Vas, poate fetita ramane, oricum noi deja ne adresam ca unei fetite, ii zicem Alexandra, dar inca nu stim sigur daca asa o va chema. Du-te cu fata la un dr sa o vada ca sa nu te mai tot gandesti ce are mai ales ca nu mananca.

Eu m-am straduit ieri sa obosesc fata sa doarma mai devreme, am tinut-o 2 ceasuri afara, i-am facut om de zapada, am fugarit-o si rezultatul a fost ca a dormit 4 ceasuri tot de la 4 si azi e ragusita de la fugit si mancat zapada. Cred ca nu are sens, numai la 4 i se face somn si gata, ea dupa masa de pranz prinde puteri.

Betty 15+, mamica fericita de Andreea (13.05.2007)
Poze Craciun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carstea spune:

Liviana, cred ca ti-am raspuns.Mergem la o cresa de stat din buzau.Il lasa mama pana la 3 dupa-amiaza dupa somn.
Didi stii vorba aia cu frica pazeste pepenii?Mai bine sa il verific acum decat sa-mi reprosez ca nu am facut-o.De acord cu tine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ckristina spune:

azi bianca a plans mai rau decat ieri la gradinita; maine ramane acasa si o duc joi(asa mi a sugerat directoarea)... o fi bine???.... sper sa se acomodeze cat mai repede;

betty,felicitari! eu daca m as gandi ce sa fie bb2, as vrea tot fetita; eu mai am 2 surori...a fost bine in copilarie si e bine si acum:vin,m ajuta; dar asa cum spunem toate... ce o fi!sanatos sa fie!

didi, si la noi pana la 3 ani tot cresa/camin se spune; doar ca sunt cele noi care se numesc din start gradinite si au si grupe mici(putine dintre ele); cea unde o duc pe bi e de fapt un centru... parca suna mai bine gradinita; te admir pt cum faci fata programului tau;felicitari! cu mamici ca tine mi e jena sa ma mai vait de mine

www.dropshots.com/ckristina" target="_blank">CRISTINA si BIANCA(05.06.2007)

www.helpsonia.com/" target="_blank">de la o inima mare la inimioara Soniei!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ELTEKA spune:

An@
Multumesc ca te-ai gandit la mine, nu ca astept eu invitatii speciale sa scriu, insa zilele astea sunt mai trista si desi citesc, n-am scris.

Eu m-am intors de la Budapesta. In tot timpul asta Elias s-a descurcat foarte bine fara mine, doar daca aparea vreo mamica de ursuleti, de puisori prin povesti, incepea sa planga dupa mama lui. In prima seara s-a trezit o data sa ceara titu, dar de atunci doarme non stop pana la 9 jumatate dimineata, ceea ce n-a facut in viata lui.

L-am sunat la telefon si mi-a povestit o groaza, n-am prea inteles ce, dar a fost emotionant. I-am zis sa numaram pe degete pana la 3, cate zile mai trebuie sa treaca pana vine mama si el mi-a numarat pana la 10...

M-am intors totusi dupa 3 zile , noaptea tarziu, el dormea. Atunci i-am simtit mirosul cel mai bine. O persoana draga mie imi tot scrie despre mirosul de bebe...eu l-am simtit la alti copii alaptati, dar la al meu nu. Dupa 3 zile de absenta, mi-am dat seama cat de dulce miroase...

Sotul meu considera ca e mai bine sa nu reluam alaptatul. Eu am ezitari, as fi vrut sa renunt si sa reiau... N-am fost niciodata o fanatica a alaptarii, cine vrea si poate bine-cine nu, la fel, dar sentimentul de pierdere e imens acum. Lipseste ceva, si chestia asta n-o poate inlocui nici un fel de joc, apropiere, imbratisare. Poate doar deocamdata, pana uitam, pana invatam sa ne focalizam pe ce avem si sa ne bucuram prin intermediul a ceea ce este, in loc de ceea ce a fost.

Elias pare sa coopereze, in prima zi cand m-a descoperit in pat, a intrebat direct de titu. I-am zis ca s-a stricat, la fel ca si o masinuta draga lui. A plans la somul de dupa-amiaza, dar la cel de seara a acceptat raspunsul si gata. De atunci mai intreaba din cand in cand, in general daca se plictiseste sau daca vine infrigurat de afara, dar sper sa renunte, ca pe mine ma podideste plansul instantaneu.

