Mamici de Albinutze de Mai-Iunie 2009(25)
Raspunsuri - Pagina 13
aqua80 spune:
buna fetelor.v-a citesc pe nerasuflate.spuneti lucruri interesante si demne de urmat.am si eu o mare rugaminte,si anume:daca printre noi se afla o mamica sau o viitoare mamica care a avut rinita sau are rinita in timpul sarcinii.mie mi s-a declansat in sept cu putin timp inainte de a ramane insarcinata.in primele 16 sapt nu prea s-a manifestat dar de o sapt simt ca ma sufoc.am fost la medicul orlist si mi-a dat ceva tratament de urmat(dupa ce m-am sfatuit si cu medicul ginecolog)timp de 10 zile.am 2 zile de tratament si nu simt nici o imbunatatire,nasul meu secreta enorm de multe mucozitati pe care o parte pot sa le suflu iar o parte imi curg in gat rezultand in acelasi timp si o tuse rebela cu expectorari.cred ca v-a iesii un bebe zbenguit de la tuse.sunt insarcinata in 17 sapt + si medicul orelist mi-a spus ca se accentueaza rinita in timpul sarcinii.sunt disperata...orice sfat e bine venit.va multumesc din suflet si sanatate multa voua si copiilor vostrii.
catalina_b spune:
Carla, in principiu sunt de acord cu tine - copiii alaptati exclusiv nu au nevoie de ceai sau de apa. Dar eu i-am dat Evei ceai de colici (cu scopul strict de a anihila efectul colicilor) si a avut efect 100%...deci tot a ajuns sa bea ceai. Orice alte picaturi, siropuri, etc nu au avut un efect major, plus ca am preferat sa bea ceai natural din plante si nu produse farmaceutice.
Catalina,
24+ si mamica de Eva Maria (1 iunie 2007) POZE
anamariacs spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui aqua80 buna fetelor.v-a citesc pe nerasuflate.spuneti lucruri interesante si demne de urmat.am si eu o mare rugaminte,si anume:daca printre noi se afla o mamica sau o viitoare mamica care a avut rinita sau are rinita in timpul sarcinii.mie mi s-a declansat in sept cu putin timp inainte de a ramane insarcinata.in primele 16 sapt nu prea s-a manifestat dar de o sapt simt ca ma sufoc.am fost la medicul orlist si mi-a dat ceva tratament de urmat(dupa ce m-am sfatuit si cu medicul ginecolog)timp de 10 zile.am 2 zile de tratament si nu simt nici o imbunatatire,nasul meu secreta enorm de multe mucozitati pe care o parte pot sa le suflu iar o parte imi curg in gat rezultand in acelasi timp si o tuse rebela cu expectorari.cred ca v-a iesii un bebe zbenguit de la tuse.sunt insarcinata in 17 sapt + si medicul orelist mi-a spus ca se accentueaza rinita in timpul sarcinii.sunt disperata...orice sfat e bine venit.va multumesc din suflet si sanatate multa voua si copiilor vostrii. aqua80 |
draga mea,
eu am rinita din 1999..depistata..
si o port dupa mine, ca se pare ac este rinita alergica provocata la baza de o deviatie de sept..ideea e ca nu mi-a garantat inca nici un medic ca daca ma operez de deviatie exista vreo sansa sa se amelioreze si rinita..si pare logic
deci
! mor pe baricade! am tot timpul nara stinga infundata indiferent ce as face,,si am intrebat si eu in stinga si-n dreapta - mai ales ca la inceputul sarcinii am comis-o rau de tot, eram mai tot timpul aproape sa ma sufoc din cauza acestui minunat nas- si am primit urm rasp: -dr gineco- doar apa de mare trasa pe nas cit poti de tare ca sa ajunga cit mai sus si sa curete..eventual daca suport- eu am suportat- sare dizolvata in apa calduta si solutia astfel creata trasa pe nas pina iti ies ochii din cap ca la melc- ca zau asta e senzatia-. - dr de familie- zice "poti si un puf de olinth seara inainte de culcare sau BIOPAROX care e un fel de aerosol nazal recomandat in sarcina".eu am incercat cu bioparoxul si nu numai ca m-am desfundat, dar am si curatat f bine nasul care nu prea era intr-o forma de invidiat.
poate mai raspund si alte 2 in 1 la intrebarea ta si poti lua o decizie!

ana-maria
20 weeks
AlexSiMatei spune:
Fetelor un carucior albastru si pentru mine va rog!
