Gravidute&Mamici de IASI (78)
Raspunsuri - Pagina 15
moldoveanca spune:
Ani,in curand Nurofenul nu-si va mai face efectul la Darius si crede-ma ca o sa ai nevoie de el de multe ori.Plange neconsolat?Sau pt ce ii dai tu nurofen ca nu am inteles prea bine.Copiii plang des pt ca asa se exprima ei acum nu neaparat ca il doare ceva.Si eu am una bucata plangacios dar il las sa-si faca damblaua nu sar cu medicamente imediat.Din cate am vazut Darius e un copilas super cuminte fata de ce am auzit la alte mamici ca plang toata noaptea si se trezesc foarte des.Multi pupici si nu mai indopa copilul cu nurofen
mami fericita de Vladut Dominic
moldoveanca spune:
Mie una mi-e teama sa nu devina copilul obez am si eu damblaua meaDe asta fug de cereale si paste fainoase.Acum am inteles ca unii copilasi nu papa laptic fara cereale.Al meu multumesc lui Dumnezeu mananca toate legumele ce i le dau si bea laptic fructe este disperat dupa ele,singura problema e pestele.Hi hi si azi asta i-am pregatit.Va pup il scot putin afara
danyelle005 spune:
Salutare!
Am prins un moment de liniste ca doarme Amalia. Nu credeam ca va fi asa de greu cu intarcarea, desi am procedat treptat, scotandu-i cateva mese de alaptat din cursul zilei. La noi problema e la adormit, ea fiind obisnuita sa adoarma la san, si noaptea, desi ii dau si o masa de lapte praf, spre dimineata face scandal si cere san.
Cat a stat 3 zile la bunici nu a dus dorul sanului, se trezea doar de 2 ori pe noapte, o data pt ceai si a doua oara pt lapte, dupa care dormea neintrerupt. Acasa ma omoara cu trezitul noaptea, pot sa spun ca ma dor mainile de nu mai pot cat o tin in brate, o mai ia si sotul dar de obicei plange mai tare la el.
Eu tot mai rau sunt cu gatul, am fost la doctor si a spus ca am angina si mi-a dat antibiotic; cred ca i-am dat si Amaliei, vad ca-i curge putin nasucul, sper sa fie doar atat.
Daniela, mami de Amalia Maria-10.10.2007
Poze
Poze 1 anisor
iulia-stefy spune:
Kriss, Bebelac, am incercat si nu mi s-au parut...am ales Nutriben si le faceam cu lapte Napolact sau Milli. Sunt cereale Cherious care nu au cacao. Ii mai dau si din astea, sunt cu miere ca niste ineluse si e foarte incantata. Dar din astea ii dau de vreo luna si cateva, deasupra in rest integrale.
Multi ani mamei tale.
Ani, va deveni dependent de Nurofen. Si durerile mari sunt la canini si molari. Atunci ce ai sa-i mai dai? La varsta lui 2,5 ml de Nurofen e aproape maximul care se poate da. Nu ti-o spun cu rautate si imi pare rau ca nu mai gasesc link-ul unde am citit despre efectele lor secundare, care se vad in timp, nu acum. Eu ii dau Stefaniei de 6 zile si deja sunt stresata, ca stiu ca am depasit perioada. Multa sanatate la cavaler si un sa-i treaca durerea. Incearca geluri gingivale, inel de dentitie sau orice altceva de ros. Morcov, sau un biscuit, dar stai cu ochii pe el, ca pe masura ce-l inmoaie, se rupe si sa nu se inece. Mie mi-a spus o batrana sa-i dau sa roada o pastaie. Si apoi am citit ca are niste uleiuri volatile, care calmeaza durerile gingivale. Dar de unde luam noi pastaie acum?
Teo, noi mancam dimineata cereale integrale, cum sunt musli, dar fara fructe, din cauza constipatiei, ca sa reglam tranzitul. Insa in cantitati reduse. Acum nu mai mananca nimic. Cu obezitatea, am si eu aceeasi dambla. Evitam pastele fainoase, si cartof fiert, cat mai putin, dulciuri la fel... A fost perioada de Craciun, cand toata lumea ii aducea, dar acum ii dau rar...
Daniela, sa nu faci greseala dupa ce o intarci sa ii dai cu biberonul. Incearca canita cu pai. Ca apoi o sa te chinui s-o intarci de biberon. Eu am patit si tot din cauza ca nu adormea fara el a fost greu de scos. De acum e istorie, dar n-a fost usor.
Multa sanatate si tie si Amaliei.
La noi lucrurile stau cam asa: diagnosticul pus azi este herpangina suprainfectata.... Trebuie sa-i dau pe langa Klacid si bandijonaj bucal...2 tablete pe zi de Aciclovir si una de Medrol, dar asta in doua prize.
M-am dat cu capul de perete la propriu, cand m-au sunat de la cresa si mi-au zis ca astazi a sunat o mamica si a spus ca al ei copil a fost diaognosticat cu rubeola si Stefy a intrat in contact cu el saptamana trecuta, pe perioada de incubatie a bolii. Deci ce are copilutul meu? Mai am putin si inebunesc.
Daca face si rubeola... ma duc in lume.
Si eu m-am trezit cu gatul... iritat e putin spus. Pe azi abia am putut sa beau niste ceai si cu asta traiesc. Ma feresc sa nu-i mai dau si de la mine, ca deja are destule.
vacanta la mare
Poze din august-septembrie
Poze din Copou
Lacramioara (08.12.1975) mamica Stefaniei Iulia (05.12.2006)
danyelle005 spune:
Byu sa inteleg ca numai in vis sunt gagica, si unde ma duceam asa gatita?
