obligativitatea vaccinurilor - discutii pro si con
Raspunsuri - Pagina 7
patou spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Sheannamp
Si cum ajunge alergenul in corpul copilului daca este inghtit de altul? |
prin respiratie. asa imi explic ca alergiile lui nu mai sunt pe piele ci sunt direct crize de astm. dar mult mi-a trebuit sa ma prind.
doina_a spune:
[quote
am vrut doar sa subliniez cat de "competent" a fost doctorul. acum daca alergia a fost sau nu provocata de la mercurul din vaccinuri, greu de spus, ca doar nu pot sa dau timpul inapoi si sa vad cum ar fi fost daca nu l-as fi vaccinat.(dar am gasit aceasta posibilitate pe lista efectelor secundare datorate vaccinurilor)
[/quote]
Dar copilul tau este alergic doar la peste? Ca nu inteleg legatura dintre vaccin si declansarea alergiilor alimentare.
Eu stiam altfel, ca o persoana care e deja alergica la un anumit aliment nu poate face anumite vaccinuri, dar numai la recomandarea medicului, pentru ca ar risca un soc anafilactic. Dar de aici si pana la a spune ca un vaccin declanseaza alergii alimentare imi pare cale lunga.
sirimie spune:
patou imi pare rau ca baietelul tau face crize de astm. Ce virsta are?
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei
Sa ne rugam pentru Emma, zilnic orele 13
gazzella spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui doina_a
Dar copilul tau este alergic doar la peste? Ca nu inteleg legatura dintre vaccin si declansarea alergiilor alimentare. Eu stiam altfel, ca o persoana care e deja alergica la un anumit aliment nu poate face anumite vaccinuri, dar numai la recomandarea medicului, pentru ca ar risca un soc anafilactic. Dar de aici si pana la a spune ca un vaccin declanseaza alergii alimentare imi pare cale lunga. Doina |
de pe site-ul AIFA (Agenzia Italiana del Farmaco)
http://www.agenziafarmaco.it./REGISTRAZIONE_FARMACO/section5ffe.html
Perché solo adesso è stata decisa la sospensione di Morupar?
Già nel 2005 l’AIFA aveva condotto un’analisi delle segnalazioni di reazioni avverse dovute a Morupar relative agli anni 2004 e 2005. Conseguentemente, nel dicembre del 2005, è stata diffusa una Nota Informativa per gli operatori sanitari e sono stati aggiornati gli stampati del prodotto.
Nei primi mesi del 2006, vi sono state delle nuove segnalazioni di reazioni allergiche gravi, che, pur rientrando tra i casi rari e previsti, hanno portato in via cautelativa a sospendere l’utilizzo del vaccino Morupar. Complessivamente, dal gennaio 2004 al febbraio 2006 la frequenza osservata di reazioni anafilattiche dopo Morupar è stata di 4 casi per 1.000.000 circa di dosi vendute.
era vaccinul cu care in teorie ar fi trebuit sa-l vaccinez pe Felix
cat timp nu-i al tau copilul e doar o statistica
iar din www.eczematopico.it/pdf/vaccinazioni.pdf" target="_blank">acest document ce sa mai desprinzi?
initial doamna doctor spune ca toti copiii ar trebui vaccinati, dar ...
Detto ciò è, tuttavia, vero che esistono alcune forme di allergia che possono aumentare il rischio di reazioni allergiche alle vaccinazioni.
Possono esserne causa:
1. Vaccini a virus vivo coltivato su terreni derivanti dall'uovo
2. Adiuvanti contenuti nel vaccino (es. alluminio)
3. Contaminanti contenuti nel vaccino (es. gelatina, neomicina) responsabili in realtà della maggior parte delle reazioni allergiche
o traducere succinta:
e adevarat ca anumite forme de alergie pot sa se intensifice in urma unor vaccinari:
- vaccinuri produse cu virus viu pe teren derivat din proteina de ou
- adjuvanti continuti (ex aluminiu) (nota personala: unele mame pro vacin spuneau ca aluminiu se poate lua si de pe oale)
- gelatina, niomicina, responsabile in mare parte de reactiile alergice
asa...doamna se numeste Stefania Miglietta - medic dermatolog la Clinica Dermatologica di Modena
edit: lucrez la redactarea unor link-uri despre declansartea reactiilor alergice in subiectii initial sanatosi, cand termin postez, dar mai peste o saptamana
Felix (4 ani) Bendis (2 ani)
"Il bambino e l'unico essere ragionevole in un mondo folle"
Daiario clinico, Sándor Ferenczi
doina_a spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui patou
prin respiratie. asa imi explic ca alergiile lui nu mai sunt pe piele ci sunt direct crize de astm. dar mult mi-a trebuit sa ma prind. |
Si prin sarut poate ajunge, nu glumesc, de aceea o persoana care tocmai a consumat un aliment la care celalalt este alergic ar trebui sa evite sa-l sarute imediat.