Personal nu recomand intarcarea subita, nu stiu daca cineva o face, dezechilibrul hormonal e imens. Dar la noi n-a mers altfel, sigur ca imi reprosez ca as fi putut sa incerc si mai mult, dar in general Elias a plans ori de cate ori am incercat sa-l distrag. In noapte nu mai stia sa adoarma singur, sugea de peste zece ori.

Poate ca am fi trecut si peste asta, dar taticul lui Elias isi mai doreste tare un copil, si crede ca e nevoie ca eu sa imi adun fortele (fizic vorbind) ca sai pot darui si celui de al doilea un start cat e omeneste posibil de bun.

Cam asta de pe la noi, Elias se dezvolta in continuare frumos, face o gramada de boacane (de exemplu mi-a aruncat mobilul direct in wc dupa ce tatal lui n-a mai putut sa vorbesca, intra in sedinta, iar Elias in semn de protest l-a aruncat in apa, s-a stins imediat si nu l-am mai reinviat, acum e la reparatii, dar aveam acolo toate numerele, eram cu jumatate de ora inainte de pleca de la aeroport si trebuia sa sun pe cineva sa stea cu el,al carui numar nu-l mai aveam...panica totala, ce mai, telefonul sotului inchis, altele nu mai stiu pe de rost, ce sa fac... deja am vazut cum pierd avionul.)

E pasionat de Mickey Mouse (si ceilalti prieteni Minnie, Donald, Daisy, Pluto, Goofy - pe care ii stie foarte bine). Daca vrea ceva, striga la fel ca si la desene animate, Oooo Doooodle, si asteapta sa ne executam De cand nu mai primeste titu, si-a dezvoltat un obicei aiurea, isi impleteste mainile in parul meu si trage pana nu mai pot, noaptea doarme cu mana in parul meu... Acusi il mut in patul lui, dar le luam pe rand.

Betty
Citesc ce scrii despre al doilea copil si asa e... E mai usor cand se "intampla", la noi insa nu, de azi numar zilele, incerc sa calculez din nou cand, ca pe vremea "dinainte". Daca as fi sa ma iau dupa cartea lui Vas, ar trebui prestat pana la sfarsitul lui martie

Ella
M-am gandit la tine, imi amintesc perfect ce scriai cand l-ai alaptat ultima oara pe Bob. Eu impachetam cu o mana, cu cealalta l-am tinut la piept si am incercat sa ma concentrez pe latura non-emotionala, dar de indata ce am ajuns in avion m-a coplesit amintirea randurilor tale: se terminase

Dianalaura
Bine te-ai intors, am vazut poze cu Stefan, e mare si chipes! Cum ai intarcat?

Mica
Frumoase toate pozele voastre, ma uit mereu si la cele noi si la vechi, Maya a pozat ca un fotomodel, e tare dulce! Pe cand proiectul 2?

Miniuta
M-am gandit la tine, ca intotdeauna

Didi
Am un deadline peste 2 zile, pe urma ma apuc de scris memorii , momentan sunt varza si as vrea sa-ti transmit ganduri (mai bune decat pot acu') pentru zilele tale de luni-joi.

Mamica lui ELIAS ( 31.05.2007)

De sarbatori, decembrie 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana13 spune:

Elteka, ce frumos povestesti! Chiar ar trebui sa iti scrii memoriile! Nu fi suparata, ia partea buna a lucrurilor, Elias doarme toata noaptea, se odihneste mai bine!

