Sezatoarea canadiana (122)
Raspunsuri - Pagina 9
Lorelai spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Denisam Ana-asa e si aici cu casele si gazonul,pomii,etc- dureaza cel putin 2 ani dupa ce te-ai mutat in casa, dc la Ottawa e diferit,bravo lor. |
ai dreptate, in fiecare loc e altfel. noi ne-am mutat in decembrie, in curte era peisaj lunar. in iunie urmator aveam gazon si copaci, nu numai noi ci toata strada. gard ne-am pus noi, nu era inclus in pret. ne-am inteles cu vecinii si cam 10 case vecine au ales acceasi companie si acelasi gard, sa nu arate aiurea. le-au pus la toti in doua saptamini, tot in vara urmatoare.
fug ca am o sedinta. avem si noi poze noi, trimit un mesaj la contul comun cind ma intorc in birou.
delphin spune:
Aoleu! Am starnit furtuna aici la sezatoare!
Stiu cum e cu construitul, am trecut prin aceeasi experientza in fr.Stiu cum e sa stai intr-o rezidentza fara copaci si fara garduri, cam 1 an. Mai stiu ca daca ai un buget mare poti sa faci in asa fel sa ai si gard verde de un metru si gazon si vopsele si etc. Si cu vopseala dupa un an e cam frectie la picior de lemn...sau poate e din cauza frigului. Conteza dn ce sunt facuti peretii!
Oricum, sotul pt. moment nu e pregatit sa o ia de la capat, deci cred ca vom zice pas...oricum casa va fii ceva gen coup de coeur!
Ana, zici ceva de impartit brutul la doi si afli ce iei in mana! Aoleu! atunci daca astia anunta un salariu anual de 35000 spre exemplu,inseamna doar 17500? Sau ei anuntza ce-ti dau in mana, net d'impot?
Nu va mai certati fetelor...care regiune e cea mai! Fiecare vede regiunea unde a ales sa stea ca fiind cea mai, ca doar din acest motiv a ales sa ramana acolo, nu?
Uite eu nici sa ma impusti nu m-as duce in Au. Dar e o alegere perso!
Mai vroiam sa intreb, e adevarat ca preturile afisate in magazine, pe raft sunt diferite de ce platesti la casa? Adica i-ti mai adauga o taxa de 15% la unele produse care nu sunt de prima necesitate?
Voila, pt. azi cu intrebarile. Si va multzumesc ca sunteti ingaduitoare cu mine si-mi raspundeti la intrebari
O seara placuta!
pozici
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=59ecfb6ceda7fc8433bfcc&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> montaj
maru spune:
gardianu de servici la datorie:
ca sa va fac sa zambiti: acu vreun an, se muta la noi in bloc o familie de romani. Inteleg ca sunt de-ai lui super intendentu, si ca aveau sprijinul nemarginit al acestuia si a congregatiei lui (nu stiu ce gen, de denominatie sunt) fiind ajutati sa isi gaseasca repede job si alea alea...
Intr-o dimineata in autobuz, vad una din vecinile romance discutand cu o tinerica, si aceea ii spunea ce bine era in Montreal, ca gradinita, ca preturi, ca faptul ca isi mentinea si engleza si franceza la un nivel multumitor, si avea job bilingv...si dai si zii si fa apologia quebecului
A doua zi dimineata, vecina cunoscuta nu era, deci tinerica singurica, si vazand ca citesc ciresarii, ma ataca: si incepe, cu o logoree ce ma depaseste si pe mine (daca ati mai auzit asa ceva) sa imi spuna ce fericita e ea in ontario, ca uite cum si-a gasit imediat job, ca engleza e asa si pe dincolo, ca salariile sunt asa, si da-i si zi-i...eu deja imi blestemam zilele ca m-am nascut si hotarat sa emigrez, dar nu ma pot abtine sa o intreb ce job a avut in Montreal si ce face acum, de e comparativ mult mai bine aici. Raspunsul: a, aici a luat-o fratele de credinta nustiucare la o fabrica de bijuterii si face 9$/ora si e tare fericita N-am mai continuat discutia, si Slava Domnului ca m-am mutat!