![]()
Am fost la eco, totul e foarte bine, bebe e mai mare cam cu o saptamana fata de ce credeam noi (nu inteleg daca asta imi modifica DPN-ul sau inseamna doar ca am un bebe foarte mare
) dar in orice caz totul e absolut in regula! Dr nu e super-sigur ca e baiat dar a zis sa ne concentram pe nume de baieti, ca sunt sanse mici sa se fi inselat ![]()
Va pup pe toate!!!
Alex
16+
anamariacs spune:
| citat din mesajul lui AlexSiMatei Fetelor un carucior albastru si pentru mine va rog! Am fost la eco, totul e foarte bine, bebe e mai mare cam cu o saptamana fata de ce credeam noi (nu inteleg daca asta imi modifica DPN-ul sau inseamna doar ca am un bebe foarte mare Va pup pe toate!!! Alex 16+ |
BRAVOOO!! Felicitari pentru inca un carucior blue!sa fiti sanatosi si sa duceti odiseea la capat!

ana-maria
20 weeks
CarlaV spune:
| citat din mesajul lui catalina_b Carla, in principiu sunt de acord cu tine - copiii alaptati exclusiv nu au nevoie de ceai sau de apa. Dar eu i-am dat Evei ceai de colici (cu scopul strict de a anihila efectul colicilor) si a avut efect 100%...deci tot a ajuns sa bea ceai. Orice alte picaturi, siropuri, etc nu au avut un efect major, plus ca am preferat sa bea ceai natural din plante si nu produse farmaceutice. Catalina, 24+ si mamica de Eva Maria (1 iunie 2007) POZE |
A mea a avut colici de maxim 5 ori si atunci am preferat sa-i dau bonisan sau debridat (ceva natural) cateva picaturi, decat ceai. Asta pentru ca orice lichid in afara de lapte de san (apa, ceai) scade productia de lapte cu de 7 ori cantitatea ingerata, adica, ii dau copilului o lingurita de apa, laptele meu scade cu 7 lingurite.
Carla,
s.18 si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07 Saby la laptop
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"
CarlaV spune:
AlexSiMatei, felicitari!!!
Aqua, incearca sa-ti speli nasul asa cum se face la sugari, cu ser fiziologic: iei ser intr-o seringa normala, stai cu capul intr-o parte (de preferat la chiuveta), pui serul intr-o nara incetisor, incerci sa-l "tragi" cat mai sus si astepti sa iasa pe nara cealalta, apoi repeti. O sa ajunga o parte si in gat, dar e ok, se curata cu totul.
Carla,
s.18 si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07
Saby la laptop
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"
philip spune:
neata
intru si eu sa dau raportul.
v-am zis ca de cand a plecat sotul ma trezesc la 5 juma in fiecare dimineata? ma scoate din sarite. asta e. vineri plec la sot (e in alabama la training) si voi petrece week-endul cu el. las copilul cu soacra acasa, cam am emotii dar sper ca totul va fi bine.
pupici
philip
20weeksbaby
mommyandreea
mh spune:
Cata,
nici nu stii cat imi doresc sa fiu acolo..din pacate nu a fost suficient sa vreau doar eu, acu' singura cu 2 copii nu as avea curaj...
Bafta pe 17!
In alta ordine de idei, trec printr-o perioada f proasta si fac iar atacuri de panica. Mie cam frica sa iau ceva, candva foloseam Sedatif PC care e homeopat, dar si asa parca tot nu as lua.
AlexsiMatei Felicitari pentru carucior albastru!
Sa nu uit maine am morfo, sa vedem e sau nu e roz caruciorul.
Mihaela 22+ & (Irina nov 2005)
aqua80 spune:
multumesc mult de tot fetelor pt sfaturi.anamariacs(si eu am o deviatie de sept) mie mi-a recomandat medicul orelist in paralel cu medicul ginecolog urm tratament pt 10 zile:amoksiklav 1 pastila/12 ore;sinupret 2 pastle/3 ori pe zi si biorinil 2 pufuri/2 ori pe zi.....pt ca mucozitatile nu m-ai sunt incolore ci galbene(adica s-a agravat infectia).in paralel folosesc marimer si mai nou mi-am cumparat purificator salin pe cale il pun in priza seara si il opresc dimineata(sper sa ma ajute macar un pic) in rest ma rog la dumnezeu sa se amelioreze macar un pic.
sper ca zgaltaiala provocata de tuse sa nu-l afecteze pe micut/a.
am sa incerc si cu ser fiziologic carla...o sa incerc orice cu conditia sa nu fie afectat copilul.
17 +