Ioana mama de Patrick Alexandru (01.06.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vas spune:

betty, daca nu o sa accepte papa o sa o duc la medic pana la urma. Azi a mai ciugulit ceva , parca se mai repara treaba.
Cu somnul noi de mult dormim la 4. Am incercat si eu multe metode dar tot asa face. Se culca seara pe la 23.30 si se trezeste la 10 fix. Indiferent de ora de culcare tot la 10 se trezeste, si pe la 15.30 -16.00 doarme cate o ora maxim doua. E programul ei si nu ma mai chiunui ca se enerveaza daca vreau sa o culc cand nu ii e somnic.
Elteka, ce imi faci tu mie????!!!!!! Pai daca plang numai la povestile tale nu stiu ce o sa fac cand va fi momentul intarcarii.
La fel imi aduc aminte si eu mesajul Ellei de atunci .Imi amintesc ca am plans.
Eu mai prelungesc putin, am inceput sa o adorm fara titi. Ii dau pe la 23.00, ne mai jucam putin si sting toate luminile. Cand e intuneric se lipeste de mine si adoarme pe burtica mea. Sper sa mai reusesc si de acum incolo. Noaptea se mai trezeste o singura data, si chiar daca o face mai des am observat ca vrea doar sa vada daca sunt langa ea si se culca inapoi.
Se pare ca sunt sperante sa reusim treptat, ca eu nu stiu cum trec peste.
Pe mine ma apuca plansul de pe acum cand ma gandesc ca incep imediat munca si 8 ore jumate nu sunt langa ea.....offfffffffff.

Sunt mamica
poze
13.05.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns An@ spune:

Didi, , pai crezi ca am stat sa fac analiza pe text . Io am deschis forumul si mi-a sarit in ochi ca ultima postare la generale e by DidiAlex. Asa mi-am frecat palmele de satisfactie: "ha, gata am prins-o!" si dai repede cu para aici. Tot e bine ca te-am scos din barlog .
Si nici io nu ma mai bag la alte subiecte, de cand m-am bagat o data la un subiect: supt deget vs suzeta si imediat "mamele perfecte" mi-au facut profilul psihologic si a reiesit ca sunt mama denaturata si mi-au dat si "tema pt acasa" vreo 2 duzini e link-uri, ca sa ma conving ca au dreptate .

Elteka, stiu ca nu te consoleaza nici daca iti spun ca ai alaptat mult (poate mai mult decat te asteptai sau ti-ai propus...imi aduc aminte dupa ce ai nascut si te tenta sa ai in casa o cutie de lapte praf, ca poate, poate ai vreo sansa sa iesi si tu prin oras la cumparaturi si ne-ai povestit ca sotu' te-a "amenintat" ca te leaga de scaun , daca doar asa e sigur ca alaptezi exclusiv); stiu ca nu te consoleaza nici daca iti spun ca toate am trecut prin asta la un moment dat si am crezut ca legatura noastra cu copilul sta in alaptat (si eu tin minte mesajul Ellei: ca oricine se poate juca cu el, il poate ingriji,..... dar doar mama il poate alapta), dar acum imi dau seama ca de fapt legatura cu copilul incepe din burta si nu se rupe nici cand se taie cordonul ombilical, nici cand se termina cu alaptatul, nici cand va pleca de acasa si sunt convinsa ca nu se rupe de fapt niciodata. Mama va fi MAMA intotdeauna, indiferent ca-l iubeste si pe tata, si pe bunici, si pe frati/surori, ....na, nu ma pricep sa redau chestii din cartile de psiho pe care le tot citesc , dar iti trimit si sa treaca mai repede starea asta.

Ma duc sa incalzesc fritura de curcan ca acu' se trezeste fomista si revin (sper ca tot azi).

Aaaaa, am primit de sarbatori cartea "Si tu poti fi supernany" de Irina Petrea si imi place tare, e ff bine structurata, puncteaza f bine ce sa aplici in diferite situatii, imi plac exemplele,...Am aplicat unele chestii cu succes, o sa va povestesc. In plus mai aveam eu o obsesie cu sintacma de "copil rasfatat", mereu auzeam: " o sa vezi tu cum ti se suie in cap, bla, bla" si citind cartea m-am lamurit: explica f bine ca un copil rasfatat nu este un copil ca este ffff iubit, caruia i se fac poftele (rezonabile si daca le merita),...ci un copil rasfatat este un copil care primeste totul, fara sa i se ceara nimic: nici sa zica "te rog" si "multumesc", care nu are niciun fel de responsabilitati/sarcini potrivite pt varsta lui,care nu respecta cele 3 limite: sa nu se raneasca pe el prin ceea ce face, sa nu raneasca pe altii, sa nu distruga lucruri. Asta asa in cateva cuvinte, ca acum chiar ma duc la bucatarie.

mami de Ana (22 mai 2007)

Mergi la inceput

Elteka, cred ca e f greu cu intarcatul, spun asa pentru ca eu nu am reusit sa o fac pe Andreea sa suga, pur si simplu ma impingea cu manutele de la 3 zile, nu deschidea gura si nu apuca sanul, avea gurita crapata de sete, eu super obosita si uite asa nu am putut si gata. Mi-a fost f greu sa accept ca nu alaptez, cand am ramas insarcinata acum am visat ca am nascut si am incercat sa ii dau si ei sa suga spunand ca nu este asa mare, si din nou parca nu vroia.

