America (139)
Raspunsuri - Pagina 7
miereamara spune:
In "educatia" sotului cred ca si eu am gresit. El saracu' facea, dar eu ca si tine Ciuf, eram tot timpul in spatele lui cu verificatul, si de multe ori preferam sa fac eu cap coada ca sa nu fiu nevoita sa mai fac inca o data in urma lui.
Si s-o fi saturat saracu de critici, mereu imi spune: Dar eu ma stradueisc!, ma da gata cu replica asta.
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album
www.eklipsse.net/gallery/" target="_blank">FineArt gallery
Aidan
Ramona J spune:
Mie imi vine greu treaba cu statul acasa, dar nici nu aveam o cariera "to speak of" incit sa merite sa fiu departe de copii. Dupa Alexandru m-am intors la job si am avut regrete. Cind a venit Ana n-am mai vrut sa fac chestia asta si m-am bucurat ca am sansa sa mai fiu putin si cu Alexandru inainte ca el sa inceapa scoala.
Ma vait, dar sint constienta ca am "priceless moments" cu ei.
Eu cistigam aproximativ la fel cu sotul meu, deci a fost un "hit" financiar. Plus ca eu sint prapastioasa si am vrut sa ma asigur ca in caz de ceva pot fi pe picioarele mele. Nu am avut motive niciodata sa-mi fac griji, dar eu mi le fac anyway. Mi-am gasit echilibrul, acum ma gindesc ce oi face cu viata mea cind nu mai au copiii nevoie de mine.
Sotul e intelegator. Ieri a venit de la job, a vazut ca erau "acting up" copiii si eu eram obosita, m-a trimis la cumparaturi.
alintaroma spune:
A meu e din gasca sotului lu' Sinzi nu face nimic si nici nu-l deranjeaza dezordinea, praful orice ce e aia? "tu nu vezi ca e curat? ce iar trebe sa faci curat? " La "aruncat " cu haine prin casa parca face concurs cu fiica'sa , asa intr-un hal e . Si daca imi mai sare supapa si ii zic ceva imi zice "ei da acum chiar aveam de gind sa le string da uite ca ai ajuns tu inaintea mea " mor nu alta. Sia asta zice indiferent daca hainele alea au stat aruncate pe scaune/fotolii 3 minute sau 3 zile .
Cu statul acasa e spinoasa rau in schimb tare ma incurajeaza ca "ce s-ar face ei fara mine" zilnic asa . Adevarul e ca eu fac totul, curat, mincare, grocery, laundry, plati, ce mai absolut totul. Timpul lor liber adica weekendurile e family&fun time 100% , nu se misca un pai ok, mai fac mincare EU.
Si Ramona asa cuminte il vedeam si eu pe Alexandru , mai un pic si faceam un fanclub pe aici ca nu mai vazusem asa copil cuminte
Si Bianca mai face asa ... vorbesc de 3 ori pina percuteaza odata acu sa bat in lemn e tare cuminte de citeva saptamini si ne intelegem foarte bine. Pare chiar sa inteleaga si nu ma mai lasa sa singura. Eu cind face greseli mari ne asezam pe covor la ea in camera si ii tin niste teorii sa te tii si de cele mai multe ori ii smulg lacrimi si realizeaza cind a calcat pe bec grav dupa ce artilerie de teorie primeste. Si are un talent a ma face sa ma simt de 2 bani dupa ce o cert/pedepsesc de parca de la mine ar fi inceput si nu de la ea
Sa va zic faza, la Craciun i-am zis sotului sa nu se sparga in figuri cu cadouri (el tinea musai sa-mi ia bratara Pandora care costa o avere doar sa o incepi) ca nu e cazul si oricum mai bine banii aia ii pun in Savings (v-am zis ca's zgircita ) deci in final l-am convins si nu mi-a luat nimic. La care Bianca cind a vazut ca toate cadourile de sub brad sunt pentru ea se intoarce si imi spune "ei nu ai primit nimic, la cit m-ai certat tot anul nici nu meritai" .
