Fulguleti de nov-dec 2006 (206)
Raspunsuri - Pagina 8
Laura13 spune:
stare maxima de lene/suparare/stres ... intr-un cuvant sunt moale tare.
dar revin cu rugamintea: vrea sa faca totul singur si se enerveaza/plange f tare cand nu reuseste. sfaturi? ponturi? acs multumesc, dar el vrea totul "singul", daca incerc sa il ajut urla ca taiat
pup
Laura lui Daniel - 14.11.2006
Poze Daniel
slideshow Daniel
Mamici din Iasi
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006
kikineata spune:
Acs, daca esti asa mieroasa ce sa fac. Scuzati moacele ma cam strambam http://picasaweb.google.com/kikineata/FREZA2009#
KIKINEATA mami de SARA MARIA (16 noiembrie 2006)
ank999 spune:
lucia,acs sarut mana pt raspunsuri. Sper sa intre asa ca timp pt cereri...sufletul.
shoshika multa sanatate puiului.
[redkikineata] ne place freza
Laura[/red] asa patesc si eu si dc ea nu vrea ceva , ramane ca ea.
Anca cu Erica Elena Nicoleta (06.12.2006)www.flickr.com/photos/9330118@N03/sets/72157600504728447/" target="_blank">1,
lizzy spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Laura13 stare maxima de lene/suparare/stres ... intr-un cuvant sunt moale tare. dar revin cu rugamintea: vrea sa faca totul singur si se enerveaza/plange f tare cand nu reuseste. sfaturi? ponturi? acs multumesc, dar el vrea totul "singul", daca incerc sa il ajut urla ca taiat pup Laura lui Daniel - 14.11.2006 Poze Daniel slideshow Daniel Mamici din Iasi www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006 |
nu stiu daca te ajuta prea mult... noi incercam sa-i distragem atentia cu ceva la fel de interesant... sau interzis fac orice numai sa nu-l aud urland ca nu suport. nu ca m-ar deranja neaparat zgomotul in sine, ci pur si simplu nu mai suport sa-l aud pe marc plangand sau sa-i vad lacrimile. altadata as mai fi rezistat cu putin ignore (cu ianis mai practicam ignore-ul si aveam succes) cu marc nu pot, ma doare prea tare...
in completare, de fiecare data cand am ocazia, ii explic (desi nu-mi raspunde si nu-s sigura ca pricepe) ii spun pe limba lui ca mami ii arata, il invata, il ajuta, etc si ca pe masura ce creste ii va fi din ce in ce mai usor. si ii mai spun ca si pe mine ma ajuta tati cateodata, sau chiar ca el, marc, ma ajuta cateodata - ii cer papucii, ii cer nimicuri pt care ii multumesc si ii repet "vezi, si eu iti cer ajutorul si nu fac totul singura" acelasi lucru il practic cu ianis, care vrea sa se imbrace/dezbrace singur si sa vezi acolo urlete cand nu reuseste!
si, cu riscul de a o lua in freza, e o etapa normala in evolutia lui psiho-motorie .
Sunt PUTERE si IUBIRE pentru pretioasa Emma, in fiecare zi, ora 13
Marc 2 si Ianis 4 - Poze cu muschetari
ramsan spune:
Buna ziua, minunatelor!
Revin pe la voi cu urari de viata lunga cu sanatate si impliniri dupa o vacanta mult asteptata. Am o lene de nu va pot spune ca am stat acasa cu familia de pe 19 decembrie pana pe 5 ianuarie.
M-am acomodat destul de greu cu munca, dar mergem mai departe ca asta e...
Am reusit sa citesc printre picaturi doar acest capitol si am vazut minunate poze cu copilashi de ruxandra, de bambo, de laura, de dia si am admirat noua freza a kikinetei.
donia sanatate multa iti doresc... aerosoli cu decongestionante ai incercat?
bambo care este cauza febrei capritei? cum se mai simte?
