sa-mi dau sau nu copilul la scoala?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

6 ani si 9 luni implineste si Matei in septembrie (e nascut pe 15 decembrie) si noi intentionam sa-l dam la scoala.

Fetita ta va repeta grupa pregatitoare in cazul in care nu o dai la scoala?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinai spune:

Eu zic sa il dai. Ca se duce la scoala, nu la mina.
Singurul dezavantaj pe care il vad este acela ca daca el este foarte mic si inca atasat de voi, s-ar putea sa nu fie destul de independent si sa fie bruscat de alti colegi mai mari si mai dezvoltati fizic.Este singurul argument viabil pentru inca un an la gradinita.

Eu am dat copilul la scoala la 6 ani si jumatate. Am facut un mic research printre mamici si am aflat ca:40% dintre copiii din clasa noastra au 7 ani si jumatate, aproape 8 ani. Restul au intre 6 ani si 7 ani. Nu se vede nici o diferenta intre ei la nivel intelectual.

Eu m-am gandit altfel - ce o sa faca la liceu, in clasa a 10-a? La 18 ani o sa ii mai arda sa invete filozofie (doar un exemplu) cand o sa ii tropaie hormonii in cap?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BLUE ANGEL spune:

Si eu tot de la 6 ani si 1 luna o sa-l dau la scoala ...daca nu , va face la gradi acelasi lucru in grupa pregatitoare ..si apoi in clasa intai se plictiseste ...
eu (si majoritatea celor din generatia mea) am mers la scoala de la 6 ani ..si chiar nu am avut nicio problema ...
va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moana spune:

Multumesc tare mult pentru raspunsuri...

Daca ar mai ramane 1 an la gradi ar mai face o data grupa pregatitoare (posibil cu aceleasi educatoare).

Daca am fi trait intr-o tara normala nu as fi avut nicio indoiala. Dar in romania scoala mi se pare mai mult o corvoada decat o bucurie. Si mi se pare prea mica acum pentru aceasta treaba.

Chiar sunt curioasa ce o sa-mi zica psihologul.

Ma gandesc ca daca o mai aman un an si-i mai gasesc diverse activitati complementare (sport, modelare lut-ii place foarte mult, engleza) etc. poate nu s eplictiseste chiar atat de tare.

Simt ca atunci cand incepe scoala s-a terminat cu copilaria. ca vin timpuri grele mai ales pentru ea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Citat:
Noi avem pe cineva in familie care a fost cam in situatia asta, acum cativa ani buni(baiatul are acum 18 ani) si l-a dat la scoala desi nu il vedea pregatit nici fizic, nici psihic,asa cum spui si tu. Si regreta si in ziua de azi, pt ca intodeauna a fost in urma celorlalti din clasa, nu facea fata,asa cum a banuit mama lui.

In acest caz copilul ar fi fost in urma si daca il dadea cu un an mai tarziu. Dar asta a fost mereu un motiv dat de parinti pentru a justifica de ce copilul lor nu este exceptional.
Parerea mea...cea mai mare greseala facuta de parinti...sa dea vina pe faptul ca este copilul mai mic.

Citat:
Daca am fi trait intr-o tara normala nu as fi avut nicio indoiala. Dar in romania scoala mi se pare mai mult o corvoada decat o bucurie.

Si parintii o fac asa...daca tu esti stresata de ce greu va fi la scoala si atunci cand o sa-ti vina cu un B vei face o criza de isterie...atunci mai aman-o un an...nu ea nu se va descurca ... ci tu...

