Mamici antistress si licurici de ian-feb 09 (115)
Raspunsuri - Pagina 13
Naty spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui ttenzika
mersi mult de raspuns, cand am fost la control in sapt.35 atunci a fost prima oara cand mi-a spus ca e mai mica cu 2 sapt, ecografic arata de 33 sapt, iar acum la 38 sapt, eco arata 36, dar na...sper sa fie bine si sa se nasca sanatoasa 38+ mandra si fericita posesoare a unei burtici cu ochi Doamne ajuta! |
Atunci ar trebui sa nu fie probleme. Am inteles ca sunt probleme daca retardul apare la o varsta mica a sarcinii (inseamna ca problemele sunt ale copilului). Daca apare tarziu cel mai probabil e din cauza mediului (placenta imbatranita si altele de genul) asa ca o data scos de acolo nu mai ai de ce sa iti faci griji.
Nadia creste bine de tot afara, a recuperat scaderea fiziologica repede (mai repede ca Ioana care s-a nascut maaaare) si acum creste.
Raluca, mamica printeselor Ioana - Alexandra (10.10.2004) si Nadia - Ana (29.12.2008)
NOI
crisspy spune:
Hai Catisto, bafta multa!!!
Bee eu zic sa stai linistita, totul o sa fie bine, ai sa vezi. Asteptam vesti de la tine.
Azi noapte am dormit si eu mai bine. Acum sunt la munca, incerc sa ma mobilizez sa ma apuc de munca, poate asa trece ziua mai repede. Vad ca si piticul are chef de munca ca de dimineata se tot agita prin burtica.
Crisspy 34+ sapt Razvan Andrei
AMR 6 SAPTAMANI
alinuk spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Alina1976 Neata, Dupa ce am fost Miss Quote azi , sa va spun si despre noi.. AZI E PRIMA ZI CAND SABINA A DORMIT DE LA 23.30 PANA DIMINEATA LA 7.30!!!!! Inca nu-mi vine sa cred!!! M-am trezit speriata ca nu s-a trezit si am dat buzna la ea in camera si dormea ca un ingeras! Fetelor, o fi ceva cu ea?? E normal sa doarma asa de mult la 2 sapt. si 2 zile cat are? Mami de printesa ANA Mami de printesa SABINA |
Daca bebe e hranit suficient si mamica nu e stresata ...e ft posibil sa se intample asa!!!!!!!!
Andu la fel, a dormit azi noapte ... de la 11h30 pana pe la 7.
M-am trezit eu pe la 5 jumate sa-mi detensionez sanii cu pompa...caci ii simteam ca pe butelci
reguli de aur pt bb linistit, fara crize de colici, si care sa doarma bine:
1. alaptatul corect (tb sa apuce bine areola nu doar sfarcul!) si suficient (pana in 2 sapt bb papa intre 30-40ml si 60-70ml/masa)
2.in primele zile adoarme la san, nu are suficienta fortza sa traga. Trebuie insistat. Eu ii dau sa pape un san intreg (nu din ambii sani daca nu termina unul!!) - aici e ft adevarata teoria aceea cum ca ce papa la inceput e elul unu, ciorbica si ce papa la final e felul doi, consistent - iar pe celalalt il detensionez cu pompa si apoi ii dau cat mai poate el din laptikul muls cu seringa sau biberonul (la noi merge si cu bibe pt ca am canalele desfundate si de la san curge la fel ca de la biberon si bb o sa prefere sanul, nu biberonul)
3.intre doua mese sa nu fie interval mai mic de o ora jumare - doua ore. Altfel, in burtik lui se va cumula laptik proaspat peste laptik nedigerat si va avea dureri
4.La finalul mesei tb scos aerul
Astea's de prin citite si experiente, pt noi la ambii copilashi au functionat si mi-au dormit noaptea (sper ca si Andu sa continue asa), iar in timpul zilei ... cam la 3 ore au papat (pana la aprx 3luni)
Azi dimineatza, la 6 zile de lanastere i-a cazut si buricelul!!!!!Teo era ft mirat... a trebuit sa-i explic
Alinuk, Teo si minunea mica
nasterea - una dintre minunile lumii
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=4b43ab1fe6e90f0fd2caa0" target="_blank">fericire, implinire..un an de Teo!
www.flickr.com/photos/13087113@N06/" target="_blank"> franturi de viata
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=2ad52edce530b33f65f3b1&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=email" target="_blank">spicuiri de botez
...................................................
