Gravidute si mamici de Constanta (40)
Raspunsuri - Pagina 4
mamacita spune:
Eu n-am indraznit sa dau mai multe site-uri pt.a nu fi acuzata de reclama mascata.Am comandat si la posete-lux si la inca un site de posete,Tania,daca vrei,iti trimit pm.Una mi-a sosit chiar azi,a doua zi dupa comanda.
Mamicilor, a propos de vaccinari(eu mi-am mai exprimat odata opinia),este bine sa incerci sa eviti cat mai multe rele din calea micutilor, totusi"ce ti-e scris, in frunte ti-e pus"indiferent de gradul de informare si de progresele medicinei. Credeti-ma, ce este in reanimare nu putea fi evitat nici cu o mie de informari si cand crezi ca te-ai ferit de una, daca ti-e dat sa ai un obstacol la acel moment al vietii ori niste incercari teribile, apare altceva. Nu va dau exemple, pentru a nu va speria, dar ati prins mesajul.
Schimband nota intr-una optimista, felicitari veteranelor in ale institutiei casniciei!
docdecap spune:
buna fetelor!
uite ce am gasit eu, tot cautand altele:
http://coloring-nicole.blogspot.com/search/label/Cele%204%20anotimpuri
poate va place, pt. cele cu copii mai maricei.
deci daca sunteti mai multe cu program de dupa-masa, facem intalnirea sa inceapa pe la 12-1-2, sa nu se sparga cheful, si sa fie asa, intruna...
sunt obosita, cred ca ma culc de la ora asta, mai vb maine
Mami de dom' inginer (15.01.2008)
viata e complexa
www.youtube.com/results?search_query=Serban-Andrei&search_type=" target="_blank"> filmulete
jojo_miha spune:
Andreb multumesc frumos pt raspunsul prompt,tu esti o dulce ai o vorba buna pt toata lumea.Nu am luat nimic din ce mi-a scris,a fost fratele meu la farmacie si mi-a luat tot din plante insa nu a inteles cum sa iau si am luat doza soc,sper sa nu pateasca bebe ceva.Mi-a fost groaznic de rau,de abea am ajuns la cimitir si de abea acum m-am mai ridicat din pat.Eu nu am voie sa fac baie ca am sarcina cu probleme,de la atata durere si vomat mi-a crescut si tensiunea,acum tusesc si elimin coptura,ma doare capul si sunt deshidratata ,n-am mancat nimic doar am vomitat venin si souma.Mi-a facut sotul tone de ceai cu lamaie si miere si suc de citrice insa n-am putut bea.Inca o data merci Andreb !
Desi am fost gravida de 5 ori nu am racit niciodata si nu stiam ce sa iau d-aia am apelat la voi si speram sa-mi si raspundeti .
Mami de Teodora Ioana(29.09.2007) si 10+
http://community.webshots.com/user/jojo_miha
docdecap spune:
jojo, eu stiam numai ceai cu lamaie si paracetamol la febra, sio am vazut ca ti s-a raspuns.
e tare rau daca nu poti bea ceai de greata, imi aduc aminte senzatia...
oscillo mai e bun, in general homeopatele si naturistele, incearca baie macar la picioare cu sare multa, desi nu stiu daca la tine sarea e indicata...
medicul ce a spus? ca ar trebui sa aiba o opinie mai avizata, stiind si istoricul tau.
febra sa ai mare grija sa nu faci, sa iei paracetamol daca se ajunge acolo.
imi pare rau daca ca nu ti-am scris mai devreme, macar o vorba buna, dar sa stii ca m-am gandit la tine, o sa-ti scriu mai des!
Mami de dom' inginer (15.01.2008)
viata e complexa
www.youtube.com/results?search_query=Serban-Andrei&search_type=" target="_blank"> filmulete
Mirela79 spune:
Jojo, eu nu am vrut sa-mi dau cu parerea legat de raceala pentru ca tu ai o sarcina cu probleme si doar un doctor poate sa-ti spuna ce ai voie si ce nu.
andicu spune:
Neata!
Multumim de urari!
Nastasie, La multi ani fericiti si voua!
Menuet, felicitari pt Veverita "englezoaica"! Filip mananca pizza de la 1 an, dar modificata pt el..ii place la nebunie!