Alaturi de Emma cu gandurile bune si rugaciuni, in fiecare zi la ora 13! Lupta iubita!
Doamne'ajuta!
POZE
POZE2
http://maru-incotro.blogspot.com/
maru spune:
revin:
try, da, eu plec la 4, ca tintesc catre autobuzul de 4,15. Asa ca eu pot veni la 5D pe la 3 si jumate si cunosc mama frumoasa si flacau nazdravan!
delphin, da, in magazine preturile sunt fara GST si PST, asa ca mai pui 14 la suta la unele produse
Alaturi de Emma cu gandurile bune si rugaciuni, in fiecare zi la ora 13! Lupta iubita!
Doamne'ajuta!
POZE
POZE2
http://maru-incotro.blogspot.com/
Denisam spune:
Delphin-la mincare nu se platesc taxe, la restul se adauga 13% ca a scazut taxa guvernamnetala.
Impozitele la salariile sunt pe grupe depinde in ce grupa intri, oricum la ex dat de tine, ramai cu mai multi bani in mina.La 35mii ramai cam cu 25mii in mina,for sure ca am avut salariul asta cam 4 ani de zile-asta dc ai si benefits.
SI stai calma ca nu e furtuna inca, cum ziceam am exprimat o parere.
Denisa cu Emma Andrea 3 ani si Mark Alex 1,6 ani
monicutza_bb spune:
Si acum, dupa ce m-a mancat limba si nu m-am putut abtine sa raman un "simplu cititor" pana ma trezesc si eu in noul an, sa va dau si eu binete cum se cuvine.
Mi-a fost tare dor sa comunic cu voi, dragi fete ale sezatorii. Va multumesc tare mult ca ati intrebat de mine, asta m-a motivat sa scriu.
Lakioana bine ai sosit printre noi . Eu iti stiam nikul de la Bucurii, esti colega cu nasa lui Alex, usorlili (sper sa nu ma insel) care s-a intors definitiv in Romania. Am impresia ca nu scrie ea prea des la bucurii dar ca va stiti.
Trebuie cu siguranta sa ne vedem. Ica suna tare bine Sambata 24 Ianuarie, doar gasiti un loc unde copii sa se poata juca putin, ca eu pe ai mei nu ii mai pot tine legati intr-un scaun nici chip. Mie imi este indiferenta locatia, atata timp cat am loc sa parchez camionul. Pentru cine are nevoie si este relativ in drumul meu pot lua / aduce inapoi pe cineva, daca aveti scaun de masina pt pitic/pitica, ca fara scaun nu pot sa iau.
deplhin bine ai venit la sezatoare, speram ca peste cativa ani sa ne povestesti si tu din experientele tale canadiene.
Valen ai fost mortala cum ai condus tu cu caciulitele legate.
Denisa ma bucur ca nu a fost foarte grav accidentul, menajeaza-te acum, ca sunt sigura ca mai esti inca speriata. Cum te-ai urcat dupa accident la volan? esti ok sa conduci acum? Ai mare grija de tine
Dragaica bafta la job si scoala, indiferent ce decizi sa fie spre binele tau.
Eu sunt putin trista, combinat cu o stare de neputinta: sotul a ramas fara job, s-a incurcat cu un romanas
(sorry, dar nu m-am putut abtine) pe care il stia de mai mult timp, cica erau chiar amici si care s-a dovedit a fi instabil phisic si cu tendinte de dictatura natzi. Serios, la inceput parea un job bunicel, cu mult efort depus dar si cu recompense pe masura s-a ajuns la un ritm de lucru infernal, cu nemultumiri multe din partea colegului lui roman, cu jigniri gratuire, aluzii, ofense spuse pe fata, ce mai... un cosmar. Este jobul de care eu ma plangeam ca din cauza lui venea sotul meu tot tarziu acasa, 9-10 seara, la inceputul lui Decembrie i-a anuntat ca nu merge, ca are si el demnitatea lui si ca din Ianuarie, dupa sarbatori isi va cauta altceva si ca au si ei timp sa isi caute. Iata ca ei nu au mai asteptat sarbatorile si lunea trecuta, trebuia sa fie prima zi de munca dupa sarbatori dar seful lui l-a anuntat ca este si ultima lui saptamana la job. Ok, dar din pacate nu a mai muncit nici macar o ora saptamana trecuta, pe motiv ca nu prea au de lucru, apoi colegul roman s-a scapat: "pai si asa avem mai putin de lucru, daca mai impartim si la 3 munca, se termina mai repede si ramane sa luam noi mai putini bani" Nu pot sa zic decat
Acum cautam de lucru, fara prea mult spor, nu prea sunt joburi, al meu se simte responsabil ca deh... are 2 copii de intretinut si nu prea suntem dispusi sa ne scada cu mult modul de trai, are nevoie de ajutorul meu pt cv si sortat anunturi si parca eu nu am energie, cred ca de fapt este deprimare. Nu ma asteptam sa se termine asa.