Kriss eu acum i-am luat cereale de la Bebelac din alea care se fac cu lapte, dar i-am incercat cam toate marcile si i-au placut toate. Eu ii dau cereale numai seara si doar 2-3 lingurite. Daca a mai mancat ceva inainte sa-i dau laptele nu-i mai pun cereale. Pe mine o cutie ma tine cam 2-3 saptamani.
Moldoveanca si eu am o dambla cu obezitatea, mai ales ca am fata si e si f. pofticioasa. Ma feresc sa-i dau produse de panificatie, dulciuri (doar asa o gurita de pofta) si alte chestii din comert; incerc sa-i dau mancare cat mai naturala.
Anilansa adica tu in fiecare seara ii dai Nurofen? Mi se pare f. mult. Nu te supara pe mine ca-ti spun, dar intreaba doctorul daca e bine.
Am fost azi si am depus dosarul pt 85%; nu se stie cand vor veni banii sau daca vom lua vreun ban pana ne vine indemnizatia marita.
Poze
Poze 1 anisor
Anilansa spune:
buna mamici
am ajuns si noi acasa, am facut vaccinul azi, avem 8.200Kg.....
iulia si moldoveanca mersi pt sfat ... o sa intrerup nurofenul... dar ineseara o sa ii dau paracetamol ca sa nu ma trezesc cu febra de la vaccin
in legatura cu biscuitul... il dau doar cand sunt langa el
multumim pt
am o intrebare: ce poat sa ii dau in loc de calgel????
Alina mamica lui Darius Gabriel (29/07/2008)
http://community.webshots.com/user/Anilansa
kriss79 spune:
salut
Teo, inteleg ce zici tu. si eu, bineinteles, nu doresc sa dam in obezitate.. Dar a mea nu a baut deloc lapte praf si ca sa bea lapte i l-am facut cu cereale. ea a fost mai slabuta..Acum de ex are 10 kile jumate la 15 luni si 77 cm.
Eu am citit ca e nevoie sa bea lapte dim si seara pt. a ajuta la crestere. Dar cum altii beau lapte praf sau lapte de magazin simplu..
Si fructele in exces nu sunt bune.Nu se dau fructe seara din ce stiu eu, ca baloneaza.
Cu pestele nu sunt probl. I-am dat file de pangasius si somon si mai mai ca lingea si farfuria.
E f pofticioasa si a mea si se pare ca ii place tare painea. Si cum nu mi se pare ok sa fie indopata cu paine de mica duc munca de lamurire cu soacra mea sa nu ii mai dea atata paine.
I-am gasit cherrios din alea cu miere cum ziceai tu Lacram. Vom incerca..
Daniela, ziceai ca ii dai cereale numai seara. dim ce ii dai sa manance?
A mea mananca cam asa:
ora 8-8,30 cereale cu lapte
ora 12 - supa cu legume si carne/ficatel cu piure de cartofi/supa cu galuste de gris/carne pui/ peste cu mamaliguta(in weekend in general)
ora 16 - branza cu banana/iaurt cu fructe/budinca de vanilie/diverse fructe
ora 20- cereale cu lapte
Voi cam ce meniu dati copilasilor peste 12 luni?
Mi-am adus aminte: am incercat la pranz si alte meniuri, dar nu prea vrea sa schimbe..de ex: paste cu branza(1, 2 ori doar), cartofi la cuptor cu branza si smantanana(1 data), legume la cuptor, ciorbe, borsuri(nu ii place deloc borsul)...
www.totsites.com/tot/alessiastefana" target="_blank"> my page
Cristina si Alessia Stefana
Craciun 2008
Ianuarie 2009
danyelle005 spune:
Lacramioara de la 3 luni eu ii dau mixt: san + lapte praf, deci deja e invatata cu biberonul.
Off..cate necazuri ai; nu ati facut ROR-ul? sper sa nu ia Stefy rubeola. pt o mamica suparata.
Poze
Poze 1 anisor
moldoveanca spune:
Gata m-am intors,am fost si la piscina la sauna,ma simt mai bine acum.
Fructe nu-i dau dupa ora 6 niciodata dar nu am auzit ca ar putea sa-i dauneze cumva daca-i dau multe in timpul zilei
Vladut papa asa:dimineata la trezire 150 ml lapte praf,la 10 serrveste portia de fructe,apoi la somnic 150 de ml lapte vaca,apoi pe la 2 jum pranzul cu carnitza si un iaurt sau iar fructe desert,apoi pe la 7 cina cu legume doar si la culcare 180 lapte praf
danyelle005 spune:
Kriss, dimineata ii dau lapte simplu. Acelasi meniu avem si noi, cu un decalaj de 1-2 ore fata de orele voastre de masa si inca o masa de 150 ml de lapte pe la 4 dimineata. La 10 dimineata si la 9 seara bea cam 200 ml lapte.
Mananca cam ce mancam si noi, rar ii fac mancare separat. De exemplu ieri la pranz aveam friptura de miel si i-am dat si ei ca ii era pofta. Bineinteles ca nu i-am dat in cantitati f. mari.
Ieri i-am dat lapte de vaca de tara si a mancat fara probleme; am mai incercat sa-i dau acum vreo cateva luni si nu a papat dar acum a ras un biberon fara nicio problema.
Poze
Poze 1 anisor