Acs, Rares bea cam tot aprox. 1 l de lapte si ii dam UHT cu 3,5 % grasime. La pranz il invita la masa si il intreb daca vrea sa manance x sau y si el imi cere lapte. Avea o perioada cand imi cerea carne in orice moment al zilei (a propos de discutiile legate de asta). Am incercat insa sa moderez carnea pentru ca avand antecedente de infectii urinare si DA, un meniu proteic favorizeaza recurenta acestora.
yagmur fii barbata! nu se poate ca asta sa te doboare! imi pare rau ca Luca nu a fost sanatos de sarbatori, dar sunt sigura ca se va face bine.
dandusa si lacra aveti niste fetite super istete daca fac puzzle de 12-15 piese deja. Eu cu Rares inca mai trebuie sa lucrez la capitolul "rabdare" ca sa apucam sa punem cap la cap un puzzle de 6 piese.
Laura chiar zilele trecute am dat peste un articol din cartea "meseria de parinte" in care erau explicate problemele varstei de 2 ani juma ca fiind asemanatoare celor din adolescenta. Razvratirea face parte din natura copiilor ce renunta la stadiul de bebe mereu ajutat si vor independenta adultului insa sa cam opintesc de limitele corpului lor micutz si lipsit de forta. Este o etapa fireasca in dezvoltarea lor, doar ca sunt niste monstruleti insuportabili cand fac asta. Ae un fel de avanpremiera la adolescenta adevarata. Succint am dat in filozofie deja.
Lavinia ce mai faci?
Dianav mie deja mi s-a facut plata alocatiei pe card la noua ei valoare fara sa fi facut vreo cerere prealabila.
Hai ca inchei aici
Rares - puiutul mamei (8 nov. 2006)
lizzy spune:
Citat: |
citat din mesajul lui kikineata Acs, daca esti asa mieroasa ce sa fac. Scuzati moacele ma cam strambam http://picasaweb.google.com/kikineata/FREZA2009# KIKINEATA mami de SARA MARIA (16 noiembrie 2006) |
pot sa mai zic inca o data, da?
deci, pe langa faptul ca-ti vine manusa pe felul tau de a fi, arati de 20 de ani cu freza asta!
Sunt PUTERE si IUBIRE pentru pretioasa Emma, in fiecare zi, ora 13
Marc 2 si Ianis 4 - Poze cu muschetari
Lavinia_P spune:
Noi ne mutam maine..nu voi avea net pt inceput..nu stiu cand voi reveni..
Dar:
Bambo,
- am uitat sa-iti spun La multi ani! si tot ce iti doresti sa se implineasca..sa ramai la fel de tanara si frumoasa!
Danita,
Multa sanatate mamei tale..nu op poti transfera la alt spital?Unde este ea acum?
Yagmur,
Fii optimista...se va deschide o usa si pt tine!
Donia,
Refacere rapida!
Chnico,
Beoaca cred ca are okii cei mai verzi dintre fulguleti.Superba!Sa nu o mai tii ascunsa!
Dandusa,
Promite crinuta!stii ca Mihai are o orga cu microgon in care chiar i se aude vocea mai tare...pune-o pe lisat pt ziua copilului!
Laura,
Ce frumos e Dani!Lasa ca trece si faza asta..mihaitza deja a depasit-o..de cate ori nu reuseste ceva ma striga.
Altceva...nu mai stiu..sunt printre bagaje si cutii..
A..am gasit pe un hd povestea nasterii si pt cine are rabdare,am postat-o aici:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=131697
minunea mea
chinico spune:
donia, sanatate multa...babesti: felii de lamaie presarate cu piper, invelite in tifon, trantite pe sinusii ei...nu stiu la ce ajuta, in afara de faptul ca ma ustura fruntea si-mi dadeau lacrimile nu mai tin minte mult, dar dau si eu mai departe..
carne nu mananca beaoaca in fiecare zi. se mai intampla sa sarim..de iexemplu cand mananca spanac cu ou. sau peste. ..sau ala se califica la carne?..well..
laura inca functioneaza la varsta asta bine de tot chestia cu distrasul atentiei. poate reusesti sa-l indrepti in toiul intamplarii spre alte chestii faine si interesante pe care poate sa le faca singur, fara ajutor. bea nu e inca atat de independenta, daca nu poate sa faca ceva da cu chestia respectiva de pamant si la revedere.
