Fulguleti de nov-dec 2006 (206)
Raspunsuri - Pagina 9
Donia spune:
dianarus, la eliptica ard in zilele bune (rar) si 300 calorii... altfel ma multumesc si cu 180-200... ba chiar cu 150... macar stiu ca am incercat, ca am miscat, macar putin
Cand mergeam la sala mi s-a spus ca pentru a mentine o stare buna a sistemului cardiovascular e bine sa facem ceva exercitii cardio (eliptica, alergat, mers in ritm rapid, bicicleta) minim 20 de minute de 3 ori pe saptamana. Si asta a fost telul meu pentru o perioada... dar in ultimul timp trag de mine sa ajung acolo, fac la inceput 10-12 minute, apoi cresc la 15, apoi la 20, cand sunt in forma 30... deci la mine se pune mai mult problema de rezistenta in timp, ca nu sunt deloc in forma.
Tu te-ai apucat de eliptica? Poate ma stimulezi si pe mine sa incep din nou.
Iar cu dieta, pentru inceput ar fi extraordinar sa incepi sa notezi tot ce ai mancat si baut in cursul unei zile... asta pentru 3 zile pana la o saptamana. Ar fi bine ca la sfasitul fiecarei zile sa calculezi cate proteine si cate calorii ai consumat, si pentru asta iti pot da un tabel care sa te ajute:
http://www.ntwrks.com/~mikev/chart1a.htm
Daca gasesti informatiile astea pe etichetele produselor e cu atat mai usor, dar de exemplu la fructe sau legume e mai greu, in tabel gasesti si date despre ele. Sau poate ai alte tabele mai bune, poti sa cauti pe google. In tabel ai la cantitate trecut 1 cup, asta inseamna cam 240 ml.
Asa... primele 2-3 zile vor fi mai grele, dar crede-ma ca merita. Exercitiul asta te invata foarte, foarte bine sa mananci ceea ce ai nevoie si sa stii cum sa nu depasesti limitele.
Parca ti-am calculat care e necesarul tau de proteine si calorii, nu? E foarte interesant sa vezi cat si ce ai nevoie si ce consumi in realitate.
Si mai vorbim oricand despre subiectul asta, eu continui cu regimul.
mamaana, am ramas cu bradul in casa, am ratat colectarea ... las ca il facem bucati in curte si-l dam altadata, citeam ca prin februarie mai vin o data.
Vine frigul, asa-i? Pe la noi se anunta -14, -18... brrr....
chinico, dai voie sa pap pe Bea cu lingurita? Maaaama, ce dulceata de copil!
Nu te superi daca spun pas la tratament "nu stiu la ce ajuta, in afara de faptul ca ma ustura fruntea si-mi dadeau lacrimile nu mai tin minte mult"... ca nu suna prea incurajator ... si sa nu mai dispari cu saptamanile, lunile (ai voie doar cu zilele)
Si pe acelasi ton, a_dejuleeee, hai vino iar...!!!!!!!! Uite si o dedicatie, daca tu poti sa rezisti la asa ceva, eu nu stiu ce sa mai zic...
dianocica, pai 54 cred ca are dumnealui la basca, cum o sa aiba si d la fel??? Si in alta ordine de idei, ca tot ne-ai facut pofta de vazut d, spuneai ceva de niste filmulete?
acs, eu cred ca nu-i problema ca bea lapte... poate asta are nevoie acum. Bine ca stie sa ceara... Cristi isi ia singur din frigider, ce bine ca au crescut
kikineata, ce pustoaica esti cu noua coafura! Imi place cum iti sta si cu culoarea.
Na gata ca v-am speriat destul cu logoreea, parca vad ca de sprietura iar nu mai scrie nimeni pana maine
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
Donia spune:
Adevarul e ca si eu m-am speriat de cat am scris ... dar imi fac totusi curaj sa mai postez ceva.