Nimic nu-i intamplator!
alinuk spune:
citat din mesajul lui Alina1976 Roxana, merci . Sa dea DD sa o tina tot asa... Fetelor, voi ce stiti referitor la indemnizatia noua de crestere copil, acei 85% se calculeaza la venitul BRUT sau NET?? S-a nascut minunea SABINA-MARIA Mami de printesa ANA Mami de printesa SABINA |
la net!
media pe ultimele 12 luni in care ai cotizat la bujet de stat!
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=4b43ab1fe6e90f0fd2caa0" target="_blank">fericire, implinire..un an de Teo!
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=2ad52edce530b33f65f3b1&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=email" target="_blank">spicuiri de botez
Nimic nu-i intamplator!
alinuk spune:
citat din mesajul lui deliafairais buna fetelor! am si eu cateva intrebari pt cele cu bebei: cam cat timp papa copiii vostri la san? |
cam juma de ora max 40 de minute
Acum la cateva zile oboseste - am scris si in mes anterior - si poate dupa 20 de minute adoarme
La o sapt papa in jur de 50-60ml/masa... al meu
voi scoateti cu pompa din sanul din care nu a papat sau il lasati asa? |
daca sanul e tensionat il detensionez cu pompa si mai incerc cu biberonul sa i-l dau..Daca vrea bine, daca nu ...il arunc (cu Teo il congelam....facusem la un moment dat un raft de conge plin...vreo 10 litri... si nu am avut ce face cu el, caci am avut laptik pana am hotarat sa-l intarc la 11 luni)
teoretic in doua trei saptamani, sanul va produce exact cantitatea de laptik pe care o cere bb, se regleaza cumva si nu mai e nevoie de pompa...decat daca vrei sa pelci undeva si sa lasi bb acasa sa ii dea altcineva de la bibe
bebe meu are o pielicica subtire sub limba care ii tine limba prinsa de tot de guritza. pana acum un medic mi-a recomandat sa il duc la un chirurg sa ii taie pielicica respectiva, iar altul mi-a spus ca doar dupa 3 luni se merge, pt ca in timpul asta e posibil sa se desprinda singura. stiti ceva despre asta?[/b] aici nu stiu ce sa-ti spun, dar personal...nu prea imi suna bine ointerventie la bb asa de mic [quote]cand plange ii iese putin buricul si din cauza asta ii tinem buricul lipit sa nu faca hernie. am inteles ca e posibil sa tot lipim la el cateva luni. daca a mai fost cineva in situatie, ne poate spune cat timp a durat? |
este hernie ombilicala. La Teo am avut asa ceva. Asta cu lipitul e cam babeasca..si nu se mai recomanda. Ba chiar noi cand am fost la un medic pediatru chirurg cu Teo nu a stiut omul cum sa ne convinga sa lasam copilul in pace fara niciun banutz lipit etc.... (vroia sa ne dea nu'sh ce carti, tratate, site uri sa citim) ....pentru ca muschiul abdominal sa-si faca singurel treaba, neajutat sa se intareasca in mod natural.
A trecut de la sine pe la 3 luni.
Trebuie insa urmarit sa nu iasaexagerat sau sa sangereze...etc. oricum daca nu se repara de la sine, operatia e recomadata dupa 3 ani.
Nimic nu-i intamplator!
