Mamici antistress si licurici de ian-feb 09 (115)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lisa79 spune:

rein,multumesc
la noi nu se face antitetanosul!

38S+sa fii alaturi de noi pana ne nastem sanatoase!
AMR 2 sapt pana sa o cunoastem pe Ana Teodora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

Mi-au venit analizele
Irina ma poti ajuta pls?
Cred ca stau tare rau; vreau sa stiu daca e grav.

Glycosurie - 7.6mmol/l (luna trecuta am avut doar 1.2)
Hemoglobina 10.2 g/dL (vad ca minimul consiliat e 12 => sunt anemica nu?)
Hematocrit 31.9% (limita minima consiliata o vad la 37 => ??)
VGM 78fL (limita minima consiliata e la 80 => ??)
TCMH 24.9pg (limita minima consiliata e la 28 => ??)

vad ca sunt la limita superioara cu:

Leucocite 9.3giga/L (maximul lor e de 10)
neutrofile 6.29giga/L (maximul lor e de 7)

Restul care nu le-am dat sunt in intervalul consiliat.

Daca nu poate Irina sa imi raspunda, si stie altcineva...va rog tare!
Multumesc mult!

lui David Andrei 4.5 ani si 35+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_ spune:

Salutari burtici,

Noi tot 2 in 1, am avut astazi control, dilatatie 2cm, am progresat de la 1cm de sapt trecuta, deci e bine..Nu am mai luat nici in greutate, cica e normal pt ultimele saptamani...bebe e f miscaret, eu dorm f rau noaptea, sunt obosita mai mereu, au inceput sa apara si durerile de spate, si contractii, mersul la serviciu devine din ce in ce mai greu...cred ca mai merg maine, dupa care am sa lucrez de acasa pana nasc..

Miere, sper sa vii cu vesti bune de la control maine!

Daiopri, ma bucur ca esti ok, vad ca termini si tu cu serviciul sapt asta. Distractie placuta la baby shower! Acum ca spuneai tu de motan, mi-am amintit si eu ca nu i-am pregatit bagajul lui Alex...planuiesc sa il las la vecini de cand plecam la spital, pana dupa ce nasc, dar uitasem sa-i pregatesc si lui bagajul ..nu-i bai, nu-i trebuie multe, in 10 min e gata...

Lisa, e bine ca te monitorizeaza, cred ca te simti si tu mai safe asa..nu prea inteleg de ce e problema faptul ca nu simti contractiile, ti-au dat vreo explicatie?

38+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen_Marieta spune:

Citat:
citat din mesajul lui carmenada

Lisa79, sper sa nivelul opt este echivalentru AFI 8 din link-ul de mai sus, ceea ce din cate am inteles eu este ok. In Romania nu am auzit sa se masoare, si din acest motiv m-am apucat sa caut, insa sper ca despre asta este vorba. Poate citesti tu cu atentie.

Carmen 26+

Se masoara si la noi!!! Uite-te pe echo, sau cel putin la cele incepand cu sapt 32, apar.

Poze ..
http://bd.lilypie.com/W4rsp3.png

34+
Doamne ajuta-ne sa ne creasca mari si sanatosi bb-ii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina1976 spune:

[quote]citat din mesajul lui Naty

Maine vine dr. Culcer sa ne vada, dar pana atunci vreau sa intreb cate ceva mamicile:

- Nadiei i-a cazut buricul la 5 zile dar inca mai sangereaza. O curat in continuare cu alcool alb si pun baneocin pudra. Alte sugestii?

- Se descuameaza tare. Dr. de familie a zis sa o ung cu ulei de masline fiert, combinat cu vit. A dar vad ca degeaba. Aveti idee ce sa mai folosesc?

- Voi le dati calciu? De care? Dr. de familie imi zice sa ii dau calciu gluconic dar parca Ioanei ii dadeam altceva;

- voi le dati zymafluor? Ioanei i-am dat dar nu mai stiu cand am inceput;

ledi cum ai facut cu vigantolul pana la urma? Azi incepem si noi.

[quote]

Sabinei i-a cazut buricul la 12 zile, de ziceam ca nu mai scapam de el...si tot asa sangereaza...ii dam exact cu ce ai zis si tu si ne-a aratat Dr cum sa-l curatam bine in fiecare zi inainte de baie.

Si pielea Sabinei se descuameaza...cred ca e normal acum la inceput. Eu ii dau cu o crema foarte emolienta pt piele uscata de la MUSTELA.

Nu ii dau Calciu. Nici un Dr nu mi-a zis asa ceva. Din moment ce papa doar san (LAPTE) nu cred ca e nevoie de calciu!! Dar FFF imp este Vitamina D.

Dr mea este CONTRA Zymafloru-lui! Zice ca in USA este contraindicat...

Cu Vigantolul am inceput in a 7-a zi de viata, asa mi-a zis ambele Dr. (cea de la Euroclinic si pediatra care vine acasa). Ii dau direct 2 picaturi in gurita dupa fiecare baie.

S-a nascut minunea SABINA-MARIA

Mami de printesa ANA
Mami de printesa SABINA

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui alinuk

PS:
vroiam sa multumesc in mod expres Alinei1976 si Andre_ei pt mesajele si gandurile bune transmise pe tel in ziua aceea. Inca o data va multumesc din suflet!