Asigura-te ca nu exista si alti potentiali alergeni in mediul in care traieste, acari, polen, par de animale, mucegai etc.
doina_a spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui gazzella
de pe site-ul AIFA (Agenzia Italiana del Farmaco) http://www.agenziafarmaco.it./REGISTRAZIONE_FARMACO/section5ffe.html Perché solo adesso è stata decisa la sospensione di Morupar? Già nel 2005 l’AIFA aveva condotto un’analisi delle segnalazioni di reazioni avverse dovute a Morupar relative agli anni 2004 e 2005. Conseguentemente, nel dicembre del 2005, è stata diffusa una Nota Informativa per gli operatori sanitari e sono stati aggiornati gli stampati del prodotto. Nei primi mesi del 2006, vi sono state delle nuove segnalazioni di reazioni allergiche gravi, che, pur rientrando tra i casi rari e previsti, hanno portato in via cautelativa a sospendere l’utilizzo del vaccino Morupar. Complessivamente, dal gennaio 2004 al febbraio 2006 la frequenza osservata di reazioni anafilattiche dopo Morupar è stata di 4 casi per 1.000.000 circa di dosi vendute. era vaccinul cu care in teorie ar fi trebuit sa-l vaccinez pe Felix cat timp nu-i al tau copilul e doar o statistica iar din www.eczematopico.it/pdf/vaccinazioni.pdf" target="_blank">acest document ce sa mai desprinzi? initial doamna doctor spune ca toti copiii ar trebui vaccinati, dar ... Detto ciò è, tuttavia, vero che esistono alcune forme di allergia che possono aumentare il rischio di reazioni allergiche alle vaccinazioni. Possono esserne causa: 1. Vaccini a virus vivo coltivato su terreni derivanti dall'uovo 2. Adiuvanti contenuti nel vaccino (es. alluminio) 3. Contaminanti contenuti nel vaccino (es. gelatina, neomicina) responsabili in realtà della maggior parte delle reazioni allergiche o traducere succinta: e adevarat ca anumite forme de alergie pot sa se intensifice in urma unor vaccinari: - vaccinuri produse cu virus viu pe teren derivat din proteina de ou - adjuvanti continuti (ex aluminiu) (nota personala: unele mame pro vacin spuneau ca aluminiu se poate lua si de pe oale) - gelatina, niomicina, responsabile in mare parte de reactiile alergice asa...doamna se numeste Stefania Miglietta - medic dermatolog la Clinica Dermatologica di Modena edit: lucrez la redactarea unor link-uri despre declansartea reactiilor alergice in subiectii initial sanatosi, cand termin postez, dar mai peste o saptamana Felix (4 ani) Bendis (2 ani) "Il bambino e l'unico essere ragionevole in un mondo folle" Daiario clinico, Sándor Ferenczi |
Ceea ce scrii tu imi confirma ce am spus initial, ca vaccinul nu declanseaza alergiile, doar poate intensifica un anumit tip de alergie iar in cazuri grave poate sa provoace soc anafilactic dar numai la persoanele care sunt deja alergice.
sirimie spune:
Noi sintem vaccinati, pe vremea aia nu era atita informatie sa aleaga mamicile sa nu isi vaccineze copiii.
Si incidenta alergiilor a crescut la generatia de copii de acum, fata de vremea noastra. Cauzele par sa fie aditivii alimentari, mediul poluat. Cred ca vaccinurile sint ultimele pe lista de factori amplificatori pentru alergii - de orice tip.
Nu se da diagnostic de astm la un copil mai mic de 4 ani, de exemplu, pentru ca boala se amelioreaza in timp si pentru ca nu se pot face teste concludente la copii mici.
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei
Sa ne rugam pentru Emma, zilnic orele 13
doina_a spune:
Iar faptul ca o persoana nu stie ca e alergica nu inseamna in mod automat ca e sanatoasa.
patou spune:
sirimie, baietelul meu are 5 ani.
pe vremea cand am fost vaccinati noi, vaccinurile nu erau atat de toxice (ma refer la aditivii care sunt adaugati). din cate am inteles eu, vaccinurile recente (cele de dupa 2000) ar fi extrem de nocive. Repet, nu vaccinul in sine ci conservantii, aditivi si mai stiu eu ce exista acolo.