Donia spune:
Repede, repede, cat doarme Cristinelu' sa incerc si eu sa ajung cat de cat la zi.
Multumesc mult pentru sfaturi, am incercat si cu uleiuri, si cu decongestionante, ajuta, dar pe timp scurt, apoi iar se betoneaza nasul... insa parca se vede ceva efect al antibioticului, am sperante spre mai bine.
In ceasul a cincizecilea , va multumesc ca ati participat cu pareri despre discutiile pe care le vom purta cu fulguletii cand vor mai creste, m-am bucurat sa va citesc.
As mai vrea sa adaug un singur lucru: nu asteptati intotdeauna intrebarile lor, ci ascultati intrebarile nerostite! Uneori nu au curaj sau nu isi gasesc cuvintele potrivite sau momentul potrivit pentru a va provoca la discutii, asa ca e foarte nimerit sa speculati momentele potrivite in care puteti voi sa transmiteti ceva informatii. E foarte posibil ca ei sa aiba ceva nelamuriri, sa fie confuzi, sa caute raspunsuri, dar fara sa puna intrebari. Si cum va dati seama ca a sosit momentul in care ar cauta raspunsuri? Din felul in care se joaca, din felul in care inventeaza o poveste, din cuvintele pe care le folosesc, din emotiile pe care le arata vizavi de un subiect, de o intamplare, de un cuvant rostit sau auzit... sau evitat!
Vin vremuri faine ... hai ca mai vorbim!
ruxandra, de acord cu microfibra "Asta e funny.. cand e frig => tine de cald, iar cand e numai bine => nu incinge, dar deloc. Cumva e termoregulatoare, sau evapora rapid umezeala, sau.. "
Nu, inca n-a venit musafira... cred ca numai asa o sa-i spun , probabil prin februarie, asteapta viza deocamdata.
Dia, mai da-ne vesti! Cum mai e? Ce mai zice Oana?
aelita "maraie Andrés un pic . tati: unde l-ai pus ? eu:...nu mai stiu !"
Bamboletta, e bine Antonia acum? Ce sperietura ati tras...
shoshika, imi pare rau ca e bolnav Tudor! Sper sa nu se agraveze si sa treaca repede!
Tin pumnii si pentru sot!
dandusa, ce grozava e Crinuta cu puzzle, ma impresioneaza mai ales concentrarea ei! Si ce canta acolo asa cu foc?
asiza, ce film ai vazut? Eu m-am uitat in vreo 2 seri la rand la Mandrie si prejudecata, productie BBC, filmul asta si cartea sunt preferatele mele numarul 1... m-as uita iar la film, m-am pierdut in atmosfera de acolo, in muzica, parca vad ca in week-end iar ii vine randul!
danutz, tot acasa esti? Cum va mai distrati?
Laura, si Roxana era putin mai nerabdatoare, uneori reuseam sa o linistesc spunandu-i foarte calm, cald, "hai ca te ajuta mama"... dar nimic nu se rezolva hocus-pocus , repetitia e mama invatarii... deci cu timpul probabil va accepta ajutor, insa e important sa nu iti pierzi tu rabdarea.
leyla, imi pare rau pentru prietenii tai!!! Cum mai sunt?
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
mamaana spune:
donia ghici ce citesc eu acum 'sense and sensibility' - am gasit la costco anul trecut editii 'de lux' din cele cu auriu pe margine abia astept sa-mi cumpar si un corp de biblioteca pentru living room