Bucurii de sept-oct 2006 (155)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns GETY spune:

Buna dimineata!

Mexxa, se pare ca vei mari grupul de mamici din Bucuresti. Iti vei gasi un nou servici la Bucuresti, dar poate va fi nevoie sa stai cu Sebicu acasa in perioada urmatoare. Pupici de la noi si sa fie un nou inceput mai bun si sa scapati de probleme.
Sanatate multa lui Sebicu.

Se pare ca trebuie sa scot din nou rezerva de pantalonasi si chilotei pentru pisaiala. Si sa va urmez sfaturile. Tentative am avut, sa nu ma intelegeti gresit. Vreo luna si ceva am incercat asta vara si nik.

Dar acum o sa-mi iau 2 saptamani de CO la inceputul lui februarie si sper sa se invete sa faca la oala.

Asa creste Maria Diana

Mergi la inceput

Ramomar, in legatura cu no. 2 n-am nici o sugestie. Maria face in fiecare zi, pur si simplu se intoarce cu spatele la noi si se apuca de treaba. De regula n-o intrerupem sa o asezam pe oala, ca nimanui nu-i place sa fie intrerupt in chestii din astea, nu?

Asa creste Maria Diana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monique_new spune:

Ramo pt constipatie cred ca ti-am spus ce a functionat la noi, nu mi-ai spus insa daca ai luat sau nu. Laxofort Pediatric siropel de la plafar..Dr Ionut Moraru...si prune uscate.

Am tot zis sa ajung la farmacie sa intreb de paturicile respective...o sa incerc.

1 Anisor2 Anisori
Cosmi bebe -13 septembrie 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramomar spune:

Citat:
citat din mesajul lui Monique_new

Ramo pt constipatie cred ca ti-am spus ce a functionat la noi, nu mi-ai spus insa daca ai luat sau nu. Laxofort Pediatric siropel de la plafar..Dr Ionut Marinescu...si prune uscate.

Am tot zis sa ajung la farmacie sa intreb de paturicile respective...o sa incerc.

1 Anisor2 Anisori

Da Moni, am luat si Laxofort si alt siropel natural care are pe langa sirop de prune si smochine si pere, dar nik. Am ajuns la concluzia ca de fapt nu il lasa, a durut-o o data de doua ori si nu-l mai lasa, iar in ritmul daca tot nu-l lasa e tot uscat si iar o doare si uite asa ne invartim intr-un cerc vicios. Sper ca,,,cu vorba buna si cu multa perseverenta sa reusim.

Ramo si PATRICIA MARIA (06.09.2006)

Mergi la inceput

Ramomar, asa e, cu cat il tine mai mult in rect, cu atat se "usuca" mai tare. Oare niste picaturi de ulei de masline nu-l ajuta sa alunece spre iesire?
Eu cu supozitoare mai ajutam, dar acum e alt caz la voi.

Asa creste Maria Diana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monique_new spune:

Gety eu zic a mai incerci. Nici noi asta vara nu prea am avut succes dar uite ca am reusit. Nu o face pisulica pe ea mereu stai linistita...o sa isi dea seama si o va deranja.

1 Anisor2 Anisori

Mergi la inceput

Monique_new, pana acum se pisa si nu zicea nimik. Se pare ca n-o deranjeaza. Pipaiam eu pantalonasul ud...

Asa creste Maria Diana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns festina spune:

Buna fetelor

Ramona, pentru constipatie poti incerca si HUMANA Milchzucker. Noi asa am scapat de constipatie cand avea Raducu cam 8 luni. Tot asa zic si eu ca intrasem intr-un cerc vicios si nu mai facea de frica. Tot cu supozitor facea n°2. Ii puneam aproape zilnic pentru ca daca il lasam doua zile era deja tare si nu a dat dependenta asa cum am mai citit pe forumuri, dar bineinteles depinde de copil. Eu zic sa incerci, e natural, e lactoza. E un praf care se pune in mancarica.

Cat despre dezvatatul de pampers, Raducu facea la olita de la 1 an jumatate dar doar daca era pus, nu se cerea singur. Greseala mea a fost ca am pastrat pampersul in toata aceasta perioada. Pana nu am renuntat de tot la el pe timp de zi nu s-a cerut. Am cumparat niste chilotei cu robotei si i-am spus ca daca face pishu in chilotei se strica robotelul. Si mai o chestie, am pus in bazinul de la WC ratusca de la Anitra care face apa albastra. E pur si simplu fascinat sa traga apa la WC bineinteles ca recompensa ca a facut la olita. Si uite asa am scapat intr-o saptamana. Culmea a fost ca nu facea nici la somnul de pranz, nici noaptea, pampersul era uscat uscat. Dupa vreo 2 luni de fericire cand credeam ca renunt definitiv la pampers si ma si gandeam ce fac cu stocul de pampers pe care il aveam a inceput din nou sa mai scape pe el sau sa spuna prea tarziu ca vrea la olita si sa faca si in somn. Se lua cu joaca si uita. Cu rabdare si cu explicatii de fiecare data dar fara sa fie deloc certat sau sa-l fac sa-i fie rusine am reusit.

Pusi la toata lumea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns princess spune:

Neatza!

N-am mai scris de-un secol, incerc acum, desi sunt la job si am de lucru, pe aici se fac ceva renovari, se gauresc peretii si nu ma pot concentra la ce am de facut, asa ca mi-am luat o pauza...

