Mamici de Ghiocei Martie-Aprilie 2009 (47)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns m_monique spune:

in legatura cu alaptatul exclusiv. in teorie asa spune ca copiilor alaptati exclusiv nu li se da apa sau ceai.
dar cum de la teorie la practica e distanta, sunt cazuri in care si copiilor alaptati exclusiv li se da apa sau ceai.

eu i-am dat ceai cand a facut febra dupa vaccin, cand era foarte calc in casa (28 de grade si nu puteam opri caldura), cand sunt temperaturi foarte ridicate afara.
ceaiul i l-am dat dupa alaptat ca tot plangea. dupa ce i-am dat putin ceai s-a linistit.

27+
si Andrei (16.12.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubulina1 spune:

Citat:
citat din mesajul lui pisigri

Ciresica nu ai pentru ce. Din pacate "sfaturi" dau numai din carti, deci o dau si in bara - noroc ca se prind de chestia asta numai mamicile care sint la al doilea bebe, si la odiseea noastra nu sint multe
Despre cit mai avem de asteptat...mie mi se pare ca MULT. Nu stiu, eu parca ma stresez mai tare pe masura ce trece timpul, ca tare vreau sa fie totul bine. Si mi se pare ca problemele aparute - Doamne fereste ! - la o virsta mai mare a sarcinii parca sint mai...dureroase decit la inceput de tot.

Am si eu o intrebare...pentru fetele cu probleme (in primul rind), ca poate au discutat asta cu medicii lor.
Dupa cum am scris acum citeva zile, la ultima echo mi s-a spus ca am lichid amniotic scazut si ca placenta e de gradul 3. Ambele "gaselnite" par a fi "benigne" deocamdata, devreme ce bebe e dezvoltat ok, dar ambele pot produce la un moment dat suferinta fetala, in sensul ca bebe poate primi insuficient oxigen si nutrienti.
Cum se poate identifica momentul in care bebe nu mai face bine in burtica? Ca totusi echo nu pot face saptaminal, nici nu cred ca e indicat...pe voi cum va monitorizeaza? Cum se asculta bataile cordului fetal? eu nu le-am auzit decit la echo, in rest nu le-a ascultat, si eu nu le gasesc cu stetoscop obisnuit, mai ales ca am si placenta anterioara?
Deci...ce ar tb sa faca dr ca sa identifice din timp aparitia problemelor ?

if you can't say something nice, then don't say it at all
http://pisigri.blogspot.com/

Am sa-ti raspund intrucat stiu un caz mai grav ca al tau si o sa-ti spun cum a procedat medicul. Se face o monitorizare fetala (nu e ecograf) in spital pentru a vedea daca copilul e ok. In momentul in care intra in suferinta fetala (Doamne fereste!) se recomnda de urgenta nasterea. Ar trebui sadiscuti serios cu medicul tau, oricum trebuie sa te vada mai des acum. Multa sanatate si nastere la termen!

Ingerasul meu
Povestea mea

Bubulina + Doamne ajuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyana27 spune:

salut fetele.
am venit de la ecografie si suntem foartee fericiti. avem un bebita frumusel foc, care creste exact in grafic, nu vrea nici mai mult nici mai putin ( cu toate ca eu ma asteptam sa fie mai mare, dar m-a lamurit doctorul ca bebe si lichid sunt normale, probabil mami a cam exagerat-o cu mancarea- dar a zis-o cu drag, nu va ganditi ca a fost critica- ooof, dar ce a mai usturat chiar si asa).
si acuma mai sunt si super ofticata ca nu stiu ce a fost in capul meu, m-a luat repede si nu i-am dat Cd sa-l inregistreze, si ma oftic de nu mai pooooooot, ca asa frumusel a stat la 4D ca-ti venea sa-l mananci (cred ca e putin exagerata oftica mea, dar ce sa-i fac, daca asa ma simt- stiu ca important e ca a fost totul bine). e, poate la urmatoarea, ca la cum il stiu pe dr meu, o sa vina si urmatoarea destul de curand. eu de fapt, sunt atat de incantata de ecografistul meu, ca am ignorat doctorita la care m-a trimis ginecologul, deci e posibil sa mai trosnesc o ecografie in vreo 2 saptamani. mai vedem noi, ca marti ma duc sa vorbim, sa vedem ce avem de facut in trim 3, ca acuma suntem bebi mari, si mami trebuie sa faca iar o tona de analize; o sa-l intreb si de antitetanos, si de omega3- sper sa nu uit pana atunci.

si evident, pozici noi de la eco

diana 27+ David Gabriel
poze si filmulet 4D bebe mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eseea spune:

