Mamici de Ghiocei Martie-Aprilie 2009 (47)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alina.n spune:

novus tu ai luat ceva vitamine in sarcina?
colesterolul si la mine mereu a fost peste limita superoara dar am inteles ca omega il mai scade

26+ cu Maria
Vine barza!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenada spune:

Citat:
citat din mesajul lui novus

Fetelor, mi-am luat rezultatele analizelor si daupe spate !!!! de nervi !!! colesterolul e 345 in conditiile in care peste 240 e crescut !!
calciu sub limita, altele peste limita si tot asa !!!

voua cum v-au iesit analizele ???

31+ cu Alexandra

www.flickr.com/photos/31088780@N05/?saved=1" target="_blank">Eram 2,vom fi 3

La mine numai colesterolul este in aer adica ..... 265, in cconditiile in care niciodata nu a fost mai mare de 160. Mi s-a facut rau cand am vazut iar doctorita a concluzionat ca hormonii sunt vinovati, pentru ca i-am spus ca eu nu pap gras, prajit, paine alba, dulciuri.

Carmen 26+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns millie spune:

Novussi eu mi-am refacut analizele,nu stiu exact valorile ca le-am facut la med.de fam.si nu am luat rezultatul la mine,dar au iesit bine.Atata doar ca stau mai prost cu calciul

monica 32+ Lara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns novus spune:

Iau si vitamine si calciu si o sa iau si Omega 3 ca am citit acum ca e bune si pt reducerea colesterolului dar si pt sarcina in general

Am mai cautat pe net si am vazut ca poate creste colesterolul in sarcina asa ca un pic m-am mai linistit, mai ales ca eu nu prea mananc prajeli si alte chestii nocive !

Mersi de raspunsuri !!!

31+ cu Alexandra

www.flickr.com/photos/31088780@N05/?saved=1" target="_blank">Eram 2,vom fi 3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

aris ,
daca spui ca gradul de "aranjare" iti influenteaza in mod categoric starea de spirit, atunci ... stii sa actionezi in consecinta ! . Mie pur si simplu mi se pare ca ar fi "pacat' sa stric in maternitate haine prea grozave, care imi plac mult sau la care tin mult. si eu mi-am pregatit o camasa de noapte vesel colorata, cu girafa, cu halat asortat...oricum nu mi-as fi luat din cele largi si lalii si fara nici o forma, a la camasa de noapte a strabunicii; insa am avut impresia ca unele fete prea s-au panicat pe tema camasii de noapte...

Novus,
NIMIC din ce se intimpla in organism in timpul sarcinii nu e "in standarde"; cred ca trebuie sa te gindesti pur si simplu ca e o perioada in care organismul e dat peste cap, si isi va reveni cu atentia ncesara dupa nastere, dupa ce "intri in linie dreapta" (in sensul ca se obisnuieste) cu alaptarea. Suplimenteaza calciul, fierul si ce te mai sfatuieste medicul, si ignora alte valori; 2 luni cu colesterol cu valori peste maxim nu cred ca iti influenteaza la modul real starea de sanatate. Nu cred eu ca formezi placi ateromatoase in astea doua luni, pina se naste bebe....

Ciresica,
In legatura cu emotiile, iti spun ce am mai citit pe ici pe colo.
Chiar si fara epiziotomie este posibil ca o perioada dupa nasterea vaginala sa ai un sindrom de incontinenta urinara. E produs de leziunile pe care le-a suferit vezica in timpul nasterii, de presiunea exagerata pe uretra, de afectarea nervilor care controleaza sfincterul. Este reversibila, trebuie doar ceva rabdare si optimism; pentru a evita situatia se recomanda faimoasele exercitii Kegel.
Cu lapticul dupa cezariana, si eu sint putin emotionata, mai ales ca pina acum citeva zile inclinam sa cred ca voi naste vaginal. Insa din tot ce am citit, se pare ca chiar daca poate intirzia un pic in cazul cezarienei, lapticul VINE; trebuie numai perseverenta sirabdare. Niste statistici preluate de pe La Leche League afirma ca un procent infim dintre femei intr-adevar nu au lapte dupa nastere; in majoritatea covirsitoare a cazurilor este vorba de alti factori, cel mai adesea stresul mamei ca ramine copilul flamind, stresul in general, ranile sinilor care duc la intreruperea alaptarii etc etc. Tinind cont de faptul ca femei care nu mai aveau aproape deloc secretie lactata au reusit sa isi...restabileasca "productia" prin stimulare (pe principiul cererii si ofertei...), nu cred ca trebuie sa ne facem griji in legatura cu asta.
Apropo de lohii; cred ca sint cam la fel de abundente si in cazul cezarienei si in cazul nasterii vaginale. Aceste lohii nu sint reprezentate de continutul propriu-zis al uterului (care se elimina in mare parte odata cu contractiile sau in timpul operatiei), la fel cum singerarea menstruala nu consta in "singele care -a acumulat in uter". E vorba de modificarile pe care le sufera uterul in timpul involutiei. Dar serios, cred ca e ultimul motiv pentru care sa iti faci griji; mai greu e pentru femeile carora le ramine colul inchis, astfel ca nu pot elimina lohiile, decit pentru cele care elimina "prea mult"...