Si mai nou ii tine partea lui tati sa nu il ating cu o frunza sau o vorba ca e ca leul in fata lui si ma ia de acolo
Happiness keeps you Sweet,
Trials keep You Strong, Sorrows keep You Human,
Failures keeps You Humble,
Success keeps You Glowing,
But Only God keeps You Going
alintaroma spune:
Nici la mine nici nu se pune problema Ramona, am un sot minunat care ma exaspereaza uneori cit ma lauda, si cite declaratii de amor imi face dar eu tot ma simt ca un parazit uneori. I can't help my self. La noi el a cistigat mai mult tot timpul, in tara el avea pozitie de National ori eu nu puteam sa compete cu asta , banii mei ne ajungeau de papa si mici alte chestii, atit.
Si aici as vrea macar ceva part time orisicit m-as simti eu mai bine.
adriana spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Hilde
E cea mai grea munca din lume. Muncesti mult si nu vede nimeni rezultatele. Adica se vad pentru cine are ochi sa le vada, mai ales in ceea ce priveste copiii. Stiti ca acum se zice ca primii doi ani sunt cei mai importanti ani din viata unui copil. Imi povestea sotul ca a citit intr-o carte ca e foarte important pentru copil sa simta ca-i iubit si ca e in siguranta in lumea asta in primii doi ani. Daca copilul nu poate sa formeze o conexiune cu cineva din jurul lui in primii doi ani, sansele sunt sa se simta insecure toata viata. |
Hilde, mi-a placut ce ai scris.. Si eu stau cu copiii acasa si sunt ca o balerina pe sarma, toata ziua fac ceva.. E greu maica, cine a zis ca se plictiseste?
Tocmai citeam despre J. Travolta ca in religia lor scientologica atunci cand se naste un copil nu trebuie sa vorbeasca nimeni in camera, ca se inregistreaza in memoria copilului, bla bla..
MA gandeam ca au innebunit astia cu studiile lor, de unde stiu ei asta? Le-a spus vreun bebe?
alintaroma spune:
Adriana probabil de aia nevestele de scientologi nu au voie sa zica nici pis cind nasc , sa nu streseze/sperie copilul din start
Acu probabil poti vorbi da sa ia grija ce spui is durere, anyway
Ramona J spune:
Eu cu sotul nu prea avem dulcegarii, nu stiu de ce dar mie nu-mi pica bine astea. Dar face chestii de genul ca ramine cu copiii sa-mi vad de ale mele etc.
Am cochetat cu ideea de part-time, dar e greu de pus in programul nostru. Ana are preschool, dar e numai doua ore jumate. Nu am vrut sa-i pun pe copii in program prelungit, daca fac chestia asta macar caut job full-time, ori exact de asta am vrut sa scap.
Una peste alta sint multumita ca am ales sa stau acasa, as alege la fel daca as lua-o de la capat. Ca la orice, exista destule inconveniente. Faptul ca nu sint "natural born" gospodina face sa fie si mai greu.
Una peste alta bine ca am reusit (financiar vorbind). Daca-l aveam numai pe Alexandru imi vedeam de job si probabil ca daca aveam o bunica disponibila cit de cit as fi continuat cu jobul si dupa ce a venit Ana. Dar asa a fost sa fie.
alintaroma spune:
Mai mie nu mi se pare ca e asa dulceag dar imi mai spune din cind in cind ILY si cind eu incep sa ma pling ca nu imi gasesc job el incepe cu citi bani slavez eu stind acasa si avind grija de ei si ce s-ar face fara mine. Adica e foarte suportive si am incredere in el 100% si in afara ca joaca WOW de ceva timp nu prea are defecte majore . Adica daca ar fi sa il aleg din nou as face-o fara sa stau pe ginduri.
Dulcegarii vedeam eu la fostii mei vecini , ea rusoaica de 22 ani el american de ... mai multi anisori OMG cit lapte si miere si cit se mai miorlaia ea si sute de I love you zilnic cu si fara rost de imi venea sa vomit ca David toata casa uneori O sa ziceti ca's rea
Ramona J spune:
Sorry, n-am vrut sa zic ca-i ceva rau in asta. Eu nu sint touchy-feely.
Despre statul acasa - nu vreau sa para ca sint impotriva mersului la job. Stiu ca e un subiect sensibil la toate mamicile. Cred ca te simti vinovata in orice situatie ai fi. Cel putin la mine asa a fost si cind lucram, ba parca era si mai rau atunci. E adevarat ca am avut si experiente neplacute cu babysitter.
Ramona J spune:
Ruxij, m-am zapacit si nu te-am felicitat pentru marire. Mare lucru sa-ti dea marire in economia asta! Cool ca nu te mai stresezi cu bugetul.