Mamici de Albinutze de Mai-Iunie 2009(25)
Raspunsuri - Pagina 12
strunfita spune:
Gabryella, eu cand era Bogdan mic, mic ii gasisem niste hainute de casa dragute si din bumbac 100% la un magazinas din Euro. Erau facute de o firma din Oradea, si chiar pentru stat in casa erau super. Cand mai trec prin Euro, o sa-ti spun exact pe unde e (undeva in partea stanga sigur).
Si acum, daca mai exista magazinul, o sa ma aprovizionez si de-acolo, cumpar eu ce cumpar acum din Budapesta/Szeged, dar sigur imi vor mai trebui pe parcurs, si probabil ca nu ma voi duce lunar la Szeged cu bebe mic dupa mine.
20+ si
Bogdan (04.02.2005)
Poze1
Poze2
Bebe Beca spune:
Buna dimineata albinutele! Semnam si noi condica...
Ioana 
24+ si
Rebeca
http://community.webshots.com/user/bebeca2004
http://community.webshots.com/user/Berecutza
http://community.webshots.com/user/bebebeca
laurraa spune:
Buna fetili!
AlexsiMatei ai niste forografii superbe!
Eu astazi la 4 si 20 am programare la doctor si abia astept sa-mi vad gaza ce face cu emotiile caracteristice si sa ne programam cam in doua saptamani la morfofetala.
Acum ma muncesc la referatul pentru doctorat care ma innebuneste.Va pupic
20 +
Maicuta Domnului ne vegheaza si ne protejeaza!
binecuvantarea si minunea noastra
www.calendar-ortodox.ro/luna/noiembrie/noiembrie26.htm" target="_blank"> Sf. Stelian ne vegheaza si El
just "us" si casutza noastra si a lui BB
rudyi spune:
oanaalex multumesc pentru informatia atat de prompta ..eu abia acum am intrat si am avut ceva de recuperat
carla am notat si firma de care spunei tu si cu siguranta imi va fi de ajutor
ah..si mi-am notat intr-un word si toate info legat de necesar mama si bebe + multe alte info pe care le consider utile si pentru care tin sa multumesc fetelor care sunt atat de active pe acest forum 

15+
gabryella81 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui strunfita Gabryella, eu cand era Bogdan mic, mic ii gasisem niste hainute de casa dragute si din bumbac 100% la un magazinas din Euro. Erau facute de o firma din Oradea, si chiar pentru stat in casa erau super. Cand mai trec prin Euro, o sa-ti spun exact pe unde e (undeva in partea stanga sigur). Si acum, daca mai exista magazinul, o sa ma aprovizionez si de-acolo, cumpar eu ce cumpar acum din Budapesta/Szeged, dar sigur imi vor mai trebui pe parcurs, si probabil ca nu ma voi duce lunar la Szeged cu bebe mic dupa mine. 20+ si Bogdan (04.02.2005)Da am mai auzit ca in Euro sunt magazine dragutze...inca nu am apucat sa merg..din Szeged as lua cateva la inceput...prosoape ..paturici poate chiar si carucior ...vom vedea noi Poze1 Poze2 |
19
CarlaV spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ramonaiani Bafta sa o dezveti de san - ai incercat cu canitele cu cioc? Mari, mami de dulceatza Eliza (06.09.07) 16+ |
Am incercat, bea lapte din orice, dar sanul il vrea doar pentru gest, altfel nu stie sa adoarma. Am incercat tot ce stiam ca sa adoarma fara sa suga, nu merge oricat de mancata sau de obosita ar fi.
Carla,
s.18 si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07 Saby la laptop
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"
catalina_b spune:
Sa va spun si eu cam ce am avut nevoie in prima perioada dupa nastere:
Pentru BEBE:
La spital:
- pampers new born (eu prefer Huggies) + servetele umede (Pamepers sau Huggies, doar cu apa, fara aloe, etc)
- cateva body subtiri cu maneca lunga si scurta (cu capse in fata, nu care se trag pe cap, pt a fi usor de imbracat copilul)
- cateva salopete (cu bretele si talpa) subtiri peste body.
Eu voi naste la inceputul lui mai deci voi imbraca bebe-ul ca mai sus. La Eva am tinut-o doar in body, pentru ca era foarte cald.
