PCOS (12)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ellyshor spune:

am uitat sa va mai spun ca azi, in ziua 14-a a cm....am facut si progesteronul, rezultatul il iau sapt. viitoare....dar ma astept la o valoare destul de mica...offffffff....fetelor....ma asteapta o lupta crancena cu aceasta boala, nu?

pooopici multi pt toate luptatoarele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gargaritza82 spune:

elly, nu stiu daca e cazul sa te panichezi, asteapta sa vezi ce spune dr si fetele de aici care se pricep.
voiam sa te intreb de ce ai facut progesteronul in ziua 14...

Mergi la inceput

gargaritza82 ms frumos ca ai raspuns iubita....incerc sa iau lucrurile usurel....si sa fac fata oricarui diganostic.....ieri eram ce-i drept foarte suparata....intru-cat, cred eu, dozarile hormonale...imi cam confirma diagnosticul de sopc....dar in fine, ai dreptate, sa vedem ce zice si dr meu.

Referitor la progesteron.....asa mi-a zis dr sa-l fac, in ziua 14.....cand ar trebui practic sa aiba loc ovulatia....eu am cm-ul o luna de 28 de zile, o luna de 30-32.....

Va pooop dulce pe toate, fara exceptie, si va doresc un weekend placut!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dienutzahy spune:

Ellyshor,

Nu te panica. aici fetele o sa te ajute sa treci peste asta si sa iti infrunti boala cus stoicism. eu de cand scriu aici fetele ma ajuta foarte mult sa inteleg ce se intampla. de cand am aflat de pcos sunt mult mai linistita acum, ca stiu mai multe si ca se poate trai cu asta.
Asa ca, sus moralul si sa vorbim!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marijan90 spune:

Ellyshor stai linistita,incearca sa te calmezi. Stai sa vezi intai ce iti spune doctorul si dupa aceea o sa vedem cum te putem ajuta. Dar stai linistita, ca nu iti face bine

Mergi la inceput

va multumesc din suflet fetelor....va multumesc mult ca sunteti atat de dragutze si ca sunteti alaturi de mine.....incerc sa ma ridic de jos si sa merg inainte...e greu...dar sunt convinsa ca voi reusi.....mai ales ca am un asemenea sprijin langa mine

luni ma duc la dr....care cel mai probabil imi va prescrie Diane 35.....pt 3 luni....asa am inteles de la dr data trecuta, dc se confirma sopc....primul pas asta ar fi ACO pt 3 luni...ca sa se curete ovarele.

nu stiu ce sa fac.....nu prea as vrea sa iau ACO pt ca mi-e teama sa nu-mi dea peste cap tot sistemul hormonal, si asa dereglat de sopc,...offf...nu stiu....

as vrea sa merg si la un endocrinolog bun....stiti vreuna un dr bun in Craiova?....am citit intr-unul dintre capitole de Mihaela Popescu...langa Pol. Elga, sper ca retin bine.....dc puteti sa-mi confirmati sau sa-mi dati alte informatii in acest sens v-as fi recunoscatoare...

va imbratisez cu drag si va poopic dulce pe toate toate

Mergi la inceput

m-am mai uitat peste celelalte analize si am:

Colesterolul seric total: 192,4
HDL Colesterol: 48- mi se pare foarte mic, avand in vedere ca limita inferioara este 65
Trigliceride serice : 68,5

astept toate parerile voastre....parca nu mai am rabdare pana ma duc luni la dr

pupiceiiii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marijan90 spune:

Fetelor, am si eu o intrebare: luna asta vreau sa fac HSG si eu iau metformin. Stiti cumva daca influenteaza acest medicament cu ceva? Trebuie sa il intrerup? Daca da cu cate zile inainte? Va rog raspundeti-mi si mie ca nu stgiu ce sa fac si nu mai vreau sa aman aceasta analiza. Va multumesc din suflet

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gargaritza82 spune:

elly, parerea mea, nevizata dezigur, este ca simptomele tale sunt insuficiente pt diagnosticul de SOPC, mie nu-mi prea seamana, sincer. nici raportul ala... nu stiu ce sa zic.
sa ne spui ce ti-a zis dr. maine. succes!

si as avea si eu o intrebare.
luna trecuta am avut test de ovulatie pozitiv in ziua 22. am presupus ca am avut ovulatia in ziua 24 si in ziua 31 am dozat progesteronul ca sa verific. valoarea progesteronului era destul de mare ceea ce in mod normal mi-ar fi confirmat ca a fost intradevar ovulatie.
luna asta, aceeasi poveste, test de ovulatie pozitiv in ziua 22 ( culmea, pentru ca eu am cicluri de lungimi f variate) si vreau sa dozez iar progesteronul .

intrebarea mea este: la noi suferindele de PCOS stiu ca exista asa numitele "ovare de portelan" si ovulul eliberat nu reuseste sa treaca de acel invelis al ovarului. acum, eu ma intreb: daca printr-o minune un folicul a ajuns la maturitate o fi reusit sa treaca de invelisul ovarului? faptul ca nivelul progesteronului creste imi confirma mie asta? sau corpul galben produce progesteron independent de acest lucru?

poate ma ajutati si pe mine cu o parere. tare as vrea sa stiu ce se intampla acolo, eventual sa pot sa mai sper si eu un pic

Mergi la inceput

gargaritza82, iubita m-am mai linistit un pic.....si astept sa vad ce zice doctora.....maine la ora 14 ma duc la ea.

Oricum....sunt hotarata sa am un bb fie ce-o fie, indiferent de diagnostic....voi lupta cu orice boala..:). Noi incercam de apx 6 luni....nimic insa pana acum....
Cand am fost la eco, data trecuta, abia in ziua 16(dintr-un ciclu de 34 de zile, atat am avut luna trecuta cand am luat utro) aveam un folicul de 16 mm....deci o problema cu ovulatia sigur am.....sa vedem insa ce masuri imi propune doctora.

te pooop dulce dulce...si va tin la curent. Sa ne ajute DD tuturor!

Elly

Mergi la inceput