Citat: |
citat din mesajul lui mamaana donia ghici ce citesc eu acum 'sense and sensibility' - am gasit la costco anul trecut editii 'de lux' din cele cu auriu pe margine abia astept sa-mi cumpar si un corp de biblioteca pentru living room |
mmmm, te delectezi cu editii de lux... daca le vedeam nu cred ca puteam sa rezist! Desi anul trecut de ziua mea am primit o carte mare, mare care contine toate romanele lui Jane Austin, le-am citit si eu pentru prima oara in engleza... si mi-au placut, au un farmec anume cu expresiile specifice perioadei.
Insa Mandrie si Prejudecata nu pot sa o citesc decat din cartea pe care am citit-o prima data, acum... o suta de ani Cartea e ingalbenita, i se desprind toate paginile, dar aia e cartea, stiu ce urmeaza cand dau pagina, am poza in cap cu anumite paragrafe si pozitia lor pe pagina... boala grea!
Lavinia, spor cu mutarea! Va mutati singuri?
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
iulia-stefy spune:
Salutare!
Sunt necajita ca Stefy e ... cu febra mare. Ieri cand am fost s-o iau de la cresa mi-a spus asistenta ca la trezire, la 15.30 avea 39.2 Aseara la 20 avea 40.0 Am vorbit cu pediatra, i-am dat antitermice si astazi mergem sa o vada. Banuiesc si de unde. Duminica am fost intr-un supermarket si un.... nu pot sa-l numesc a stranutat direct pe ea. Eu zic ca itai dde toate pui mana la gura, apoi, eu cand sunt virusata nu ma duc unde-i lume mai multa sa dau si la altii. Consider ca astea sunt lucruri ce tin de educatie. Nu as vrea sa ajung sa nu mai duc copilul nicaieri de frica sa nu-l imbolnavesc, pentru ca exista altfel de oameni.
shoshika, din experienta mea, medical in primele 6 luni de cand te-ai intors la job, mare lucru bani nu iei pe el, pentru ca iti calculeaza cu 500RON perioada cat ai stat acasa...cei doi ani. Vorbim pe mess. Poate se descurca mama ta cu el.
Multa sanatate lui Tudor si tie putere sa treci peste asta.
acs, mie mi-a spus pediatra candva, ca ar trebui sa existe un echilibru intre calciu si fier. Daca are prea mult calciu, pierde fierul si ca necesarul de lactate zilnic ar fi de 500 ml lapte sau echivalentul alte produse lactate. Asta era pe la un an, acum nu mai stiu. Insa mi-a spus clar ca trebuie sa bea si apa, ceai nu doar lapte.
Kiki, dar ce freza.... arati... de 20 de ani....
ramsan, multumim pentru aprecieri, dar inca nu le meritam. Lucram de zor, dar inca n-am ajuns la performanta Crinutei si a Gargaritei. Garga mai face puzzle, nu Stefy. Ea merita aprecierile.
Lavinia, spor la mutat.
Donia, mutumesc pentru sfaturile legate de discutiile cu copiii. Eu mai am multe de invatat.
vacanta la mare
Poze din august-septembrie
Poze din Copou
Lacramioara (08.12.1975) mamica Stefaniei Iulia (05.12.2006)
Yagmur spune:
Buna dimineata,
Va multumesc din suflet pentru sustinerea voastra... chiar imi prinde bine.... vorba Dianocicai, eu abia astept sa imi petrec timpul cu Luca..... imi facusem planuri ptr saptamana viitoare dar bineinteles ca mai stau o saptamana ca s-a prins noul sef ca habar nu are cum sa faca rapoartele lunare .
Si astept sa vad ce se intampla din februarie cand ar trebui sa inceapa concedierea colectiva..... si stau relaxata pentru ca legal sint oarecum protejata.... nu stiu daca cei de la HR stiu asta ca sint cam varza, dar exista anumite conditii sa zicem sociale pentru parintii singuri.... daca legal sint protejata nu voi inchide gura...mai trebuie sa intreb in stanga si in dreapta....
