Gravidute si mamici de Constanta (40)
Raspunsuri - Pagina 10
andicu spune:
Isi, la Filip tusea e productiva, se aude clar ca are secretii si cred ca si il zgarie in piept cand tuseste. Si tuseste mai des noaptea si cand se trezeste dimineata sau dupa somnul de pranz. Pe zi tuseste mult mai rar. Dar e si ragusit.
Am citit despre un remediu, ieri, 1 lingura suc lamaie + 1 lingura miere, amestecate, incalzite pe foc 10-20 sec, si administrate cu lingurita de 3-4 ori/zi, caldut, nu fierbinte. Daca mai stii ceva naturist, cu ceapa, etc..zi-mi, te rog , ca mai aveam alternativa de comprese cu apa si spirt invelite in prosop si puse pe piept-exclus! ca nu sta cu ele nici cand doarme! Aaa, si Prospan ii dau si eu pt tuse.
Cat despre retetele de branza-crema si pasta de ficat , le-am notat si zilele astea fac sigur!
Lulu, ma bucur ca Luca e bine!
Tania, saru'mana mult! fug maine!!! cat despre imunitate, am inceput sa-i dau 1 data/sapt si Echinaceea.
Dr noastra si de familie si pediatru e Anca Sima. F draguta si medic bun. Imi placea si inainte, cand era doar dr nostru de familie, dar de cand il am pe Filip am descoperit ce mult imi place! si Lulu si Madaluta acum, cred ca si Mokika, tot la ea merg cu copiii.
Andreea de Filip Gabriel (27.06.2007)
Sarbatorile de Iarna 2008/2009, Filip la 1an
Asa cresc
andicu spune:
Citat: |
citat din mesajul lui nastasie multumesc pentru urari.insa acum nu-mi arde.avem iar probleme cu dintii.am uitat sa va zic ca noi am facut carii de biberon si mergem regulat la dentist.e groaznic.insa acum nu am avut incotro si suntem pe antibiotic si panadol, dar nu-l lasa deloc.se chinuie ingrozitor sa pape ceva tare.ieri am avut noapte alba, azi l-am tinut acasa , la pranz nu a dormit deloc.sunt disperata.cand il vad cat se chinuie si ma dau cu capul de pereti cat am gresit nestiind ca se va ajunge aici.nici de scos(ce a mai ramas) ca e mai mult numai gingia nu putem ca riscam sa-i afectam pe cei definitivi.tot sper sa-i schimbe cat mai repede sa scapam de astia de lapte.e groaznic.sunt un pachet de nervi.nimic nu-mi iese si am constiinta incarcata. imi pare rau de jojo, nici eu nu ma pricep prea mult la medicamente.si nu dau sfaturi.ii doresc multa sanatate. am sa revin cand sunt mai linistita.acum nu-mi arde de nimic.daca as putea sa dau timpul mai repede inainte macar 1 an sa scapam de problema asta. lulu, mananca bine luca.si sa stii ca uite si razvan a fost mancacios de mic si acum e la fel.face urat daca nu ii dai de mancare.si mananca non stop si zice la lume ca el nu primeste nimic de mancare acasa. adriana&razvan-mihai 01.11.2004 varsta lui razvan |
Imi pare rau ca se chinuie asa Razvan! mi se pare cumplit, cred ca cel mai rau, sa te doara dintii! si eu am probleme cu dantura, adulta fiind si as prefera sa ma doara orice altceva decat dintii! va doresc sa scapati repede de dureri!
Aaa, si e foarte tare faza cu "lui nu-i da nimeni de mancare acasa!"
Asa cresc
mamacita spune:
citat din mesajul lui isidora Intotdeauna m-am simtit oarecum stanjenita in a da sfaturi medicale mai ales ca pe forum activeaza 2 medici pe putin...Iar in situatia ta cu atat mai mult...Numai ca am pierdut din vedere ca medicii pot sau nu sa fie pe faza si omul risca sa ramana fara raspuns,fie el profesional sau nu....Asa ca pe viitor ma bag fie ca primesc rosii sau doar completari ...Eu oricum retinusem raspunsurile Andreei si ale Taniei si am crezut ca ti-au folosit... |
Nu este corect medical sa acorzi consultatii virtual, prin telefon sau mai stiu eu prin ce alt mijloc in afara celui direct decat cand cunosti toate datele despre pacient si trecutul sau medical, altfel faci mai mult rau decat bine, nemaivorbind ca este de preferat sa fii de specialitate (ginecologul, cardiologul, internistul, medicul de familie sau homeopatul ar fi fost mult mai indicati). De aceea o sfatuisem pe jojo sa se adreseze cel putin unuia din acestia. La ce mi-a relatat Mav pe forum despre simptomele lui jojo, insist cu acest sfat.Poti sa culpabilizezi pe cine doresti pe acest forum, dar asta nu inlocuieste vizita la 1,2 ,x medici pana te simti in siguranta.
mocutza spune:
Multumesc MAV SI ANDREB pentru ca impartasesc munca de documentare aici.
