Mamici antistress si licurici de ian-feb 09 (115)
Raspunsuri - Pagina 17
bebelusi spune:
Veronica sa stii ca al meu are asa program de agitatie noaptea la 12-02, zici ca joaca fotbal. Nu te mai gandi ca e ceva rau, inseamna doar ca e foarte jucaus, sa te sperii cand nu misca ...nu cand misca prea mult. Sper sa nu ma insel.
Asparagus, Ileana ce ma bucur sa mai aud vesti de voi, ati lasat pe mailul comun numere de telefon ca sa va putem suna?
36+
Vlad Mihai
AMR 4 saptamani 
"Cel mai mare dar primit de o femeie in viata este acela ca poate da nastere"
bebelusi spune:
A nascut Catisto o fetita de 2700, la ora 13.00, apgar 9 - Ioana Ruxandra Sa iti traiasca si sa fiti fericite si sanatoase ca asta e cel mai important 

36+
Vlad Mihai
AMR 4 saptamani 
"Cel mai mare dar primit de o femeie in viata este acela ca poate da nastere"
veronica75 spune:
Multumesc Bebelusi - sper si eu sa fie cum zici tu, dar crede-ma nu exagerez....era mult prea agitata...nu puteam sa stau nici eu pe loc.
Va las, plec la dr.
pupici la licurici, burtici si mamici.
Veronica
cu Alice

micuta mea
A.M.R. 3 SAPTAMANI
BB e pe drum
veronica75 spune:
Felicitari Catisto

sa traiasca bb Ioana Ruxandra 
Veronica
cu Alice

micuta mea
A.M.R. 3 SAPTAMANI
BB e pe drum
Selene_Bunny spune:
Alina, roxanaz, bebelusi, problemele sunt doua:
1. icter prelungit - facut mai multe analize azi, vedem maine ce si cum.
2. Daria nu ia in greutate - fata de greutatea de la nastere, are acum doar cu 150 - 200 de grame in plus.
Am scris mai detaliat aici: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=131877&whichpage=3
Vad ca si alte fete au probleme / ingrijorari...
Alina, Daria a dormit azi-noapte de la 12 la 8 dimineata, m-a speriat...
Daria Nandini
http://b1.lilypie.com/KfqTp2.png
Am adus pe lume o minune!
ingrid70 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui miereamara Inca o noapte fara evenimente, poate doar niste contractii amarate. De abia astept intalnirea de maine cu doctorul sa vad ce vom face.Alinuk, bine ai venit acasa si felicitari inca o data. Foarte frumos ai povestit. Iris si doctorul meu la fel imi spune, rabdare (ba chiar si-a scris si in romaneste cuvantul pe chart-ul meu si il pronunta asa de haios). Irina poate nastem amandoua vineri, eu maine fac 41 de saptamani.www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album www.eklipsse.net/gallery/" target="_blank">FineArt gallery Aidan |
Alinuk, foarte frumoasa povestea ta!

