Mamici sau gravidute de Satu Mare
Raspunsuri - Pagina 4
IliesClara spune:
Adriana,
stai ca am o nelamurire: voi locuiti in SM sau BM? Nu stiu de ce am inteles ca acum locuiti in BM, esti doar la originde satmareanca. Sau doar nasterea a avut loc la BM?
Ma bucur ca ai parinti de treaba. Si noi avem 2 mame si un tata absolut deosebiti si devotati, dar nici unul nu sta cu noi. Sta al patrulea. Oricum planuiesc sa stau f mult in SM la mama cand mai cresc mamarutele, sa profit de perioada antegradi, cand e mai grea deplasarea.
Cat despre perioada de dupa nastere... o sa incercam sa "schimbam" pe soacra cu socru, sa se mute soacra la noi si socru la cumnati.
Sa beneficiem si noi de ajutor si sa indepartam membrul care e "franarul" casei.
Daca nu se poate asa, prefer fara ajutor, dar si fara "franar".
Iar despre cezariana... chiar aseara am avut un shoc, in sensul ca eram aproape sigura ca asta e solutia pentru noi. Si chiar medicul o sa propuna. Dar el sustine ca trebuia sa nasc natural. Mi se pare tare riscant. Asa m-am shocat aseara aca 4 ore nu m-am putut opri din plans. Asa ceva nu am mai patit in viata mea. Noroc ca fetele sunt foarte bine.
Cat costa o cezariana la cerere la Euromedica?
Ramona, o sa o sun pe mama sa intreb de crese. ea e coafeza si are multe cliente. Poate scoate ceva idei de undeva.
Mihaela, Zsuzsu... ce mai e cu voi?
Va pup.
Clara 32+ si fetele
ramonab spune:
Clara da de ce nu vrei sa nasti natural?Sunt prea mari bebeii?
Eu as opta pt nasterea naturala 100%.Eu am mari regrete ca nu am putut sa nasc natural.Si asta nu din cauza recuperarii de dupa operatie, care apropo a fost cu anestezie generala, recuperarea a fost rapida, intr-o saptamana eram aproape ca noua.
Mi-a facut anestezie generala pt ca zicea dnu doct ca recuperarea e mai usoara decat la cea locala, ca atunci trebuie sa stai nu stiu cata vreme neminscata, sa nu misti capul , iti provoaca foarte mari dureri de cap si greturi.
Deci, eu acum daca as mai face un bebe as vrea sa incerc natural neaparat.
Mi-e mi-a zis ca sunt foarte stramta in bazin si bebe e mare (3.200) si nu o sa reusesc sa-l scot.
Ma rog, e decizia ta, eu iti spun doar parerea mea.Daca zice doct ca e ok sa nasti natural, eu zic sa nasti asa.S-au nascut si cate 3-4 natural,fara probleme.
Nu stiu daca fac la cerere cezariana la euromedica din BM, dar stiu ca ea cost 20 de milioane daca esti asigurata.
RAMONA si RAZVAN-MATEI 09.01.2008
RAZVANICI LA 1 AN
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=72d9a7498380c6edd22733&skin_id=701&large" target="_blank">RAZVANEL MITITEL
Micul print-blog
www.youtube.com/watch?v=uNKkE_xHcdI" target="_blank">AM 1 ANISOR (slideshow)
IliesClara spune:
Ramona
as vrea cezariana pt ca sarcina a fost cu multe riscuri. Am avut sangerari mici in sapt 9, 10,14. M-au amenintat cu scurtarea colului inca de la inceput, cu cerclaj (care apoi nu s-a mai facut). Am stat deci in pat. Apoi mi-au spus ca desi ma simt bine la 20 sapt, sa nu prea mai stau in sezut sau in picioare ca deja a crescut incarcatura uterului si colul nu e obisnuit. Sa nu il shocam acuma.
Pana in saptamana 14 eram suspecta si de anticorpi antiD (eu avand rh neg si sotul poz), care apoi s-au infirmat.
Una dintre fete nu sta perfect in craniana inca. E in transversa. E riscant. Daca nu se intoarce in directi acare trebuie? Daca in miscarea asta face circulara de cordon fetita a doua?
Multe "daca"...
Si oricum, refacearea nu e asa de grea la cezariana precum e sperietura de taietura. Eu nu am nici o treaba daca ma taie. Pot sa ma taie unde vor... daca reduce riscul pt fete.
Uneori nasterea naturala e si ea mai grea la refacere, ca nu stau femeile pe fund cu saptamanile si nu ridica copiii si e si mai riscant. Deci...
ramonab spune:
Am inteles acum.Scuza-ma nu stiam ca ai sarcina grea, cu risc.
Atunci da, te inteleg ca esti ingrijorata.Am crezut ca ti-e frica ca nu vei putea sa nasti natural.
