Mamici antistress si licurici de ian-feb 09 (113)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Naty spune:

cristi din pacate alina are dreptate cu revenirea la forma de dinainte. Eu la Ioana am ramas cu 3 kg in plus dar pantalonii vechi nu i-am mai putut purta niciodata, mi s-au latit oasele bazinului.

alina fetele noastre cele mici sunt nascute in aceeasi zi si seamana, cele mari al diferenta de o zi (ma rog si de ani) si seamana ... e ceva!

Raluca, mamica printeselor Ioana - Alexandra (10.10.2004) si Nadia - Ana (29.12.2008)

NOI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns truth spune:

Suntem si noi in formula mami si bebe.

Pe 3 ianuarie m-am hotarat sa vin pe lume, desi aveam doar 37 saptamani. Sunt bebe David Andrei, m-am nascut la ora 15.10, cu 3200g, 50 cm, apgar 9. Mami a avut o nastere cat de cat usoara (partea cu travaliul - pe care l-a dormit pana la dilatatie 7 cu gandul ca se intoarce acasa sa mai stam o saptamana, apoi intr-o ora am fost in bratele ei). Eu am avut circulara de cordon, am stat 2 zile la incubator - fiindca dna doctor a vrut sa se asigure ca sunt bine - asa cum m-a cerut tati acasa - in stare perfecta de functionare, cu manual de instructiuni si garantat 100%.
Ieri am iesit din spital si acum ma adaptez acasa. Sunt cuminte, pap si dorm. Si mami isi revine, se bucura ca e acasa si nu se mai satura sa ma priveasca.

Si acum mami:
proaspetelor mamici, mult curaj viitoarelor. Nasterea e intradevar o experienta unica, dar sa-ti tii puiul in brate la san e fantastic.
Ma intorc la bebe, dar revin cu povestea nasterii si poze.

Mami si bebe David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

sara buna.
Albinut esti ok? daca is doar |BH contractiile.. as zice ca totusi nu nasti. poate dai un telefon la dr.
Iris sa te iei de mana cu miericica.... cu pitici care au chef de stat la caldurica
Raluca nu dispera cu productia de laptic, te rog. stii ca productia nu e tot timpul constanta iar daca tu esti putin mai suparata sau stresata de gelozia Ioanei.. esti putin afectata de easta. incearca macar sa te odihnesti putin mai mult... stiu cat de greu e sa faci asta intr-adevar dar macar incearca, ok?
Irina, te-ai mai linistit?
Cristi, bazinul incepe sa se stranga dar are dreptate Alina, ele isi revin cel mai greu. eu eram mai slaba ca inainte de a fi gravida dar nu imi intrau de tot blugii....si nu din cauza grasimii.
Miere imi pare bine ca pisica e mai bine. Aidan... sa inteleg ca nu da niciun semn...?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

Felicitari Truth! Sa-ti traisca bebelusul!

Naty - ma faci sa rosesc

Apropo de col sters si deschis - si eu zic la fel - fugi la spital! Mai ales ca nu esti la prima sarcina. Drumul e deja format. E posibil sa simti abia contractiile finale, alea de expulzie! Nu vreau sa te sperii - insa o f buna prietena asa a reusit sa nasca acasa (fara voia ei).

Miere - tu trebuie neaparat sa imi dai reteta, da! Eu vreau sa ajung la 37... daca ajung la 38 ma imbat cu apa chioara... nu vreau sa ma gandesc daca depasesc 38.

Se mai misca careva ca mine? Zici ca am 10kg in burta si nu vreo 2 plus lichid si placenta... Cum ma ridic din pat cum mi se face burta bolovan si trage in jos de mor de ligamente.

Oasele bazinului... Nici eu nu am revenit la hainele de dinainte de prima sarcina. Dar e drept ca am ramas cu 5kg care s-au incapatanat sa ramana acolo. Dar...daca ma gandesc bine, si cu ele data jos tot nu as fi intrat in ele. Ce talie aveam eu odata.... Ooof.. a fst odata... Lasa ca acu sunt femeie bine

lui David Andrei 4.5 ani si 34+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns justme25 spune:

TUCHI FELICITARI MAMICUTO :) BINE AI REVENIT

Fetelor, spuneti-mi daca ar trebui sa ma simt vinovata:pentru ca fata are momente din ce in ce mai multe de veghe (doar ziua ca noaptea doarme) ar vrea sa stau non stop cu ea in brate, ori eu nu vreau sa o invat asa, dar si cand o pun in patut urla de te scoate afara din casa; am mai lasat-o eu sa planga, dar mi-e mila de ea..si atunci am zis sa apelez la suzeta, sa i-o dau dupa ce e mancata, schimbata si dupa ce m-am asigurat ca n-o doare nimic; am facut rau? vad ca sta cu suzeta linistita in patuc, nu mai urla aiurea in tramvai...voi ati dat suzeta la bebe? are ceva "contraindicatii"?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

Eu am dat-o (suzeta), pe la o luna parca.
IN transat nu sta? Sa o iei cu tine in camera, sa te vada.

