Pepenasi de iulie-august 2008 (69)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gallyb spune:

ELLA ma bucur ca sunteti mai bine, Xenia a fost ieri mai maraici, cred ca era suparata ca e Alex bolnavior.

Am vazut pze cu Alexandra la cumparaturi si cu Aida zambareata.

Schimbatul pampersului si la noi e veselie, din fericire la noi merge uneori cu jucaria.

Xenia (9.07.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_a spune:

Buna seara de la Bistrita!Eu m-am hazardat sa deschid capitolul de data asta si vad ca mi-a reusit

alexa_teo am modificat eu in listuta

ella ma bucur ca sunteti mai bine! La noi in febra mare a mers si cartofi felii pusi pe burtica, insa Stefan la vremea aia avea un an si 4 luni a facut febra muult mai mare...40,6 si nu scadea nici cu antitermice alternand la 4 ore diferenta si nici cu prosoape umede. Prosoapele umede l-au speriat mai tare si plangea asa ca am renuntat iar la baita era mult prea agitat si la fel...plangea.Asa ca cartoful a fost la vremea aia o minune...plus sosete imuiate in otet.Plus fenobarbital 3 zile pentru ca a facut un fel de convulsii cateva secunde sa albastrit si si-a dat ochii peste cap....ufff nici nu vreau sa imi mai amintesc...

Camy

Ileanna iti eram datoare cu un raspuns legat de Stefan cand a aparut pe doua picioare pai ce sa zic...din cate imi amintesc eu am facut un "wauuu" si el sa speriat de mine si a cazut in fund.

eu sunt super ocupata cu baietii, nu am timp nici sa respir, matei este un dulce si nu ma pot dezlipi de el Iar Stefan cand este acasa este mereu calare pe el, il zmotoceste si il framanta ca pe un pui de matza!

Voi mai reveni,

Cu drag de voi,
A

Ana - mami de Stefan si Matei
Ne jucam

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gallyb spune:

Tecky referitor la gusturile fetitelor noastre, cred ca mai degraba sunt ale mamicilor.

Ca tot vorbeati de kg, vreau si eu sa slabesc macar 8 kg. Faza cu sportul la mine nu merge, recunosc la faza asta sunt tare puturoasa. Prin septembrie aveam 64, acum am 68 . Dar cum sa slabesc cand sunt o mare pofticioasa.
Ce bine ar fi daca ar trage Xenia la mine de burta, ar disparea instantaneu, tinand cont la cat de mult trage de par.Daca o sa vedeti o mamica cu vreo 3 fire de par in cap sa stiti ca eu sunt. Ma dispera...

DIDI tu tii vreo dieta ceva? Am vazut ca m-ai ai putin de dat jos?

Xenia (9.07.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Banu - Rotarixul e vreo 360 de lei doza, depinde de unde il iei. Se face rapel la 5 luni, deci inca o doza, alti bani. Asta daca decizi sa il faci. Eu i l-am facut Erikai. Pe cand era Eliza mica, asta nu exista. Discutiile despre el sunt contradictorii, totusi eu am decis sa il facem. Eliza a avut un episod de enterocolita, si nu a fost dragut deloc.
Reactii adverse nu am vazut la fie-mea... De fapt, la ea, nu am vazut niciodata vreo reactia adversa la oricare vaccin asa ca nu stiu daca e relevant....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella81it spune:

Doarme Alex si profit sa mai citesc si eu din urma.
GALLYB sper ca e bine XENIA.Am vazut poze cu nora si cu un tort urias
ANA_A eu i-am pus sosetele ude cu otet.Imi era tare frica de convulsii dar nici macar nu stiam ce sunt alea si cum se manifesta.Ieri dimineata cand am fost la urgente mi se parea ca nu ma privea cand il strigam ,nu stiu daca ii era doar somn sau de la febra.
Ii multumesc lui d-zeu ca e mai bine.
MITZI 76.
Am si eu intrebare la mamicile cu mai multa experienta.. daca fac mai mult piure de legume si il tin in congelator fac bine,sau trebuie facut si mancat in aceasi zi?
De obicei fac piure cu un cartof un morcov si patrunjel asta e baza si apoi dovlecel,azi am pus sfecla,si imi iese mult.
As vrea sa-i dau si brocolli dar nu stiu daca sa-l dau simpu sau in combinatie cu altceva.
S-a trezit Alex a dormit mult

www.flickr.com/photos/22873079@n04/2215811271/" target="_blank">POZE
ELLA mamica de Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Didi81 spune:

Gally, nu am tinut diete, cu exceptia super dietei lui Mada timp de 1 saptamana, cand am slabit fix 1 kg [kg]. La mine a functionat mersul la aerobica se pare.

