Mamici de Ghiocei Martie-Aprilie 2009 (47)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns m_monique spune:

azi am fost la control. bb in parametrii normali, 27.4 sapt de sarcina.
deja e in prezentare craniana. chiar ii spuneam medicului ca si eu asa o simt, la care el "vezi ce inseamna experienta!"

edit: tensiunea 11 cu 6. deci foarte buna, in conditiile in care am baut azi o cafea si un ness.
kg deocamdata raportez +7, ceea ce inseamna ca sunt in grafic.

26+
si Andrei (16.12.2006)

Mergi la inceput

haine de copii:
nu luati prea multe. la inceput veti folosi 0-1 luni sau 1-3 luni.
la andrei am folosit haine de nou-nascut 2 saptamani, apoi am trecut la cele pentru copii de 3 luni.
body-uri luati in acelea cu capse care nu se trag prin cap, ca altfel va chinuiti mult.
salopete luati cu capse sau nasturi care se inchid fie in fata fie in spate, dar care nu trebuie trase prin cap.
daca pantalonii nu au sosete, atunci cumparati separat

27+
si Andrei (16.12.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyana27 spune:

fetelor am reusit sa montam patutul!!!!! de fapt s-a montat foarte usor, doar ca ne-am prins noi mai greu ce miscare sa facem. suntem foarte multumiti de el. am pus poze proaspete la album. revenim mai cu poze cu hainute pentru mami si bebe, ca avem si noi o gramajoara, si cu pozici proaspete cu bebitaaaaaaaaa.

diana 26+ David Gabriel
poze si filmulet 4D bebe mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina_27 spune:

Dragele mele
Multumesc mult pentru mesajele voastre de incurajare.....sunteti niste dulci, si se pare ca optimismul vostru si-a spus deja cuvantul....
Astazi am fost la control la Tutunaru, si bebe a recuperat din retard.....e mai mic doar cu doua zile fata de cele 14 de intarziere si.....cantareste 720 grame. Medicul a zis ca e binisor si ca daca contnui cu miraculosul Pregnyl, totul o sa fie ok.....Doamne Ajuta!
Asadar, abia asteptam sa va dau vestea cea buna, veste la care oricum nu ma asteptam nici eu....
Sunt foarte fericita si parca se vede si la noi luminita de la capatul tunelului

Va pup dragele mele

Alina 25+ cu

Mergi la inceput

am scris mai devreme un mesaj si l-am pierdut. era legat de lista din link. unele lucruri mi se par inutile, mai ales daca sunt cumparate acum:
- suzete
-sterilizator, incalzitor de biberoane, recipient de masurat lichide, recipient de pastrat laptele de mama,
-cantar electonic

cantar poate fi folosit si cel clasic cu succes. avand cantar acasa veti fi tentate sa cantariti cam des copilul (mai ales cele care alaptati), ceea ce poate genera un stres inutil.

eu am acasa un sterilizator de la avent pe care mi l-a cumparat nasa la nasterea lui andrei. l-am scos de 3 ori din cutie: cand l-am primit, a doua oara cand am scos primul biberon, iar a treia oara cand am scos al doilea biberon. in priza nu l-am bagat niciodata.

ceai nu e obligatoriu de la hipp. eu am folosit cu succes babycalm de la fares. e un ceai clasic la pliculet.

multe le veti lua pe parcurs in functie de nevoi, si atunci veti trimite taticii la cumparaturi ca doar trebuie implicati si ei. sa-i vedeti ce mandrii merg la cumparaturi pentru copiii lor.

eventual faceti o lista cu necesitati si de cate ori va intreaba cunoscutii ce cadouri vrei le spuneti.

colega mea de serviciu a nascut de curand, si am strns bani sa-i facem cadou. bineinteles ca a picat pe mine, ca doar am experienta. asa ca mi-am sunat colega si am intrebat-o. ea mi-a spus ca nu stie ce-i lipseste. atunci am inceput eu cu propunerile, iar ea a fost chiar incantata: 2 biberoane avent, batista bebelusului si o patura, cu care poate fi invelit copilul pana pe la 5 ani. restul de bani il dam in plic.

27+
si Andrei (16.12.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ciresica5 spune:

Pisigri, iti multumesc din suflet pentru sprijin .
Pana acum abia asteptam sa treaca timpul si sa se apropie luna martie. Acum, cand imi dau seama ca timpul trece, m-au luat grijile si mi-e tare teama de momentul nasterii.
Doamne, ajuta-ne sa trecem cu bine peste toate!!! ]

29+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyana27 spune:

alina bravo. stai sa vezi ce bebita mare o sa ai pana la urma. recupereaza el acuma cat altii intr-o luna . ma bucur mult cand aud vesti bune de la voi.

diana 26+ David Gabriel
poze si filmulet 4D bebe mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monnvas spune:

Alina bravo. Eu cred ca te-a speiat ecografistul prea tare. Hai ca ne vedem noi la scutece...

Monica Elefantica 32+

CASA LU' BEBE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Ciresica nu ai pentru ce. Din pacate "sfaturi" dau numai din carti, deci o dau si in bara - noroc ca se prind de chestia asta numai mamicile care sint la al doilea bebe, si la odiseea noastra nu sint multe
Despre cit mai avem de asteptat...mie mi se pare ca MULT. Nu stiu, eu parca ma stresez mai tare pe masura ce trece timpul, ca tare vreau sa fie totul bine. Si mi se pare ca problemele aparute - Doamne fereste ! - la o virsta mai mare a sarcinii parca sint mai...dureroase decit la inceput de tot.

Am si eu o intrebare...pentru fetele cu probleme (in primul rind), ca poate au discutat asta cu medicii lor.
Dupa cum am scris acum citeva zile, la ultima echo mi s-a spus ca am lichid amniotic scazut si ca placenta e de gradul 3. Ambele "gaselnite" par a fi "benigne" deocamdata, devreme ce bebe e dezvoltat ok, dar ambele pot produce la un moment dat suferinta fetala, in sensul ca bebe poate primi insuficient oxigen si nutrienti.
Cum se poate identifica momentul in care bebe nu mai face bine in burtica? Ca totusi echo nu pot face saptaminal, nici nu cred ca e indicat...pe voi cum va monitorizeaza? Cum se asculta bataile cordului fetal? eu nu le-am auzit decit la echo, in rest nu le-a ascultat, si eu nu le gasesc cu stetoscop obisnuit, mai ales ca am si placenta anterioara?
Deci...ce ar tb sa faca dr ca sa identifice din timp aparitia problemelor ?

if you can't say something nice, then don't say it at all
http://pisigri.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adee spune:

/Kea si pe mine ma mananca burta cateodata, de obicei cand uit sa ma dau cu crema

Monnvas eu folosesc crema Mustela; o data stiu ca m-am dat chiar cu cateva ore inainte de eco, dar nu sa plans dr ca nu vede bine, si nici mie nu mi se parea ca este vreo diferenta.

Apropo de vergeturi, mi-au aparut si mie cateva pe sold, de atunci sotul are de lucru mai intens, cu cremuitul

lysbeth la noi la maternitate te tine 5 zile, daca nu sunt probleme.

millie si pe mine ma chemat dr de familie la vaccin in saptamana 32.

MariaK f frumoasa camera lui bebe.

novus si mie mi-a iesit colesterolul f mare. De 2 ori mai mare decat limita superioara.

Am schimbat si noi semnatura. Nu imi vine sa cred ca deja am ajuns in saptamana 30

30+Ariana

poze

Mergi la inceput