Iar cnd o pui in pat, pune o paturica in pat careia ii faci sul capetele, sa obtii un cosulet. Pe ea o pui in mijloc.
La bebei le place sa fie inghesuiti. Le e teama cnd se trezesc in ditamai patul.

Iar daca vezi ca plange, ia si tu o esarfa d-aia mare in care sa o bagi, si sa o porti cu tine prin casa. Nu iti recomand port-bebe inainte sa tina capul, chiar daca ei zic ca e ok. Nu stiu - mie mi-e ptr spaticul lor.

Esarfa te ajuta - ca bebe sta agatat pe tine, si nu iti rupe bratele.

lui David Andrei 4.5 ani si 34+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Fetelor, musai sa ma descarc... Daca aveti rabdare sa ma ascultati...

1. V-am spus ca doctorita de familie urma sa-mi dea o trimitere la Pediatrie pentru Daria. Mi-a lasat-o in cutia postala, am luat-o aseara de acolo. Cand ma uit pe ea... ma apuca nervii!!! Parca era completata in batjocura! Era pe ea un scris de copil de clasa a V-a, scris dintr-ala inca in formare, clar nu e scrisul doctoritei, ca pe ala il cunosc, nici al asistentei nu pare, ca si pe ala il cunosc... Si daca e ceva care sa ma enerveze de numa', apoi aia e completarea gresita a datelor personale! La numele copilului, scria numele meu de familie + primul meu prenume + primul prenume al fetei!!! Pai ce e porcaria asta??? Cum poti scrie tampenii, cu carnetul de vaccinari si iesirea din spital in fata??? Daca ea venea la mine sa-i traduc ceva acte, de exemplu, si eu o botezam Virginica, sa zicem, ii convenea??? Pasca ei de doctorita beata! Am luat corectorul si am mazgalit biletul de trimitere, cica acum n-ar mai fi valabil, dar de aia nu mai pot io...

2. Azi m-am luat la hartza cu cuscra. De cand a cazut bunica, mocnea in ea o ciuda si azi a rabufnit. Cica bunica a cazut din cauza mea, ca ce m-a apucat sa ma duc sus, sa vad ce face copilul, taman atunci... Faza este ca cuscra se apucase sa-i dea bunicii medicamentele fara s-o aseze pe pat, deci n-a mai sustinut-o, si o clipa a durat, pana s-a intamplat necazul... Nici n-ajunsesem bine la fata, de-abia deschisesem usa de la camera, cand am auzit bufnitura si am venit rapid inapoi jos... Da' io is de vina... N-am mai rezistat sa tac si i-am zis cateva... Dupa ce ca nu i-am reprosat ca, la orice observatie ii fac, ea zice "Da-i pace" (o lasa pe bunica sa stea la masa intr-o dunga, n-o indreapta de spate, o lasa sa curga sub masa, azi a plimbat-o prin camera si i-am spus ca uite ce rau umbla bunica, se lasa pe spate ca batuta de vant, ii fug picioarele de sub ea, toata munca terapeutei e la zero - cuscra a replicat ca ce mare lucru i-a facut terapeuta aia), dupa ce ca nu i-am spus nimic de la obraz pentru faptul ca intra in camera mea ca la ea acasa, nu bate la usa, nu intreaba daca e voie, cand am auzit-o, am explodat si eu si i-am comentat cateva bune... Cica pleaca acasa... Duca-se, ca n-am nevoie...

Daria Nandini

http://b1.lilypie.com/KfqTp2.png

Am adus pe lume o minune!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavini spune:

Salutare si de la noi!
Truth, felicitari pt bebe, sa fie sanatos si mancacios, ma bucur ca nasterea a fost o experienta ok.

RalucaAlexa, chiar ma gandeam la tine zilele astea, credeam ca ai nascut si nu ai dat de veste..hai ca ziua de 13 nu are nimic, e o zi ca oricare alta, dar io sunt convinsa ca bb va veni inainte de 13.Doar nu o sa o supere pe mamica lui?