Mokika, da, Filip a facut pe la 10 luni aprox ..dr a zis intai pojarel(rubeola), dar se pare ca a fost roseola.
Legat de ROR o sa mai vb cu dna dr Sima, si daca ea ma incurajeaza sa-l fac complet, apropos de istoricul medical si constitutia lui Filip, cred ca o sa-l fac. Am citit si in Dr Spock despre asta si scria acolo ca sunt mult mai multe si mai grave urmarile in caz de rujeola decat cele secundare de la ROR..si ca bineinteles, depinde de copil(deci, din nou ajungem la "ce ti-e scris..")..
Fug ca trebuie sa-i dau tratamentul de mucos lui Filip si sa ma apuc de gatit...
Andreea de Filip Gabriel (27.06.2007)
Sarbatorile de Iarna 2008/2009, Filip la 1an
Asa cresc
Mokika spune:
De muuult ma tin sa raspund la o intrebare pusa acum cateva capitole de Madaluta si mereu uit ... intreba ceva legat de inlocuirea biscuitilor cu cereale la piureul de fructe. Eu ii pun in loc de biscuiti, 3 cereale de la Milupa (orez, porumb si tapioca). Amestec cerealele cu fructele si branzica.
Mav - am sunat la arhitectul recomandat, a fost extraordinar de dragut si mi-a oferit cateva informatii, dar ... din pacate activeaza in Bucuresti. Mi-a recomandat sa caut pe cineva de aici pentru ca exista riscul sa nu se poata deplasa de cate ori va fi nevoie ... chiar daca i-as asigura transportul ... si oricum lucrarea nu este atat de mare incat sa si merite ... (asta am concluzionat eu). Deci, mai cautam .... Mersi mult pentru ca mi-ai dat concursul
Teo a fost pe afara, prin curte asa ... putin la aer si acum are un chef de joooaacaaa. Si eu nuuuuuu..... Ii este foarte greu sa ma imparta cu cartile si cu calculatorul ..... Si Crina asculta muzica la maximum si canta si ea SI mai TARE ..... ma duc sa URLU putin la ea ca nu se mai poate....
roxy79ro spune:
LA MULTI ANI si de la noi cu intarziere.
Eu mai rarut pe forum dar cand am timp mai intru si mai citesc ce scrieti.
Pentru cele interesate de indemnizatia de 85 % am gasit un articol in Cuget Liber care poate va va ajuta sa stiti unde aveti de mers. Eu mi-am propus sa incep de maine demersurile, sa vedem daca va fi greoi sau nu.
http://www.cugetliber.ro/1231365600/articol/32713/a-inceput-recalcularea-indemnizatiei-de-crestere-a-copilului/
Patris Daciana
Pozici Patris Daciana
mamacita spune:
Citat: |
citat din mesajul lui docdecap jojo, eu stiam numai ceai cu lamaie si paracetamol la febra, sio am vazut ca ti s-a raspuns. e tare rau daca nu poti bea ceai de greata, imi aduc aminte senzatia... oscillo mai e bun, in general homeopatele si naturistele, incearca baie macar la picioare cu sare multa, desi nu stiu daca la tine sarea e indicata... medicul ce a spus? ca ar trebui sa aiba o opinie mai avizata, stiind si istoricul tau. febra sa ai mare grija sa nu faci, sa iei paracetamol daca se ajunge acolo. imi pare rau daca ca nu ti-am scris mai devreme, macar o vorba buna, dar sa stii ca m-am gandit la tine, o sa-ti scriu mai des! |
jojo,exact asa am gandit si eu: stiam de paracetamol,ceaiuri etc, ti se raspunsese,n-avea sens sa aparem toate ca un ecou sa repetam aceleasi lucruri. Despre sustinere nu incape vorba, este implicita si suntem alaturi de tine. Va si spusesem ca,din lipsa de timp,intervin rar si doar daca am ceva de adaugat. Parerea mea ferma este, si sa nu te superi pentru ca este spre binele tau, ca tratamentele chiar si pentru o raceala intr-o sarcina delicata cum este a ta nu se fac de pe forum, ci in stransa legatura cu medicul/medicii tai. Daca ei iti recomanda ceva, tu nu iei, iei homeopate dar fara sa stii exact dozele, mai venim si noi cu sfaturi dar necunoscand exact datele problemei, te supui la riscuri extreme. Eu la tine, ca medic al tau, as sufla si in iaurt; comunica-i daca nu poti tolera tratamentul prescris, ce dubii si neplaceri ai si stabiliti o conduita. Mai ai drum lung si trebuie sa ai grija de tine/voi.Bafta!