- caciula - NU (pana in toamna nu e nevoie)
- crema pentru fundulet (Bepanthene a fost cea mai buna)
- comprese sterile pentru buric si spalat ochisorii
- ser fiziologic pentru ochisori (exista fiole de plastic special pentru bebelusi)
- scutece de finet, 4-5 bucati de 70/70 cm (sunt bune la orice, de imbracat, schimbat copilul pe ele, de dormit cu capul pe ele, de infasat copilul pt a-l linisti cand e agitat, etc)
- prosop pt bebe (cu gluga la colt)
- scoica de masina pentru cand se scoate copilul din spital
- sapun lichid bebe (eu folosesc doar Mustela sau Klorane) pt zonele mai murdare (fundulet), in rest doar apa calduta
- crema de corp bebe (pt masaj dupa baie) tot din gama Mustela sau Klorane
Pentru acasa dupa venirea din spital (in plus fata de cele de mai sus):
- patut + cearceaf (nu perna)
- o paturica subtire
- detergent antialergic pt spalat hainele bebe (Persavon sau Dermalin)
- biberon mic + tetina (daca se alapteaza exclusiv, 1 buc e de ajuns, pt ceai; daca nu, 3-4 buc pt lapte). Tetina - depinde ce prefera copilul (silicon, cauciuc, diverse forme, gaura nr 0 - cea mai mica)
- sterilizator biberoane(eu am folosit cu aburi)
- suzeta - Eva nu a vrut (ceea ce a fost foarte bine mai tarziu)
- forfecuta unghii cu varf bont (mai tarziu, la inceput unghiile erau foarte moi si se rupeau pur si simplu)
- carucior landou
- ceai anticolici, Debridat, etc contra colicilor si durerilor de burtica (ce recomanda pediatrul si are efect la bebe)
- interfon bebe (Eva a dormit singura din prima zi in camera ei), plus ca e util si ziua, cand esti la bucatarie, baie, etc
Pentru MAMA - revin cu un nou mesaj
Catalina,
24+ si mamica de Eva Maria (1 iunie 2007) POZE
maria_bunica spune:
Buna!!!
M-am facut aparuta si pe ziua de azi...
Anka...imi pare rau ca ramai fara job!!Sefii astia zici ca nu au inima!!
Laurraa...sa vii cu vesti bune si sa nu ne tii mult in suspans,da??!!
Lianaaaa.....da un semn!!
la toate..fug sa pap
20+
Razvan Nicolas
http://bd.lilypie.com/xVz4p1.png
http://www.flickr.com/photos/24984384@N08/
catalina_b spune:
Pentru MAMA (continuare la mesajul anterior):
La spital:
- cateva camasi de noapte cu nasturi in fata pentru a putea alapta (eu am avut nevoie de mai multe pentru ca le-am murdarit imediat - lapte, sange, etc)
- sutien de alaptat
- tampoane pt sani (si mie imi curgea laptele ca la robinet)
- mai multe perechi de chiloti de mamaie, lejeri (pentru cine va naste prin cezariana, sa fie mai inalti, pentru ca elasticul sa nu pice exact pe operatie). Eu am avut nevoie de mai multe perechi, pt ca lohiile dureaza in mod normal in jur de 2 saptamani (exista si exceptii, dar asa este de regula), iar la inceput, scurgerea este destul de abundenta
- 1 pachet vata (in primele zile nu mi-au dat voie sa folosesc tampoane)
- tampoane absorbante (mai absorbante decat cele folosite in mod normal)
- Galactogil sau ceaiuri pt stimularea lactatiei - chimen, anason (desi am nascut prin cezariana, eu nu am folosit, pt ca am avut lapte din belsug de la inceput)
- centura (eu nu am purtat data trecuta, si acum regret, pentru ca mi-au ramas muschii lasati, dar cunosc persoane care au purtat si chiar a avut efect).
- pompa pt sani. Eu nu am suportat si nu am folosit, desi mi-am cumparat la Eva doua (una manuala si una electrica). M-am mai muls manual. De aceea recomand sa folositi pompa de la spital (sau sa imprumutati) la inceput pentru a vedea daca suportati si a nu da banii degeaba.
Cam atat. Pentru operatie mie mi-a recomandat medicul sa nu folosesc nimic.
Probabil ca in cazul nasterii naturale se mai recomanda diverse, dar nu stiu.
Pentru ca alaptam, nu am vrut sa folosesc nici calmante impotriva durerilor.
Catalina,
24+ si mamica de Eva Maria (1 iunie 2007) POZE
CarlaV spune:
Doar cateva remarci pe fuga:
- copiii alaptati nu au nevoie decat de san in primele 6 luni, nu de apa sau ceai
- eu n-as folosi crema de corp la copil, daca este neaparat necesar un ulei presat la rece face minuni (cocos, migdale etc.)
Si eu m-am gandit ca voi ajunge la alaptatul in tandem, partea buna este ca Saby o sa-mi desfunde canalele instant
.
Dani3lla, am ramas datoare de ieri, imi pare rau, o rezolvam.
Cata, iti tin pumnii in 17.
Am greturi iar si o durere de cap de-mi vine sa ma arunc pe geam. Gata, fug, bine ca mi-a curatat sotul masina, era singura din parcare inca inzapezita.
Carla,
s.18 si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07
Saby la laptop
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"