Iris, ma bucur ca mai scrii, sper ca te simti ceva mai bine.Inca putin si gata, o sa il tii pe bb in brate.Eu tot raman la ideea mea ca e bine sa ii tinem cat mai mult la purtator, ca nu te intalnesti cu senzatiile astea prea des in viata.Dar oricum, sper sa fie asa cum vrei tu, repede si usor.Te pup!

Da, cu oasele bazinului aveti dreptate, o sa castigati ceva cm dupa nastere.Eu am intrat in pantalonii vechi dupa vreo 3 luni, dar ceva-ceva a ramas la solduri...ma gandesc dc dupa a 2-a nastere se mareste diferenta sau deja oasele fiind latite nu mai e astat de evident?

Lavinia, 34+ si Andrei (11 iunie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristi_2003 spune:

acuma chiar is deprimata - pai eu am doua dulapuri de hainute, toate dragi mie, costume multe, pantaloni, fuste... luate din economii facute cu sange... si le vreau pe toate inapoi pe mine

plus bebele meu tot plange, azi nu a dormit de la 9 dimineata deloc. ii dau si completare pe langa san ca nu ajunge productia mea si tot plange. numai cu suzeta se calmeaza da nu doarme nici asa.

nu stiu ce sa ii fac, nu inteleg ce vrea. si in brate plange. ce ma fac de sapt viitoare cand merge cris la servici?

Cristina, mama fericita de Stefan Carol (29.12.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

tuchi, felicitari! Ma bucur pentru tine, cat te-ai chinuit tu, si uite ca tot greul a trecut, acum visul ti s-a implinit si iti tii minunea in brate!

bebelusi, Daria a avut asa: body cu maneci lungi + pantalonasi, peste, o salopeta mai grosuta, intreaga, caciulita, si peste, un fasulet (numai hainuta) in care mai ca a incaput toata. Piciorusele i le-am invelit intr-o paturica. Drept ca masina era parcata fix in fata usii spitalului, deci am iesit, am coborat cateva trepte, am ajuns pe trotuar si am intrat in masina. La coborare, trotuar - curte - urcat cateva scari - intrat in casa.

Stelluza, eu m-am epilat singura, cu lama, pe pipaite. A mers. La dus m-am rezolvat, joi dimineata, inainte sa ma duc la spital. Nu ma irit, dar ma enerveaza ca creste repede si intzeapa. Nu se compara cu ceara, dar mai astept, sa mai slabesc.

catisto, nici la mine n-a fost niciun dop. Vezi ca Billy zicea de bazait...

cami_antonia, pai cum sa fie? Tare a mai plans. Are 4 tonalitati. A 4-a de-abia aseara am experimentat-o. E teribila. Nu te mai auzi om cu cetatean. Ce vroia copilul? Sa doarma cu mami. Mai precis, pe pieptul / burta lui mami. Nu stiu, or fi inchipuirile mele, dar uneori, parca percep asa, ceva, un gand, "ma simt singura, vreau sa dorm cu tine", si ma bufneste si pe mine plansul si musai o iau la mine in pat...

Am vazut-o pe Naty alaptand din sezut (cred), sprijinita pe perna. Am incercat si eu aseara, dar nu-mi iese prea bine, mi-a greu sa pozitionez copilul, ma tem ca nu-i tin capsorul si spatele bine, si ea se enerveaza, cand incerc prea mult... In plus, cu intreruperi, e adevarat, a stat la san 2 ore!!! Cand la unul, cand la celalalt... Parca daduse foametea...

spic, o sa incerc si eu faza cu cosuletul din paturica. Suzeta nu i-am dat.

truth, felicitari si tie!

Am reusit sa ajung la spital, sa comunic CNP-ul, si intr-adevar, de-abia acum mi-au dat iesirea. Am fost si la Primarie, am depus actele pentru prima de nastere si trusou, deocamdata. Dar numai in martie voi primi banii, asa de incet se misca.

Ce sa va mai zic de bebelina mea... E tare dulce... Deja isi intoarce singura capsorul de pe o parte pe alta... E semn bun, nu? Si cand suge, ma prinde de bluza si si-o trage pe fatzuca, parca ar vrea sa se bage toata in mine... Aseara sugea cu manutele impreunate, stanga facuta pumn si pusa in palma dreapta, palma inchisa peste pumnulet... Azi facea niste mutrite, de ma stricam de ras, n-apuc s-o fotografiez, ca asa repede isi schimba mimica...

Link-ul catre capitolul 112 (de pe prima pagina) nu e bun!!!

Daria Nandini

http://b1.lilypie.com/KfqTp2.png

Am adus pe lume o minune!

Mergi la inceput