America (139)
Raspunsuri - Pagina 8
ruxij spune:
Merci Ramona, Lai, inca nu e sigur 100%, da' mi-a promis din gura. Nu stiu cat va fi marirea, dar nu cred ca va fi asa fulminanta incat sa nu ma mai stresez cu bugetul. Or fi vreo 2-300 pe luna max.
Eu am trecut de etapa cu simtitul vinovata. Inainte de a citi pe forum ca ar tb sa ma simt vinovata, nici prin cap nu mi-a trecut. Dupa aia, m-am simtit un pic vinovata. Iar acum nu ma mai simt deloc vinovata, indiferent ce fac. E deajuns ca stiu ca fac tot ce pot eu si ce consider ca e mai bine, asa cu mintea mea si cu ce date ale problemei exista in viata mea la un moment dat si cred ca este deajuns. Acum ca mama singura nici nu se pune problema desigur sa ma simt in vreun fel ca nu stau acasa, dar nu ma simt in nici un fel nici pt. alte decizii legate de viata sau copil. I just do my best and hope for the best si de criticat lumea te critica absolut orice ai face, vorba lu' bunica-mea "poti sa stai si'n c.. si'n cap" ![]()
pumba spune:
ruxji- sa fii sanatoasa si fericita!La multi ani !
pai ,sunt buni si aia 2-300pe luna,merge.
cu statul acasa- nu vinovata , cat inutila, ma simteam la un moment dat,dar pt fam noastra e cel mai bine asa,am impresia ca ne-am fi ciondanit mereu ,daca as fi lucrat- eu nervoasa - el nervos,veneam la 5-6pm, pune fa mancare ,spala,curat lectii ....etc.
bani - as fi castigat atat cat sa platesc daycare si benzina .
si atunci de ce sa lucrez? sa am de unde veni?
miere - eu zic ca vine pe 15ianuarie

Ramona J spune:
Dupa mine nu conteaza ce zice lumea, important e sa fii tu impacata cu decizia luata.
Alexandru a fost un bolnavicios cind era mai mic, poate ca si de asta m-am simtit vinovata. Neavind bunici la indemina a tot avut babysitters, una a fost chiar de cosmar.
Anyway, a trecut - acum am momente de depresie ca nu sint la job.![]()
Noi am avut ieri 75F, azi vad ca abia am ajuns la 37F. Crazy cum se schimba vremea aici!
arminad spune:
| Citat: |
| Stiti ca acum se zice ca primii doi ani sunt cei mai importanti ani din viata unui copil. Imi povestea sotul ca a citit intr-o carte ca e foarte important pentru copil sa simta ca-i iubit si ca e in siguranta in lumea asta in primii doi ani. Daca copilul nu poate sa formeze o conexiune cu cineva din jurul lui in primii doi ani, sansele sunt sa se simta insecure toata viata. |
E relativ ,zic eu ..
Eu dupa ce am nascut-o pe Ioana ,m-am mutat dintr-un oras mai mic in unul mai mare in Ro si mi-a fost greu sa imi gasesc prin tranfer job pe aceeasi pozitie.Cind avea 6 luni am gasit in sfirsit ,insa n-a avut cine sa stea cu ea ,am avut experiente neplacute cu bonele si am renuntat .Am dus-o pina la urma la 1,5 ani la cresa de stat si m-am dus la un job de 5 ori mai prost decit ala pe care-l pierdusem si mi-au trebuit vreo 6 ani sa ajung la ceva similar .
Cind s-a nascut Dan eram deja "aranjata'si am zis ca nu vreau sa mai repet istoria asa ca m-am dus la job cind avea 2,5 luni .Cind a inceput sa aiba probleme m-am simtit cumplit de vinovata da acum stiu clar ca le-ar fi avut oricum si daca petreceam eu 24 de ore pe zi cu el.Nu cred ca e neaparat nevoie de nu's ce cariera ca sa merite sa mergi la servici ,nici eu n-am darimat muntii ,am fost contabila ,deci am avut o meserie care se cauta pe piata bine la vremea aia si am fost consecventa .Cam atit .Mama a avut 4 clase primare si fiindca avea o meserie bune (croitoreasa),un pic de talent si mai ales multa ambitie a ajuns sa cistige de trei ori mai mult decit tata si asta pe vremea lui Ceasca .Dar asta a fost posibil ,asa cum recunoaste si ea ,doar pt ca bunica a locuit cu noi si a avut grija de noi suficient cit ea sa-si vada de treaba .
