Cozonacei de noiembrie-decembrie2008 (5)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns elilov3 spune:

neata fetele
LA MULTI ANI!!!
bb Ioana de Bertha, bb Rares de Futuremother, bb Diana de Alexutza,bb Eduard Stefan de Ginye55 sa cresteti mari, frumosi,sanatosi, necoliciosi si iubiti

Eliza mamica de inger Ionut Pavel
si de
Dimitrie Gabriel 12.11.2008
Fericiti cei a caror inima cunoaste pasiunea prieteniei.

Numai ea stie sa ne faca singuratatea mai putin ucigatoare si viata suportabila.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Neata! (la mine inca este )
puiutilor de trei luni! Sper ca ati scapat de colici!

Mie nu imi cade parul, adica inca nu cade, si sper sa nu-mi cada ca nu-l am prea voluminos. In schimb mi-au aparut pete albe pe cam toate unghiile asa ca de 3 zile am inceput sa iau Elevitul prescris in sarcina si pe care nu l-am mai luat.

Lorena, ai scris ceva care m-a pus pe ganduri plus ca noaptea a fost un sfestnic bun. Acum mi-e clar ca daca prima data am facut o petrecere restransa, dar am facut-o, trebuie sa facem si acum o petrecere mica sa nu fie diferente intre fete. Nu stiu de ce nu am eu chef de petrecere, pur si simplu nu-mi arde sa caut haine, sa fac invitatii.
Asa petrecere cum povestesti tu as vrea sa le fac in decembrie cu pitici de varsta lor. Doar ca fara ursitoare ca nu mai este cazul atunci, chiar asa aveti un link despre ursitoare, ca as baga si eu ochiul de curiozitate, faza cu ursitoarele ar incanta-o pe Ana sigur, sigur.
Diana, Lorena, cred ca aveti si un numar serios de invitati, eu cu 20 nici nu stiu daca are sens sa ne agitam sa cautam restaurant, adica nu cred ca accepta ei.
Ramo, eu pe lateral o culc, ii pun si o paturica rulata la spate, dar nu o gasesc cum am pus-o ci pe spate. Si am grija sa alternez si pe stanga si pe dreapta.
Simona 1402, nu ma mira ce spui pentru ca el a stat mult timp angajat in bazin. Daca ti se pare o problema stiu ca se poate pune o casca sa se corecteze oasele.

Mami de www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Ana nazdravana (18.12.2004) si Elisa Andreea (09.12.2008)
Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ank83 spune:

Pe mine ma dispera fica-mea in fiecare dimineata... Atata se chinuie sa faca kk si plange ca nu poate scoate singura.Pana nu o ajut sa scoata cu termometrul nu se calmeaza ... Si ma bucuram ca daca ea papa la san nu voi avea aceeasi problema ca si cu Raul care papa lapte praf .E bine in schimb ca nu mai are colici ...o doare burtica doar atunci cand se screme ... Interesant e ca seara face singura kk

Ank Raul 17.10.2007 si Cecilia 11.12.2008
Poze pitici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ank83 spune:

Si noi am zis ca facem un botez restrans ...dar cand am numarat "apropiatii" am trecut de 20

Ank Raul 17.10.2007 si Cecilia 11.12.2008
Poze pitici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mar_ysa_28 spune:

Am revenit cu noutati...

Am licitat si eu pt Gabriel...multumim Dandusa.

Azi am fost la controlul de 6 sapt care s-au facut 8 dar a fost totul ok...dr zice ca ustura la impiedicat pt ca sunt foarte uscata si mi-a recomnadat niste ovule 10 zile...metoda contraceptiva am ales tot pilule.
Cat am fost plecata i-am lasat acasa laptic muls si cu toate ca era rupta de foame nu a vrut bibe sub nici o forma...noroc ca nu a durat mult si am ajuns eu sa ii dau papita.

Mai pitika asta a dormit de la 10 la 6 azi dimineata si doarme in fiecare noapte de la 10-11 la 5-6 dimineata...si de la 7 la 9-10.

Cat despre botez eu nu ma avut parte de nunta si incerc sa organizez petrecerea de botez sa am ce sa ii arat piticei cand o sa creasca...invitati maxim 50 iar din familie doar sora mea si parintii in rest prieteni apropiati...atat tot...Ramo te sustin!!!

Denisa, proaspata mamica cu fetita dulce Leyre Alexandra 08.11.08

Fotografii noi cu printesa noastra http://www.flickr.com/photos/32020823@N08/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elilov3 spune:

Mirtha refertor la laptele matern...cred ca la asta se referea doca ta.. e din cartea lui madam Culcer
Compozitia laptelui poate varia în functie de :
1. Momentul nasterii :

Colostru - (gros, lipicios, incolor sau gălbui) secretat de glanda mamară de la începutul lunii 7 de sarcină până în primele 24-72 h.

