obligativitatea vaccinurilor - discutii pro si con
Raspunsuri - Pagina 8
gazzella spune:
Citat: |
citat din mesajul lui doina_a Iar faptul ca o persoana nu stie ca e alergica nu inseamna in mod automat ca e sanatoasa. Doina |
deci e posibil ca unui copil alergic, dar care n-a intrat inca in contact cu alergenul sa aiba o reactie alergica la vaccin?
Felix (4 ani) Bendis (2 ani)
"Il bambino e l'unico essere ragionevole in un mondo folle"
Daiario clinico, Sándor Ferenczi
doina_a spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui gazzella
deci e posibil ca unui copil alergic, dar care n-a intrat inca in contact cu alergenul sa aiba o reactie alergica la vaccin? Felix (4 ani) Bendis (2 ani) "Il bambino e l'unico essere ragionevole in un mondo folle" Daiario clinico, Sándor Ferenczi |
Daca este sensibil la o anumit componenta din vaccin, da.
Faptul ca o persoana nu stie ca este alergica nu inseamna ca nu este alergica.
natynic spune:
Eu nu inteleg de ce va tot legati de aditivi, de rinichii de maimuta, de (pe de alta parte) cat de rea e difteria sau polio sau TBC si cat de bine e sa ne ferim de ele vaccinandu-ne si nimeni nu vrea sa admita ca MAREA problema e ca de fapt am ajuns sa ne vaccinam de prea multe boli, ca ne bulversam sistemul imunitar prin supra-stimulareDe ce in loc sa contestam schema obligatorie nu discutam daca chiar trebuie sa vaccinam pe toata lumea de rotavirus (anumite tulpini), de varicela, de pneumococ (anumite tulpini), de HPV (anumite tulpini),etc etc etc
Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!
dayanara spune:
copilul meu e alergic la ou, l.am vaccinat la 18 luni cu vaccin care continea derivate din proteina de ou, doctorul stiind ca e alergic l.a tinut dupa vaccin sub supraveghere , totusi nu a avut nici o reactie
la analizele de 2 ani , alergia a scazut considerabil...deci vaccinul nu l.a afectat deloc
despre rotavirus, nu l.am vaccinat, a facut de vreo 3 ori, o data grav, a stat cu perfuzii 2 zile, oiricum rotavirusul are multe tulpini si vaccinul nu protejeaza in totalitate, dar asta apropo de o mamica ce spunea ca al ei a facut rotavirus si ce bine ca nu l.a vaccinat ca a facut o forma usoara, si al meu a facut o forma usoara dupa care a facut una grava rau
ivan si dayanara
gazzella spune:
ok, doina, ai idee pe cati copii ii testeaza initial, adica inaintea vaccinarii?
referitor la morupar, era: reactii alergice dupa vaccin la subiecti initial sanatosi
atat doar ca tu vorbeai despre reatii alergice alimentare dupa vaccin, cele de la morupar nu erau alimentare
natync, si eu asa as discuta, in termenii expusi de tine, adica luata fiecare boala in parte si studiata, iar relativ acesteia daca e cazul genul de vaccin
dar nu se poate!
daca eu vreau doar un vaccin pentru o anumita boala mi-ar fi greu sa-l procur, chiar platindu-l
deci targul e asa: ori pe toate fara discutii ori....
in plus, timpii de vaccinare ar trebui sa fie adaptabili anumitor realitati (realitati care pot sa fie diferite de la persoana la persoana)
alor mei in pubertate in functie de n-spe mii de factori probabil ca am sa le sugerez o vaccinare pentru hepatita b (probabil!)
dar deocamdata nu consider ca e necesar
Felix (4 ani) Bendis (2 ani)
"Il bambino e l'unico essere ragionevole in un mondo folle"
Daiario clinico, Sándor Ferenczi
sirimie spune:
citat din mesajul lui patou sirimie, baietelul meu are 5 ani. pe vremea cand am fost vaccinati noi, vaccinurile nu erau atat de toxice (ma refer la aditivii care sunt adaugati). din cate am inteles eu, vaccinurile recente (cele de dupa 2000) ar fi extrem de nocive. Repet, nu vaccinul in sine ci conservantii, aditivi si mai stiu eu ce exista acolo. |
Eu as zice ca din contra. Vaccinurile pe care le-am facut noi s-au perfectionat intre timp. Aditivi sint peste tot, in mincare, in apa.
E mai mare incidenta de alergii la copiii acum decit era pe vremea noastra, dar vaccinurile nu au nici o legatura cu asta.
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei
Sa ne rugam pentru Emma, zilnic orele 13
doina_a spune:
Referitor la Morupar, vaccinul a dat reactii alergice, deci persoana era alergica si nu stia ca e alergica, iar in urma vaccinului a avut o rectie alergica. Si parte din medicamente dau reactii alergice la persoanele sensibile la anumite componente, de aceea cine se stie alergic trebuie la indrumarea medicului sa le ia cu prudenta, eventual sub stricta supraveghere medicala. Singura problema pe care o vad e ca pot descoperi daca sunt alergica abia dupa ce iau un medicament, dar odata ce am descoperit voi fi foarte prudenta si cu celelalte medicamente care contin componenta la care sunt sensibila.
doina_a spune:
Pai, poate ca am dedus prost, dar din mesajul lui patou am inteles ca ea crede ca alergiile alimentare de care sufera copilul ei ar fi fost declansate de mercurul din vaccin, si am incercat sa inteleg de ce crede asta.
Patou, iti doresc numai bine si sper sa-i treaca astmul copilului tau. Si nepotelul meu a avut astm, declansat se pare de un calorifer pe ulei, iar pe la 10 ani i-a disparut astmul din senin.
xenocid spune:
citat din mesajul lui patou sirimie, baietelul meu are 5 ani. pe vremea cand am fost vaccinati noi, vaccinurile nu erau atat de toxice (ma refer la aditivii care sunt adaugati). din cate am inteles eu, vaccinurile recente (cele de dupa 2000) ar fi extrem de nocive. Repet, nu vaccinul in sine ci conservantii, aditivi si mai stiu eu ce exista acolo. |
Este exact invers:
Thimerosalul a inceput sa fie scos din vaccinuri in 1999. Spre disperarea militiei anti-vaccin numarul de cazuri de autism este in continua crestere.
Eu personal cred ca asta se datoreaza www.globalpolicy.org/globaliz/charts/internet.htm" target="_blank">cresterii numarului de parinti cu acces la internet.
doina_a spune:
De unde acest emoticon??? Pe ce tasta gresita am apasat? Cred ca am virusi in calculator.