Asa cum am spus...poate ca in clasa I s-a vazut o diferenta, dar acum in clasa a II-a...desi Adi este cel mai mic din clasa este printre cei mai buni (prima jumatate)...intr-o super clasa...mai poti alege o clasa mai slaba...si va fi primul...
Eu prefer sa fie in primii 10-15 din 27...intr-o clasa de copii supradotati, decat primul in una de copiii normali...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moana spune:

Filofteia...eu nu sunt stresata de faptul ca va fi greu si ca nu va face fata. ceea ce nu-mi place mie este modul in care ii face sa invete. faptul ca aproape toata ziua va fi ocupata cu aceasta activitate. si ca rezultatele (pe medie...caci nu stiu daca am un copil de exceptie) sunt proaste.

e copil...trebuie in continuare sa invete jucandu-se...parerea mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Aici intervine rolul tau... alege o invatatoare mai deschisa la minte, care sa nu-i omoare cu temele, iar tu faci o completare tip homeschooling, in care invatatul va fi o joaca.
Si daca va incepe la anul metodele vor fi aceleasi...
Eu si cu baietelul meu de cate ori facem suplimentar (el isi face temele pana vin eu de la serviciu) ne amuzam, vorbim, mai comentam si altceva, cand scrie ceva gresit radem impreuna de ceea ce a iesit...apoi revenim iar la ce am inceput...
Anul trecut la fiecare cuvat scris trebuia sa apas pe un joc cu punctaje de la 10 la 100, care canta altfel...iar el cauta sa obtina punctajul maxim...
Mai facem o pauza, mai jucam o ascunselea ... apoi mai repetam un pic la engleza...recunosc ca-mi ocupa tot timpul de dupa serviciu, ca au fost lasate in urma curatenia...mancarea...am invatat sa fac totul mult mai repede si poate superficial...dar spun eu ca merita...

SI apopo de teme...deseori i le-am corectat eu cu picul in mana, dar extrem de rar (adica de doua ori pana acum) i-am rupt foaia si l-am pus sa scrie iar...chiar daca temele n-arata foarte bine...dar avem timp in plus...

Iar am observat ca oricum nu mai au aceleasi preocupari...a inceput sa-si scrie un jurnal, sa prefere jocurile mai evoluate, pentru care este necesar sa stii sa scrii si sa citesti...

Copiii vor sa creasca...n-o sa auzi niciodata un copil spunand ca este prea mic pentru scoala...ci doar parinti...

Apoi puteti asculta si dorinta lor...daca vor sa mai faca un an de gradi sau vor la scoala...nu-i subestimati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violeta69 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Alina

Citat:
citat din mesajul lui ina_nz

Gandeste-te ca anul urmator o sa aiba 7 ani si 9 luni. O sa fie aproape cea mai mare din clasa si nu cred ca are sa-i placa. Si iti spun sigur ca nu o sa-i placa atunci can o sa fie mai mare iar copiii din generatia ei vor merge la liceu iar ea o sa mai aiba un an de scoala....la fel cu facultatea.
Puiu meu s-a dus la scoala in ziua in care a implinit 5 ani. Gheozdanul era mai mare decat el....pe bune!!
Si e bine mersi. Stai linistita ca o sa fie bine

Silvia mamica de Adrian (22 August 2003) si baby

Silvia,
Tin sa te contrazic,Moana locuieste in Romania si acolo toti copiii merg la scoala dupa 7 ani,e posibil sa fie printre cei cu virsta medie,cei mai mari fiind cei cu 8 ani fara citeva zile.
Eu is "veche"pe subiecte de genul scoala la "6 vs 7 ani"si majoritatea mamicilor din Ro sustin ca e mult mai bine dupa 7.Na ja!

Si daca te uiti la subiectul cu "Bobocei de 2008/2009"vei vedea ca aproape toti scolarii de clasa intii din Ro sunt in apropiere de 8 ani.

Si eu zic ca e bine sa o dai la 6,9 ani,e cea mai buna virsta dar sigur,tu hotarasti.Succes iti doresti!

