PCOS (12)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lai spune:

Mirimir, nu am auzit de Bowtech (dar asta nu inseamna nimic, nu cunosc foarte multe despre acupunctura - doar am auzit de multe femei care incearca pentru bebe si fac acupunctura). Da o cautare pe google, sigur trebuie sa gasesti ceva informatii.

Marijan, eu ma duc miercuri acum la HSG si am sunat la cabinetul medicului meu sa intreb daca trebuie sa intrerup metforminul. Mi s-a spus ca nu e nevoie. Pe site-urile unor clinici de fertilitate insa am vazut ca scrie sa intrerupi, 2 zile inainte si 2 dupa. Nu stiu nici eu ce sa fac.

Ellyshor si eu zic sa stai linistita; si chiar daca se confirma diag. de PCOS, se poate trai cu asta, se pot face si bebei, doar ca trebuie sa ai mereu grija de tine (dar asta ar trebui oricum s-o facem, sa avem grija de ce mancam, cata activitate fizica facem..). Dar daca iti confirma diagnosticul si iti prescrie Diane.. mai consulta si alt medic, ca Dianele astea nu-s chiar asa minunate.

Lai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ellyshor spune:

buna dimneata fetelor....sa aveti o saptamana plina de reusite!

Lai - bafta multa la HSG, sa dea DD sa fie totul bine....si sa se termine cu bine!:)
Referitor la Diane, nici eu nu prea vreau sa iau ACO, dar eu am ov dr ocupat de un chist de 3,5 cm.....si nu stiu ce sa zic, ma gandesc ca poate nu exista alta alternativa ca sa scap de el....nu stiu. Oricum astazi cand ma duc la dr o s-o intreb dc avem si alta varianta in afara de ACO...sa vedem ce zice si ea.

Va poopicesc dulce, sa incepeti saptamana cu bine!

Elly

Mergi la inceput

fetelor....va poopic dulce dulce:)

Am fost astazi la dr, si se pare ca am ovulat luna asta....:)
Ovarele s-au mai micsorat, ca data trecuta erau inflamate rau.....dar am luat luna trecuta si un antibiotic, azitromicina, si se pare ca mi-a facut bine si asta.
In rest, dr a zis sa continui cu utrogestan si luna asta, sa vedem cum evolueaza lucrurile, si luna viitoare, in a 11-a zi de cm sa ma duc la ea, sa vada cum sunt foliculii:)

Nu a mai zis nimic de ACO:)

Referitor la sindrom, a zis ca deocamdata nu poate sa-mi dea un diagnostic concret, pt ca nu are toate analizele, inclusiv insulina.....dar ca este bine, ca majoritatea analizelor mi-au iesit bine, in afara de raportul ala.

Acum astept...si ma rog la DD sa fie bine!
Va imbratisez cu drag si promit ca va tin la curent...numai bine va doresc dragele mele!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gargaritza82 spune:

Elly, imi vine sa-ti zic un " ti-am spus eu" :))
ma bucur ca esti bine, macar nu e PCOS. chistul o sa se rezolve, intr-un fel sau altul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marijan90 spune:

lai,iti multumesc pentru raspuns si poate imi spui si mie ce ai facut, ai intrerupt metforminul? cum a fost la HSG. Iti doresc multa bafta maine si succes.
elyshor, ai vazut ca Lucrurile nu sunt chiar atat de negre? Bafta in continuare si sa dea DD sa ai parte de BB.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirimir spune:

Ellyshor multa sanatate si bine ai venit
lai iti pumnii pentru miercuri, bafta multa.
marijan90 ti-am raspuns si pe topicul "HSG si histeroscopie" metforminul se intrerupe in caz de: sarcina, anestezie generala si administrare de substanta de contrast cum este cazul la HSG, cu cel putin 48 de ore inainte si dupa.Te rog sun-o pe d-na dr. si intreaba.
lai mai intreba si tu , scrie chiar si in prospectul medicamentului.

