Mamici de Ghiocei Martie-Aprilie 2009 (47)
Raspunsuri - Pagina 18
Gaza22 spune:
Am vazut si eu stirea cu bebelusul de 6kg si mai ziceau ca mamica a luat 40 de Kg in timpul sarcinii, oooau cum o fi lasat-o doctorul, cum a avut ea curajul ca era asa de riscant si pt ea si pt bebe.
Maya bine ai revenit chiar ma gandeam int-o vreme sa nu fi patit ceva dar ma bucur ca ai lipsit pt ca ai avut musafiri.
Millie si eu am probleme cu aparatul de epilat tot din motive de durere. Nu stiu dar de cand sunt insarcinata am devenit ff sensibila la durere. Inainte n-aveam o treaba.
alina.nBuna, ce mai faci? ce-ti face bebelina? Noi mai avem ceva pana vine sorocul dar citind ce scriu fetele aici m-au cam luat emotiile. Tu cum stai cu sentimentele cu pregatirile?
Un prieten adevarat te prinde de mana si iti atinge sufletul
Maya25 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui millie Neata burtici! Sa inteleg ca nu vi sa recomandat si nu vi-l faceti acest vaccin,o sa-mi intreb si doc.ginecolog sa vad parere are si el. monica 32+ Lara |
Millie, eu sunt internata in spital din ziua cand am implinit 24 de saptamani si nimeni nu mi-a pomenit de vreun vaccin antitetanos. N-am facut in viata mea iar daca ginecologii nu considera necesar...
Maya 30+
http://bd.lilypie.com/CHzwp1.png
millie spune:
Maya eu m-am mai interesat si se pare ca aici se recomanda ca sa previna eventualele infecti din spital,in deosebi au facut acest vaccin gravidele care nasc prin cezariana.Oricum nu e obligatoriu sa-l faci de aceia multi medicii nici nu intreaba,ramane la atitudinea fiecaruia.
monica 32+ Lara
Maya25 spune:
Millie, probabil ca fiecare spital are regulile lui. De altfel, mai stii, poate ma trezesc si eu cu surpriza intr-o zi ca imi vin cu vaccinul gata pregatit de administrare, asa, fara nici un avertisment. Glumesc, dar... mai stii ce le casuna astora? Mai ales ca eu sigur voi face cezariana pt ca mai am una plus am placenta praevia deci nastere naturala exclus 100%.
Maya 30+
millie spune:
Mai fetelor mai am o singura nelamurire momentan,daca dupa cezariana se poate folosi burtiera? va doresc o noapte linistita ,eu raman cu insomniile mele
monica 32+ Lara
millie spune:
Maya stai linistita vaccinul asta al faci doar daca doresti si oricum nu cred ca la spital se face ca pe mine ma intrebat doca de familie daca vreau sau nu ,nu doctorul gine.El doar mi-a spus ca pot sa-l fac linistita daca doresc ca nu e nici o problema.pupici
monica 32+ Lara
Maya25 spune:
M-am pus pe citit in urma ce am pierdut cat am lipsit. Nu stiu daca voi reusi chiar tot ca ati fost tare harnicute. Si eu am lipsit cam mult.
Am ajuns la intrebarea pusa de Eseea referitor la costurile spitalizarii in Szeged: 10500 de forinti pe zi spitalizarea plus 5000 de forinti pe zi rezerva. Deci 15500 de forinti pe zi. Cezariana e vreo 1500 de euro, copilul daca e perfect sanatos si nascut la termen mai costa si spitalizarea lui vreo 300 de euro iar daca Doamne-fereste e prematur sau are vreo problema si trebuie dus la spitalul de prematuri atunci sa te tii la costuri. Toate sunt in functie de perioada de spitalizare a copilului. Aici se salveaza copiii incepand de la 24 de sapt si 500 de grame dar pt un astfel de copil spitalizarea ajunge la 30.000 de euro, asa mi-a zis medicul.
Insa cu totii ne dorim un copil la termen, nu atat din cauza costurilor cat mai ales a faptului ca un copil nascut la termen are mai mari sanse sa fie sanatos, sa nu aiba probleme si sechele pe viitor, stie toata lumea, de altfel.
Mai am 7 sapt sa ajung la 37 moment din care putem sta linistiti ca bebe e ok si poate veni linistit pe lume. Fiecare zi e un castig pt bebe desi pt mine trece cu incetinitorul... Dar pt o cauza atat de nobila, rabdam ca n-avem incotro.
Maya 30+
Maya25 spune:
Gaza22 , bine v-am regasit! Multumesc ca v-ati gandit la mine. Tu cum mai esti?
Maya 30+
OlgaTarziu spune:
Buna la toata lumea.
Sanatate fetelor cu probleme. Celor slabutze va zic din suflet ca va urasc, si sper sa nu mai aud pr nimeni ca se plange de 6-7 kg ca mi se pare penibil. Am, la activ 19 kg si sincer nu-mi pasa. Am pus si cu primul copil 30 si intr-o jumate de an eram iar la 54 kg la 1.73 inaltime. Asa ca Norvus si alte balene "a la Olga" nu va stresati ca veti fi iar sexi si frumoase. Corpul femeii e un miracol.
Normal ca aici nici analize de trimestrul 3 nu se fac. Nu am habar de valori ale fierului, IR si alte faze. Stiu doar ca nu am glicemie mare ( ca la kg luate ma cam speriasem) si ca bebele e bine si grasan. De doua ori am ajuns sa merg la doctori si la spitali cu contractii dureroase care s-au oprit la fel de mistrerios cum au inceput.
La mine se pare ca e periculos sa obosesc. Sugestiile, sa ma odihnesc (curat SF), sa nu ridic, sa nu nimic.
Oricum intr-o saptamana sotul pleaca in Romania pt 2 saptamani si acum sunt setata pe supravietuire. Zapada e mare si inca ninge si trebuie curata trotuarul si in fata garajului, cumparaturile trebuie facute, hainele trebuie sa le car la spalat pe scari in jos si sus, copilul trebuie dus la toaleta noaptea (mai mult in brate). Am cerut ajutorul tuturor prietenilor si-s convinsa ca voi rezista cumva. Doamne ajuta.
Nastea.... Cam cum a zis Timi... Eu am fost 30 ore in travaliu, nu ma dilatam. Cand am fost dilatata l-am impis afara intr-o ora. A avut 4 kg si nu am avut epiziotomie. Deci nu e o regula. Si dupa....In 2 ore faceam dus si m-am si strans la loc fara sa aiba sotul senzatia ca a iesit pe acolo trenul. Febra laptelui- cumplita, daca nu aveam pompa faceam sigur mastita. Dupa o saptamana aveam infectie din cauza resturilor placentare necuratate (alta politica tampita in Canada). Cereti sa va curete bine. Eu aproape am ajuns la septicemie si la un pas de a-mi pierde uterul. Durerea- se uita, si se uita repede. Suntem binecuvantate ca putem simti durerea asta. Nu va temeti ca totul e natural. Eu ma gandeam, daca atatea miliarde de femei o fac, pot si eu.
Va pup.
Ayla21 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui OlgaTarziu Suntem binecuvantate ca putem simti durerea asta. Nu va temeti ca totul e natural. Eu ma gandeam, daca atatea miliarde de femei o fac, pot si eu. Va pup. |
pt tine! Sper inca sa pot si eu.
Monica 28+ , www.totsites.com/tot/babiesbutterfly" target="_blank">waiting for my butterflies
I don't want your offerings, and I don't want your sacrifices; I want you to know me and to love me...