Vroiam sa va intreb: e vre-o problema daca pana acum am facut vaccin Pentaxim iar de acum vom face Infarix?. Am schimbat pediatra si medicul de acum a zis ca el lucreaza cu Infarix si ca nu e problema ca Aida facuse pana acum Pentaxim...

Noi nu am avut inca succes cu legumele (si incercasem si eu metoda Capri dar fara izbanda); singurul piure acceptat e cel de mar copt eventual in combinatie cu alte fructe, dar in mod ideal doar mar . Ceva idei?

Didi de Aida Maria (03.07.2008)

Jos kg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileanna spune:

Anka ... mai fata da' tu chiar esti hotarata ... Da' io nu vreu sa pleeeeeeeeeci

Tecky - Vladut mai regurgiteaza dar putin si numai imediat dupa masa. Nu i-am mai dat nimic (metoclopramid) pt ca am concluzionat clar ca cupilu' nu are nimic, si faza cu datul afara este din cauza ca se agita ca nebunul dupa ce mananca. Incerc sa-l tin mai linistit macar 20 de min (si mai doarme si pe pernele de la michella). Daca uit si il scap in tzopaiala ... da afara big. Ma ingrijoreaza insa o respiratie ciudata pe care o aud in anumite pozitii si care a ingrijorat-o si pe dr.
Dar ce ciudat ... Mie mi-a zis sa-i dau metoclopramid fara grija. Zau daca mai stiu ce sa mai cred.

Wow ella ... nu pot sa zic decat BRRRRR si sa ma bucur ca sunteti ok!!!!!!

ana_a m-am cracanaaaaaaaaat de raaaaaaaaas

Pup yuuuuuuuuu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina_1609 spune:

eu am incercat azi sa fac branzica de test. si nu cu Ca lactic, ci cu lamaie. intrebare: fulgii aia sunt cam inecaciosi... il bag la blender cu fructele si se face crema?
i-am dat de test un varf de lingurita si nu s-a strmbat deloc dar s-a chinuit sa-l inghita si nu a reusit

_

Marina de ANA SOFIA 05.08.08

POZE

Copil crescut din suc de morcovi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mitzi76 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ella81it
Am si eu intrebare la mamicile cu mai multa experienta.. daca fac mai mult piure de legume si il tin in congelator fac bine,sau trebuie facut si mancat in aceasi zi?
De obicei fac piure cu un cartof un morcov si patrunjel asta e baza si apoi dovlecel,azi am pus sfecla,si imi iese mult.
As vrea sa-i dau si brocolli dar nu stiu daca sa-l dau simpu sau in combinatie cu altceva.

Eu una nu as recomanda. Gheata aia care se formeaza cred ca afecteaza consistenta piureului. Nu am incercat niciodata sa pun la congelator.
Branzica nu le-am dat niciodata simpla, caci nu e mancabila. Zici ca e o bucata de perete. Intotdeauna am pus mai ales banana (ca o face alunecoasa) si mar ca e acrisor si taie dulcele bananei, sub forma de piure. Eu dau branzica dupa ce s-a inchegat in zer prin sita imediat ce iau de pe foc. Adica scurg in sita, o scutur putin sa iasa zerul si apoi o presez cu lingura sa iasa pe partea cealalta. Apoi o amestec cu piureul de fructe.
Noapte buna fetele!

Mamicutza de Luca-Sebastian, David-Tudor si Toma-Paul
Primele zile ale lui Toma
Luca, David si Toma, cei trei muschetari!
www.petitieonline.ro/petitie/semneaza/vrem_85_pentru_ingrijirea_copilului-p04052042.html?msg_ok=1" target="_blank">PETITIA MAMICILOR
lucdavi2004@yahoo.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

MARINA - fulgii nu sunt inecaciosi daca dai numa' intr-un clocot si daca nu storci branza in tifon de sa ii sara ochii. Cata lamaie ai pus la cat lapte?
Branzica se face foarte moale in piureul de fructe cu conditia sa fie fructe cu branza si nu branza cu fructe. Eu pun max branza dim max 100 ml lapte.

ELLA - sigur ca poti congela, dar nu cartof. Rezulta mega naspa. Si doar piureuri simple. Combinatiile le faci dupa dezghetare.

ILE - pai altfel cum? Nici mama nu vrea sa plec si eu totusi ma incapatanez N-am eu bani ca mi's saraca, altfel plecam de mult.

Mergi la inceput