Gravidute si mamici de Constanta (40)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andicu spune:

Salutare.

Noi nu prea stam grozav. A fost dna dr ieri si se pare ca Filip a facut faringo-bronsiolita (sau asa ceva). A facut si febra peste noapte,38.5, tuseste ingrozitor si se aude haraiala, il si doare cred, in piept, ca il apuca jalea cand ii vine sa tuseasca. I-a dat antibiotic, a zis ca n-are incontro, ca nu arata bine deloc in gat si cum se aude..i-a mai dat Biotics Baby pt antibiotic(Augmentin Bis), Ketof, Fluimucil, Aerius (parca-trateaza rinitele alergice).
Sper ca azi sa se simta efectul la antibiotic ca tare mila mi-e de el cum se chinuie! Sunt si un pic ingrijorata, ca nicioadata nu s-a imbolnavit asa rau!
Am vorbit si despre ROR, mi-a zis ca ea pregateste copilul cam cu 3 luni inainte, ne-a dat ceva homeopat, sa incep sa-i dau cum se face bine si pana la vaccin, se cheama ceva cu Siliciu..(sunt la servici si nu mai tin minte denumirea) si Thuja cu 3 zile inainte si dupa. A zis ca o sa-l facem prin martie si nu crede ca o sa aiba efecte secundare (ea facea numai antirujeolicul pana s-a scos de tot si i-a obligat sa-l faca asa, Priorix se cheama). Mi-a mai zis ca si ea e intre tabere, dar ca e mult mai riscant sa faca rujeola decat sa ne temem de efectele de la ROR. Si ca din 300 de copii vaccinati, are 2 cu autism, unul de 8 ani si 1 de 5 ani, dar nu poate afirma ca e de la vaccin. Asta e! o sa ma tin de ce spune ea si o sa i-l fac in martie!

Lulu, sfatul meu: du-te la dna dr cu Luca ( sau sun-o si roag-o sa vina sa-l vada)! uite, eu am tratat superficial raceala lui Filip si acum a coborat in piept! daca il vedea din prima cred ca nu ajungeam aici!
Vorbeai de mic dejun: Filip bea lapticul de dimineata, cateodata cu cereale (cam 300 ml- pe la 7.30-8.30, depinde cum se trezeste), apoi pe la 10.00-10.30- cereale integrale fara lapte ( le rontaie) sau soldatei cu unt si sunca de pui(eu ii dau Forzoso, dar rar, cam 1-2 ori/sapt) sau cascaval, sau omleta (la tigaie, doar cu un strop de ulei de masline)-cu branza, rosii , sau mandarina/mar/banana-bucatele + biscuiti..
AndreB. am notat info despre dr ORL, multumim! ce face Matei?
Roxy si Mav, multumim pt detaliile privind CIC!
Eu am iesit taman in decembrie , asta e! dar ma intreb daca s-a modificat ceva la suma aia de 100lei+200lei ai copilului, care ne revin daca muncim mai devreme de 2 ani?! stie cineva??

Aa, si mai am o intrebare: eu nu am apucat sa depun dosarul de revenire la servici (aia au intrat din 22 dec in concediu ),mereu il uit acasa cand plec dimineata spre servici! maine cred ca imi vine iar indemnizatia intreaga, ce ma fac? o primesc si apoi trebuie sa dau banii inapoi? sau nu o ridic deloc?doar ca raman si fara cei 200 lei ai copilului!!

Mada, ce mai faceti? mi-e dor de voi!!!
Angi, cand iti repari netul!!! ce face Pupi?? si de voi mi-e dor!

Andreea de Filip Gabriel (27.06.2007)

Sarbatorile de Iarna 2008/2009, Filip la 1an
Asa cresc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

Andicule, am fost la Dr Sima de dimineatza ,l-a vazut pe LUCA .E ok .Ce sa zic ,ma repet ,mereu am avut incredere in ea( si mereu a fost ok) si merg pe mana ei .

Alina ,mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)
www.flickr.com/photos/15354374@N06/show/

"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"

Mergi la inceput

ISI , hidrastis canadenis, ce dilutie si cate granule /zi ?

"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AndreB spune:

din eperientele mele virale (de adult):

pentru dureri in gat cel mai bine au mers Voseptol V (din plante), Propolets (propolis cu vit C) si Propolis cu vit C de la Mark

pentru nas infundat: olinth si apa de mare Marimer

pentru expectorat: Prospan-ul (extract de iedera)

pentru Jojo am mai gasit asta: http://sanatate.jurnalul.ro/articole/117316/remedii-blande-in-timpul-sarcinii.html

Mama lui dom' doctor (?) Matei (5 nov. 2007)

Special Matei http://www.moblyng.com/watch/33Oo9nuMF1

Album Matei http://family.webshots.com/slideshow/562151171ZHVSEO

Matei la fotograf http://home-and-garden.webshots.com/slideshow/565482382Dpsuvf

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns isidora spune:

Lulu,hidrastis-15 ch,3 granule de 3 ori/zi.

Idei de mic dejun pt. copilasi mancaciosi:

Pateu de casa :

Jumatate de kg. ficat de pasare + 2 cepe medii se pun la fiert intr-o oala cu capac,in zepter iese super dar puteti incerca si in tuci sau tefal,cu putina apa ,putin ulei si sare.Daca il faceti pt. voi puteti adauga piper,vegeta daca folositi...Cand ceapa e fiarta ,ficatul nu mai incape indoiala,se adauga 2 oua intregi si se mai lasa pana se fierb si acestea.Se da de pe foc si se lasa la racit.Dupa,se aduga unt;eu folosesc cu 65%grasime si pun un pachet de 200gr. pt. ca nu-mi place gustul f. pregnant de ficat.Voi puteti pune jumatate de pachet.Se mixeaza impreuna pana se face pasta.E tare bun ...