Daca e sa-mi compar copiii ,desi e greu ca sunt total diferiti ,zic eu ca n- a suferit si nici n-a beneficiat enorm nici unul ci doar asa s-a putut ,asa cum zice Ruxij ,asa a fost situatia la un moment dat.
arminad spune:
| Citat: |
| Sint trista ca Anuta iar tuseste din git. Are secretii, nu iese nimic pe nas. Stau undeva pe traseu si o irita la git (scuze pentru descriere). Ma exaspereaza! Ce sa-i mai fac? Nu bea ceai, ia medicamente cu greu. O tin la aburi si mai mult nu mai stiu ce sa fac. |
Si noi am avut d-astea mereu iarna asta .Sunt virusi si nu prea ai ce face .Eu am gasit pe la magazinele astea de naturise ceva siropuri care mai moaie secretiile ,il mai linisteste cind doarme si mai dau cica si un pic de imunitate .Si mai ales au gust mai bun decit siropurile astea din farmacii..Fac astia aici in America niste siropuri atita de gretoase ca nu le poate inghiti nici un adult daramite un copil.
Ramona J spune:
Ca bine zici! Alexandru inghite orice-i dau, Ana nu vrea nimic. Nici vitaminele ursuleti nu le accepta. I-am mai dat cite o lingurita de miere, tuseste mai rar. Mai greu va fi la noapte.
alintaroma spune:
Eu miine sa gasesc un servici nu m-as simti vinovata absolut deloc. Atit ca ar trebui sa fie aproape sa o duc/aduc de la scoala ca nu ne calificam la bus ca am ales scoala. Si daca m-ar fi prins vremea pe aici cu ani in urma astfel incit sa am un servici fain nu l-as fi lasat pentru a sta acasa cu Bianca. Stiu e frumos sa petreci mult timp cu copilul/copiii dar asta nu inseamna ca tu nu mai ai dreptul la nimic. Toti ne iubim copiii si vrem ce e mai bun pentru ei, asta fara doar si poate.
Ma bucur ca am reusit sa stau cu ea primii doi ani ca eram in tara si nu, nu m-am simtit nici rau nici bine ca nu aveam DC pe atunci
. Fiecare familie isi ia propriile decizii dupa cum li se potriveste mai bine. Who care ce zice lumea
niciodata nu mi-a pasat. Noi sa fim sanatosi 
Ramona, sanatate multa Anutei
poate reusesti sa ii pui ceva cald pe piept inainte de culcare (sa vedeti un film impreuna sau dupa ce adoarme) la Bianca a ajutat tot timpul, tare bine ii curata pieptul.
Happiness keeps you Sweet,
Trials keep You Strong, Sorrows keep You Human,
Failures keeps You Humble,
Success keeps You Glowing,
But Only God keeps You Going
corinadana spune:
De absolut aceeasi parere cu tine Alintaroma!
desi eu sunt aici ap. manager nu i exact ca si cand ai un job, ma simt un parazit...
Dupa ani si ani de serviciu in Ro e groaznic.
Sa treaca si episodul bb, la day care, Ralu e maricica, eu imi iau servici.
Copiii cresc, pleaca si... Macar sa ai si o alta satisfactie!
Ruxij
!esti o mama/ femeie adevarata.
Don't throw with stones if you live in a glass house.
corina mama Ralucai
http://community.webshots.com/user/corinaraluca
Ramona J spune:
Eu consider ca imi ramine timp destul sa mai lucrez, sa fac ce vreau eu. Copiii sint mici o singura data.
Stiu ca multa lume duce copiii la daycare. Eu am vizitat una singura, am plecat de acolo atit de depressed ca n-am mai vrut sa vad altele.
In fine, nu vreau sa stirnesc polemici pe aici dar trebuie sa recunosc ca ma deranjeaza comentariile gen "esti parazit" ca esti casnica.
In fine. Pentru mine nimeni si nimic nu poate inlocui bucuria de a fi petrecut anii astia in preajma lor. Nu vreau sa ranesc mamicile care merg la job (ca-i de voie sau de nevoie) si sa descriu micile bucurii zilnice, asa ca
.
corinadana spune:
Ramona eu am exprimat ce simt eu, fiecare este altfel. Sper ca nu te ai suparat...
Don't throw with stones if you live in a glass house.
corina mama Ralucai
http://community.webshots.com/user/corinaraluca