Mokika spune:
Sunt copil. Iata legile mele!
• Nu ma rasfata. Stiu foarte bine ca nu mi se cuvine tot ceea ce cer. Dar te incerc totusi !
• Nu-ti fie teama sa fii ferm cu mine. Eu prefer asa. Asta ma asaza la locul meu.
• Nu folosi forta cu mine. Asta ma obisnuieste cu ideea ca numai puterea conteaza. Voi raspunde mult mai bine daca sunt condus.
• Nu fi inconsecvent. Asta ma pune in incurcatura si ma face sa incerc sa scap nepedepsit, indiferent ce fac.
• Nu-mi face promisiuni. S-ar putea sa nu le poti tine. Asta ma va face sa-mi pierd increderea in tine.
• Nu raspunde provocarilor mele atunci cand spun sau fac lucruri care te supara. Voi incerca sa capat si mai multe „victorii”.
• Nu te supara prea tare cand iti spun „te urasc”.Nu cred ce spun, dar vreau sa te fac sa-ti para rau pentru ce mi-ai facut.
• Nu ma face sa ma simt mai mic decat sunt. Voi incerca sa-ti demonstrez contrariul purtandu-ma ca o „persoana importanta”.
• Nu face in locul meu nimic din ceea ce as putea as putea sa fac si singur. Asta ma face sa ma simt ca un copil si voi continua sa te folosesc in serviciul meu.
• Nu-mi menaja „relele obiceiuri”, acorda-mi cat mai multa atentie. Altfel nu faci decat sa ma incurajezi sa le continui.
• Nu ma corecta in public. Voi fi mult mai sensibil daca-mi vei vorbi bland intre patru ochi.
• Nu incerca sa discuti comportamentul meu in febra conflictului. Din anumite motive, auzul meu nu e foarte bun in acel moment, iar cooperarea mea e chiar si mai slaba. E mai bine sa actionezi asa cum este cazul, dar hai sa nu vorbim despre asta decat mai tarziu.
• Nu incerca sa-mi tii predici. Vei fi surprins sa constati cat de bine stiu ce e bine sau rau.
• Nu ma face sa simt ca greselile mele sunt pacat. Trebuie sa invat sa fac greseli fara a avea sentimentul ca nu sunt bun de nimic.
• Nu ma cicali. Daca o faci, va trebui sa ma protejez prin a parea surd.
• Nu mi cere explicati pentru comportarile mele gresite. Cateodata nici nu stiu de ce am procedat asa.
• Nu ma pedepsi prea tare. Ma sperii usor si atunci spun minciuni.
• Nu uita ca-mi place sa experimentez. Invat din asta, deci te rog sa te obisnuiesti.
• Nu ma feri de consecinte. Trebuie sa invat din experienta.
• Nu baga prea mult in seama indispozitiile mele. S-ar putea sa profit de faptul ca imi acorzi mai multa atentie cand sunt bolnav.
• Nu ma respinge cand pun intrebari cinstite. Daca o faci, vei constata ca nu te mai intreb si imi caut informatiile in alta parte.
• Nu-mi raspunde la intrebarile prostesti si lipsite de sens. Altfel, voi incerca mereu sa te agat de mine cu asemenea intrebari.
• Nu incerca niciodata sa arati ca esti perfect sau infailibil. Ma faci sa simt ca nu voi putea sa te ajung niciodata.
• Nu te teme ca petrecem prea putin timp impreuna. Ceea ce conteaza este cum il petrecem.
• Nu te teme daca eu sunt speriat. Voi deveni si mai speriat. Arata-te curajos!
• Nu uita ca eu nu pot creste fara o gramada de incurajari si intelegere, dar cateodata o apreciere, chiar castigata cinstit, este uitata. Mustrarea batjocoritoare nu.
• Poarta-te cu mine cum te porti cu prietenii tai; atunci voi deveni si eu prietenul tau. Tine minte: invat mai mult de la un model decat de la un critic.
Si, in afara de asta, te iubesc foarte mult.......te rog, iubeste-ma si tu in schimb!