ANDICUle sanatate multa va doresc!!.Dar poate imi explici,despre ce e vorba in dosarul de revenire la serviciu????
ISIDORA bune retete...dar puteai sa completezi pentru copilasi si mamici mancacioase
NASTASIE imi imaginez prin ce trece......eu de la 4 ani am mers la stomatolog si imi aduc si acum aminte ce dureri aveam.
AAAA SI SA NU UIT CE VROIAM SA INTREB.......CUM ARATA GINGIA IN ERUPTIA DENTARA?????????????????????????????????????????
???????????????????????????????????????
dadi_t spune:
citat din mesajul lui andicu Isi, la Filip tusea e productiva, se aude clar ca are secretii si cred ca si il zgarie in piept cand tuseste. Si tuseste mai des noaptea si cand se trezeste dimineata sau dupa somnul de pranz. Pe zi tuseste mult mai rar. Dar e si ragusit. Am citit despre un remediu, ieri, 1 lingura suc lamaie + 1 lingura miere, amestecate, incalzite pe foc 10-20 sec, si administrate cu lingurita de 3-4 ori/zi, caldut, nu fierbinte. Daca mai stii ceva naturist, cu ceapa, etc..zi-mi, te rog , ca mai aveam alternativa de comprese cu apa si spirt invelite in prosop si puse pe piept-exclus! ca nu sta cu ele nici cand doarme! Aaa, si Prospan ii dau si eu pt tuse. Cat despre retetele de branza-crema si pasta de ficat , le-am notat si zilele astea fac sigur! Lulu, ma bucur ca Luca e bine! Tania, saru'mana mult! fug maine!!! cat despre imunitate, am inceput sa-i dau 1 data/sapt si Echinaceea. Dr noastra si de familie si pediatru e Anca Sima. F draguta si medic bun. Imi placea si inainte, cand era doar dr nostru de familie, dar de cand il am pe Filip am descoperit ce mult imi place! si Lulu si Madaluta acum, cred ca si Mokika, tot la ea merg cu copiii. Andreea de Filip Gabriel (27.06.2007) Sarbatorile de Iarna 2008/2009, Filip la 1an Asa cresc |
Hai sa-tii raspund tot eu.. ca se pare ca ma mananca mana....Iti recomand un decoct de ceapa cu nuca...desi parerile sunt controversate(ceapa este expectorant,iar nuca prin iod este inhibant al tusei...amestecate-n-ar fii indicat)...la miine este verificat pe copii si ...pe altii
Se iau 5 cepe (potrivite ca marime), se curata de mustati se spala sub jet de apa si se cresteaza in cruce si cu tot cu foi se pun intr-un vas cu un litru de apa. se adauga 5 nuci care au fost la randul lor spalate si crapate putin. Se fierbe pe foc pana se evapora apa la jumatate chiar mai mult si se obtin maxim 1 cana jumatate de decoct strecurat. Se da in functie de varsta:
-intre 1 an si 3 ani cate o canuta de 150ml pe zi in transe de 6-7 ori cate o lingurita doua caldut...la interval de cate jumatate de ora.(eventual la temperatura camerei)...a.... am uitat se pune dupa gust putina miere...
-dupa 3 ani se aj8unge la 1 cana(250ml)-de decoct dat in 5-6 transe
-La copii mari si adulti maxim 2 cani de decoct pe zi, timp de 3 zile...daca nu cedeaza...e mai grav...la medic...
Adriana, offf tare rau e... din pacate abia pe la 7 ani apare dentitia noua...o sa va chinuiti un pic....tb insa sa ai grija sa o iei de la inceput cu igiena dentara...fff stricta...sa stii ca aceasta conteaza doar daca ai probleme...am fetele asa de deosebite: Andreea a avut mereu pb cu dantura(mai ales cea de lapte).Am controlat-o pe cea noua cu suplimente de flor si igiena fff stricta.Bianca in schimb are dantura perfecta si nu-ti spun cate dulciuri mananca(nesupravegheata mai ales). Ce am evitat intootdeauna: dropsurile...sunt agresive pt smaltul dintilor...Sanatate multa si sa treceti cu bine peste....
Tania cu Andreea(14 sept'96) si Bianca (14 febr'04)
Noi!