Branza almette in casa:

Iau 500 gr. branza de vaci-mi-o aduce mama de la Suceava sau o iau din piata Brick-ghereta nr. 9,de la o doamna din Veresti-satuc de langa Suceava,si o mixez cu jumatate de pachet de unt ,vreo patru linguri smantana slaba,adaug sare,codite de ceapa verde ,taiate marunt + marar proaspat tocat.Daca faceti pt. voi merge si putin piper.
P.s:folosesc doar branza de asta pt. ca e mai grasa,nu e acra,apoasa...La fel de buna e orice branza care provine din zone inalte,deal,munte...

Pofta buna! Sper ca m-am facut inteleasa...daca nu intrebati!

Andicu ,imi pare rau...Sanatate multa si sa va refaceti repede!

Mergi la inceput

ISI, la pateu:
"Cand ceapa e fiarta ,ficatul nu mai incape indoiala,se adauga 2 oua intregi si se mai lasa pana se fierb si acestea"
...adaugi oua intregi ? adik dupa ce s-a fiert si ficatul si ceapa ,adaugam oua fierte si mixam totul?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns isidora spune:

Andicu,tusea lui Filip e doar noaptea sau si in timpul zilei?
Seaca ,productiva? Provocata de secretii? Daca nu se linisteste,iti pot spune remediile pe care le folosesc eu cu succes in combaterea tusei atat la Isi cat si la Ioan,recomandate de homeopat evident.
Dar la tratamentul pe care il are s-ar putea sa cedeze daca nu-i alergic...La iSIDORA astea erau flori...ajungeam la hidrocortizon...Numai bine va doresc!Pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dadi_t spune:

Citat:
citat din mesajul lui andicu

Salutare.

Aa, si mai am o intrebare: eu nu am apucat sa depun dosarul de revenire la servici (aia au intrat din 22 dec in concediu ),mereu il uit acasa cand plec dimineata spre servici! maine cred ca imi vine iar indemnizatia intreaga, ce ma fac? o primesc si apoi trebuie sa dau banii inapoi? sau nu o ridic deloc?doar ca raman si fara cei 200 lei ai copilului!!

Mada, ce mai faceti? mi-e dor de voi!!!
Angi, cand iti repari netul!!! ce face Pupi?? si de voi mi-e dor!

Andreea de Filip Gabriel (27.06.2007)

Sarbatorile de Iarna 2008/2009, Filip la 1an
Asa cresc

Andicu, imi pare tare rau pt. filip...mare grija... trebuie crescuta musai imunitatea...ti-am dat cateva exemple. Sanatate multa....lasa ca acum o sa-si faca efectul antibiotuicul...din experienta mea <vasta> avuta cu Anduta...mi se pare ff bun tratamentul pe care ti l-a dat pediatra...la cine mergi?
Legat de indemnizatie... poti ridica banii si-ti vine acasa o hartie sa-i rambursezi cam dupa 1-2luni.Dar pt ca dosarul nu l-aidepus de la inceput banii ii vei lua procentual de la data la care depui dosarul....fugi fuguta si depune-l...

Tania cu Andreea(14 sept'96) si Bianca (14 febr'04)

Noi!

Blogul lui Mihaita

Ce nu poti controla...evita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nastasie spune:

multumesc pentru urari.insa acum nu-mi arde.avem iar probleme cu dintii.am uitat sa va zic ca noi am facut carii de biberon si mergem regulat la dentist.e groaznic.insa acum nu am avut incotro si suntem pe antibiotic si panadol, dar nu-l lasa deloc.se chinuie ingrozitor sa pape ceva tare.ieri am avut noapte alba, azi l-am tinut acasa , la pranz nu a dormit deloc.sunt disperata.cand il vad cat se chinuie si ma dau cu capul de pereti cat am gresit nestiind ca se va ajunge aici.nici de scos(ce a mai ramas) ca e mai mult numai gingia nu putem ca riscam sa-i afectam pe cei definitivi.tot sper sa-i schimbe cat mai repede sa scapam de astia de lapte.e groaznic.sunt un pachet de nervi.nimic nu-mi iese si am constiinta incarcata.
imi pare rau de jojo, nici eu nu ma pricep prea mult la medicamente.si nu dau sfaturi.ii doresc multa sanatate.
am sa revin cand sunt mai linistita.acum nu-mi arde de nimic.daca as putea sa dau timpul mai repede inainte macar 1 an sa scapam de problema asta.
lulu, mananca bine luca.si sa stii ca uite si razvan a fost mancacios de mic si acum e la fel.face urat daca nu ii dai de mancare.si mananca non stop si zice la lume ca el nu primeste nimic de mancare acasa.

adriana&razvan-mihai 01.11.2004
varsta lui razvan

Mergi la inceput

nastasie ,e tare Razvan ! Asa este si LUCA , ma duce d emana la bucatarie ,trage de frigider si incepe MAMA PAPA .Noi ascundem fructele ,mai ale seara,ptr ca el ar manca non stop fructe si paine de casa .La pufuleti ,dulciuri atenteaza daca prinde ,dar nu prea prinde mai deloc ,dar daca vede o fructa langa ...alege fructa.Ma rog la Dumnezeu s ail tina asa mancacios mereu .Nu mananca in cantitati mari ,dar cand se pune la masa nu face mofturi( nici nu prea i-am dat ocazia ,cand am inceput diversificarea nu ii ofeream alt fel de mancare daca facea nazuri ,lapte,lapte ,lapte ...)Si acum ,daca incep fitzele, il ridic de la masa.Sunt o mama capcauna ,asta este .

Mergi la inceput