Mamici antistress si licurici de ian-feb 09 (113)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

dobreclaudia, cand am nascut, si am avut si epiziotomie, si fisura de uretra, deci dubla cusatura, am zis ca in veci nu ma mai angajez la nastere naturala, ca eu, nascand fara anestezie, am simtit totul "pe viu", plus ca si cusaturile alea, nu-s o fericire, imi era frica sa fac treaba mare, sa nu mi se desfaca, nu am avut voie sa stau pe scaun - in fund, adica - 3 saptamani... Si am avut noroc, ca nu m-a usturat nimic, insa pe alte fete, le-a piscat rau...

Dar mi-am schimbat parerea cand in salon a aparut o tipa cu cezariana.

1. Eu am putut sa ma ridic din pat fara probleme inca de a doua zi - ea avea nevoie de ajutor si la 5 zile de la nastere.
2. Eu imi luam copilul in brate cand vroiam - ea, normal, nu avea voie sa ridice.
3. Eu puteam manca orice - ea era la regim.
4. Eu am stat in spital de joi pana luni - ea, mai mult.
5. Eu nu am avut probleme de genul sanilor intariti - ea, da.
6. Eu am putut pune copilul la san, sa-mi formeze sfarcurile si sa-mi declanseze lactatia - ea, nu.
7. Eu nu a trebuit sa ma mulg - ea, da, zi si noapte, un calvar, drept sa-ti spun.

Daria Nandini

http://b1.lilypie.com/KfqTp2.png

Am adus pe lume o minune!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tec spune:

IanFeb09 am incercat sa-ti dau pm, zice ca nu merge.
Te rog frumos sa modifici la mine dpn 28.01.2009, sexul copilului , fetita si data mea de nastere 24.03.1982. merci.
am incercat si cu pm si mail, nu merge.

37+ saptamani cu Andreea Paula DPN 28.01.2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliacris spune:

TUCHI, TRUTH felicitari pentru bebei, sa va aduca numai bucurii!

Am fost si eu aseara la cursuri prenatale, dar ma simt asa ramasa in urma, ca voi ori ati nascut, ori va pregatiti s-o faceti si eu abia am inceput cursurile... Anyway, l-am tarat pe Cipri dupa mine, a zis ca el nu vine, ca-si ia ceva de citit, ca tampeste 3 ore. Bine ca a venit, ca toata lumea a venit cu partenerul...I s-a parut destul de interesant, da' a declarat ca nu mai vine. Ne-a pus si un video cu o nastere normala, destul de infricosator, toata lumea era cam intoarsa pe dos cand s-a terminat. Ne-a dat si o lista cu ce sa ne luam la spital si ne-a zis ca nu trebuie sa ne epilam/radem, ca o sa rada ei partea de sus daca e rost de cezariana. Ne-a mai zis multe, bineinteles, in 3 ore, mai mult sau mai putin noutati, nu va mai plictisesc...

Lisa, ce te invidiez ca o ai pe mama ta langa tine...Mama n-o sa poata veni si se cam streseaza, biata, pentru mine.

Naty, m-am uitat si eu la pozele tale care au facut furori si trebuie sa recunosc ca Nadia e absolut superba.

Multzam pentru parola de la contul comun, ma duc sa-mi clatesc si eu ochii cu bebei si mamici frumoase.

tuturor

POZE

Iulia 33+ Carla Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catisto spune:

Citat:
citat din mesajul lui Alina1976

Citat:
citat din mesajul lui catisto

Fetelor stiti cumva daca eu am colul deschis si aproape sters sa mai astept sa iasa si la mine vreun dop ? Cu toate ca am mai nascut o data tot normal nu stiu ca atunci nu a iesit nici dop , membranele s-au rupt pe masa cand nasteam , eu pur si simplu m-am dus la control fara sa am nimc si dr m-a oprit la spital ca eram dilatata de 3 cm . Puteti sa ma ajutati? Ca eu tot astept un semn si nimic!
Si sunt stresata ca ma apuca si nu ajung la timp la spital ca noi stam cam la 20 km de Bucuresti si a mai si nins si se merge tare greu .

COL DESCHIS SI APROAPE STERS inseamna ca NASTI!!! Cine ti-a zis asta?
La asa ceva trebuie sa fi deja in spital!! ce dop sa mai astepti?
Nu cumva deja ai nascut pana sa pun eu mesajul asta?

S-a nascut minunea SABINA-MARIA

Mami de printesa ANA
Mami de printesa SABINA

Alina , dr mea mi-a spus ca am colul deschis si aproape sters cred ca acum mai mult de o luna . A inceput sa se deschida de cand aveam 27 de saptamanai . Astazi nu am stat deloc in pat si cred ca de asta mi se intareste burta intruna . Dar asa mi-a spus dr la ultimul control sa ma plimb mult si sa nu mai iau gynipral si no-spa . Acum asteptam . Mie mi-e teama ca nu o sa-mi dau seama cand o sa intru in travaliu la cate feluri de dureri de burta am experimentat pana acum in sarcina .

