sa-mi dau sau nu copilul la scoala?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Am avut o revelatie.
Eu nici la gradinita nu acceptam sa lipseasca...de la 3 ani si noua luni cand a inceput au fost acceptate doar bolile...niciodata motive de genul nu am chef, vreau sa dorma mai mult, etc...La gradi termina la ora 12, iar in ultimul an a avut in fiecare zi cate o activitate extrascolara (o ora fara pretentii de performanta)...astfel ca atunci cand a inceput scoala ... pe care o termina la 11,35, iar activitatile extrascolare au ramas doar in trei zile...i s-a parut mai usor...chiar spune ca-i place la scoala...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violeta69 spune:

Alina,depinde de copil...
f frumos ca unii pot sa mearga de la 6 ani la scoala!
insa nu-ti dau dreptate ca scoala de acum e ca cea pe care o faceam noi(sau cel putin eu ) acum 25-30 de ani...
nu zic ca aici e "buricul"pamantului,nici gand,chiar ma gandesc ca sunt prea multe activitati si unele lucruri tb sa le facem chiar noi parintii(si filofteia stie cum facem noi mapele copiilor pt ca ei sunt prea mici sa caute corect pe internet-apropos,am luat locul 3 la mapa cu excursiimapa facuta de mine evident,fara povestiri,dar poze,istoric eu am facut)...

nu era vb sa lipseasca 1 saptamna de la gradinita,dar au fost momente cand a mai putut ramane la bunici inca 1 saptamana dupa vacanta,sau cand a fost racit a putut sta lejer acasa,etc..
acum cand a lipsit 1 zi ca a tb sa mearga la doctor am scris vreo 5-6 ore temele

apoi si lui Mihnea ii place la scoala,nu o considera o corvoada...corvoada e pt el cand tb sa-si faca temele si mai ales cand tb lucreze in plus
poate ca e si corvoada mea ca as vrea sa fie mai independent si sa lucreze singur si eu doar sa-l verific...
numai ca el e destul de agitat si nu-mi "permit" sa-l las cu temnele cum ar vrea el(printre altele nu-i pasa cum arata caietul si nici ce note ia)...

prin urmare,fiecare parinte isi cunoaste copilul si stie cel mai bine cand si cum sa inceapa scoala...eu am vb doar din punctul meu de vedere...si eu am inceput scoala la 7 ani si cred ca a fost mai bine(m-au dat de 7 ani nu pt ca nu eram capabila,ci doar pt ca maierau 2 zile saimplinesc 6 ani) in schimb fratele meu a inceput la 6 ani scoala si a fost catastrofa...pt el sigur era mai bine la 7 ani...
dar,repet,fiecare face cum crede ca e mai bine,nu detin adevarul absolut si nici nu vreau sa creez polemici
scuze pt scris sunt cam in viteza

Vio,mamica lui Mihnea viitor "descoperitor" de infinit
*GRUPUL FETELOR FANTASTICE*

Tot ce se intampla, se intampla intotdeauna cu un motiv!

Mergi la inceput

Citat:
si filofteia stie cum facem noi mapele copiilor pt ca ei sunt prea mici sa caute corect pe internet-apropos,am luat locul 3 la mapa cu excursii mapa facuta de mine evident,fara povestiri,dar poze,istoric eu am facut

Aici e vina invatatoarei, ca nu se clasifica niste mape care stii oricum ca 80% sunt facute de parinti...
In plus eu il implic mereu pe Adi...caut pe internet, scot mai multe tipuri de poze si apoi alegem impreuna, ne gandim ce sa scriem si scrie el cu mana lui.

Citat:
numai ca el e destul de agitat si nu-mi "permit" sa-l las cu temnele cum ar vrea el(printre altele nu-i pasa cum arata caietul si nici ce note ia)...

Aici spuneam ca depinde de parinti...nici lui Adi nu-i pasa cum arata caietul sau ce note ia...dar nici mie ... asta nu inseamna ca nu incerc sa-i arat cam cum ar trebui sa arate caietul, dar nu ne straduim prea tare pentru asta...oricum invatatoarea noastra nu pune note pe caiete, teme, etc...ci le da teste in clasa si-i noteaza dupa ce stiu... Le verifica temele destul de frecvent si probabil ca ii sanctioneaza pe cei care nu le fac, dar nu face o tragedie din faptul ca nu este scris frumos/curat etc...

Citat:
acum cand a lipsit 1 zi ca a tb sa mearga la doctor am scris vreo 5-6 ore temele

Daca este asa..invatoatoarea voastra chiar exagereaza cu temele.

Din ce in ce mai mult imi place invatatoarea noastra.

