*** Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007 **(90)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CarlaV spune:

Betty, cred ca a fost ingrozitor, iar cosmarul acela.. brrr, nici eu n-as mai fi vrut sa adorm. Iti doresc din tot sufletul sa fie mult mai bine a 2-a oara.

Carla, s.18 si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07

Saby in burtica *******poze 15-18 luni*******poze 12-15 luni
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angiuta spune:

Elteka deci ai reusit... te inteleg cat de greu iti este si mie inca imi este.
Sunt de acord cu tine, intarcatul brusc nu e chiar cea mai buna solutie dar asta a fost singura cale in cazul nostru....
Cu sanii cum mai este? Ai mers la doctor?
La mine au venit si rusii si nu ma mai pot aduna, sunt rau dezechilibrata, nu ma mai inteleg cu nimeni, tip la Vladut mai mult degeaba....oare asta are legatura si cu intarcatul?

Angiuta, mamica lui Vladut(8 iunie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madaiulia spune:

Offfffff fetelor, cu intarcarea asta mi-ati starnit si mie nostalgii. Cum zicea Vas parca, m-am pus pe plans numai citind ce ati scris voi. Andrei avea aproape 8 luni cand l-am intarcat, din momentul ala a dormit toata noaptea, dar si acum cand vad o mamica alaptand ma apuca plansul si nostalgia ca eu am reusit doar atat. Si imi propun ca la bebe 2 (cand mi-oi convinge sotul ) sa stau mai mult cu el acasa si sa il alaptez mai mult. Andrei si acum imi mai trage de tricou, isi baga nasul prin sanii mei si zice "Andei papa laptic...iam-iam...bun eeeee", nu cred sa mai tina minte totusi de cand sugea, dar nu stiu ce l-a apucat. Si pe mine instant sa apuca plansul cand il vad asa.
Elteka sa vina bb2 cand va doriti.
An@ am primit si eu cartea "Si tu poti fi supernany" de sarbatori si imi place, cum ziceai si tu e foarte structurata si exemplele sunt dragute. Nu sunt de acord chiar cu tot ce scrie acolo, dar e foarte buna ca si ghid.

Mamica de David Andrei 10 iunie 2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana13 spune:

Vas, cind a avut P rosu in git, ff putin, a facut temperatura 39, vreo 2 zile si nu a mincat aproape nimic, cam 2 saptamini. Minca doar lapte. De la dinti se spune ca nu fac temperatura atit de mare.

Ioana mama de Patrick Alexandru (01.06.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miniuta spune:

buna si de la noi.

sper sa nu supere pe nimeni replica mea, dar azi ma gandeam ca pentru a se anima putin subiectul, poate nu ar strica sa o rugam pe elteka sa ne scrie doua randuri. intre timp a scris ea singura, strigata fiind de cineva care a si actionat, nu numai a gandit.

ma gandesc mereu la voi, va citesc (dar in utlimul timp nu prea mai am ce citi....) dar nu ma sint in stare sa scriu. trec print-o faza nu prea buna, in care nu imi place deloc de mine, si ma bantuie vorbele lui ombladon "daca pozele-ar vorbi / amintirile-ar fi vii, / am sti iar ce visam cand eram copii, / probabil poza ta, din rama ti-ar sopti, / stii, nu esti ce-mi doream sa fii." si nu ma simt in stare sa fac nimic....ma rog. o sa-mi treaca.

o iau usurel de la inceputu capitolului, ca si asa imi tot propun zilnic sa scriu macar un rand, mai ales cand ne cheama draguta de doxinu la apel, chinuindu-se sa resusciteze topicul.

mica, am vazut pozele voastre din concediu, mi-am clatit ochii si am visat putin la caldura si plimbari si shopping, si timp petrecut doar cu sotul meu, si te-am si invidiat putin. foarte fain ati petrecut, e bine sa ai pe cineva de incredere sa poti pleca putin de-acasa. ce cuminte sta maya la probat/pozat. si in rochita arata genial, iti face pofta sa faci fetite .

kay, m-a bucurat enorm reusita operatiei soniei, dar m-am intristat citind despre problemele cu auzul. pana la urma ai avut dreptate, nu degeaba ti-ai facut griji. ce ti-e si cu instinctul de mama...multa bafta in continuare.