Oricum daca se mai intampla ceva va anuntam .

mamica de Ana Maria (2.08.2004) si 38+ cu Ioana Ruxandra

http://catisto.sunphoto.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns justme25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

[b][green]

Dar mi-am schimbat parerea cand in salon a aparut o tipa cu cezariana.

1. Eu am putut sa ma ridic din pat fara probleme inca de a doua zi - ea avea nevoie de ajutor si la 5 zile de la nastere. Asta cu miscatul depinde de fiecare in parte; pe mine, asistentele de la spital m-au ajutat sa ma dau jos din pat si mi-au zis sa fac cat mai multa miscare ca trece mai repede si asa a si fost;dar cu totul, am fost ok cam in 2 saptamani
2. Eu imi luam copilul in brate cand vroiam - ea, normal, nu avea voie sa ridice.Eu am plecat cu fata in brate de la spital si am tot tinut-o in brate pana acum; evident, mai cu grija si in primele zile cu ajutorul sotului
3. Eu puteam manca orice - ea era la regim.Tii regim doar pana la primul scaun, pe urma revii la normal
4. Eu am stat in spital de joi pana luni - ea, mai mult.Eu am stat in spital de vineri pana duminica
5. Eu nu am avut probleme de genul sanilor intariti - ea, da.Doar cand a venit furia laptelui mi s-au intarit sanii f tare, acum sunt moi
6. Eu am putut pune copilul la san, sa-mi formeze sfarcurile si sa-mi declanseze lactatia - ea, nu.De ce nu? Mi-au dat copilul la jumatate de ora dupa operatie
7. Eu nu a trebuit sa ma mulg - ea, da, zi si noapte, un calvar, drept sa-ti spun.Nu ma mulg, suge fata

Selene..am pus si eu punctul meu de vedere (ca mamica ce a nascut prin cezariana); sper sa nu te superi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flowerbee spune:

Fetelor, eu mi-s OK, dimineata eram putin panicata, insa pana la urma nu au fost decat niste contractii BH f dese si puternice. Au cedat la no-spa, dar nu in totalitate. Am si o senzatie ca imi vine ciclul sau ca vreau stiti voi ce. Din cate am inteles, nu e vorba nici de dop, nici de membrane, pur si simplu e o secretie mai abundenta cu care nu eram obisnuita. Fiind prima sarcina, cred ca sunt mai paranoica.

Oricum, am pregatit tot pt fetita, bagajul e aproape gata, camera aranjata (nu am pus lenjeria ca sa nu se prafuiasca) ca nu cumva sa ne ia pe nepregatite.

Roxana, merci de reteta. Sa stii ca incerc sa o fac chiar maine.

Alina, eu credeam ca dopul e ceva mai moale pt ca citisem ca unele femei il elimina treptat. Ramane sper sa ne vedem pe 21

Citesc ce ati mai scris si revin. Promit sa nu mai strig lupul.

Bee37+
http://bd.lilypie.com/6jfFp3.png

Doamne ajuta-ne sa avem copii sanatosi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristi_2003 spune:

asta cu regimul e criminala - in primele 2 zile nu am avut voie decat apa, a doua noapte mi-au venit gazele - deci iaurt, compot si zeama de supa

si cum cu o zi inainte de nastere mi-a mers burta pana in a 5a zi nu mi-au dat voie mancare si ma amenintau cu clisma (mi-au dat 3 supozitoare cu glicerina) pana i-am convins ca de unde nu e... si m-au lasat sa mananc o portocala si am avut scaun

Cristina, mama fericita de Stefan Carol (29.12.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flowerbee spune:

Apropos de clisma: se face si inainte de cezariana? Eu nu am facut niciodata clisma si mi se pare ceva nasol. Oare pot sa fac si acasa?

Bee37+
http://bd.lilypie.com/6jfFp3.png

Doamne ajuta-ne sa avem copii sanatosi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristi_2003 spune:

nu se face daca respecti sa nu mananci de la 10 seara inainte de cezariana

doar daca nu ai scaun 4 zile iti face

Cristina, mama fericita de Stefan Carol (29.12.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina1976 spune:

Bee, vezi ca si au aveam senzatia ca imi vine sa fac treaba mare inainte sa nascu cu cateva ore. Sper sa nu fie si la tine la fel. Oricum daca simti ca tot ai contractii, ia-te dupa instinct si du-te la EC. Este mereu un medic de garda, te consulta, iti pune un aparat pt monitorizare contractii si vad exact care e treaba. Sa nu stai asa daca chiar simti ceva...

Naty, ai dreptate! cate coincidente :-)

Truth, FELICITARI!!

Just, si eu am dat suzeta la fata si la prima si la a doua. Nu se intampla nimic, ii calmeaza si atat. Eu sunt pentru.

Selene, nu e bine sa te enervezi, scade productia de lapte plus ca bebe simte starile tale! Nu merita sa-ti faci nervi!! Hai, gandeste pozitiv si uita-te la puiul tau, o sa te inseninezi

Raluca, stai linistita! O sa fie bine!!! Ai grija de tine si sa ne ti la curent!!

S-a nascut minunea SABINA-MARIA

Mami de printesa ANA
Mami de printesa SABINA

Mergi la inceput