Sint calma, mult mai calma decat se asteptau colegii mei vechi din firma.. ei credeau ca aceasta firma pune accent si pe oameni, nu doar pe profit. Eu sint cea mai veche, am muncit multe luni crezand in acest proiect, mai mult voluntar decat platit.. in fine, poveste lunga nu va plictisesc.
Luca se simte mult mai bine.... a inceput iarasi sa manance, semn bun avand in vedere ca a fost prima oara cand pur si simplu a refuzat mancarea... mai ales la enterocolita nu a mancat nimic 2 zile....
Laura, Luca e la fel, vrea sa faca totul singur si daca incerc sa-l ajut jap-jap primesc . Dar macar nu mai este atat de nervos, crizele de dat cu capul si tavalit exista, dar sint mult mai rare... recunosc ca si eu sint mult mai calma, cred ca am invatat cum sa le gestionez.... acum mai ramane sa vedem cum facem cu palmele care le da la lume... problema este ca e tare mandru de asta: cum intru pe usa fuge la mine si zice: bataie, Limpia
Rabdare, rabdare si multa empatie...
Fug dar revin..
Pup
Yagmur - mami de Luca (19 decembrie 2006) varsta Luca
danutz spune:
Salutare!
Tot acasa Donia si tare bine mai e!!!
Dupa cat ai scris eu cred ca te simti deja mai bine, nu-i asa?!!!
Va admir rau pentru mobilizare si ambitie in chestia aia cu elipticele si altele similare. Eu nu am fost in stare de asa ceva in viata mea!
Si aoleo, -18?!!! Valeleu, eu zicea ca la -10 e frig de crapa pietrele!!!
Yagmur, foarte bine ca esti calma si increzatoare. Si mai bine daca-ti cunosti drepturile, gasesti tu un avocat ceva care sa te sfatuiesca cum e mai bine, daca si legea e de partea ta, go for it! Noi iti tinem pumnii!
Kiki, e mortala freza, parca esti o pustoaica asa!
Apropo de olita, tot imi spunea bona ca ea il pune pe olita de 3 ori/zi si ca de obicei, de 2 ori si face. Ei, il pun si eu tot cam de 3 ori/zi, nu a facut niciodata, am reusit numai sa-l enervez! Adika de stat sta, da' cred ca sa-mi faca mie placere sau in ciuda, dupa 2-3 minute se ridica si incepe sa rada la mine smechereste!!! Sa inteleg ca abordarea e gresita?! Ceva ideei?
lizzy spune:
donia, nu, nu stiu necesarul de proteine si calorii pt mine, pt ca nu m-a interesat subiectul, deci nu ti-am dat greutatea. 60kg, inaltime 1.60. ce mai trebuie sa-ti dau?
Sunt PUTERE si IUBIRE pentru pretioasa Emma, in fiecare zi, ora 13
Marc 2 si Ianis 4 - Poze cu muschetari
lizzy spune:
si tot pt donia... scuze, dar azi numai atat apuc, in egoismul meu
am inceput sa pedalez de vreo 5 zile, cred. am inceput cu 50 de calorii ca mai mult nu duceau plamanii arsi de tutun. da, fumez zilnic la birou. de fapt fumam zilnic. acum sunt in a 11-a zi fara tutun. nu ma las de fumat efectiv (sau cel putin nu-mi propun asta). dar ma trezesc in fiecare zi si-mi propun simplu "azi incerc sa nu fumez". si functioneaza si pt ca nu mai fumez de cateva zile am reusit sa cresc treptat de la 50 la 200 de calorii o tura de bicla. si ma intrebam daca 200 la o tura e ok, sau e absolut insuficient . fac numai 1 data pe zi, seara pe la 6-7, cand se joaca alin cu copiii si eu ma sui pe bicla
deci, punem target la 300? dam raportul zilnic? pe mess de ex ca e off-topic
Sunt PUTERE si IUBIRE pentru pretioasa Emma, in fiecare zi, ora 13
Marc 2 si Ianis 4 - Poze cu muschetari
ramsan spune:
dianocica, donia aveti toata admiratia mea pentru ce doriti voi sa faceti pentru sanatatea voastra pe anul acesta.