In primul rand, va pup pe toate si va imbratisez, asa ca la inceput de an!

In al doilea rand, ma apuc de citit din urma:

Pufy, am vazut poze cu baieteii tai, sunt tare dulci si frumusei! Tie iti urez spor la lucru si mai ales la turele de noapte!

Ramo, condoleante pentru bunicul! Asta este viata, cu bucurii si cu necazuri uneori!

Adina, raspund si eu la intrebarea ta: Rares nu isi roade unghiutele, in schimb baga manuta cu totul in gura, am pipait gingia si se pare ca ii mai dau maselute si cred mai degraba ca asta ar fi motivul!

Referitor la felul cum reactioneaza copiii cand le este luata jucaria: cu ceva timp in urma, Rares se lupta, chiar si cu dintii ca sa isi apere jucaria, daca atenta cineva la ea; insa de la un timp nu mai este asa de indarjit, mai cedeaza; daca este imbrancit, in prima faza nu riposteaza, dar daca se repeta, se tine si el tare, nu se da inapoi! Daca copilul care il imbranceste este mai mare (asta s-a intamplat chiar de curand) atunci chiar se supara si plange tare.

CristinaGoji, vad ca te-ai pus din nou pe scris si pe dat cafele! Bravo pentru ca reusesti asta, avand doi pitici pe langa tine! Cred ca sunt tare dragalasi, mai ales ca si Daria este acum mai maricica! Imi pare rau ca ati fost bolnavioare!

Despre pampers: suntem cam in acelasi stadiu, ziua fara, in deplasari si noaptea cu pampers. Ziua mai scapa si pe el cateodata, din ce in ce mai rar insa. Kk nu face la olita decat foarte rar, mai degraba se abtine pana are pampers pe el. As vrea sa il las si noaptea fara pampers, sa vedem cam cum se prezinta, problema este ca Rares bea mult ceai noaptea si de obicei are 2-3 pampersi plini pe noapte, de cele mai multe ori se uda si pe pijamale si il schimb de la piele.

Moniq, Rares nu mai doarme la pranz cam de o luna! Se trezeste pe la 9-10 dimineata, afara e adevarat l-am sos mai putin pe zilele acelea geroase, pe la 6 seara deja devine foarte obosit, nu ma mai inteleg cu el, ar vrea sa doarma, dar nu il mai pot culca la ora aia; pe la 8.30-9 cade lat! Nu mi-a convenit deloc noul lui rpogram, dar a trebuit sa ma consolez. Nici sa stau cu orele sa ma chinui sa il adorm nu vreau, ma enervez si eu, nici el nu are rabdare sa stea in pat; efectiv lui nu ii este somn la ora la care as vrea eu sa il culc (3-4). Ultima data cand a dormit dupa amiaza (la pranz nici nu se punea problema) a fost pe 31 dec, l-am culcat pe la 6 seara s-a trezit la 8 si a stat treaz in noaptea de Revelion pana la 2. Banuiesc ca unii copii, de la o varsta nu mai au nevoie de somnic la pranz!

Of, of, kilogramele lui Rares sunt abia 12, cred ca nici astea complete, iar la inaltime nu stiu ca nu sta la masurat, cred ca a mai crescut pt ca toti pantalonasii de casa ii sunt pana la glezna.

Festina, ce baietel cuminte este Raducu!

Cris, cum se mai simte Victoras cu hidrocelul? Cand il vei opera?

Xandrutza, si tu esti o mami fericita cu fetitele tale dragalase! Si mie mi s-a parut ca Diana este leita Narci cand era bb! Este o frumoasa oricum!

Alina mami de RARES NCHOLAS - 20 septembrie 2006

RARES are...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns princess spune:

Lexicut, bine ai revenit din concediu, ma bucur ca v-ati simtit bine in RO (unde-i mai bine decat acasa?), pacat ca s-a imbolnavit Maria insa!Iar vorbesti aiureli despre tine? Mie mi-a placut de tine in pozele de la intalnire! Na!

Fetelor, nu i-ati dat bataita lui Lexi ca sa ii iasa din cap parerea asta proasta despre ea?

Tanima, pupici tizului nazdravan! Bafta in continuare cu sarcina! Fruntea sus ca mai ai putin si gata! Foarte bun sfatul tau cu folia de parchet!

Ramo, si Rares se mai trezeste noaptea, uneori viseaza, alteori vrea sa stie daca sunt eu sau tati langa el, ori vrea sa fie pupat ori vrea sa bea ceai ori este ud, diverse chestii...

Wow, Cristina, ce "fericita" trebuie sa fii cand se trezesc amandoi odata!

Lilina, sa ai spor la facut calcule! Vezi sa nu te tina tot anul daca l-ai inceput asa in forta!

Gety, il regasesc si pe Rares in "figurile" pe care le face Maria ta! Si eu sper sa nu ii tina mult!

Mexxa, imi pare rau de Sebicut! Sper ca DD sa va ajute sa rezolvati definitiv problemele! Adaptare usoara la viata din Capitala!

Ramo, pediatra lui Rares m-a prevenit in legatura cu faptul ca piticii se pot constipa atunci cand insistam sa faca la olita sau la wc. Vad ca si la noi tot cam asta este tendinta, sa se abtina! Cred ca in timp se vor invata! Eu totusi daca vad ca nu face o zi, doua, ii las pampersul ceva mai mult si face in final!

Alina mami de RARES NCHOLAS - 20 septembrie 2006

RARES are...

Mergi la inceput