Alina

de acord ce ce a scris Alina in legatura cu varsta scolarilor de clasa I
Mihnea avea 7 ani si 3 luni si era printre cei mai mici...majoritatea aveau aproape de 8 ani ...
sigur ca au mai fost si copii de 6 ani si ceva,dar numai 2-3 si la acestia s-a vazut diferenta(inca nu erau "copti")....ca sa nu spun ca fiul meu nu era(copt ) nici la 7 ani si ...dar ,sigur depinde de copil...
e posibil sa faca fata....insa,parerea mea e ca scoala poti face si la 80 de ani daca vrei,copilaria insa nu se mai intoarce!
bafta orice veti decide

Vio,mamica lui Mihnea viitor "descoperitor" de infinit
*GRUPUL FETELOR FANTASTICE*

Tot ce se intampla, se intampla intotdeauna cu un motiv!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violeta69 spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui kariguld

eu am dat-o pe fiimea la 6 ani si 9 luni la scoala (eram in Ro) si am regretat. chiar daca stia literele si era foarte dezghetata, a mers destul de greu...se plictisea, obosea, nu era suficient de atenta...
am regretat. sfatul meu, e sa mai stea un an acasa!

Kari
"
"Oamenii care reusesc in viata sunt aceia care cauta mereu circumstante favorabile si daca nu le gasesc, le creeaza singuri"!
Bernard Shaw

Kari,
Nu-s toti copiii la fel.Fiica-mea a mers la scoala in toamna trecuta la aproape 6,6 ani si nu am avut nici o problema cu ea,se descurca de minune,e atenta,constiincioasa si nerabdatoare in fiecare zi sa mearga sa invete ceva nou.Si ca ea sunt multi altii.
Eu,ca parinte,simt ca daca as mai fi tinut-o un an in gradinita ar fi fost un maare pas inapoi,de plictiseala si plafonare.
Chestia cu "copilaritu'"mi se pare de risu'plinsu' ca doar scoala nu e o corvoada,avem si timp de joaca si de alte hobby-uri.

Alina

pai nu e chiar de rasu-plansu' ca uite un copil de gradinita poate sa stea acasa linistit 1 saptamana ca nu pierde nimic,in schimb daca un copil de calasa I sta si numai 1 zi acasa s-a dat totul peste cap...
eu stiu de la fiul meu ca tare ar fi vrut sa doarma uneori mai mult dimineta si mai ales cand e frig,sau sa nu-si mai faca temele 1 zi,si noi stam la teme si cate 2-3 ore si asta in fiecare zi,plus weekend-urile cand tb sa lucram si la celelalte materii nu numai mate si ramana si nu sunt putine,e o limba straina,e religie,cunoasterea mediului,uneori tb sa facem mape cu tot felul de chestii,desene,etc,etc....ori la gradinita daca faci ceva e ok daca nu la fel.....
deci e un an in plus,e un an de copilarit TOTUSI!
nu stiu in ce tara esti,dar in Romania e o "corvoada",sunt f multe teme,f multa informatie,f mult de lucru....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Citat:
citat din mesajul lui violeta69

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui kariguld

eu am dat-o pe fiimea la 6 ani si 9 luni la scoala (eram in Ro) si am regretat. chiar daca stia literele si era foarte dezghetata, a mers destul de greu...se plictisea, obosea, nu era suficient de atenta...
am regretat. sfatul meu, e sa mai stea un an acasa!

Kari
"
"Oamenii care reusesc in viata sunt aceia care cauta mereu circumstante favorabile si daca nu le gasesc, le creeaza singuri"!
Bernard Shaw

Kari,
Nu-s toti copiii la fel.Fiica-mea a mers la scoala in toamna trecuta la aproape 6,6 ani si nu am avut nici o problema cu ea,se descurca de minune,e atenta,constiincioasa si nerabdatoare in fiecare zi sa mearga sa invete ceva nou.Si ca ea sunt multi altii.
Eu,ca parinte,simt ca daca as mai fi tinut-o un an in gradinita ar fi fost un maare pas inapoi,de plictiseala si plafonare.
Chestia cu "copilaritu'"mi se pare de risu'plinsu' ca doar scoala nu e o corvoada,avem si timp de joaca si de alte hobby-uri.

