America (139)
Raspunsuri - Pagina 9
alintaroma spune:
Daca stau si fac the math din cei 8 ani ai ei am stat cu ea primii doi si ultimii 3 deci total 5. Eu zic ca e bine. Ma bucur si eu ca stau asa de mult cu ea ca sunt constienta ca timpul trece si nu ma mai intilnesc cu anii astia. Dar admir multe fete de aici care le fac pe amindoua (si cariera si mamica) si poate nu de putine ori le-am invidiat chiar .
Bine macar ca financiar ne permitem deocamdata sa stau acasa, desi ar fi loc si de mai bine ... apoi mai tirziu vom vedea.
Noi indata ne instalam sa vedem "Eagle eye" l-a vazut careva? sper sa fie fain ca e action ...
Happiness keeps you Sweet,
Trials keep You Strong, Sorrows keep You Human,
Failures keeps You Humble,
Success keeps You Glowing,
But Only God keeps You Going
arminad spune:
Nici eu nu m-am simtit parazit ,nici nu m-am gindit la asta asa cum nu m-am gindit ca poti sa stai acasa (cred ca pur si simplu ma prind mai greu ).Doar ca nu mi-a placut si am stat doar de musai Asta nu inseamna ca nu m-am bucurat de momentele unice traite cu copiii si pe deasupra m-am si odihnit .Sotu chiar m-a intrebat odata cum e comparativ si i-am zis ca recunosc ca mi-a picat bine ca am prins mai mult decit daca as fi mers la servici .
Timp este destul chiar si pt mine care nu mai sunt asa tinara daramite pt mamicile mai tinere .Citeodata ma gindesc cu groaza ca mai am 25 de ani pina la pensie si mi se par o vesnicie ,insa cu cit pauza de nelucrat e mai mare cu atit e mai greu sa gasesti ceva bun .Eu dadui ceva job search in vara si spre surprinderea mea in vreo doua locuri erau extrem de interesati de ce nu am lucrat in ultimii 5 ani .O tanti de la HR chiar mi-a zis in timpul unui interviu telefonic cum ca experienta mea e "impressive "insa ar fi preferat pe cineva cu experienta mai recenta Deci nici aici nu scap de intrebarea celebra in RO odata "Ce-ai facut in ultimii 5 ani?"
sinzi_ana spune:
Ciuf, si noi citim Aventurile lui Habarnam!!! Ii plac lui David la nebunie!!! Acum mama ii citesc "Guliver in tara minunilor"!!! Eu imi aduc aminte din copilarie de Habarnam si cred ca fost singura carte care mi-a placut si am citit-o de multe ori...hihi!!!!
Cat despre curatenie, si eu sunt cam lenesa...nu prea le am cu frecatu...asa ca ne potrivim din punctul asta de vedere!!!
Ramona, eu as vrea sa muncesc part time...anul trecut am avut cel mai bun job pentru ca aveam ff mult timp liber, castigam si bani (destul de multi) faceam si ceva sa imi puna mintea la contributie, ma simteam utila... Acum incerc sa gasesc ceva asemanator, dar e foarte greu...si nici nu ma chinui prea tare, astept sa plece Buni. Si David e surd si Gica contra, si eu trebuie sa insist cand vreau ceva...de fapt asa fac si cu sotu...asa ca...
Ramona, noi am facut pentru tusea lui David (eu cu mama) metoda strabuna: am fiert foi de ceapa (cu foile galbene cu tot) - cam o ceapa jumate, cu nuci (5-6) sparte, dar cu tot cu coaja, o lamaie...le fierb in 3 cani de apa pana cand ramane cam o cana de apa...Dupa ce se raceste un pic am mai stors lamaie si am pus miere si i le-am dat sa bea ...a functionat foarte bine (sau ridiche neagra: faci o gaura si pui zahar, si siropul care se formeaza i-l dai sa bea)
Alinaroma, chiar ca sunt la fel..sotu isi lasa toate "la vedere": sosete peste incaltari, camasi pe scaunele de la masa, pantalonii jos langa pat, cica numai eu sunt ciudata, ca le bag pe unde nimeresc sa nu le mai gaseasca el!!! De ce nu le-ai lasa la indemana???
Ce simpatica e Bianca!!! Are dreptate copilul!!! Data viitoare, lasa sa iti ia bratara, o duci inapoi si pui tu banii in savings!!!
Ruxij, io in Ro cu 2 bunicii si 2 strabunici la 5 min de mers pe jos, a trebuit sa dau copilul la gradi (cu pile, ca nu mi-l lua nimeni asa mic cu diaper inca) nu avea cine sa stea cu el 4 ore pe zi cat eram eu la gradi!!! Am si io remuscari cu multe chestii in ceea ce priveste cum l-am educat pe David...dar pana la urma ma uit la el si mi se pare ca e o persoana asa extraordinara... am si eu o mica contributie acolo!!
BTW, am inceput si noi pian serios (am gasit un super prof) si vroiam sa te intreb, voi cu cate min ati inceput? 1 ora sau juma de ora? Noi facem juma de ora...parca totusi nu cred ca se poate concentra o ora...
Congrats pt marire...e bun orice e in plus!!!!
David azi dupa ce imi bateam gura de pomana sa faca si el acolo ceva teme si i-am spus ca eu cred ca e cam "lazy" imi spune:
-Mom, don;t say that word: "lazy", don't you know I am allergic to that word??? Every time you say it I have an allergic reaction!!!!!
“One test of the correctness of educational procedure is the happiness of the child.