if you can't say something nice, then don't say it at all
http://pisigri.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lysbeth spune:

alina, am ajuns la 56:-s

Am vazut ca va faceti analizele. Din cate am inteles deficitul de calciu si fier e frecvent intalnit in trimestrul 3.
Dar sunt suplimente care se pot lua. Mi-e mi-a spus medicul sa iau ceva cu fier (mi-a dat reteta) dar recunosc: nu am luat. Si asta pt ca la ultimele analize aveam peste limitele normale de fier. Oricat si-ar lua bb nu cred sa ajunga sub limita. Mai ales ca de cand fetita a avut o anemie usoara am schimbat si obiceiurile alimentare: mancam des spanac, ficatei, brocoli si foarte multe legume fierte natur
Eu deja am cosmaruri legate de momentul nasterii. Si puiu meu inca nu s-a intors. Data viitoare cred ca va trebui sa discut cu medicul serios despre momentul nasterii

27+ Damian Codrut Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenada spune:

Fetelor, vad ca pe masura ce trece timpul si ne apropiem de marea intalnire..... creste productia de morcovi..... Sunt curioasa cum o sa fim peste vreo luna jumate .
Lysbeth, sincer si pe mine m-a apucat o frica , dar nu neaparat de nasterea in sine, sau cel putin nu acuma ci de momentele de dupa. Sunt atatea necunoscute in ecuatie si si mai multe raspunsuri, ca sunt de-a dreptul ingrozita. Pe mine ma sperie tare subiectul, alaptat, si ma si vad cu bebe in brate disperata ca nu stiu cum sa-l tin,intrebandu-ma daca suge sau nu, daca s-a saturat, daca este lapte destul. Cred ca ar trebui sa-mi pun in ordina cronologica fricile, ca deja cred ca am.... sarit prea departe. ....pana la alaptat....hehe ....reinnoiesc productia de morcovi de cateva ori....

Carmen 26+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eseea spune:

Fetelor, vad ca ati deschis subiectul alaptare. Pt cele interesate ( si ar trebui sa fiti TOATE fara exceptie) va recomand sa cititi INTENS urmatorul subiect, Alaptatul help line

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=129956&whichpage=12

inca din timpul sarcinii ( pt ca DUPA nastere nu o sa aveti timp) !! Dupa nastere puteti pune intrebari daca nu va descurcati. Eu recunosc ca am citit FF MULT in timpul sarcinii despre alaptat, iar daca nu faceam asta probabil ca habar nu aveam sa o fac, as fi renuntat .........Nu va bazati pe sfaturi de la dr, familie, etc......se introduce formula ff usor, ceea ce va duce la pierderea laptelui. ma rog, cu ajutorul INFORMATIILOR eu am alaptat cu succes 1 an si jumatate ( pana la 16 saptamani sarcina aceasta) iar fetita mea nu a gustat nici macar o data formula ( nici macar nu am cumparat vreodata) si nu a vazut biberon niciodata.

Nu mai zic ce placere a fost de ambele parti, realmente...sunt cele mai frumoase momente pe care le-am trait impreuna cu bb a mea!

Mami de fetita si de baietel 29+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m_monique spune:

Kea mancarimile de piele pe burta sau sani sunt normale. poti sa te tot dai cu crema ca efectul este acelasi.

vaccin antitetanos nu am facut nici data trecuta, ca nu mi s-a recomandat, si nu voi face nici acum.

va rog mai terminati cu texte de genul: daca nasti prin cezariana vei avea mai putine lohii. nu este deloc adevarat. lohiile sunt un fenomen fiziologic. mai abundente sunt in primele zile, apoi se reduc. dupa nastere toate vom fi lauze, iar aceste sangerari fac parte din lauzie.

26+
si Andrei (16.12.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Ciresica, stiu eu o "fata" care a alaptat cu cezariana: maica-mea, m-a alaptat 2 ani! I-a venit laptele rapid, siroaie. Maica-mea a facut cezariana la cerere ca o tipa a sfatuit-o inainte sa ajunga la spital sa impinga cu putere, ca altfel se sufoca bebe si moare! Asa ca maica-mea s-a gandit:"nooo, pana aci, nu mai risc io nimic, cezariana!", ca n-ar mai fi suportat sa-i moara alt copil.
Nu stiu cum mi-or iesi analizele de trim. III, dar alea de II cica-s excelente. Numa hemoleucograma o ia razna in nastere si e normal. Cu colesterolul si glicemia stau f. bine, la fel cu calciul, Fe etc.
Dar deja incep sa am dureri de spate. Am ajuns la 62 de kile si perimetru abdominal de 97 cm, la 25 de sapt.!! Voi cum stati?

25+
http://community.webshots.com/user/Ilinca_M

Mergi la inceput