*** Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007 **(90)
Raspunsuri - Pagina 14
doxinu spune:
mica am fost la SIMON(intre BRAN si MOECIU).Am stat la gazda.Doamna are bucatarie si ii gateam acolo pentru dimineata si seara(sau de cate ori ii era foame),mai mergeam la pranz la restaurant pentru ciorbita.
Daca vrei mai multe amanunte iti spun.
Am prins zapada care a venit chiar din prima zi.CAnd am ajuns noi era uscat,nici urama de zapada si eram asa de suparati ca aveam tot ce ne trebuia pentru derdelus
....acolo unde am stat noi nu era nevoie sa cautam partie ca aveam una in curte,adica tocmai buna de dat cu sania,nu cu schiuriele.
Pozele nu le-am scos inca,dar cum le scot le-am si pus![]()
Ioana mami de Stefan Bogdan 13.06.2007
POZE 1 AN
www.onetruemedia.com/my_shared?z=210f38dfc24c406f33fc4d&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulete cu ingerasul nostru STEFAN
minunea noastra Stefan
An@ spune:
Ella, si la noi preferata este tot Alba-ca zapada sau cum ii zice Ana: “Aba-pada si pipicii”
. Stie sa-i denumeasca pe cativa: Happy, Motu (mutulica), Sosu (care poate fi Morocanosu, Sfiosu sau Somnorosu). Si cand ii spun povestea, ea ma completeaza cu interjectiile potrivite la fiecare scena (a vazut si desenele pe dvd asa ca nu pot sari nici o scena ca ma taxeaza).
Mai stie si “capra cu 3 iezi”. Intr-o seara a trebuit sa i-o spun de 4 ori
. Si pana nu i-am spus ca si capra si iezii dorm dusi la ora asta (vreo 12:00), sa se culce si ea o data
…
Daca déjà te visezi gravida si te gandesti la hainele de gravida…e mare lucru…inseamna ca esti “vindecata”! Ma bucur tare pt tine (ca tu erai cea mai invesunata ref la bb2).
Didi, o sa incerc cu ulei, ca pare inofensiv (mai citisem undeva ca se pot tampona cu alcool/spirt, dar n-am curaj). Stiu ca era si un sampon special pt coji de la Mustela parca. O sa intreb si pediatra sapt viitoare, ca mai mergem si noi la evaluare…Chestia e ca nu are in tot capul, ci numai in zona fontanelei…
Cozonacii au iesit buni si aratosi
(chiar am fost mandra de mine
, ca nu ma vedeam facand vreodata cozonaci) si s-au mancat ca i-am impartit prin familie, ca de data asta n-a mai facut nimeni. Si piftia de curcan a iesit, in sensul ca s-a inchegat, dar parca nu e la fel de gustoasa ca cea de porc. Na, io sunt fan porc (stiu ca nu e sanatos si am zis ca anul asta ma las…sau macar mai reduc din consum....dar sa termin jumarile astea pe care le am acum
).
Madaiulia, pai e de bine ca a facut kk in apa de baie… nu stii cum se zice la olteni de cate unul f norocos? Ca s-a kk in scaldatoare, d-aia are noroc
. Si Ana a facut cand era mica, asa ca ne-am asigurat norocul
.
Doxinu, sanatate mamei tale! Sa se recupereze repede
!
Madi, fix la asta m-am gandit si eu ref la coji: ca poate nu o limpezesc bine in zona aia, ca se zbate si tipa. Ca daca ar avea ceva, ar fi in tot capul…
Vas, LA MULTI ANI!! Sa fii sanatoasa si fericita!!
mami de Ana (22 mai 2007)
madaiulia spune:
La multi ani Vas! Scuze de intarziere, aseara nu am mai reusit sa intru sa scriu, nu avrut copchilu' sa adoarma pan nu ne-am bagat si noi in pat.
Elteka ce rau imi pare ca suferi.
sa vina bb2 repede si sa mai aline suferinta.
An@ asa e, ne-am asigurat de noroc
. Il fac politician, tot imi zice mereu pediatrul lui ca asta o sa ajunga la cat vorbeste.
Mamica de David Andrei 10 iunie 2007
chiquitita spune:
An@ si Livia a avuta asa cojite parca dadeau in portocaliu cum era ea blondina. Au trecut de la sine sau dupa ce a spalat-o maica-mea mai temeinic pe cap, ca cica eu nu o prea curatam bine. Nu te gandi ca i-a luat pielea dar eu mai mult o mangaiam. Mi-e era frica sa nu o apas rau pe acolo. Nu am dat-o cu nimic. Au trecut singure.