Dar cred totusi ca ar trebui sa te bucuri ca Elias coopereaza, adoarme fara tine si ca o sa faci un al doilea bebe. Si te intaresti ca sa nu simta el nimic, usor de zis, greu de facut.
Andreea nu adoarme fara mine, am fost la Cluj si am stat mai mult, pana la 9 seara, 2 ceasuri a plimbat-o taica-sau in brate, o punea in patut, cand i se inchideau ochii de oboseala se trezea brusc si intreba de mine si se apuca de plans. Am invatat-o sa o mangai pe cap sau pe spate. Mi groaza de cum o sa dispar sa nasc, poate pana la 2 ani se mai deslipeste de mine, ca i se face si dor si dupa o vreme incepe sa stea trista, chiar daca e cu taica-sau si intre ei e iubire mare.
La mine a fost ciudat ca dupa ce am ramas gravida, m-a apuca brusc melancolia din cauza ca nu o sa mai am timp pentru Andreea, parca as fi tradat-o.., e greu de explicat. Inca imi fac ganduri, dar banuiesc ca o sa fie bine si frumos.

Poze Craciun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CarlaV spune:

Elteka, si la noi Saby este foarte atasata de noi, il iubeste pe taica-su' de nu mai poate, dar nu adoarme fara san. Eu nu mai am lapte cam de o luna, si totusi fata pana nu simte sanul in gura nu vrea sa doarma, i se inchid ochisorii cateva secunde si apoi se trezeste si-si cere drepturile, a stat taica-su' cu ea si cate 4 ore seara ca sa o culce si degeaba. Nu stiu cat ar fi in stare sa stea nedormita si sa urle daca nu primeste, dar cu siguranta mai mult decat rezistam noi. Asa ca, desi inteleg bine ceea ce spui, mi se pare ca esti norocoasa ca puiul renunta asa usor.

Betty, cand scrii tu eu nu mai simt nevoia sa spun nimic, ma regasesc in tot ceea ce spui, ti-am mai zis la un moment dat . Si mie mi-e groaza de cand voi pleca sa nasc, nu am cu cine sa las fata, nu vreau sa o las in alta casa, eu fara sot nu plec sa nasc, era o solutie sa o iau cu noi, dar sotul il vreau cu mine si sa filmeze, nu sa stea dupa copil . Chiar nu dorm noaptea din cauza stresului asta.

Carla, s.18 si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07

Saby in burtica *******poze 15-18 luni*******poze 12-15 luni
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"

Mergi la inceput

Carla, eu nu imi doresc decat sa nasc mai usor ca prima data si mai repede ca sa nu lipsesc asa mult si sa pot alapta. Prima data am nascut in 2 zile si sotul nu avea voie nici ziua, ieseam eu afara, asta cand eram in travaliu. Si din cauza ca am stat in salon cu 6 paturi nu am dormit 5 nopti ( doar 1 ceas doua) ca la un moment dat am luat-o razna de la oboseala. Visam sau habar nu am ce se intampla ca era fix cand inchideam ochii, aveam senzatii fizice, vedeam un tip care o lua pe Andreea si mi-o impingea in mine si simteam ca apasa tare si i se rup manutele, horor, mi-era frica sa adorm. Cred ca era stresul si oboseala.
Acum am aflat ca dr meu lucreaza si la un spital privat unde nasterea e 40 mil (lei vechi), e cam mult, dar mai bine sa ma duca cineva cand ma apuca durerile si sa ramana taica-su cu fata si mama, asa in conditii mai bune poate o sa fie mai bine de data asta.

Poze Craciun

Mergi la inceput