Citat:
citat din mesajul lui alina_27

Dragele mele
Multumesc mult pentru mesajele voastre de incurajare.....sunteti niste dulci, si se pare ca optimismul vostru si-a spus deja cuvantul....
Astazi am fost la control la Tutunaru, si bebe a recuperat din retard.....e mai mic doar cu doua zile fata de cele 14 de intarziere si.....cantareste 720 grame. Medicul a zis ca e binisor si ca daca contnui cu miraculosul Pregnyl, totul o sa fie ok.....Doamne Ajuta!
Asadar, abia asteptam sa va dau vestea cea buna, veste la care oricum nu ma asteptam nici eu....
Sunt foarte fericita si parca se vede si la noi luminita de la capatul tunelului

Va pup dragele mele

Alina 25+ cu

Ei vezi, felicitari!!! Imi raspunzi si mie la intrebarea mea : cat ai acum IR-urile??

aaaaaa, eu mai fac o eco pe 2 februarie..in caz ca imi ies IR-urile bune te intereseaza niste Pregnyl?? stiu ca ai luat mai scump din Austria, eu am cumparat de la farmacie cand a inceput criza cu 25 RON / fiola, sa le am in caz ca am nevoie...nu am mai facut, le tin in frigider, deci daca te intereseaza cu 25 RON pe fiola sa-mi spui te rog....in caz ca nu mai am eu nevoie. daca nu, nu-i problema, ca e la mare cautare, din pacate...

Mami de fetita si de baietel 29+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenada spune:

Feteloooooor, ia uitati-va ce am gasit eu tot browsind pe net ..... Ce parere aveti?????????? ca eu nu stiu daca sa rad sau sa plang............ dar parca as plange..
http://www.stube.ro/Si_noua_ne_e_frica_sa_i_tinem_in_brate-7000175.html

Carmen 26+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamariame spune:

Carmen, pe mine m-a socat cu totul filmuletul asta...Eu una cred ca parintele respectiv are ceva lipsa. Sa invarti copilul chiar asa, de atatea ori, ai vazut ca saracutul nici nu isi mai putea tine echilibrul la final...spre amuzamentul celorlalti, desigur.Ana-Maria 25+

Mergi la inceput

carmenada....oribil, ce sa zic. multi inconstienti pe lumea asta.

diana 27+ David Gabriel

Mergi la inceput

o intrebare pentru fetele care au luat camasute cu fanta pentru alaptare: voua nu vi se desface fanta ??? ca au le-am pus pe mine, si in multe pozitii, mai ales culcata in pat mi se desface fanta si se vede taticaaaaa. trebuie sa inventez un mecanism de prindere/ desfacere foarte usor, ca nu pot sa stau asa: poate un arici??? ceva idei??? camasuta este cea cu albinute (e la poze)

diana 27+ David Gabriel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m_monique spune:

Citat:
citat din mesajul lui dyana27

o intrebare pentru fetele care au luat camasute cu fanta pentru alaptare: voua nu vi se desface fanta ??? ca au le-am pus pe mine, si in multe pozitii, mai ales culcata in pat mi se desface fanta si se vede taticaaaaa. trebuie sa inventez un mecanism de prindere/ desfacere foarte usor, ca nu pot sa stau asa: poate un arici??? ceva idei???

diana 27+ David Gabriel

si cine te vede?

incearca sa-i pui nasturi.

27+
si Andrei (16.12.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leeloo21 spune:

buna fetelor!

Doamne cum a fost filmuletul asta..parca mi-a venit sa si rad, dar ..am ramas ingrozita..tati care era langa mine a zis k sunt multe filme de genul asta pe net..mai bine nu ne uitam..o fii copilul totusi un omulet bine inghegat..insa nici chiar asa..e posibil sa fie si o papusa..oricum..tembeli parinti..

m-am uitat si am citit mai mukte despre batista bebelusului..nu mi-a venit sa cred ca este vorba de un dispozititv care se ataseaza aspiratorului casnic..noi avem din acela maricel cu apa..de aspira toti acarienii..scump si foarte bun..oricum..din cate am vazut este foarte indragit de mamicile care l-au folosit pt bebitii lor..si asa ca o sa ne achizitionam si noi "batista bebelusului"

legat de msicarile lu' bebitz..si eu parca le simt altfel..am sa ma duc la control luni la dr..k azi nu m-am trezit ca sa fac 2 in 1..adik si control si sange..asa ca ma duc luni..si am sa o intreb pe dr daca se simte ca bebe este intors sau nu..k pana la eco parca nu-mi vine sa astept..oricum..mai are timp

voi fetelor simtiti o durere la nivelul osului pelvian, nu?..acum cateva zile am simtit foarte puternic, abia putea pune piciorul jos..ca ma durea, nu mai zis de miscarile de pe o parte pe alta din pat..tot ma durea (acel os) care probabil se mareste..si am inteles ca e normala durerea..insa..va rog sa-mi ziceti daca si voi o simtiti!

pup si WE placut sa aveti!

Cristina cu bebe mic 29+

nasterea in apa

Mergi la inceput