Chiquitita, mami de Livia (8 iunie 2007)
Irinusha spune:
'Neata plantatie!
Am spus oare? "La multi ani! ... un 2009 pe cinste!"
Intervin scurt ptr. ca am ceva informatii ptr. mamicile din Germania!
Am avut ceva timp sa im informez la Jugendamt, referitor la acel Pflegschaftstestament gasit pe net ... si stiu ca vi se pare macabru, dar eu zic ca-i important si poate vreti sa stiti si voi. Va dati seama ca n-am de gand sa fac prostii ;), dar prefer sa decid eu, indiferent de situatie.
Deci, aici e vorba de copii germani ... daca-s romani sau au ambele cetatii nu stiu cum se procedeaza ca n-am intrebat (la noi barem nemtii nu stiu si de cetatenia romana, nu ca n-ar fi legal, dar nu mi se pare important daca stiu sau nu).
Se scrie (de mana) ceva de genul: noi, xy,nascuti la .., parintii a bc, nascuti la ..., dorim ca in cazul moartei noastre sa fie ingrijiti de familia z.
Semnatura si data ... aceasta hartie trebuie lasata la vedere, unde poate fi gasita usor sau la persoanele mentionate.
In caz ca nu exista aceasta hartie, Jugendamt-ul preia die Vormundschaft si decide (cautand in familii pana nu stiu la ce grad) pe cineva apt, sau care li se pare lor apt ptr. a ingriji un copil. Pana atunci copilul sta la un Heim, Jugendamt-ul decide ptr. el.
Eu am intrebat daca pot fi bunicii apti si pot daca nu-s de 70 sau mai multi ani ... sau na, daca gandeste das Vormundschaftgericht-ul si cu Jugendamt-ul ca sunt apti ... cica trebuie luptat de trebuie.
Si am intrebat daca "noii parinti" pot fi si din alta tara, si pot.
Cam asa ... de mai vreti informatii ca nu ati inteles ... stiu ca-s cam haotica ... dati un PM, va raspund cu placere!
Vas!
Lavini!
Numai bine, mai ales copii sanatosi!
Sanatate plantatie! Dispar din nou!
Imblanzitoarea de balauri: "Sensible Cristian & "Demolition" Amélie
bettyR spune:
Vas, La multi ani! si tot ce iti doresti! Asa frumos ai scris, sunteti o familie frumoasa si fericita!
Lavini, La multi ani! si nastere usoara!!!
Mie tot mai putin imi ajunge timpul, copilul asta adoarme tot mai tarziu si avem program pana la 10 seara. Deja ma ajunge oboseala ca nu am mai dormit cu ea la pranz si tot la 1 noaptea ma culc. Numar zilele pana vine mama la mine o saptamana sa dorm si eu la amiaza, sau dupa-masa. Parca e tot mai energica si nu se mai joaca singura mai deloc. Ieri s-a jucat intr-o balta cu noroi de pe spatiu verde, o jumatate de ora nu am putut sa o iau ca urla, s-a udat la picioare ca cizmele 'impermeabile' au cusaturi, dar era calda cand am intrat in casa si nu a patit nimic. Tati s-a socat cand ne-a vazut, era pana la jumatatea pantalonilor neagra, la fel si oamenii de pe strada, dar macar nu a comentat nimeni. Seara de la 9 la 10 jumate am fost la Thea sau vine fetita la noi si ne mai plimbam si pe afara o jumatate de ora si tot nu doarme. Eu am citit ca trebuie sa doarma intre 10 si 13 ore la varsta asta, ea doarme 8 -9 ore pe noapte si 3 dupa masa, deci e in grafic. Oricum e mare, fericita, are si ceva falcute, inseamna ca atat ii trebuie.
Vroiam sa intreb pe mamele cu 2 copii, cum ati procedat la inceput cu camerele. Cel mare era in camera separata? Doarmeati toti intr-o camera? Eu nicicum nu stiu cum sa fac, ma gandesc ca o sa dormim toti 4 intr-o camera la inceput vreo 3 luni, ziua sigur pe bebe mic il pun in alta camera sa doarma ca in ritmul asta Andreea nu va mai dormi de amiaza. Sau pe tati cu Andreea si eu cu bebe mic.Mai este timp dar nu stiu ce pat sa cumpar, inca unul de bebelus ori pat pentru copii mai mari?
Betty
15+, mamica fericita de Andreea (13.05.2007)
Poze Craciun
miniuta spune:
buna dimienata!
