Sezatoarea canadiana (122)
Raspunsuri - Pagina 12
Diana2007 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ica 1975 Monicutza, receptionat Valen, stiu ca tu ai pus un link candva cu un loc de joaca, poti sa-l mai pui o data te rog Noi Ce spui sa si infaptuiesti ! |
Valen e la caldurica
Diana mama lui Victor Christian, 24 Iulie 2007
Diana2007 spune:
Si ca sa impartasesc si experienta noastra cu casele (ca sfaturi sau opinii nu-mi permit sa dau ca experienta mea de viata este infima).
Eu n-am vrut sa cumparam casa, visam sa traiesc pana la adanci batraneti cu chirie, asta dupa spaimele traite in Bucuresti unde am schimbat trei chirii intr-un an si jumatate, toate fara contract semnat, ca proprietarii nu voiau sa plateasca impozit la stat. Si cand am dat peste sistemul de aici (normal de altfel in orice stat civilizat), am zis ca asta e sistemul pentru mine, sigur, fara batai de cap, plata lunara si totul asigurat.
Ce sa bag bani in niste pereti, si aia de carton sa ma spetesc muncind doar ca sa platesc acareturile, sa dau la zapada iarna si la tuns iarba vara, vopsit deck-ul si aleea din fata, imbunatatiri peste imbunatariri, nu mai continui, ca oricum nu le stiam pe toate inainte sa ne luam casa.
Dar am ramas gravi, eu am zis: bun deci ne mutam intr-un apartament mai mare cu un dormitor, tot cu chirie, sotul a fost de acord. Dar socrii: "Cum mama, sa nu aiba copilul curte unde sa iasa afara, sa traiasca chinuit la bloc ????!!?!" Si ne-au facut urgent rost de avans pentru casa, sotul nu a rezistat tentatiei, si uite asa ne-am gasit cautand casa si la bugetul pe care il aveam, am luat un colt de town house.
Pe scurt vechime: 3 ani, cu gazon, lumina si internet doar ca inca nu gasesti strada pe GPS , noua ne-au convenit culorile si materialele alese in casa, dar nici nu suntem prea dificili din punctul asta de vedere, important a fost sa fie locuibila imediat si sa nu trebuiasca noi sa facem ceva in ea cel putin cinci ani.
Asa ca si o casa "aproape" noua este o varianta, mai ales daca primii proprietari nu au prea locuit in ea si a fost mai mult o investitie pentru ei, ca si in cazul nostru. Asa scapi de anul(ii) cat se aranjeaza cartierul si nici nu ai dureri de cap daca e sa se strice ceva pentru ca ar fi prea veche.
Dar eu si acum m-as intoarce cu chirie daca ma intrebati, ca baiatu' tot nu poate sa profite de curte vreo sase luni pe an ca e zapada cat gardul si nici la "caldura" nu putem sa mergem ca trebuie sa platim mortgage-ul !
Diana2007 spune:
Am uitat sa scriu, azi am fost la yoga
Super tare, eu ziceam ca nu am mai facut niciodata, dar cand am terminat ora mi-am dat seama ca stiam toate miscarile pentru ca la toate programele de la gym partea de la sfarsit de relaxare e compusa din pozitii de yoga dar eu habar nu aveam !
Asa ca va recomand in loc de pastile de memorie/stres/alte probleme din astea, mergeti macar o data pe saptamana la o ora din asta, "it feels good !"
Eu dupa, m-am dus la servici, am fost atat de zen ca nu a reusit nimeni sa ma scoata din pepeni, nici macar un african care a intarziat la zbor si nu s-a oprit 30 de minute din tipat , ba chiar m-a distrat cu o expresie, cica il "raqueteaza" compania de 250 de dolari, ca e niste hoti ! (n-am mai auzit verbul asta pana acum, nici nu stiu cum se scrie, raqueter am scris eu dupa ureche, dar cum zicea el cu accentul ala african, era mortal si se mai uita si cu ochii sasiu de parca nici nu vorbea cu mine)
Pentru intalnirea dupa 24, sau alta data, primiti si tatici singuri doar cu copil ? Este sociabil, nu musca, si ... ii place barfa ! (taticului, ca copilului ii place doar sa se joace deocamdata)
Gata, am umplut destul de mult spatiu cu povestile mele, ma duc sa ma culc.
Pe curand,
cge spune:
Admirat poze de Mihnea (ce scump este), de Lorelai : ai 2 comori, pe Antonia, de blonduta Icai.
Restul si maine seara, le-am vazut pe cele mai recente.
Am trimis si noi poze.
O cncluzie: avem niste copiii minunati, sa fim sanatosi si sa ne bucuram de ei.
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
nelia spune:
Am intrat sa ma laud, ca nu-mi mai incap in chiele de bucurie: am luat A la cursul al doilea, unul din cele mai grele, dar si mai frumoase cursuri de pina acum. Si il laud si pe sot, ca si el a luat A-.
De fapt, intrasem sa va spun ca am vazut poze!!! Chiar ca sint copii unul si unul la Sezatoare. Intilnire - 24 ianuarie - noi nu putem, pentru ca nu vom fi in Montreal, plecam la niste prieteni in vizita.
CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU
carmen77 spune:
Diana ,tu lucrezi pe aeroport? Ca si eu tot acolo lucru, la sectiunea de cargo ... poate ai chef sa iesim la un lunch intr-o zi..
lakioana spune:
Buna,
Si eu sunt de acord cu intalnirea de pe 24. Daca va fi pe langa un metrou, vom fi si noi acolo.
Try...lasa ca o sa ai tot timpul din lume sa te streseze cu vorba. Noi deja nu mai stim cateodata cum sa o facem sa taca .