Sinzi, Radu si David psihologul
: varsta, poze,
Oana C spune:
Sinziana, si-al meu e ca al tau, daca fac eu curatenie, bine, daca nu, nu-l deranjeaza. Daca fac de mincare, bine, daca nu, ii dau telefon cind vine de la servici si cumpara el ceva in drum spre casa (sau facem comanda si le ia el). El da (cind are chef) cu aspiratorul, duce gunoiul, scoate vasele din dishwasher (ca pe mine me enerveaza asta, dar iubesc sa le pun la spalat) si isi face singur laundry. Plus ca atunci cind e acasa se ocupa de Eva, se joaca cu ea si o pune la culcare seara (spalat pe dinti, citit n-spe carti ...). Singura mincare pe care o face fara reteta este spaghetti cu sos si meatballs (de-alea cumparate congelate), dar daca ii dau instructiuni precise, se descurca sa aiba grija de mincare, dupa ce o incep eu.
In weekenduri conduce pe la toate activitatile pe unde mergem, fara nici o problema de distanta sau timp; 100% familia. Singurul meu complaint e ca nu prea face complimente (probabil ca nici nu are la ce, saracul, in halul in care arat acum).
Si eu sint acasa 100% din ianuarie 2005, de cind am avut probleme cu sarcina (cu Eva) si ma ingras pe zi ce trece, frec menta de pomana si cheltui banii. Treaba e ca eu sint genul de carierista, dar nici n-am vrut sa o las pe Eva la daycare cit era mica (vorba Ramonei, daca nici o bunca nu s-a oferit) ... Asa ca acum (in toiul recesiunii ) pot sa spun cu bucurie ca am inceput sa aplic pt joburi ca altfel ajung la 100 de kile.
Revin, dupa ce citesc tot ce-ati mai scris.
... nu inainte de a o striga pe IRINAAAAAAAAA
miereamara spune:
Haha, l-am pacalit pe sot, stiti voi cu ce! Daca nici asta nu merge....
Ruxi, felicitari si la mai mare!
Eu inca nu m-am gandit la optiunile pe care le am, cred ca voi sta acasa max 6-9 luni, financiar inca nu ne permitem, acum iau ceva banuti de la facultate, asigurarea de sanatate platita de facultate si suntem cam la limita. Mai vedem...ma gandeam ca as putea sa ma bag la un doctorat, dar asta numai dc primesc si finantare, mi-ar permite sa mai stau cativa ani acasa, dar totusi parca m-am plictisit de atata scoala. De muncit am muncit destul, in ro am mers la servici si pe timpul facultatii, ziua mergeam la cursuri si noaptea lucram intr-un internet cafe (asta in anul 1), apoi am tot avut job-uri sezoniere pana in anul 3 cand am decis ca e vreamea sa ma distrez si eu. Dupa ce am terminat facultatea si pana am venit aici, am muncit non-stop (4 ani). Venirea aici am considerat-o ca pe o vacanta lunga
.
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album
www.eklipsse.net/gallery/" target="_blank">FineArt gallery
Aidan
arminad spune:
Citat: |
-Mom, don;t say that word: "lazy", don't you know I am allergic to that word??? Every time you say it I have an allergic reaction!!!!! |
Cred ca generatia asta adora cuvintul alergic .Pai daca il aud saracii mai tot timpul ,ba la scoala ,ba la Tv ,li s-o parea cool .Si Dan e "alergic"cind il cert.
Si noi ne laudam cu budigai si sosete aruncati peste tot si mai ales la vedere pt marele public si tot asa in loc de multumire aud mereu ca nu le gaseste din cauza mea.Fiica-mea s-a enervat odata pe mine ca am certat-o prea mult si ca sa ma convinga ca nu am dreptate a facut o poza cu mobilul la casa unei prietene .Arata ce sa mai ,adica la noi e lux ,dar tot nu m-a convins ca asa e in America normal.
arminad spune:
Noi am fost la o bulgareala afara ,e superb cu atita zapada ,ca in copilarie ,daca n-ar fii prea frig chiar mi-ar place ,insa zic astia ca de luni va fii -1F si chiar mai rau Parca nici n-as vrea sa ma duc la job pe vremea asta .Oare m-o mai tine sotu pina-n martie macar?
ruxij spune:
Sanzi, super tare David, e f. destept!
Fetelor, multumesc de felicitari/aprecieri. Facem toate ce putem ca sa supravietuim.
Eu acum ma consider deasupra conflictelor astea cu stat acasa-lucrat, au mai fost subiecte pe forum si mai demult ma bagam aiurea in astfel de conflicte, pt ca ma simteam atacata pe tema ca vai copilul are nevoie de mama yada yada yada. De fapt fiecare dintre cele doua optiuni are avantaje si dezavantaje. Nimic nu e perfect pe lumea asta. Asa ca eu zic: relax and enjoy your life :)
pumba spune:
miere- esti foarte pe aproape,garanatat
vezi ,sa nu tipi, cand ai dureri. traumatizezi copilu
al meu sot gateste,eu ii pregatesc ,tai toate ingredientele si el le combina are imaginatie ,rar face dupa reteta si ii ies foarte buna mancarurile.la curatenie se baga si nu prea - daca avem musafiri aspira sau sterge praful in basement.
intrebare- cat de organice sunteti? am o prietena cu care alerg in timpul saptamanii si imi spunea cum a aruncat pana si pachetele de guma de mestecat ,pt ca au nu ce substanta aiurea.eu incerc sa cumpar organice, dar nu fac o pasiune din asta.
poate totusi ar trebui sa mananc, mai putin si mai sanatos.(