Nelia uite aici pastila minune de putut pastra rabdarea, calmul si starea de fericire http://www.iherb.com/ProductDetails.aspx?pid=122&at=0
Eu mi-am comandat 2 borcanase, l-am dat gata pe primul cu rezultate uimitoare ("Nevasta, nu te mai recunosc" a zis sotul) pentur ca o cam luasem pe aratura rau de tot (tipam eu mai tare decat copii la vreo boacana nevinovata de-a lor). Daca te tenteaza sa comanzi (shipping 5$ parca) da-mi de stire ca imi mai trebuie si mie, basca am niste cupoane de reducere, facem o manevra si dam o comanda, ne intalnim sa ti le aduc sau si mai bine ne faceti o vizita si cu ocazia asta le si iei
va vine sa credeti ca scriu de vreo 2 ore la mesajul asta? Pai de asta nu prea scriu eu frate, ca ma oboseste sa scriu asa, pana dau eu send deja nu mai sunt paine calda informatiile mele.
Va pupicesc pe toate, mai am mult de scris si de povestit (Alina, Ana bun venit inapoi, nu mai zic nimic de peripetii ca erau de asteptat, Dana Podeanu , maru draga imi mai esti ).
Monica + printesa Aylin Nicole (27 iulie 2007) + nazdravan de Alex (18 iunie 2006) + tati
"Happiness is nothing more than good health and a bad memory" - Albert Schweitzer
Denisam spune:
Pt cine intereseaza, Maru a scris in blog-m-am binedispus urgent-saru'mina
mamaana spune:
mai fetelor, ce suntem asa de stresate de la inceput de an?
din cate stiu eu, salariile si preturile sunt syncronizate in toate provinciile, astfel incat, in medie, netul sa fie cam acelasi dupa ce se platesc chirii / rate la casa, mancare...
delphin sunt doua taxe ce se platesc: de provincie si de tara; cea de provincie depinde de provincie, evident; acum in ON, cumulate sunt 13%
lorelai acum am vazut ce torturi o sa faci; eu nu stiu nimic de frosting... de fapt nu stiu decat o singura reteta de tort...
ma doare capul RAU de tot, au pus unii un server (cred) pe un birou alaturat, i-au dat drumul sa faca nu stiu ce teste si au plecat; imi macina creierii zgomotul; open space concept...
Denisam spune:
Monicutza- imi pare tare rau ca avetzi asa necaz cu jobul- in ce domeniu e sotul,poate dc scrii aici afla cineva de vreun o[pening. Tinem pumnii sa isi gaseasca repede.
Mersi de ganduri, azi nopate am avut cosmaruri nasoale, nu spun cum am condus azi,dar nu am incotro,treb sa sofez, si colac peste pupaza am si de tras cu insurance sa recuperez banii-sanatosi sa fim!
Gata,mi-am facut norma azi, maine sunt in sedinte non-stop,deci pauza
monicutza_bb spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mamaana mai fetelor, ce suntem asa de stresate de la inceput de an? |
pai eu stiu, eu cel putin am PMS every day all over again
Apropo de asta, tin sa declar ca urasc steriletul Mirena, ma umplu de cosulete ca o copilita la pubertate
Monica + printesa Aylin Nicole (27 iulie 2007) + nazdravan de Alex (18 iunie 2006) + tati
"Happiness is nothing more than good health and a bad memory" - Albert Schweitzer