Alina1976 spune:
citat din mesajul lui flowerbee Buna fetelor, Sunt putin suparata pentru ca am luat rezultatele la analize si sunt probleme cu timpul de coagulare. Trebuia sa merg de dimineata la EC sa vb cu anestezistul, insa are operatii, sa ca astept sa vad cand m primeste. Pare f amabil. Mi-a iesit fibrinogenul f mare, respectiv 528, in conditiile in care maximul admis ar fi 384. La fel, activitatea protrombinica e la max si alte valori ale hemoglobinei. Ma gandesc ca poate totusi e si o valoare modificata de sarcina. O sa vad cu dr azi. Voi ce parere aveti? O sa am probleme la cezariana? Bee37+ AMR 7 zile http://bd.lilypie.com/6jfFp3.png Doamne ajuta-ne sa avem copii sanatosi! |
Bee, si mie mi-a iesit fibrinogenul dublu decat normal, dar nu este problema cand esti gravida...la fel si activitatea protrombinica.
La coagulare insa trebuia sa iasa bine!! ce nu a iesit bine?? INR-ul cum e? Timpul de coagulare cum e??
hemoglobina si mie mi-a iesit prost (10 adica) insa la fel, nu e rau ca iti ia bebe din resurse. O sa-ti dea FE sa iei si acum si dupa nastere.
Da-ne de veste cand te intorci de la DR.
S-a nascut minunea SABINA-MARIA
Mami de printesa ANA
Mami de printesa SABINA
CADIA spune:
ALINUK, MULTUMIM FRUMOS.S-AU MEMORAT SFATURILE
intrebari:
-cand stim ca s-a terminat lapticul dintr-un san?
-de ce apoi nu-l punem pe bebe si la al doilea san?
37+cu CLARA MARIA
cami_antonia spune:
neata feteleeeee
aparem si noi dupa o placuta plimbarica .... in care ne-am cumparat eclere si fructe si supozitoare cu diclofenac ....
azi noapte am dormit ceva mai bine ... m-am trezit doar de 2 ori .... si am dormit bustean dar asta si din cauza ca am adormit pe la 1:30 noaptea ... si m-am trezit pe la 7:30 ...
acum savurez o cafea si apoi ma apuc sa fac o salata orietala si sa calc ceva rufe ....
si eu astept cu nerabdare ziua de vineri sa auzim cate ceva de bebelina ... caci de vazut la marinescu nu o pot vedea eu ... decat doctorul si tati ,... sa vedem ce zice de nastere si de stresul meu cu oreionul ....
aaaaaaa .... si mai astept ziua de vineri sa facem ultimele mari cumparaturi .... carut, saltea, lenjerii, carusel si ceva jucarii muzicale .... mie imi plac extraordinar de multttttt....
BEBELUSI felicitari ... azi ai intrat in luna a nouaaaaaaa
irina somn usor si te asteptam aici cu noi cand te trezesti
HAI CATISTO
35+ANTONIA IOANA
AMR 5 SAPT
Camelia
alinuk spune:
citat din mesajul lui CADIA ALINUK, MULTUMIM FRUMOS.S-AU MEMORAT SFATURILE 37+cu CLARA MARIA |
intrebari:
-cand stim ca s-a terminat lapticul dintr-un san? |
crede-ma ca vei sti! Pur si simplu devine usor... Cand e plin zici ca 'ai silicoane', cand e gol... nici bb nu mai e asa interesat
-de ce apoi nu-l punem pe bebe si la al doilea san? |
cand e mic (pana in doua saptamani), oboseste repede si tu poti sa-l pui....dar de cele mai multe ori nu mai trage el..sau doar morfoleste acolo...
Asadar, dupa ce a papat tot primul san... desi nu e satul neaparat el nu mai are fortza sa traga (acum desigur poate sunt sicopilahsi mai vigurosi din start, exceptii,care confirma regula!!!) nu mai are putere sa traga ..si atunci poti sa-i dai tu 'mura'n gura'...asta pana prinde el muschiuletz (pe la doua sapt trei maxim)
Nimic nu-i intamplator!