liviana, si eu ma intrebam pe unde esti, de ce nu mai scrii. nasol si incarcat program ai, sanatate si putere sa te descurci si mai departe. pana la urma cel mai bine si mai important e ca matei si bogdan sunt sanatosi, ca sa nu iti mai bati capul si cu asta.

ckristina, ce idee ingenioasa de joc, cu coca. poate imi fac si eu curaj, desi parca il vad pe david pitind-o pe dupa canapea...

diana, i-a trecut varicela lui toni? al meu nu imi spune ca vrea afara, dar cand gaseste pantofi sau ghetutele lui imi pune "tai taaaaaaaiiiiiii". bine, noi sunt in urma rau de tot la capitolul vorbit.

ia uite ca si andreea lui betty leaga deja cuvinte, felicitari. mai, eu citesc si ma tot minunez ce diferit se dezvolta copiii nostri. david nu are prea multe cuvinte in vocabular, si oricum, niciunul clar. citeam undeva ca la varsta asta ar trebui sa aibe cel putin zece cuvinte, si el nici macar mama cu adresa nu spune. dar il mai las, o fi si talmes-balmesul din jur de romana-germana-saseste care-l ameteste.

felicitari pentru fetita din burtica!

ninuta, ce mai faceti? v-ati readaptat la programul de "acasa"? nu ne pui poze din concediu?

dianalaura, bine ai revenit si la noi. eu te-am mai vazut pe culinar, esti maiastra deja la capitolul torturi. sa ne scrii mai des despre stefanel. spuneai ca nu mai bea niciun fel de lapte. ai incercat cu laptele de capra? se spune ca ar fi grozav pentru nevoile copiilor. david inca nu a vazut nici o olita si cred ca o sa faca direct la wc. are un reductor cu scara, primit cadou, dar la cat sta el in loc, mai dureaza pana om incerca ceva in directia asta.

madaiulia, e grozav andrei cu alesul hainelor. david nu are acces la el in dulap, si pana acum nici nu l-am vazut sa aibe preferinte la capitolul asta. dar el nu sta de exemplu sa ii schimb pampersul, a devenit o adevarata aventura treaba asta. oau, si stie si felurile de mancare. cat despre dulciuri, si al meu a trecut la "liga superioara": de la orez expandat a trecut la turta dulce cu glazura alba, si acum la cea cu ciocolata. socrelei trebuie sa-i multumesc pentru aceasta "evolutie". macar acum nu ma mai stresez, asta e.

carstea, nu mai fi trista, imediat se intoarce rares acasa. si o sa fii uimita de schimabari si noul vocabular. voi tot ati inaintat, cred ca am ramas noi codasii capsunelelor.

an@, multumim ca ai strigar catalogul. sa o mai faci, ca uite, apoi s-au scris trei pagini.

moama, lavini, ce putin mai ai pana nasti. sa ne anunti sa scoatem nebunele de majorete cand o veni momentul. ce bine ca s-a adaptat andrei la programul de gradinita, ai un stres mai putin acum.

didisor, eu sunt in urma rau cu scrisul, nu mai stiam nimic de tine. bine ca esti doar ocupata. pe asta cu sotul plecat in delegatii o cunosc prea bine, mi s-a acrit, dar cica trebuie sa zicem merci ca au unde sa plece. la naiba cu criza mondiala....hehehe, cica trebuie sa-i spui stop lui robert, asa mult vorbeste. nu, nu l-am inscris pe david la cresa, o sa stau cu el pana il duc direct la gradinita. de-aia parca nici nu imi vine sa ma mai plang, ca doar ce-si face omul cu mana lui...

elteka, imi pare asa de rau ca treci prin etapa asta atat de dureroasa cu intarcatul. eu nu am experienta, doar pe aia cu depresia ne-alaptatului. care e de-ajuns. tu ai facut multe, nu stiu cum si cand,dar o sa treaca si tristetea asta a rupturii. nu ma pricep la cuvinte, te-as strange in brate si ti-as lua durerea cu mana daca s-ar putea. elias e grozav, citesc peripetiile voastre si ma minunez, nu as vrea sa fiu in pielea ta, dar pe de alta parte, recunosc, eu nu ii dau atata libertate lui david. pana acum mi-a mers, dar noi nu suntem nici pe departe asa de mobili ca voi. adica eu prefer sa evit sa-l iau cu mine in magazine, nu il iau cand merg la cumparaturi de haine, jucarii, pe cat se poate. si cand merg sa iau mancare, ca aia e musai, o fac fuga fuguta, cu el in carut.