Da, am zis si eu, refacerea nu e grea cu cezariana, eu mi-am revenit repede.
Iti doresc sa fie bine si bebeii sa stea la caldurica pana la termen.
RAZVANICI LA 1 AN
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=72d9a7498380c6edd22733&skin_id=701&large" target="_blank">RAZVANEL MITITEL
Micul print-blog
mihaela_s spune:
Salutari din nord!
Fetelor noi suntem bine, multumim de intrebare...eu sunt putin necajita. Ieri mi-a scris prietena mea cea mai buna din SM ca nepoata ei de 16 ani a fost diagnosticata cu cancer pe trahee si ganglioni la plamani...la Cj i-au spus ca nu au ce sa-i faca si acum sunt la Debrecen. Acolo i-a fost acceptat cazul si au nevoie de bani pentru operatie, biopsie si probabil tratament. Ieri m-am tot chinuit sa ii indrum cum sa deschida un cont pe moneybookers sa le trimit si eu bani, dar n-am reusit. Apoi am intrebat aici la generale, am primit raspuns si acum astept sa vad daca ei au reusit. Prietena mea si sotul ei adica. Sunt tare disperati, e singurul copil al surorii prietenei mele, e si fina ei. Prietena mea are o fata de 18 ani si fetele sunt ca doua surori. Va dati seama ce lupta contracronometru duc acum, pentru ca profesorul din Debrecen le-a spus ca trebuie facuta operatia cat de urgent....
In rest suntem OK, cum va ziceam eu ocupata cu scoala, cu practica si cu casa...nu prea am timp de altele. Imi ajung berechet.
ramonab, bine ai gasit fetele din SM. Eu ma gandeam sa te invit aici, dar cum sunt si eu "venetica" le-am trimis pe fete la tine pe subiect.
clara, eu nu stiu ce sa zic...medicul tau nu ti-a explicat de ce nu vrea sa-ti faca cezariana? Poate ar fi bine sa ai o discutie cu el, sa-i spui temerile tale si sa-ti spuna el motivele lui. E pacat ca cel care ti-a urmarit sarcina sa nu asiste la nasterea fetelor...
Si eu sustin nasterea naturala, dar tu stii cel mai bine cum e cu complicatiile sarcinii tale. Oricum ai alege eu iti doresc sa ai o nastere usoara si sa-ti tii fetele sanatoase in brate.
adriana, ce-ti mai face printesa?
Va doresc o seara placuta!
www.blogger.com/profile/16547766189292998717" target="_blank"> vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
ramonab spune:
Neata!!
Mihaela_s imi pare rau pt nepoata prietenei tale.Greu este incercata la asa o varsta frageda.
RAZVANICI LA 1 AN
Micul print-blog
IliesClara spune:
Ramona,
cica este o cresa foarte buna in centru , langa Policlinica. Ar trebui sa mergi sa vezi personal conditiile de acomodare si de inscriere.
Clara
ramonab spune:
Citat: |
citat din mesajul lui IliesClara Ramona, cica este o cresa foarte buna in centru , langa Policlinica. Ar trebui sa mergi sa vezi personal conditiile de acomodare si de inscriere. Clara |
Punguta cu doi bani?Cred ca asta e.
Am sa incerc si acolo, tocmai mi-a zis si mie cineva ieri de ea.
RAZVANICI LA 1 AN
Micul print-blog
IliesClara spune:
Yuhuuuuuuu!
Aloooooo!
Nimeni nicaieri? Sper ca sunteti doar ocupate, plecate sau chiar plictisite si nu alte probleme serioase.
Oricum ... va salutam pe toate.
Anto si Iulia 32+ si mami
Clara
AdrianaSM spune:
Salut si de la noi..cu o mica intarziere...
Noi am fost plecati zilele astea la Cluj si Dej...deci mai putin timp de intrat pe DC.
Iliesclara chiar ma gandeam la tine cand am fost in Cluj...dar stiam ca trebuie sa stai la pat si de aceea am decis sa nu te chem la o plimbare cu noi...dar data viitoare cand vor fi gemenele mai maricele poate ne vom intalni...eu cu Estera am fost la o mica tura de shopping in Iulius...la intoarcere ne-am oprit in Dej la niste cunostinte...
Legat de Euromedica, dc ai o sarcina cu probleme (+sarcina gemelara care inseamna in cele mai multe cazuri nastere prematura)nu ti-as recomanda clinica.acolo nu exista aparatura necesara pentru prematuri...e adevarat sunt conditii super, igiena,comfort, dar in general clinicile private nu ofera asistenta competenta pentru prematuri...deci..
Restul fetelor ce mai faceti???
O duminica frumoasa va doresc...
Ma grabesc ca vreau sa fac gogosi...
Adriana, mamica binecuvantata de Estera (17.09.2008)
Copilul meu iubit
O satmareanca intre baimarence
Asa cresc eu