LA MULTI ANI!, Vas, imi cer scuze ca ieri nu am reusit sa-ti scriu, sa fii fericita alaturi de cei dragi si sa ai parte doar de surprize placute anul asta.
LA MULTI ANI!, Lavini, nastere usoara in primul rand, ca asta te paste curand, si un an plin alaturi de copii si familie. sa fii mai implinita si fericita ca oricand!
irinusha, multumim de informatii. hartia pe care scrii testamentul asta e una speciala, adica vreun formular, trebuie atestata la notar, sau o faci tu acasa pur si simplu? la noi nasii au zis cand le-am cerut sa il boteze pe david ca ei se angajeaza, dar nu vreau sa ma gandesc la asa ceva...ma ror, sa ne fereasca pe toti sfantu de asemenea tragedii, dar vorba ta, pana la urma mai bine te gandesti si la asta.
nu cred ca v-am spus, dar eu si irinusha ne-am intalnit in decembrie, cu familioanele din dotare. am fost la piata de craciun din nürnberg si eu cascata nu am facut nici o poza care sa ateste locul, si nici o poza cu ea. doar cu copiii, si alea nu prea grozave. ideea e ca amelie e o dulcica si cuminte tare tare, al meu sot a ramas marcat rau, mereu pomeneste de ea. mai ales ca noi ne-am despartit furtunos, din cauza ca pe david il apucase urlatul ca nu-l lasam sa-si faca damblalele pe acolo. 

ana, mi-am amintit de cozonaci, ma bucur ca ti-a placut reteta, eu doar am descoperit-o si am dat-o mai departe, nu e meritul meu. eu am facut de craciun baigli, cozonacei de-aia ardelenesti necrescuti cu foarte multa umplutura. si am mancat la fursecuri si alte nebunele de zici ca se termina mancarea de pe lumea asta...nu mai zic ca m-am ingrasat la loc. si david are inca niste cojite pe scalp, le are inca de la nastere, dr mi-a zis ca vor trece pana la un an, iaca imediat face doi si nu au trecut. cei de la avene au ceva, o cremuta, dar cum el are parul lungut si nu e chiar cald, astept pana la vara sa ii aplic tratamentul ca sa scape de ele.
va las acum, chiar daca nu am scris chiar mult, m-am taiat zdravan azi la o mana cu o conserva si nu pot scrie acum mai mult. sa ne faceti ca mine!!!o zi buna tuturor!
mamica lui david(21.05.2007)
Irinusha spune:
Lau, hai ca am vazut ca ai scris si am mai bagat un ochisor ... eu de fapt trebe sa fac ordine si curat (arata de zici ca a dat bomba, ca Amélie, cea laudata ;) aduce toate jucariile in sufragerie si le intinde peste tot) ptr. ca plecam iar la MÜnchen peste week-end, sa ne mai rasfete si pe noi cineva :D
Deci, stiam eu ca-s haotica ... acel Pflegschaftstestement nu exista ... eu m-am dus hotarata la Jugendamt sa-mi dea hartia cu pricina ... se uitau toti la mine ca la o nebuna, pana m-a dus o tipa la unul, mai vechi in cladire :) - chiar asa a spus :) -, care era informat. Scrieti voi de mana o hartiuta ... poate ca titlu (care nu-i important) sa stea Testament sau Pflegschaftstestament, nu conteaza, poate si fara ... important sunt numele voastre, a copilului si a "noilor parinti", plus semnatura ... nu-i nevoie de notarielle Beglaubigung.
Si m-ai facut sa rad ... fa-l pe al doilea, poate-i si la voi tot asa de cuminte (cand are spectatori barem :)) ... ca al meu cel mare era ca David al tau ... doar ca pe el nu-l stresa aglomeratia, dar urlator si mofturos era si al meu ... si mai e din pacate.
Betty, nr. 1 al meu a dormit singur in camera lui si pat normal (chiar suspendat) de la 2 ani si 4 luni. Bine, la voi o sa fie nr. 1 mai mica cand apare bb ... Dar nu stiu daca-i bine cu bb in camera, gandeste-te ca un bb mic plange noaptea ... s-a dus cu linistea celui mare. Si poti lua linistita pat normal 90x200 cm, exista protectie, sa nu pice din pat ... ceva de plastic, se fixeaza sub saltea. Sau sta unul cu cel mare, celalat cu cel mic ... Nu stiu, dar toti 4 intr-o camera nu prea crec ca va functiona.
Sanatate plantatie!
Imblanzitoarea de balauri: "Sensible Cristian & "Demolition" Amélie