Rares - puiutul mamei (8 nov. 2006)
bamboletta spune:
Salutare
Antonia e bine de sambata dimineata nu a mai facut febra,am scapat fara antibiotic dupa 3 zile de febra,a avut rosu in gat,acum doar ii mai curge nasul in rest e bine
mai devreme i-am taita unghiile capritei acum mi le taie ea mie
intr-o zi vb cu sotul si ii spunea de o proasta de la posta care ma enervase...ce credeti ca spune acum antonia cand se enerveaza? poasto
azi am programare pt varice la alt medic...sa vedem cu sta treaba
Caprita nu prea mai vrea sa bea lapte..bea maxim 400 ml pe zi
Yagmur-o sa fie bine...tinem pumnii sa gasesti un job asa cum iti doresti
Dandusa-ce scumpa e Crinuta cum canta stie sa faca si puzzle bravo
Donia-multa sanatate cum te mai simti?
Kikineata-iti sta f bine cu noua tunsoare ,garga ce mai face?multa sanatate
Chinico-ce printesa scumpa ai
Shoshika-ce mai face tudor?multa sanatate
Lavinia-spor la mutat,am citit povestea
Iulia-stefy-cum mai e Stefy?multa sanatate
Bamboletta si Antonia-Gabriela(1 nov 2006)
kikineata spune:
Ce dragute sunteti voi fetelor! Multumesc! Ideea e ca asa ma simt bine, ma saturasem rau de coada zilnica si de culoare. Oricum curand voi fi ba mov, ba verde, ba albastru.Ideea principala e ca sotul meu e asa incantat de schimbare iar garga nu mai zic.
Donia, Diana ce as vrea si io o bicla ceva dar n-am loc deloc in casa, adica as gasi dar e mult prea aglomerat. Cand eram tanara faceam cam 1 ora (juam de ora pe cate ceva:bicla, stepper cred ac asta e eliptica voastra, banda de alergare) genul asta de miscare si imediat si 1-2 ore de aerobic. Cine stie cand mai apuc. Mi s epare super tare. Am o coarda ma tot gandesc la ea de vreo 2-3 luni. Am ramas cu ganditul e in sertar. Si sa moara jana dk ma pot abtine de la pufuleti sunt asa buniiiii.
Soshonika imi apre rau ca Tudorica e iar bolnav. Sava refaceti repede.
Iulia_stefy in Bucuresti bantuie o viroza respiratorie. Pia ce a ajuns deja la iasi? E mai bine astazi Stefy?
Bambo, Garga a avut ceva muci dar subtirel vreo 3-4 zile si n-am iesit deloc pana azi cand pare ca e Ok. era asa infundata si fornaita. In rest e bine. Zice "mami ma duc la mall, am luat plasele si gianta, fa-mi pa pe giam (hi hi e super tare cum zice gi in loc de ge), a luat Sala gianta, telefonu, cheile, a uitat tigalile :))" Sa nu mai zic ca d evreo 3-4 ori a zis "fumeaza Sala tigala pe giam pe balcon". Offf atatea zice de-ti sta mintea-n loc.
draga mea Diana, io una nu consider dicutia off topic asa ma mobilizez si io si o sa devin o schilooooaaaadaaaaaaaa de o sa ma adunati de pe jos:)
Dianocica, te cred cu shoppingul dinainte ca nu merge la d pt. ca creste altfel si el era cam singurul caruia nu-i gaseai ghete, e mai dificil. Garga cum respecta normele add literam (nush cum se scrie) pot sa bag mare pana o sa halesc pietre. Acu' drept sa-ti spun nici flerul nu-mi lipseste Si io cred ac e 54 la caciula ca are garga 52-53. Si da garga are caciuli de 3-6 ani alea d evarsta ei sunt atat de micii.
Mai am de zis da-s ...
KIKINEATA mami de SARA MARIA (16 noiembrie 2006)