Alinuk, Teo si minunea mica
nasterea - una dintre minunile lumii
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=4b43ab1fe6e90f0fd2caa0" target="_blank">fericire, implinire..un an de Teo!
www.flickr.com/photos/13087113@N06/" target="_blank"> franturi de viata
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=2ad52edce530b33f65f3b1&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=email" target="_blank">spicuiri de botez
...................................................
Nimic nu-i intamplator!
...................................................

BINE ati venit acasa si sa fiti sanatosi!!
M-ai emotionat cu povestea nasterii...citind-o am retrait si eu povestea/povestile mele cu ANA si SABINA...si mi s-a facut DOR de burtica mea...de momentele acelea cand emotia e maxima, cand astepti sa-ti vezi bebelusul...momente unice in viata mamelor.

Mami de printesa ANA
Mami de printesa SABINA

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

Fetelor, v-am citit pe diagonala, nu am timp mai deloc...

Am niste problemutze cu pitica...

Selene, CE PROBLEME?? Sper ca nu e nimic serios...

Mami de printesa ANA
Mami de printesa SABINA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IRINA.C spune:

Spic ai anemie hipocroma microcitara, deci cel mai posibil anemia din sarcina prin deficit de fier care se va remedia relativ usor dupa.Pana atunci, sub ce forma ai luat tu fier daca ai luat?De ex noi aici luam majoritatea diverse prenatale care contin fier.Personal am luat Elevit.In mod normal si acum ar tbui incercata o corectie a anemiei, medicul tau va decide asta.Dar ...nu e grav.e o stare relativ frecvent intalnita la femeia gravida.

Leucocitele si neutrofilele nu ma intereseaza, sunt normale , chiar si la limita sup, ele cresc fals in sarcina, la mine au fost mereu putin peste limita sup.

Glicozuria poate semnifica, asa cum probabil ai citit, o glicemie marita cu depasirea pragului renal(dc valoarea glicemiei in sange depaseste o anumita valoare se elimina si in urina).Aici lucrurile sunt mai subtile, medicul trebuie sa te indrume, sa vada ce e cu glicemia ta etc etc.Exista diabet gestational dar o valoare ca aceasta NU pune singura diagnosticul.De altfel astfel de valori , chiar dc ma repet, pot redeveni normale in afara sarcinii.Fetele din SUA au facut un test de toleranta la glucoza, la voi s-a facut?

In rest am dormit bustean, trezit acum ca Radu a plecat la serv, controlat ochiometric, nici o vezicula, citit forumul si raspuns lui spic(k era deh medicina) si io.....nani la loc.

Mai vbim pe la pranz

bb mic

POZE
38+

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui spic de grau

Mi-au venit analizele
Irina ma poti ajuta pls?
Cred ca stau tare rau; vreau sa stiu daca e grav.

Glycosurie - 7.6mmol/l (luna trecuta am avut doar 1.2)
Hemoglobina 10.2 g/dL (vad ca minimul consiliat e 12 => sunt anemica nu?)
Hematocrit 31.9% (limita minima consiliata o vad la 37 => ??)
VGM 78fL (limita minima consiliata e la 80 => ??)
TCMH 24.9pg (limita minima consiliata e la 28 => ??)

vad ca sunt la limita superioara cu:

Leucocite 9.3giga/L (maximul lor e de 10)
neutrofile 6.29giga/L (maximul lor e de 7)

Restul care nu le-am dat sunt in intervalul consiliat.

lui David Andrei 4.5 ani si 35+

Nu stai rau...este normal sa fie valori mai ciudate atunci cand esti gravida. De exemplu si eu in luna a 9-a am avut Hemoglobina 10 si m-a speriat iar Dr mi-e zis ca e destul de frecvent ca o gravi sa aiba hmoglobina mai mica, bebe consuma
Si am luat Maltofer (Fier) cate 2 pe zi pana am nascut. Si bebe e bine merci. Deci nu te stresa...

Mami de printesa ANA
Mami de printesa SABINA

Mergi la inceput

Neata,

Dupa ce am fost Miss Quote azi , sa va spun si despre noi..

AZI E PRIMA ZI CAND SABINA A DORMIT DE LA 23.30 PANA DIMINEATA LA 7.30!!!!!
Inca nu-mi vine sa cred!!! M-am trezit speriata ca nu s-a trezit si am dat buzna la ea in camera si dormea ca un ingeras!
Fetelor, o fi ceva cu ea?? E normal sa doarma asa de mult la 2 sapt. si 2 zile cat are?

ANA e tot racita, a fost aseara Dr, are rosu in gat, ii curge nasul... Mai nasol este ca ainceput sa ma ia si pe mine...ce ma fac daca racesc? Pot sa-i dau si Sabinei cand alaptez? ANA are zona interzisa in camera SABINEI...dar eu trebuie sa o alaptez...UFFF.

Anca, chiar ma gandeam la tine zilele astea...deci tot 2-in-1... Lasa ca nu mai e mult si gata..lasa-o mai moale acum cu serviciul, ca poate nasti pe acolo . Sa ne ti la curent. Sa ne anunti cand e sa fie.

Miere, stiu cum e...te inteleg prin ce treci. La prima mea nastere am prins 41 sapt si credeam ca nu mai nasc! Treci prin toate starile posibile. Fi tare pt ca acum chiar ca mai ai putin. Si sa dea DD sa nu ajungi la cezariana.

Mami de printesa ANA
Mami de printesa SABINA

Mergi la inceput