succes la proiectat fetita mult dorita.

carlav,vad ca si voi o trageti cu somnul. si la noi aceeasi problema. dupa ce david luni de zile nu a dormit decat cu intreruperi de plans, de eram toata ziua chiauna, acum doarme, DAR cu mine langa el. nu am reusit sa-l conving altfel, si intr-un fel zic merci ca dorm si nu-l mai plimb prin casa. pe de alta parte de multe ori trebuie sa ma culc la zece, si nu apuc nici macar sa ma asez in pat langa sotul meu. din cauza asta am uneori senzatia tampita ca ma sufoc zi si noapte cu copilul de gat. si daca doamne fereste apuc sa povestesc cuiva cum e la noi nu aud decat "e vina ta, l-ai crescut prost, prost l-ai educat". m-am saturat, imi vine sa-i injur pe toti. pe de alta parte stiu ca nu am insistat pe metoda cu lasatul sa planga, poate invata asa. dar nu pot nicicum sa aplic metoda asta, si alta nu am gasit sa-l invat sa doarma singur. am incercat sa-l iau in patul meu, sa ma stie langa el si eu macar sa citesc. nu vrea, plange, el vrea la el in camera. e tare frustrant, stau cu ochii pe pereti si uneori reusesc sa "evadez", dar tot aiurea e.

angiuta, , ai grija de tine. mai, de ce nu merge totul asa lin in viata asta??? te chinui luni de zile sa alaptezi si apoi trebuie sa te mai chinui si sa intarci copilul??? mi se pare asa de nedrept...

am inceput mesajul aseara, dar m-a chemat david la apel, si uite ca am reusit acum, cat s-a uitat l baby einstein. mi-a adus taica-meu de craciun filmuletele, si ma tot uit cat de fascinat e david de ele. daca merge tv-ul pe programe normale, nu prea il baga in seama. in schimb, la astea sta lipit de ecran, nu clipeste. nu inteleg. mai rau e ca acum stie de ele si urla ca le vrea. cu greu am ajuns la program de o ora pe zi, uneori si o ora jumate, impartit.

acum vreau sa strig si eu dupa vali5, ca ma tot gandesc la ea si vad ca nu a mai scris de muuuuuult. si arcadia, carmen so, irinusha si retul fetelor...mai dati un semn. nu ca mine, ca nu scriu cu lunile.

na, ca am scris un cearceaf...

mamica lui david(21.05.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Didi, stii ca si eu m-am intrebat de nenumarate ori ce-as face daca as ramane iar insarcinata. Inca n-am gasit raspunsul, insa sper sa nu ajung in acea situatie. E bine ca ai inchiriat apartamentul, acum nu vand decat cei disperati, asa ca mine. Apropo de pus R la TV/PC, la gradinita nu are parte de asa ceva? Eu cred ca-s un pic prea agitata pe tema asta. La gradi si cresa TV-ul merge destul de mult, si chiar daca ai mei pui nu se uita la el in continuu, am o mare reticenta in a le da drumul acasa la TV. Ma apuca nervii cand ii mai las la socri si ii gasesc cu ochii belitzi (scuzati expresia)in TV/PC. Nu ma inteleg cu ei desi le-am repetat de 1 milion de ori ca nu e bine atata TV. Dar deh, e mai simplu asa pt toti, caci sta copilu' linistit. Grr. Oi fi eu mai fraiera ca ii las sa-mi faca nervii prastie cand se apuca de tipat, alergat, impins, cearta pe jucarii etc in loc de TV?
Pe mine ma sacaie rau maica-mea ca cica sa renunt la pampersul lui B... o las ca pe ea si fac ca mine. Si numai de asta nu-mi arde acum, sincer.
Mult succes cu baietii, stiu ca e greu sa fii singura caci si eu sunt la fel acum, cu sotul departe cateva sapt.
Carstea, scuze, inseamna ca n-am vazut eu, dar stiu ca ti-am cautat raspunsurile o bucata de vreme. Eram curioasa mai mult daca ar fi fost o cresa din Bucuresti. Multa bafta!
Elteka, iti inteleg suferinta dar iti urez succes la intarcat, e cazul, zic eu... da' tot tu stii cel mai bine.
Miniuta, da asa e, cel mai e ca baietii sunt sanatosi. Am avut un episod cu scaune multe la B in w-e si cu opareala la fund, insa acum e bine. Dragit din partea ta ca ai scris fiecarei fete cate un mesaj. Tu cum esti? Bine overall?