Blogul lui Mihaita
Ce nu poti controla...evita!
nastasie spune:
stiu, fetelor e groaznic.este efectiv numai gingie in partea de sus.primii 4 dinti de sus nu mai sunt decat daca te uiti cumva se mai vad radacinile retezate , care sunt la nivelul gingiei.restul sunt si ei mancati.face des puroi insa o singura data am ajuns la abces pentru ca, canalele se infunda cu mancare si atunci mancarea se infecteaza si tot asa.am facut radiografie si se vad mugurii.se pot scoate ce a mai ramas dar nu acum, e inca mic, si se face cu anestezie generala la chirurgie.cel putin asa mi-a zis dr.dar nu am fost de acord.partea de jos arata bine si dintii au fost frumosi de la inceput spre deosebire de cei de sus care nu au crescut mult.au fost mici.eu tot trag sperante ca poate daca i-au iesit dintii devreme sa-i schimbe si devreme.
in ceea ce priveste mancarea are cateva feluri de mancare pe care nu le mananca insa nu prea.de gradinita zice ca ii da doar marti si miercuri de mancare sau ca la gradi ii da mamaliga goala.
multumesc mult ca sunteti alaturi de mine.e un sprijin in plus.sunt la capatul rabdarii azi, sunt nedormita ca si el de altfel.ma doare la culme sa vad ca macar il lasa un pic durerea.maine avem iarasi programare la dentist ca pleaca dr pana pe 2 febr.sper sa ne treaca si sa nu mai avem nevoie de ea cat e plecata.macar sa-i mai curete un pic canalele si dintii.nu ma mai lasa acum nici in partea de jos sa-l spal cu periuta, incerc sa-l sterg cu fase sterile si pasta de dinti.nu a mancat niciodata foarte multe dulciuri cand si cand cate un 7days.totul se trage de la biberon ca daca stiam preferam sa urle mai din timp decat sa urle acum de durere.
revin un pic mai tz
adriana&razvan-mihai 01.11.2004
varsta lui razvan
nastasie spune:
citat din mesajul lui mocutza Multumesc MAV SI ANDREB pentru ca impartasesc munca de documentare aici. ANDICUle sanatate multa va doresc!!.Dar poate imi explici,despre ce e vorba in dosarul de revenire la serviciu???? ISIDORA bune retete...dar puteai sa completezi pentru copilasi si mamici mancacioase NASTASIE imi imaginez prin ce trece......eu de la 4 ani am mers la stomatolog si imi aduc si acum aminte ce dureri aveam. AAAA SI SA NU UIT CE VROIAM SA INTREB.......CUM ARATA GINGIA IN ERUPTIA DENTARA????????????????????????????????????????? ??????????????????????????????????????? mocutza Andreea Alesia 27.07.2008 |
asa arata gingia de sus, nu prea se vede bine, dar mai are ceva din canini, iar jos dunt toti acolo, unul nu e tocit.nu prea se vede bine in poza.o sa atasez 2 poze:
http://s124.photobucket.com/albums/p28/nastasie_adriana/?action=view¤t=P1030762.jpg
http://s124.photobucket.com/albums/p28/nastasie_adriana/?action=view¤t=P1030104.jpg
adriana&razvan-mihai 01.11.2004
varsta lui razvan
AndreB spune:
pentru tusea lui Filip
http://www.google.ro/search?hl=ro&q=sirop+expectorat+din+ceapa&btnG=C%C4%83utare&meta=
http://www.terapeut.ro/commerce/sirop-muguri-brad-propolis-p-1203.html pe acesta il bea si Matei care isi face fundul praf de bubite de la orice alt expectorant
remedii potrivite si pentru Jojo
http://www.formula-as.ro/2007/793/medicina-naturii-44/leacuri-de-toamna-8623
Mama lui dom' doctor (?) Matei (5 nov. 2007)
Special Matei http://www.moblyng.com/watch/33Oo9nuMF1
Album Matei http://family.webshots.com/slideshow/562151171ZHVSEO
Matei la fotograf http://home-and-garden.webshots.com/slideshow/565482382Dpsuvf
mocutza spune:
Draga NASTASIE m-am uitat la poze si...off....ce cumplit......eu aveam doar carii.....ca spargeam bomboane.....la greu
INSA EU INTREBAM DE ERUPTIE DENTARA LA BEBELUSA MEA DE 5 LUNI SI 3 SAPTAMANI......CRED CA VOR SA IASA INCISIVII LATERALI SI AM INTREBAT IN IDEEA DE A MA LAMURI CINEVA .....DESCRIINDU-MI CUM ARATA GINGIA INAINTE DE.......marea dintaiala!!!!
AndreB eu ii dau piticului meu extract de muguri de brad ...GEMOTERAPIC.Si are acelasi efect.Iar pentru convalescenta , o luna dupa raceala :extract muguri de brad, extract de coacaz negru si extract din mladite de maces.Bineinteles dupa indicatia medicului si adaptat varstei.Daca gasesti un medic cu specializare in GEMOTERAPIE pt o combinatie de plante in vederea imunizarii, merita sa mai incerci SI ASTA...
andicu spune:
Va multumesc de sfaturi.
O sa-i fac maine fiertura de ceapa cu nuci.
Mocutza, la eruptie, gingia e umflata si se vede alb, practic se vede varful dintisorului care sta sa iasa. Inainte de eruptia iminenta gingia poate fi si rosie, dar sigur umflata.
Asa cresc