http://www.monitoruldevaslui.ro/2009/01/infertilitatea-este-o-boala.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns avdoral spune:

buna ziua tuturor
ma numesc avdoral si fetele care sunt vechi membre isi aduc aminte de mine.
eu sunt una dintre fericitele gradidute (25 de sapt) care mai am si pcos.dar sa va spun pe scurt povestea mea ca sa vedeti ca se poate:
am 33 de ani si de la 14 ani am avut cm la 36 de zile cu pierderi mari de sange si dureri insuportabile.la 21 de ani am inceput sa iau ac rigevidon pt. protectie. la 27 de ani am renuntat la ele si dupa 3 luni am ramas gravida.am pierdut sarcina la 7 sapt.am inceput drumuri interminabile la ginecologi ,cand la timisoara cand la mine in severin.mereu mi se spunea acelasi lucru:chisturi pe ovare (am uitat sa va spun ca intre timp nu mai aveam cm ).
dupa un tratament de 6 luni cu duphaston am reusit sa am din nou cm si la cateva luni am ramas a 2 a oara gravida,iar ghinion la 6 sapt. am pierdut sarcina.de data asta nu am mai avut cm deloc si iar am inceput sa bat drumul cabinetelor ginecologice.intre timp mi-am instalat si internetul acasa si am inceput sa caut cu disperare solutii si mai intai sa inteleg ce probl. am .
intre timp la timisoara un dr. ginecolog mi-a recomandat sa fac niste analize hormonale in z.2 a cm,dupa ce in facut o hiperstimulare de la clomifen pe care nu l-am suportat,dar la recomandarea dr. l-am luat.
si dupa ce am luat rez. m-a trimis la un endocrinolog sa mi le citeasca.
in febr. anul trecut am mers la mine in oras la acel medic,si mi-a spus ce am:sopc.mi-a dat tratament cu mrtformin 2*500mg pe zi.am luat acest tratament 6 luni.
primele 4 nu am acvut cm dar dupa aceea am avut doar 2 ca am ramas gravida.
si metforminul l-am intrerupt la 6 sapt de sarcina si am continuat cu tratamentul de sustinere hormonala prescris de dr.
ce veau sa va spun:la mine testosteronul era de 1.01 iar lh/fsh era 2,23 si chisturi pe ovare am avut si cand am ramas gravida,iar insulina sincer nici nu stiu ce val. avea ca nu am facut-o.singurul lucru care m-a interesat a fost scaderea testosteronului fiindca am inteles ca el impiedica activitatea hormonala normala a ovarelor si am avut dreptate.
asa ca va urez sa nu va pierdeti in lucruri marunte si sa vizati esentialul!bafta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lai spune:

Avdoral, felicitari si sarcina usoara in continuare, si un bebe sanatos si mancacios! Ma bucur foarte mult pentru tine si iti multumesc ca te-ai intors sa ne spui povestea ta, e mare lucru pentru noi sa citim povesti de succes

Eu am fost azi dimi la HSG, totul e ok pe planul asta, multumesc lui Dumnezeu. Pana la urma am intrerupt metforminul cu doua zile inainte, pentru orice eventualitate. Am mai intrebat-o o data si pe doctorita care mi-a facut HSG-ul azi daca era cazul; mi-a zis ca unii zic ca da, altii ca ba; parerea ei este ca nu e necesar, si mi-a zis ca pot sa-l reiau imediat. Cred ca mai astept totusi o zi-doua

Lai

Mergi la inceput

Doamne ajuta Lai ca ai trecut cu bine de HSG!
Iti doresc multa multa sanatate in continuare si sa ai incredere in DD ca totul va fi bine

Tuturor va doresc numai bine si sper sa ne reauzim cu vesti bune!

Elly

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marijan90 spune:

avdoral, iti multumim mult pentru poveste asta ne da multa speranta.Si eu iau metformin de 5 luni si menstruatia imi vine la 50 zile si nu stiu ce sa mai fac, dar sper ca o sa ma reglez intr-un final, am si foarte multe chisturi pe ovare.
Lai, imi pare bine ca ai iesit ok la HSG si speram sa ai rezultate cat mai repede. Se spune ca dupa HSG ai sanse sa ramai insarcinata imediat. Bafta multa. Eu astept sa imi vina menstruatia,care intarzie ca deobicei,ca sa ma duc. Va pup pe toate.
Oare ce se intampla cu Gudinde?

Mergi la inceput