In privinta desenului...ce sa zic? Sa te auda D-zeu...ca tare imi doresc sa aiba si ea talentul...ca eu pana acum nu prea l-am pretuit si acum imi pare rau.
Nelia...iti spun sincer ca de cativa ani parca am uitat si eu ca sunt artista . M-am luat tot cu altele si am lasat-o moarta cu pictura si grafica (mai ales in Romania...unde nu este apreciata deloc arta). La inceput sotul ma incuraja sa lucrez...sa mai pictez...sa mai desenez...pana cand, incetul cu incetul nu a mai zis nimic. Stia ca nu are rost. Dar acum parca am luat din nou avant.
Va arat cu mare placere din lucrarile mele celor care sunt interesate (chiar daca foarte multe sunt din perioada liceului)
In privinta copiilor ce sa zic...poate ai si tu artista...doar ca e mai abstracta ...mai ales daca ii place mult sa deseneze.
Tot stau si ma gandesc despre cine ai spus tu ca mai este pictorita...si mai iubeste si rosul (ghicitoare grea )...ce sa fac?...nu am depistat-o. Poate dupa ce va cunosc mai bine.
Ma bucur ca ai reusit totusi sa vezi spectacolul.
Foarte tare replica Agatei referitor la cei 10 ani
Olga...nu stiu eu chiar toate datele problemei, insa iti urez numai sanatate si putere ...ca sa treceti de toate. Sa stea bebe cuminte pana vine tati.
Despre case...nu stiu...sunt prea noua . Mai trebuie sa cresc putin.
Monicutza bb...da...o cunosc pe Usorlili (cel putin pot sa spun ca am mai intrebat-o una alta inainte de a emigra...si a fost mai mult decat draguta sa imi lamureasca problemele). Imi pare insa rau ca nu mai stiu nimic de ea. Stiu intr-adevar ca s-a mutat din nou in Romania...am inteles ca ii place si ca nu regreta nimic. Ma bucur tare mult ca ii e bine. Poate poti sa imi spui tu cateva cuvinte despre ea...ca sa stiu ce mai face. Oricum...salut-o din partea mea.
In alta ordine de idei...imi pare rau pentru sotzul tau...ii doresc sa isi gaseasca cat mai curand un alt job mai bun care sa ii indeplineasca toate asteptarile.
Am vazut si eu pozele de pe contul comun. Foarte frumoase pozele...dar mai frumosi copiii. Unul si unul. Sa ne traiasca si sa ne fie sanatosi. Cu ocazia asta v-am cunoscut mai bine pe unele dintre voi. De-abia astept sa va vad comorile si la celelalte.
Pana una alta...pupici la toate
_
Lakioana mami lui Reby, o minune de fetitza (16.09.2006)
nelia spune:
Lakioana, dar tu esti un talent!!! Iti place Dali? Sint unele care m-au trimis cu gindul la el. Si e un peisaj cu apa si cu o casuta pe mal care mi-a placut tare mult. Si inca unul noaptea... Aici arta e apreciata, cred, dar nu cred ca e usor sa te afirmi. Dar daca as avea talentul tau, mina ta, ochiul tau si imaginatia ta... nu as mai sta o clipa pe ginduri. Materiale sint girla, locuri de luat idei la fel (numai daca iesi un pic din Montreal si ai face peisaje doar si ar fi ceva) si as face orice sa reusesc sa expun din lucrari. Eu sint prima ta sustinatoare... hai, curaj! E pacat sa se piarda un asemenea talent!
Carmen, multumesc! Mi-am luat duminica port-bebe din ala ergonomic, o minune! Nici nu mai iau carutul, atit de usor il duc pe bebe si ma misc repede. Este adevarat ca nu mai pot merge pe jos fara carut, ca e cam departe si nu ar merge Tudora atit de jos, dar cind e frig chiar nu era cazul sa meegem pe jos. De cind mi-ai spus, am tot incercat sa iau second hand, dar ori il vindusera, ori nu mi-au raspuns la email sau mesaj... si duminica m-am enervat si m-am dus si mi-am luat nou. L-am luat de la AzureWraps, din bumbac biologic, ca din celalalt nu mai avea decit unul probat si rasprobat si am dat 141 cu tot cu taxe. Dar zau ca merita!
CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU
try spune:
Hai ca tot vad ca va laudati toate cu cate ceva, am intrat si eu sa ma "laud" ca de azi ingros randurile somerilor. Am intrat in somaj temporar pt 13 sapt., timp in care sper din tot sufletul sa-mi gasesc altceva mai bun de munca (conditii, salar, poate mai aproape de casa, desi asta nu va fi un criteriu f important).
Asa ca de azi trec la munca serioasa de cautari, gata cu lancezeala de la servici.
Orice sfat din partea veteranelor e binevenit, orice concluzie care credeti voi ca e buna la casa omului si pe care ati tras-o in cautarile voastre de job m-ar ajuta. In 11 ani de munca am avut 2 servicii si alea obtinute la prima infatisare, primul interviu, deci experienta mea de cautari de job e aproape egala cu zero.
Mqqm, ce-ai facut cu ticket-ul si demerit points?
maru spune:
try, vrei sa ma urmaresc aici vreun job? ori daca vezi ceva, zi-mi si poate pot sa pun o vorba buna ( fetele de la hr sunt mereu pe aici)
nelia, felicitari pentru note!
Alaturi de Emma cu gandurile bune si rugaciuni, in fiecare zi la ora 13! Lupta iubita!
Doamne'ajuta!
POZE
POZE2
http://maru-incotro.blogspot.com/