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
Dec-Ian 09
NE JUCAM

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mica0307 spune:

elteka un mare pentru tine si pentru Elias. Cu alaptatul.....asa am simtit si eu...insa Maya a renuntat singura la 1 an si 8 zile...
Cat despre bb2...vise...de fapt eu nici nu visez la asta. Imi e tare greu singura, sa le fac singura pe toate, totul in casa + Maya + serviciu din mai....nu cred ca bb2 va veni prea curand..eu acum zic ca nu va mai veni deloc...dar nu se stie niciodata...de asta mi-am pus si sterilet. Sa fie decizia mea daca mai vine sau nu si nu intamplare.
Iti doresc insa tie succes....

miniuta da, a fost foarte bine in concediu. Si ma gandesc ca am luat o buna decizie cand am lasat-o pe Maya acasa si nu am luat-o cu noi. Era un mare chin si pentru ea (drum, mancare etc) si pentru noi (care eram toata ziua prin magazine). Am mare noroc cu mama, care de abia o asteapta pe Maya, pot sa o duc oricand si oricat la ei...insa durerea cea mai mare e ca nu sunt langa mine....mi-as dori enorm ca mama si tata sa se mute in Bucuresti...dar....

liviana eu te apreciez foarte tare pentru cum te descurci cu toate singura...stiu cat de greu este...iar ca Bogdanel a intrat la cresa..super bine...eu zic ca mai devreme e mai bine pentru ei. Eu tot caut pentru Maya, nu am reusit sa fac nimic cu cresa de aici de langa noi, nu sunt locuri...si nu gasesc pe nimeni sa pot sa ma descurc si altfel . O sa vad...dar timpul trece...
Eu nicioadat nu dau ziua drumul la TV, numai seara dupa 6-7. Si Maya nu cere...si nici PC, baby enstein nu prea i-am pus.

Hai ca m-am intins...si Maya a venit cu o sorcova la mine sa ma sorcoveasca...de, a fost in vacanta la bunici .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianalaura spune:

Madaiulia, ce vorbaret e puiul tau...cred ca e cel mai avansat la vorbit dintre toti! De masina de facut paine, are mama, si-a comandat de la Quelle, e buna, numai ca nu prea o foloseste.., dar de cate ori am facut a iesit painea ok.
Vas, nu te mai stresa. Si Stefan mi-a facut asa 3 zile febra, mai ales noaptea, peste 39, si apoi i-a disparut instantaneu. A zis dr ca a fost ceva viroza, mai ales ca i-a afectat un pic si burtica. Si vezi nu are rosu in gat, si de aia nu prea mananca...oricum, ei sunt acum in perioada de crestere, au momente in care mananca mai mult si zile in care mananca mai putin.
Si eu vreau sa il dau la cresa pe Stefan, voiam sa il dau de prin octombrie anul trecut daca imi gaseam de lucru, insa n-a fost sa fie. Iar daca pana in mai nu imi gasesc de munca, tot o sa il duc la cresa..sub 2 ani nu il primeste numai daca aduci adeverinta de la locul de munca, cum ca ai reinceput munca...eu voiam sa-l duc tocmai in ideea sa il obisnuiesc, si mai ales ca la inceput pana isi intareste imunitatea se cam imbolnaveste, voiam sa fiu acasa cand se intampla...e cam nasol sa te angajezi intr-un loc nou si la 3 zile dupa angajare sa iti iei iconcediu medical, ca s-a imbolnavit copilul. Insa nu s-a putut, iar acum ma gandesc cu groaza la momentul cand o sa il duc, se imbolnaveste...si eu ce fac? O rog pe mama sa isi ia concediu?! Vom verdea noi. Oricum, am incercat sa ii dau Imunoroyal, sa ii creasca imunitatea, insa nu ii place....in schimb Nurofen, Eurespal, Panadol, mi-ar bea intr-una...cand il doare ceva ma ia de mana si ma duce si imi arata sticla de Nurofen, sa ii dau...
Elteka, ma bucur sa te revad (recitesc). Pe Stefan l-am intarcat pe la 1 an si 2-3 luni, treptat...am inceput sa nu ii mai dau cate o masa ziua, apoi noaptea...ultima data a fost dimineata, cu asta a fost mai greu...insa pana la urma am reusit. Eu l-am intarcat nu pt ca nu mai aveam lapte, ci crezand ca astfel o sa il dezvat de bagatul mainii la san. Era teroare...cand ii venea somnul, era obosit sau doar suparat, speriat, isi baga mana pe la gat la mine la san. Nu conta ca eram acasa, ion vizita, in banca, in autobuz...era deja jenant, se uita lumea crucis la mine, toate bluzele imi erau largite la gat...inca nu l-am dezvatat complet de acest obicei, insa acum mai are tentative de acest gen doar la culcare, numai ca nu il las..insa ii sunt atat de dragi titili, indiferent ale cui or fi...ale mele, ale bunicii, ale lui tac;su...cand ne vede ca ne schimbam vine imediat si prinde sfarcurile cu minile, apoi le da cate un pupic si rade...cateodata ma trage de maini sa stau jos, se pune calare pest genunchii mewi si mangaie sanii, apoi se culca cu capul pe ei...il cred ca ii e dor...
Bine, fetele...mai vorbim..i-am spus lui Stefan ca plecam afara si de atunci tot ma trage de mana si se pune la usa jos, sa il incalt...spor la scris!

diana de IANIS STEFAN 14 mai 2007

Asa creste Stefan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mica0307 spune:

Am inceput si noi operatiunea olita/WC. Ca i le-am luat de 1 sapt pe amandoua. Tot cerea la WC ca face kk. Da nu face nimic...asa ca perseveram.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madi spune:

Buna si de la noi.
Mami de Ana

Noi suntem bine in general. Am fost vineri cu Ana la dr. Palicari, la un control general si i-am povestit si de desele treziri si plansete din noapte. Concluzia a fost ca Ana suporta mai greu despartirea de mine, deci probabil ca avem de a face cu anxietatea de separare. De altfel, va mai scriam eu, ca ea ma striga pana si noaptea in somn, sa se asigure ca sunt prin preajma.
Nu stiu cum as putea sa mai atenuez situatia. Ea sta cu parintii mei si ii iubeste mult, ziua nu plange dupa mine. Cand plec ii explic mereu ca ma intorc, vorbesc cu ea si la telefon pe parcursul zilei.
Si totusi se trezeste aproape noapte de noapte. Si nu o data, ci de 2, 3 ori. Nu va mai spun ca sunt chiauna ziua.

In rest, doc a spus ca e bine dezvoltata. Are 10,9 kg si 81-82 cm.
In continuare nu ii place sa faca puzzluri sau sa construiasca, nu stie culorile sau alte lucruri pe care alte capsunici le fac. Ii plac insa cartile si eu zic ca vorbeste destul de bine. Leaga cam 2 cuvinte in propozitii si mai nou am vazut ca spune si ea ultimele cuvinte de la poezie. Ii place mult sa ii cant (e singura careia ii place ) si e si ea innebunita dupa Baby Einstein.

Elteka m-a impresionat tare ce ai scris despre intarcat.

Mami de Ana spune-mi si mie ce carti de psihologie mai citesti (in afara de cea cu Supernany pe care am retinut-o).

Madi si Ana Teodora (27 aprilie 2007)

Asa creste Ana

Maturitatea omului este de a reusi sa gaseasca seriozitatea cu care se juca cand era copil.

"Daca ti se pare ca esti prea mic ca sa ai un impact, incearca sa mergi la culcare cu un tantar.”

Mergi la inceput