34+
oanaq spune:
pentru spic de grau:Eu am un diabet de sarcina si pot sa-ti spun ce mananc eu si de ce ma feresc. Cu timpul m-am obisnuit sa calculez cate glucide pap la o masa.Cantitatea de glucide sugerata (aici in Québec)la o masa: de la 45 la 60 grame iar pentru o gustare intre mese intre 15 si 30 grame. Limitele astea pot sa difere de la persoana la persoana si numai verificand glicemia dupa mese poti sa vezi cat e ok pt tine. Pe de alta parte, fiind insarcinata nu trebuie sa mananci mai putin de 45 de gr de glucide la o masa pt ca ai nevoie sa te alimentezi ca lumea.Ca sa fiu mai explicita: glucidele desemneaza ansamblul de diverse zaharuri care provin din alimente. Se impart pe 2 grupe: 1-simple (glucoza, fructoza...) dau un gust dulce alimentelor. Se gasesc in stare naturala in fructe, legume si lapte sau adaugate in bauturi si alimente dulci.2-complexe (amidon) nu au gust dulce. Se gasesc in alimenetele feculente: -toate cerealele (paine, paste, cereale de mic dejun, orez, etc)-anumite legume (cartof, porumb, mazare, courges..)-leguminoase (fasole uscata, lentilles, pois chiches etc)Trebuie sa mancam in fiecare zi glucide pt noi si bebe. Dar se recomanda reducerea consumului de zaruri superflues (de exemplu eu nu mai pun zahar si miere in nimic, fara prajituri, cookies, sucuri dulci, etc), limitarea cantitatii de glucide ingerate la o masa, mese mai dese.Bun, gata cu teoria, uite exemple de alimente si cat zahar contin ele. Incerc sa traduc din cartulia mea de capatai.Cereale si alte feculente (fiecare portie contine 15 gr de glucide)-o felie de paine de grosime régulière-1 tortilla-1/2 cana de paste gatite-1/3 cana de orez sau couscous gatit-1/2 cana de leguminoase gatite (fasole, lentilles, pois chiches..)-1/2 cana de cereale integrale pt mic dejun-1 felie de pizza cu crusta subtire-4 biscuiti mici de ceai-1/2 de cartof mediu-1/2 croissantAtentie! portii de 45 de gr de glucide:-1 bagel mediu-2 painici de hot-dog-1 cana de orez sau couscous gatit-1 format mediu de cartofi prajitiFructe (fiecare portie are 15 gr de glucide):-un pahar mic de suc natural neindulcit de fructe-1 fruct mediu (portocala, mar, caisa)-2 clementine, 2 prune, 2 kiwi-1 banana mica sau 1/2 dintr-una medie-15 boabe de struguri-1 cana de fructe mici (afine, zmeura, capsuni)-3 pruneaux, 3 dattes-2 lnguri rase de stafideLactate (fiecare portie are 10 gr de glucide):-o cana medie de lapte-1/2 cana de iaurt naturEu evit pt ca stiu ca-mi crescte rapid glicemia (in cazul meu): bananele si cerealele de orice fel, plus, evident, prajiturile.Te rog sa citesti cu atentie etichetele si o sa vezi acolo cate glucide contin alimentele. La glucide in general sunt 2 chestii cel putin care apar: febre si zaharuri. Scade din totalul de glucide fibrele si iti da suma de glucide reala.Sper ca nu m-am prea complicat cu explicatiile.FFFFFF IMPORTANT!!! Fa miscare, iesi la plimbare dupa ce mananci! Eu am o lene infernala in ultimele zile, plus ca e frig tare (-21 in momentul asta) si prefer sa mananc glucide putine dar se vede in glicemia mea ca a crescut. Miscarea e f importanta!Chestia cu diabetul se regleaza cand o sa-l nasti pe bebe. Si eu am antecedente in familie dar se pare ca factorul ereditar nu e asa de puternic cum credeam eu. Da, raman un factor dar modul de viata si alimentatie e decisiv pentru ce urmeaza dupa. Nu-ti fa griji pe bebe, e automat verificat pt glicemie la nastere. Daca e hipoglicemic il tin putin sub tratament si e ok.Te rog sa-mi pui ce intrebare vrei, nu te jena. Sper ca ti-am fost de ajutor.
34+
aris26 spune:
fetelor imi cer scuze ca dau buzna peste voi. vreau sa va intreb daca stie cineva ceva de danotino si bb Eva
sunt bine? Eva a mai crescut? cat mai stau in spital?
va multumesc mult, mii de felicitari proaspetelor mamici si nashteri ushoare burticilor
30+
poze
AMR 10 saptamani 
roxanaz spune:
catisto, felicitari pentru Ioana Ruxandra, sa va traiasca si sa fie sanatoasa!! 

Selene, eu nu am mai raspuns la subiectul de la parinti ptr ca ai primit o gramada de sfaturi bune si nu as fi facut decat sa repet. eu fac parte din tabara Sabinei, adica spun ca are colici si ca suplimentul de lapte praf si proba suptului nu fac decat sa te zapaceasca in plus.
Veronica, medicul are dreptate... e normal sa ai contractii si alte astea. e cam gata de acum inainte ![]()
Adina (yashy) e ok cu capse sa stii... eu am vazut cezariene ff frumoase suturate in asa fel.
Irina, bravo, that's the spirit!!!! asa sa ramai pana vineri si dupa aceea, da?? 
Miere tinem pumnii!! sa fie totul ok la dr... si poate se hotaraste Aidan, mai stii? ![]()
eu am programare la dr la 6.... sunt constienta ca poate zice "hai maine".... acum oscilez intre "vreau sa scap odata" si "ce ma fac...." ![]()
ingrid70 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui bebelusi Mersi Rein, am vazut, ma bucur ca nu e ca am descoperit ca este foarte bun si seara as bea o cana.Uff maine sau vineri trebuie sa ma duc sa imi fac antitetanosul, atat am fugit de el dar se pare ca nu scap. Ma tot bate la cap medicul de familie sa il fac. Oare sa mai astept pana saptamana viitoare sa il intreb si pe ginecolog ca luni ma duc la control.....voi ce ziceti? Eu am auzit si poareri pro si contra despre acest vaccin. 35+ Vlad Mihai AMR 5 saptamani "Cel mai mare dar primit de o femeie in viata este acela ca poate da nastere" |
34+