Mergi la inceput

filofteia,legat de mape,chiar daca as vrea sa scoata el poze acasa nu avem imprimanta...
la teme nu am cum,ca doamna noastra e exagerata cu caietele!
am devenit si eu obsedata sa fie caietul bine(si oricum tot nu e cum ar vrea ea) pt ca anul trecut a fost dat exemplu ca are caietul cel mai urat din clasa(el staea atunci la semiinterat si facea acolo temele)...
cred ca am mai spus,am stat un weekend sa refacem caietul de teme si cred ca a devenit si pt el o corvoada,dar tot nu se invata minte sa scrie frumos...
acum si daca scrie frumos tot nu e bine ca daca nu respectam numarul de patratele si cum vrea d-na sa fie asezata problema iar nu e bine

la ultima tema a zis ca nu tb sa mai scriem enuntul,dar eu care sunt fizician de formatie si am facut ani de zile probleme am zis ca sa scrie si datele problemei(e adevarat ca nu prea avea ce ) si uite ca nu a fost bine,conform modelului doamnei tb scrisa numai intrebarea,apoi rezolvare(cu gel verde) si pe urma rezolvarea cu cifre iar la final R= cu ce trebuie...
deci

Mergi la inceput

Violeta asta este clar o invatatoare exagerata...sincer eu m-as fi gandit daca sa mut copilul.

Mergi la inceput

aaa,in nici un caz!
e o draguta si o iubesc copii ...si eu o iubesc,dar are si ea fixatiile ei!
asta e....ne adaptam,nu stiu cum/care e metoda ei(ca are ea sigur o tactica daca vrea sa se scrie asa) ca nu sunt invatatoare,dar copii sunt f buni si au avut rezultate pe parcurs f bune!(ma refer la cei care au terminat cu ea)...

edit:

nu am vrut sa se inteleaga de aici ca invatatoarea nu e buna,e f buna si f corecta...
cred insa ca sunt prea multe cerinte pt niste copii asa mici,prea multe culegeri,mape,fise,caiete ajutatoare....unele nici nu am apucat sa le completam!
posibil ca doamna isi doreste ce e mai bine pt ei si uneori exagereaza...nu stiu...
poate ca unii copii chiar sunt super-dotati si fac ei singur si nesiliti de nimeni toate caietele astea,fisele,mapele,culegerile,cartie,plus caietele de teme si ce o mai fi...
si nu in ultimul rand poate ca sunt eu prea"nevricoasa"

oricum,ideea e ca nu e ca acum 20-25-30 de ani...eu aveam 1 bucata carte si 1 bucata caiet si sa traiesti, cu astea defilam tot anu'

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anka1 spune:

Eu cred ca ce simti tu ca e bine, aia sa faci. Adica daca in adancul sufletului tau simti ca nu este pregatita, atunci nu o da la scoala. Nu e un capat de tara daca o dai la 7 ani si 9 luni, nu e nici prima si nici ultima. Daca in schimb, crezi ca se va descurca, o poti da de la 6 ani si 9 luni. Vlad are in clasa o fetita cu 1 an mai mica decat el si nu se vede absolut nici o diferenta, e la fel de atenta, prinde la fel de repede ca cei mai mari decat ea.
Cum simti tu ca e bine pt ea, degeaba ne dam noi aici cu parerea.. Sincer, eu nu cred ca e adevarata chestia ca scoala e la fel sau aproape la fel de lejera si distractiva ca si scoala. Nici gand, cel putin din punctul meu de vedere. Si nu e vorba ca sunt prea multe teme sau cerinte, e vorba ca nu e nimic "funny", adica la Vlad prea e totul luat in serios. As vrea mai multa joaca in invatarea anumitor lucruri la clasa intai, cred ca oricarui copil din clasa lui i-ar placea scoala mai mult daca ar fi totul mai distractiv.

Evident, totul ce scriu acum este rezultatul experientei mele cu Vlad in clasa intai :-)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moana spune:

Normal ca o a fac ce simt eu. Numai ca nu mi-e foarte clar ce simt. Si vroiam sa invat si din experientele altora. Este evident ca 1-2 experiente nu constituie un model. Dar daca sunt mai multe incep sa se se contureze niste modele....cu exceptiile de rigoare evident.

Oricum...mi-am conturat oarecum o idee. Sa vad daca se infiinteaza SBS la scoala din apropiere. Dac nu mai asteptam un an.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CORNELIAP33 spune:

Cam asa simteam si eu anul trecut cand Rares avea 6 ani si 6 luni...
Am tot cautat scoli si invatatoare potrivite, clase step by step, dar la scolile pe care le aveam in vizor nu erau astfel de clase decat pentru anul acesta. Asa ca... l-am lasat pentru anul asta... cand am gasit scoli cu clase step by step si desi inca mi-e greu sa ma decid intre cele doua scoli care au clase SbS in apropierea casei mele, macar avem din ce alege...
Lucrurile se mai aranjeaza si de la sine... Asteapta si vei vedea!

Cornelia si taurasul Rares Costin (22.04.2002)
Fotografii
Grecia2008

www.help-ema.puls-il.ro/" target="_blank">Ajutati-o pe Ema!

"Este mai bine sa taci si sa dai impresia ca esti prost, decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu."

Mergi la inceput