Alina

pai nu e chiar de rasu-plansu' ca uite un copil de gradinita poate sa stea acasa linistit 1 saptamana ca nu pierde nimic,in schimb daca un copil de calasa I sta si numai 1 zi acasa s-a dat totul peste cap...
eu stiu de la fiul meu ca tare ar fi vrut sa doarma uneori mai mult dimineta si mai ales cand e frig,sau sa nu-si mai faca temele 1 zi,si noi stam la teme si cate 2-3 ore si asta in fiecare zi,plus weekend-urile cand tb sa lucram si la celelalte materii nu numai mate si ramana si nu sunt putine,e o limba straina,e religie,cunoasterea mediului,uneori tb sa facem mape cu tot felul de chestii,desene,etc,etc....ori la gradinita daca faci ceva e ok daca nu la fel.....
deci e un an in plus,e un an de copilarit TOTUSI!
nu stiu in ce tara esti,dar in Romania e o "corvoada",sunt f multe teme,f multa informatie,f mult de lucru....

Vio,
Eu locuiesc in Germania si crede-ma ca si aici invata copiii chiar f bine poate intr-un ritm mai alert si mai practic ca in Ro(sau cel putin asa mi se pare dupa ce citesc la subiectul cu scolari),foarte multi vorbesc deja fluent 2-3 limbi straine(in cazul nostru,romana si germana,scris si citit binisor in romana),unii sau destul de multi fac si engleza pe linga,avem destule activitati extrascolare,facem si noi cunoasterea mediului si etica sau religie,avem si noi teme si lucram mult pe linga scoala,lucram in 2 limbi aproape zilnic si totusi copiii aici fac fata clasei intii intre 6-7 ani.Si copiii din Ro sunt sigura ca ar face fata cu brio dar problema e a parintilor,poate...si un fel de comoditate din partea inv ca e mai usor de lucrat cu copii mai mari,nu stiu daca e asa sau nu,sunt motivele pe care le-am citit pe-aici.
Daca le bagam in cap ca scoala e o corvoada,adio copilarit,adio timp de joaca,doar program si disciplina maxima,atunci asa e!
Daca tratam totul mai in "joaca"(filofteia a explicat f bine "fenomenul")e mult mai usor si pt copii si pt noi.
Ziceam ca fiica-mea e in clasa 1 si copilareste destul,nu s-a plins niciodata ca era mai bine in gradi,ziceam ca am simtit de anul trecut ca raminerea inca unui an in gradi ar fi insemnat pt noi plictisire totala si plafonare.
Plictisire totala si plafonare este,dupa parerea mea,si repetarea anului pregatitor,copiii sunt dornici sa acumuleze muult si repede si noi le servim "aceeasi reteta"si pt noi ar fi fff monoton.

Totusi generatiile noastre au mers la scoala la 6 ani si am ajuns mari,destepti si invatati,nu?

Scuze,dar daca ar fi fost in gradi,de ce sa stea asa o saptamina acasa?Doamne fereste,daca e bolnav,inteleg dar asa,de flori de mar ,cel putin la noi nu s-a intimplat,i-a placut mult la gradi si se ducea cu drag.
Acum cu sculatul nu stiu ce sa zic.Fiica-mea se culca in jur de 20 si nu-s probleme,oricum si la gradi se scula la fel,trebuia sa fie pe 8.30 si nu intirziam niciodata.

Argumentul ca "scoala ca in Ro nu se face nicaieri in lume"nu tine,am ce sa compar ca am facut scoala si in Ro si aici,am sot scolit si rascolit aici si sunt de destui ani asa ca am avut timp sa-mi sedimentez ideile.Opinia mea e ca daca vrei sa inveti si esti interesat,o faci si in Ro si in orice alta tara.

Alina

Mergi la inceput