Laptele de tranzitie –secretat între ziua 4-a si a 14-a după nastere.

Laptele matur – secretat după a 15-a zi de la nastere.
2. Momentul de alăptare:

Lapte ‘‘de început’’ – laptele de la începutul alăptării (multă apă, apare subtire, albăstrui, apos; contine lactoză, proteine; asigură toată apa de care are nevoie sugarul)

Lapte ‘‘de sfâr#351;it’’ – laptele de la sfarsitul alăptării (multe calorii – dă senzatia de satietate; multe proteine si grăsimi; apare mai gros, mai albicios; contine vitamine liposolubile – A, D, E, K)
În concluzie, analizănd datele prezentate rezultă că superioritatea alimentatiei sugarului cu lapte uman este dat de rolul dual al acestuia. Pe de o parte, se recunoaste că reprezintă un aliment complet care oferă aport energetic, macronutriente, cofactori enzimatici în proportii si cantităti optime, adaptate nevoilor copilului de la nastere (colostru) până în primele sase luni de viată laptele matur), pe de altă parte, componentele laptelui, specifice speciei, au rol func#355;ional imunologic, antimicrobian, antialergic si metabolic. Toate acestea fac laptele de mamă alimentul ideal pentru nou-născut si sugarul mic.

Eliza mamica de inger Ionut Pavel
si de
Dimitrie Gabriel 12.11.2008
Fericiti cei a caror inima cunoaste pasiunea prieteniei.

Numai ea stie sa ne faca singuratatea mai putin ucigatoare si viata suportabila.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babyzapi spune:

Fetelor va multumesc de raspunsuri Eli, Bertha, Mirtha, Naty, Alexa, sper ca n-am uitat pe nimeni...dar se pare ca nu am explicat eu bine ....nu e vorba de pozitia capului atunci cand doarme, ci atunci cand e in brate.. Sta in brate in pozitie verticala si se uita numai pe stanga...desi tati de cateva ori era pe dreapta si il striga sau facea zgomot usor sa-i atraga atentia, bebe nu intorcea capul pe dreapta sa se uite la el, desi il auzea. Si daca inerc eu sa-i intorc caputul sa se uite spre dreapta nu vrea si plange. Maine mergem la control la dr si o sa-i spun de asta sa vad ce zice...pe mine una ma ingrijoreaza.

Revin cu raspunsuri...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Isabela fericita de Raphael Nicolas (23.10.2008)
RAPHAEL si ISABELA
Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorellay spune:

Diana doarme pe burta..doar pe burta..asa doarme bine.O pun in patut plange vreo 5 minute, cateodata deloc, si adoarme si doarme ore bune.
Da inca nu avem peformanta de toata noaptea.De la 7-8 pana la 1-2 si apoi pana la 7-8 dimineatza.Eu sunt multumita.Mai ales ca noaptea se trezeste mananca si doarme iar.
Acum parca nu-mi mai vine sa o pun pe burta dupa ce am citit de moartea subita a sugarului.Da nu vrea altfel, se vede ca e rupta de somn si nu vrea nici suzeta nici leganata nicicum.

Sorana de Diana (10.11.2008) si Codrin (15.02.2005)
Where there's a will there's a way!

www.totsites.com/tot/codrin" target="_blank">[ Codrin]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babyzapi spune:

Stefanut de Ginye, bebeDimitrie de Eliza si Ioana Ruxandra de Bertha

Lorena bebe meu papa 50-100 ml in 15-30 min

Mar-ysa placeri maxime cu impiedicatul de acum ...ce bine doarme Printesica ta noaptea.

Mirtha se pare ca te-ai hotarat pana la urma cu caruselul si mie tot Fisher Price-ul imi placea mai mult, desi alegerea a fost greu de facut.

Eliza si Bertha multumesc de complimentele pt Strumficu meu. Eu il imbrac pe bebe cu body maneca lunga/scurta si salopetica.

Alexa ma bucur ca v-ati simtit bine in vacanta si bine-ati revenit inapoi acasa

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Isabela fericita de Raphael Nicolas (23.10.2008)
RAPHAEL si ISABELA
Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramo2007 spune:

Fetelor, multumesc de raspunsurile privind pozitia caputului.Am culcat-o si eu pe parti, dar ma gandesc ca amorteste...
Voi unde ii tineti in timpul zilei cand se trezesc?As vrea sa iau un leagan/balansoar dar nu stiu de care, sa aibe mai multe pozitii...
Vreau si carusel pt patut, dar nu merge ca e tarc...are 3 jucarii atarnate, dar deocamdata nu le baga in seama.Patutul canta, ciripeste, vibreaza dar se mai plictiseste.
Mar_ysa 28 ce ovule ti-a dat?Poate imi pun si eu...preventiv inainte sa ma impiedic...

Ramo mami fericita de Sara Maria

02.12.2008

Mergi la inceput