PCOS (12)
Raspunsuri - Pagina 16
aruam spune:
Raluka aspectul polichistic al ovarelor este caracteristic in PCOS asa ca nu te speria. Si eu am avut dar dupa 7 luni de metformin ovarele arata bine si ovulez. Deci rabdare ca timpul le rezolva pe toate.
toate fetele
anci28 spune:
Fetelor, m-am inscris mai demult pe forumul asta, insa n-am fost activa, doar v-am citit. Acum cateva zile am facut o postare asemanatoare, dar la un alt topic. M-am hotarat sa o pun si aici, pentru ca este o poveste cu final fericit si sper sa va readuca speranta. Asadar, de doi ani ne chinuim sa avem un bebe. Eu nu am avut niciodata ciclu regulat, imi venea la 2,3,4 luni, chiar la jumatate de an. Cu anticonceptionale se regla, cum incetam sa le mai iau, iarasi se dadea peste cap. Acum doi ani, cand ne-am apucat serios de "treaba", dr mi-a confirmat ca aveam ovare polichistice, cicluri anovulatorii, o rana pe col, un dezechilibru hormonal de zile mari (nu am fisa cu rezultatele in fata, dar niciun hormon nu era in limite normale), printre care hiperprolactinemia era problema numarul 1: de 3 ori peste limita normala (ceva de genul 1500, in conditiile in care valorile normale erau intre 0-500). M-a pus pe dostinex si metformin. Intre timp, foliculometrii peste foliculometrii: nimic. Ovulatia tot nu se producea. In ianuarie anul trecut am facut o laparoscopie, la care mi-au decorticat ovarele, petnru ca chisturile formasera o "crusta" care nu mai permitea eliberarea foliculilor. Tot atunci mi-au verificat si trompele - permeabile. Dupa laparoscopie eram sigura ca o sa raman (nici nu va spun ca n-am simtit nici o durere dupa operatie, eram in al noualea cer de fericire ca am facut-o si de-abia asteptam sa se produca ovulatia mult dorita si sa raman). Toate bune si frumoase, prolactina tinuta sub control cu dostinex, foliculometrie in prima luna dupa laparo, folicul de 20 mm, dr imi zice sa vin la control dupa 2 zile, sa vada corpul galben... Dupa 2 zile, surpriza: nu exista corp galben, ci un ditamai chist de 40 mm, deci nicio ovulatie. Am crezut ca a cazut cerul pe mine: daca nici laparoscopia nu a dat rezultate, la ce ma puteam astepta? A doua luna, stimularea ovulatiei cu pregnyl, 5.000 UI (o fiola). Control dupa presupusa ovulatie: nimic!!! Nici pregnylul nu reusise sa-mi sparga foliculul. Strategia pe mai departe: 2 fiole cu pregnyl (mai mult nu e voie) si sa speram ca se va produce minunea. La 2 fiole cu pregnyl am avut, intr-adevar, ovulatie, dar n-am ramas. A doua luna, la fel. Dupa aceea, dr m-a pus 3 luni pe anticonceptionale, pentru ca ovarele incepusera din nou sa-mi creasca (volumul incepuse sa se mareasca, ceea ce nu-i bine). Nu stiu cum am rezistat cele 3 luni. Dupa perioada asta, hai sa vedem daca am ovulatie fara pregnyl: bineinteles ca nu. A doua luna, 2 fiole - ovulatie da, bebe nu. Dr mi-a spus ca mai incercam 2 luni si gata, ca nu poate sa bage la nesfarsit hormoni in mine la greu, ma trimite la fiv. M-am impacat cu ideea (macar aveam un plan concret, ca natural vazusem ca nu se poate) si am mai primit inca 2 fiole de pregnyl. Si, spre surpriza tuturor, minunea s-a produs! Dupa mai mult de un an de dostinex, metformin, tratamente naturiste, stimulari de ovulatie, laparoscopie, foliculometrii lunare si cine stie ce am mai uitat. Acum sunt in saptamana a 18-a si la sfarsitul lui iulie ar trebui sa ne tinem fetita in brate. Ce vreau sa va spun e ca se poate, oricat de grava ar parea problema. Nu pot sa zic ca pe parcurs nu mi-am pierdut de nenumarate ori speranta sau ca am crezut in continuu ca povestea mea o sa aiba un deznodamant fericit. Trebuie insa sa faceti tot ce tine de voi ca sa va apropiati cat mai mult de telul vostru. Fiti incapatanate si pana la urma, intr-un mod sau altul, tot se va intampla. Cu toate ca intru in luna a cincea, inca nu-mi vine sa cred ca am reusit. Probabil ca nu o sa ma dezmeticesc decat cand o s-o vad Va tin pumnii la toate si sper sa vi se indeplineasca cat mai repede visul.
mayaione spune:
Am fost la control si nici urma de chisturi pe ovare, ba mai mult par functionale. Sper sa fi scapat, sunt curioasa daca mi se regleaza si menstruatia. A fost oricum o veste f buna dupa atatea momente triste. Sper sa reusiti si voi!
raluka83 spune:
aruam....multumesc de incurajare....sper sa fie bine si in cazul meu. oricum ma ajuta sa vad ca au mai fost cazuri care au avut un final fericit
marijan90 spune:
Fetelor, buna seara. Nu am mai intrat demult deoarece am fost prinsa si nu mai aveam nici o noutate. Luna trecuta (februarie) am facut HSG si trebuia dupa ce imi vine CM sa ma duc sa fac laparoscopie, dar surpriza ciclul nu mi-a mai venit si sunt insarcinata. Duminica seara am facut un test si am vazut prima oara in viata mea II liniute. Fetelor nu disperati ca se poate. Eu nu mai aveam nici o sansa decat IA sau FIV si uite ca am ramas natural. Ovarele mele erau pline de chisturi(acum nu stiu cum mai sunt dar o sa aflu cand ma duc la control), cicluri anovulatorii. Tratament doar metformin, omega 3 si acid folic. Va pup si va doresc ca in curand sa se intample si la voi minunea.
persephonna spune:
Buna fetelor
Ma mai tineti minte?? Am disparut din peisaj incepand cu decembrie pt ca am simtit ca este ma bine sa ma detasez de subiect pt o perioada...desi zilnic imi aduc aminte de PCOS.
Vad ca s-au intarit randurile. Bun venit la noile fete .
Citesc cu placere ultimile postari si tin sa multumesc noilor posesoare de burtici pentru mesaje. Sarcina usoara si multumim de incurajari .
Sa va aduc aminte acum de mine: In decembrie am fost la analize si la ecografie si surpriza: Toate bune si frumoase mai putin ecografia. Nici pana in momentul de fata nu stiu daca am PCOS sau nu ... dar idea este ca am reusit sa ma detasez pt cateva luni.
Va pup si mai vorbim.
Ellyshor spune:
Marijan!!!!!!!!!!
Felicitari iubitaaaaaaaaaaaaaaa!!!!
Super veste ne-ai dat! Sa fii sanatoasa, si sa ai o sarcina usoara si un bb santatos si frumos!
Ma bucur mult ca DD ti-a ascultat rugaciunile!
POOOPICEI MULTI pt o invingatoare!